Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Aktív témák
-
válasz
bojan01
üzenetére
Akkor sajnos passz, mert minden progi szerint minden teljesen rendben van, amit lehetett, azt megtettük és nem változott semmi... Próbálj meg e neten keresni egy tesztet róla, hogy ott mennyit mértek 4K-ban ezen a PATA SSD-n, hátha ez tényleg csak ennyit tud, más ötletem sajnos nincs.

-
válasz
bojan01
üzenetére
Ja, bocs, szóval a "5. Hogy tudom visszaállítani a Windows 7 alap IDE vagy AHCI driver-ét?"-re keress rá...
Ha sikerül a driver csere és utána sincs változás, akkor a HDS legújabb változatával nézz rá, az részletesebb infót fog kiírni róla, lehet, hogy csak egyszerűen véres a torka a meghajtónak. (Az én progim szerint az SSD-nél fontos alapvető dolgok rendben(az SSD-hez mérten), de nem vizsgálja, hogy vannak-e rossz szektorok vagy egyébb hibavizsgálatot nem végez) -
válasz
bojan01
üzenetére
Ha sebességben nem is, de legalább, a korábban "nem telepített" szolgáltatás (meg jó eséllyel más) is most rendben van.
Ebben a bejegyzésben keress rá a "6. SATA IDE módban telepítettem a Windows 7-t, utólag át lehet állítani SATA AHCI módra?" szövegre és ott le van írva a driver csere.
Sok más egyébről is olvashatsz benne, gondolom az XP-s INF drivert sem erőszakoltad fel W7 alá... -
-
Bodor
veterán
válasz
bojan01
üzenetére
Hát érdekes egy dolog, hogy nem tudni milyen alaplapon van az SSD.
Az szinte biztos, hogy ez a típus nem támogatja a TRIM-et. Ha használtan vetted, akkor lehet le van már harcolva kissé.
Úgy látom Fire/Soul/CD tud neked majd segíteni. -
Bodor
veterán
válasz
bojan01
üzenetére
Szerintem rossz driver van fent, az intelide erre enged következtetni.
Mutass egy képet, ami ezzel készült. -
válasz
bojan01
üzenetére
Ha eredeti/érintetlen W7 telepítővel próbálkoztál, akkor azt kellene megpróbálni, hogy egy XP vagy Vista felmegy-e a meghajtóra. Nem tudom, hogy kéz alól vetted, avagy még újonnan sikerült beszerzni az SSD-t, de ha az XP és/vagy Vista felmegy rendesen/zökkenőmentesen/probléma nélkül, akkor kizárható, hogy esetleg az SSD-vel van gond.
-
válasz
bojan01
üzenetére
Az "éles" indítást hogy kell értelmezni? Felment normálisan, el is indult a telepítés végeztével, be is jött az asztal stb, majd a következő restart-nál már nem?

UI: Mondanom sem kell, hogy csak akkor van értelme a társalgásnak, ha eredeti érintetlen telepítőlemezt használsz és semmi "okosítót" sem. Ha ez esetleg nem így lenne, akkor nincs miről értekezni a továbbiakban.
Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Gyúrósok ide!
- Bittorrent topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- Corsair MP600 PRO LPX 2TB - PS5 SSD (2029-ig Garis)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új Asus ROG Zephyrus G14 OLED 2.8K G-Sync 120Hz RyzenAI9 HX370 32GB 2TB RTX 5070Ti 12GB W11 Garancia
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest