Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Bodor

veterán

válasz Formaster #47944 üzenetére

Szerintem meg újabb, modernebb alaplappal nem az SSD gyorsul, hanem minden, tehát az egész rendszer.
    Az általad tapasztalt gyorsaságot nem csak az SSD-nek köszönheted, hanem az új alaplapban rejtőző modernebb technikának, ami az egész rendszer használatára kihat.
    Beállításokról meg annyit, hogy egy csillivilli új lapban ha nem jól van alignálva az SSD ( ugye ez is beállítás), vagy nincs TRIM, akkor hiába olyan új az az alaplap, mégis lassabb lesz az SSD, és a rendszer is.

Az én tapasztalatom meg az, hogy mindegy, hogy hozza e az SSD a ráírt eredményeket, azok csak tesztadatok, szekvenciális értékek, amiket úgysem használ ki szinte senki.
    No meg ez: LINK

Vertex 2 -es SSD-nél a lap: [link]

Nálam meg: [link]

Szóval sok különbséget nem éreztem ,amit igen, az is a gyorsabb processzornak ( 4 mag) , és magának az alaplapnak volt köszönhető, de a lemezműveletekkel összefüggő feladatoknál, mint írtam is nem tapasztaltam különbséget.
    Mindig is mondom, hogy a gyors elérési idő, és a 4K eredmények számítanak csak igazán, és ez majd minden SSD-nél, és majd minden alaplapban ugyanaz, ezért ugyanazt is érezni.

Aktív témák