- Íme az új Android Auto!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Íme, a Samsung One UI 9.0
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Dec. közepén vettem egy Samsung 830 64GB-ost, amit most üzemelnék be.
A gép : Asus P5KC (ICH9 déli híd), E3500, 2GB DDR3, Sapphire HD5450, nem lesz más háttértár (1-2 hétig még egy Samsung F3EG), Win7 x86 + Linux (Ubuntu vagy Mint).
Elkezdtem átolvasni az ajánlott logoutos írásokat, nagyon jónak tűnnek; szóval amit még nem tudtam a telepítésről, beállításról, arról úgy néz ki megvilágosodok majd.
Ami kérdésem lenne még:Ehhez az SSD-hez melyik a legfrissebb FW ?
Megnézném hogy az van-e rajta. (Win 7 telepítés nélkül, Biosban megnézhető ?)
Vagy ha a legfrissebb valamiért nem ajánlott, akkor mit rakjak fel ?Ha kellene az IDE csatorna is (pl. ODD-nek, néha régi IDE-s vinyóról adatot lementeni, stb.), ennél az alaplapnál van valami extra beállítás, amit meg kéne csinálni ?
A vezérlője:
JMicron® JMB363 PATA and SATA controller
1 xUltraDMA 133/100/66 for up to 2 PATA devices
1 xExternal SATA 3.0 Gb/s ports
1 xSATA 3.0 Gb/s port (SATA On-the-Go)
Support RAID 0,1,JBOD
(Ezek a SATA portok nem kellenek (bőven sok a 4db ICH-s), E-Sata-t se használtam még 1x sem, nem is nagyon fogom.)A Samsung SSD Magicianból melyik a legfrissebb / az ajánlott legfrissebb verzió ?
Ha a hozzá adott DVD-n nem az van, akkor ugye a Samsung oldaláról letöltött mindenben megegyezik a lemezen lévővel ?Kerül a Win7 mellé egy Linux is valószínűleg (a legfrissebb nem béta Ubuntu vagy Mint).
Ehhez kell valami extra beállítás ?
Aktív témák
- Apple iPhone SE 2022 64GB - Kártyafüggetlen, Éjfekete, 91% Akku - 1 Év Garanciával
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest