- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
tejeskifly
aktív tag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Jhonny06 #37698 üzenetére
Én nem értek hozzá de olvastam hogy ami problémák voltak vele, a legujabb frissítéssel mind megoldódtak...Az hogy melyik volt ez a frissítés azt én sem tudom...
Amúgy neked mi volt a problémád vele?
buherka: Hú, itt mindenkinek ahogy látom más a véleménye, elég itt kiigazodni...
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
samu74
addikt
válasz
Jhonny06 #37480 üzenetére
Ilyen volt és ilyen lett kb. 1 éve van rajta ez a windows,de asszem annyira nem vészes a dolog.De egy zsír új ssd(főleg ha nincs sok minden rajta) mindig jobb értékeket produkál,mint mikor már használva van,plusz ahány mérés annyi féle...
-
válasz
Jhonny06 #37417 üzenetére
Tudom, ezzel tisztában vagyok, csak mivel notiba lenne, és nem fogom kivenni a DVD meghajtót, így a merevlemez helyére megy. Na most van külső vinyóm, csak ha véletlen nincs nálam, vagy bármi, és az SSDt használnám ilyesmire egy kicsit, akkor az árt neki?
Nem állandóra gondoltam, csak kérdeztem.Tehát mondjuk egy 35-ért már lehet venni normális 128GB-os 2,5"-es SSD-t? Az nem is rossz ár, vészesebbre számítottam.
-
válasz
Jhonny06 #37401 üzenetére
Van esetleg valami konkrét dolog, amire gondolsz, hogy mit kellene esetleg állítani?
(Mert ha nem, akkor nem kell állítani rajta semmit)petakpa1
1. Ha nem alapon van a BIOS (pl állítottál cpu feszkót, ram frekit stb), akkor állítsd alapra a BIOS-t. (Húzd le az SSD-t, gép bekap, BIOS-ba be, Exit menüben load bios defaults és csak az AHCI üzemmódot kapcsold vissza, módosítások mentésével lépj ki a BIOS-ból, gép kikapcs)
2. Dugd át az SSD egy másodlagos SATA portra, ez annyit jelent, hogy ugyanazon vezérlőhöz tartozó SATA portok közül pl a 2. vagy 4.-re
(Ha SATA1/SATA2/SATA3/SATA4 feliratú portok vannak, akkor a SATA2 vagy 4-re, ha 0-tól kezdődik a számozás, akkor meg az 1. vagy 3.-ra) -
válasz
Jhonny06 #37340 üzenetére
Nincs különbség, hogy rendszermeghajtóként avagy adattárolásra használsz egy SSD-t. Nyilván a FW/belső algoritmusok (GC, WL, Bad Block Management stb) ugyanúgy végzi a dolgát, a partícióeltolásnak is jónak kell lennie, szabad helyet kell hagyni, stb stb stb.
skristof
Tapasztaltál bármi olyan jelenséget, amiért szükség volt FW-t frissíteni? (Azért , mert van újabb FW, az nem mindig jelenti automatikusan, hogy fel is kell rakni. "Please do not update firmware unless absolutely necessary."pethYeti
A 4KQD32 sebesség, ami rendszernek számít. Ez viszont csak akkor szokott nagy mértékben eltérni a 4K sebességtől, ha AHCI üzemmód van, mert ennek egyik szolgáltatása az NCQ és ez miatt van a nagyobb sebesség a 4KQD32 szegmensben. -
zoleeno1
veterán
válasz
Jhonny06 #37080 üzenetére
Bár egy ideje nem követem napi szinten ezt a topikot, meg nem is volt mostanában a kezemben OCZ, de lemaradtam valamiről? Mert tudomásom szerint az Agility és a Vertex sorozattal semmi gond nincs, ami volt régebben azt már régen megoldották fw-el. A Vertex Plus persze más tészta, az gondolom továbbra is gyengélkedik.
-
válasz
Jhonny06 #32577 üzenetére
Összefoglalva és kiegészítve SymbianOS hsz-t, a következő a szitu.
1. A TRIM, mint szolgáltatás, az maga az OS, azaz a W7. A TRIM szolgáltatás kötet/ partíció szintű szolgáltatás, az OS lemezkezelésébe és arra épülő funkciókra/szolgáltatásokba beépülve(pl shadow copy stb). Épp ez az oka, hogy az XP és Vista nem fogja támogatni a TRIM szolgáltatást, mert ahhoz a "fél" op. rendszert át kellene írni.
2. A disabledeletnotify azt határozza meg, hogy az OS küldje avagy ne a TRIM parancsot, merthogy amúgy ez egy ún. ATA parancsot is jelent. Ha 0 az értéke, akkor küldi az OS, ha 1, akkor meg nem. (Ha 1-re állítja valaki, attól a TRIM, mint szolgáltatás aktív, hisz maga az OS az.)
3. Ahhoz, hogy a TRIM parancs célba érjen, kell megfelelő AHCI driver. A W7 alap driverei képesek elküldeni a TRIM parancsot, míg a külön a deszkához telepített driverek közül nem mindegyik. Jelenleg olybá tűnik, hogy az Intel IRST csomagjában található AHCI driverek mindegyike tudja, míg az AMD AHCI driverek közül az 1.2.1.263 a javasolt, AMD SB 7xx/8xx/9xx deszkákhoz.
HDS - Driver Zóna4. Ha az első 3 pont rendben van, akkor már csak az SSD-nek kell a TRIM-et támogatnia. Az a kép, amihez a hsz-od intézted ezt mutatja és nem mást, azaz, hogy az adott SSD támogatja-e a TRIM-et avagy sem. (Ha egy HDD-t néznél meg a Crystal Disk Mark-al, ott a TRIM szürkének kell hogy legyen, hisz a HDD-k nem támogatják a TRIM-et)
-
hanog
csendes tag
válasz
Jhonny06 #32558 üzenetére
Ezeket még állítsd be ha nem tetted meg különben csak a cachet tiltottad le és nem áthelyezted.
(Ez a teljes átállítás menete.)
about:config böngésző címsorba írni
Filter sorba írva kereshetünk.
browser.cache.disk.enable false
browser.cache.memory.enable true
browser.cache.memory.capacity 100000 (Ez a mérete kilobytokban, ha -1 et írsz akkor dinamikusan állítja a róka)about:cache böngésző címsorba írni ellenőrzéshez
-
Landon
addikt
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Jhonny06 #32544 üzenetére
Az egy lehetoseg csak, hogy tegyuk at ide, oda. Ertelme annyi, hogy ezzel kimeled az SSD NAND-jait az elhasznalodastol (iras, foleg kis fajloknal), viszont igen, cserebe belassulhat a bongeszes, foleg inditaskor. En ugy allok ehhez a temahoz, hogy tul van futve es nem teszem at az allandoan hasznalt programok szemeteskosarkait a HDD-re, de ezt mindenki dontse el maga, hogy melyik modszerrel alszik nyugodtabban.
Szerk.: de egyre tobben pakoljat at RAMDiskre, annak meg van boven letjogosultsaga, szerintem.
Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged