Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Hát gyerekek nálam már csak 98%-os a Samu 830.
Most vettem észre. Márciusjanuár óta megy, 1,68TB összes írt adatmennyiség. -
Jhonny06
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Nem tudom, hogy melyik az a bizonyos "új frissítés", mindenki ezt kérdezi, amikor leírom a gondjaimat.
Egyébként ősszel-télen voltak ezek a problémák, mindig a legfrissebb fw-vel. Nem volt garanciális problémája, hozzátenném. De ez csak 1 eset, ettől még nem szar, viszont így saját tapasztalat alapján ajánlani sem szívesen ajánlom senkinek. Ezért írtam azt, amit fentebb. -
Jhonny06
veterán
válasz
tejeskifly
üzenetére
Ha 17k-ért tudsz szerezni M4-et, az nagyon jó. Ha a Samsung-ot is hasonló árban, az még jobb. Ezeknél nagyon nincs most jobb vétel. Nagyobb kapacitású az általában már 120 GB körül van (és 30k felett), esetleg a Corsair Force GT, ami 90GB-os és szintén megbízható.
-
Jhonny06
veterán
válasz
attila9988
üzenetére
"van olyan, aki képes lenne még a biztonságot is beáldozni"
Milyen biztonságról beszélünk? Az SSD továbbra sem adattárolásra való, csak az OS és a programok kerülnek rá. Az adataidat, munkádat nem ezen kell tárolni, a programok meg könnyen újratelepíthetőek.
-
Jhonny06
veterán
Én is toltam egyet, ha már mindenki bűvészkedik itt.
Egyébként akkor ezt minden újraindításnál létre kell hozni, nem?
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Most felraktam pár játékot és jól tele lett a 64 gigás Samu, kb. 10,9 GB szabad hely maradt. Ha ez így marad pár napig, az mennyire gáz? Ugye mindenhol olvasni, hogy kell 20% szabad hely, ez mennyire betartandó?
-
Jhonny06
veterán
válasz
atesss
üzenetére
Gyakorlatilag a D az a verzió, amihez mindent adnak (beépítő keret, kábel, cd), tehát az a normális Desktop Kit. Ha asztali gépbe akarod beszerelni és nincs külön beépítő kereted otthon, akkor ezt vedd. A B-verzióhoz semmit nem adnak, simán csak egy dobozba jön. A Notebook verziót nem igazán értem, hiszen oda elvileg nem kell semmi a beépítéshez, tehát a B-verziónak jónak kéne lennie.

Az, hogy EU vagy WW (WorldWide) nem jelent semmit, csak régiókód valszleg.
A Ghost-oló programnak Ghost a neve.
(Norton Ghost) -
Jhonny06
veterán
válasz
jorden06
üzenetére
A 7200-es winyó is iszonyatosan lassú, nem is értem, hogy miért írod úgy, mintha ez valami nagy szám lenne. A legtöbben erről váltanak SSD-re és mégis.. kéne érezned a különbséget.
Mondjuk hozzáteszem, hogy nekem csak az első pár órában volt brutális a különbség, mostanra annyira megszoktam, hogy a 10 gigás IDE is pöccre indul, hogy észre se veszem. Persze ha visszaváltanék HDD-re, brutális lenne a különbség. Gyorsan hozzá lehet szokni a sebességhez.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tehát kvázi nem kell rajta állítani semmit?
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Ha venni akarok egy második SSD-t játékok tárolására (a mostanin nem férek el), akkor azon nyilván nem lehet beállítani a dolgokat, mert nem lesz rajta OS. Így mennyire fogja magát jól menedzselni? Mondjuk a telepítésen kívül elvileg nem lesz sok írási művelet rajta, mert a játékban általában tölt, maximum a játékok mentései, de az nem nagy kaland. Így 0 beállítás mellett mondhatni, hogy megfelelően fog működni, vagy azért érdemes rajta valamit állítani? Köszi.
-
Jhonny06
veterán
válasz
petrelli86
üzenetére
Ez a hozzászólás baromi vicces így a fentiek után..

-
Jhonny06
veterán
válasz
pethYeti
üzenetére
Az érdekes, mivel ez egy globálisan ismert probléma és tele vannak vele a fórumok. Maximum azért nem ismered, mert nem olvasol a témában. Ettől még létezik. Egyébként nem, nem az Agility-vel volt problémám (de azt nem is említette itt senki), hanem a Vertex-el.
Egyébként nekem aztán kurvára mindegy, hogy ki milyen SSD-t vesz, csak aztán ne jöjjön siránkozni, amikor ott volt a választás, hogy a talán jó OCZ vagy a valószínűleg jó Samu és az előbbit választotta.
-
Jhonny06
veterán
-
Jhonny06
veterán
válasz
AndrewTdi
üzenetére
A Vertex 4 még nagyon új, nincsenek róla visszajelzések, stb. És azért tudjuk, hogy az OCZ-nél mindig előjön az, hogy fagyogat, várni kell az új firmware-re; velem is ez volt egy korábbi szériával. Gyorsabb valamennyivel a Vertex (bár ez erősen modellfüggő a Samunál), de a Samsung már egy bejáratott cucc és megbízható, én azt venném.
-
Jhonny06
veterán
válasz
pethYeti
üzenetére
A tesztekben kb. lemérik 1 óra alatt a sebességüket és ennyi. A Samsung stabilabb, én mindenhol ezt olvasom egyöntetűen. Volt már OCZ-m és szar volt (nem volt garanciális hibája hozzáteszem, ami azért sokat sejtet).
Egyébként a fentebb linkelt OCZ 20k (+ ugye) keret, a Samut meg megveszed 23-ért. Ha még marad is 1-2 ezres (de inkább 1), annyit lazán a Samu javára lehet írni. Főleg hogy ahhoz kábel, meg minden van.
hamham: Szerintem ez csak a régiót jelzi. A WW meg gondolom a WorldWide, nem hinném, hogy van jelentősége. Nekem EU-s van, vedd azt, ahhoz biztos, hogy van minden, ami kell.
Az OCZ asszem árul külön beépítő keretet (árgépen megtalálod), de nincs értelme vele szarakodni, amikor itt van ez a Samu. -
Jhonny06
veterán
válasz
hamham
üzenetére
A Samsung 830 alapvetően megbízhatóbb, tehát mindenképp azt válaszd. Az OCZ-hez nem jár beépítőkeret, azaz külön kell venned hozzá és akkor már árban is ott vagy, mint a Samsung, tehát egyértelmű, hogy melyik a jó választás. És az egy fullos csomag, minden van benne. Az OCZ-t "régen" újrahasznosítható műanyag dobozba árulták, ahhoz mintha lett volna valami, de ehhez az új átlátszó, műanyag kiszereléshez már szerintem semmi nem jár, szimplán az SSD van benne.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
2. SSD-nek (Linux-hoz, Win 8-at tesztelgetni) mit ajánlotok? Ami árban nagyon kedvező (mind SATA II-es 30 gigás, erre a célra bőven elég), az az OCZ Vertex és a Vertex Plus, esetleg A-Data S396, Corsair Nova 2. Ez így mind 11-13k közé besűrítve, szóval gondolom nem a legmegbízhatóbbak.
Köszi. -
Jhonny06
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
SSD és SSD között aligha fogod érezni a gyorsulást, még akkor se biztos, hogy a leggagyibbról egy high-endre váltasz. Én 12 giga rammal már magát az SSD-t is alig érzem a gépben. (Korábban 4 gigával azért jelentősebb volt a gyorsulás.) Mondjuk ez géptől is függ, egy gyengébb darabban jobban mutatkozik a gyorsulás, nyilván.
-
Jhonny06
veterán
válasz
vilmoskorte1
üzenetére
Értelemszerűen ami simával van írva, az aktív és az elhalványított az inaktív. Tehát aktív a TRIM.
-
Jhonny06
veterán
válasz
vilmoskorte1
üzenetére
CrystalDiskInfo-val is csekkold, ha ott aktív, akkor jó.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Landon
üzenetére
Beállítottam a browser.cache.disk.enable változó értékét hamisra, elvileg így a RAM tárolja, mert a merevlemezen már nincs Cache mappa, nem is hozza létre az alapértelmezett helyén. Azóta nem tapasztaltam a megakadást, nem tudom, hogy ettől van-e, nem vagyok benne biztos.
-
Jhonny06
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Egyáltalán minek átrakni? Csak azért, hogy ne foglalja a helyet? Mert akkor inkább visszarakom, van bőven hely az SSD-n és amúgy is gyakran ürítem a cache-t. Annyira látszik, hogy teljesen balfaszok írják ezeket a cikkeket. Csak az a baj, hogy én is az vagyok, hogy olvasom.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Minden SSD beállításnál azt olvasom, hogy tegyük át a winyóra a böngésző cache mappáját. Ennek mi értelme van? Ott van a gyors meghajtó és ennek ellenére a winyó ótvar sebességével kell dolgoznia. Amikor indítom a Firefox-ot és rámegyek az első oldalra, mindig megakad egy pár másodpercre a gép és hallatszódik, hogy felbőg a winyó és megy tovább.
Más: A korábbi OCZ SSD-vel csak 4GB RAM volt a gépbe és érezhető volt a különbség, a mostani Samsung-al meg 12GB és alig.

-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
SSD vásárlás előtt állok, elég lenne egy 32GB-os darab, a Corsair M32-t és X32-t nézegettem, utóbbi még olcsóbb is, de nincsenek túl jó véleménnyel róla. A Rambazárba láttam még jó áron Patriot P-100-at, ennek nagyon jó a sebessége. Szerintetek? Árban 20-35k körül gondolkodtam, mint ezek.
Aktív témák
Hirdetés
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Apple iPhone 15 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Most vettem észre.
Egyébként ősszel-télen voltak ezek a problémák, mindig a legfrissebb fw-vel. Nem volt garanciális problémája, hozzátenném. De ez csak 1 eset, ettől még nem szar, viszont így saját tapasztalat alapján ajánlani sem szívesen ajánlom senkinek. Ezért írtam azt, amit fentebb.
Egyébként akkor ezt minden újraindításnál létre kell hozni, nem?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Sorry a megtévesztésért.)