- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
Nemgéza #48646 üzenetére
Frissítsd az AHCI vezérlőt a következő módon:
Innen letöltöd a WIN7-hez való AMD Chipset Drivers 26.6 MB 12.10 10/22/2012 drivert. Elindítod az exe fájlt, és kicsomagoltatod egy mappába, de nem indítod el a telepítést.
Utána eszközkezelő/lemezmeghajtóknál kiválasztod az SSD-t,jobb egérgomb/illesztőprogram frissítése után megadod neki manuálisan ( ne automatikusan keressen) az imént létrehozott mappát, és okézod.Utána jónak kell lennie a TRIM-nek is, esetleg újraindítás szükséges lehet.
-
vadkörte
addikt
válasz
Nemgéza #48635 üzenetére
"A rendszer telepítésekor még nem, de aztán egy újraindításkor a BIOS-ba belépve a SATA vezérlőt AHCI-ra állítottam (olvastam aztán, hogy ezt még telepítés előtt kellett volna, de késő bánat...), az azóta is változatlan, tehát az szerepel ott, hogy AHCI (most nem tudom, hogy van-e annak jelentősége, hogy ezt nem a telepítés előtt állítottam át, vagy tök mindegy, ha a következő induláskor írtam át)"
Nem vagyok SSD guru, de legjobb tudomásom szerint, az SSD-re történő rendszertelepítés előtt kell a BIOS-ban a SATA vezérlőt AHCI-re állítani és nem utána. Valamint ez után, az operációsrendszer telepítése folyamán betölte(t)ni a laphoz ajánlott (előírt) SATA drivert. Bár ez utóbbi fontosságára nem merek megesküdni, mivel az általam eddig SSD-re telepített rendszer AHCI helyett IDE-n megy, mivel a hardware ezt tudja. Lehet, hogy az oprendszer (amennyiben W7/W8) saját AHCI drivere is megfelelő. Na ezt tényleg a guruk mondják majd meg.
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest