Hirdetés

Aktív témák

• atesss

addikt

Üdv !
    Dec. közepén vettem egy Samsung 830 64GB-ost, amit most üzemelnék be.
    A gép : Asus P5KC (ICH9 déli híd), E3500, 2GB DDR3, Sapphire HD5450, nem lesz más háttértár (1-2 hétig még egy Samsung F3EG), Win7 x86 + Linux (Ubuntu vagy Mint).
    Elkezdtem átolvasni az ajánlott logoutos írásokat, nagyon jónak tűnnek; szóval amit még nem tudtam a telepítésről, beállításról, arról úgy néz ki megvilágosodok majd.
    Ami kérdésem lenne még:

Ehhez az SSD-hez melyik a legfrissebb FW ?
    Megnézném hogy az van-e rajta. (Win 7 telepítés nélkül, Biosban megnézhető ?)
    Vagy ha a legfrissebb valamiért nem ajánlott, akkor mit rakjak fel ?

Ha kellene az IDE csatorna is (pl. ODD-nek, néha régi IDE-s vinyóról adatot lementeni, stb.), ennél az alaplapnál van valami extra beállítás, amit meg kéne csinálni ?
    A vezérlője:
    JMicron® JMB363 PATA and SATA controller
    1 xUltraDMA 133/100/66 for up to 2 PATA devices
    1 xExternal SATA 3.0 Gb/s ports
    1 xSATA 3.0 Gb/s port (SATA On-the-Go)
    Support RAID 0,1,JBOD

(Ezek a SATA portok nem kellenek (bőven sok a 4db ICH-s), E-Sata-t se használtam még 1x sem, nem is nagyon fogom.)

A Samsung SSD Magicianból melyik a legfrissebb / az ajánlott legfrissebb verzió ?
    Ha a hozzá adott DVD-n nem az van, akkor ugye a Samsung oldaláról letöltött mindenben megegyezik a lemezen lévővel ?

Kerül a Win7 mellé egy Linux is valószínűleg (a legfrissebb nem béta Ubuntu vagy Mint).
    Ehhez kell valami extra beállítás ?

Aktív témák