Hirdetés
- CES 2026: Egyik füleden be, a másikon ki
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
- Garmin topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
üzenetére
Hasonlóan jár az én mérésem is. A superfetch és az indexelés nem növeli szignifikánsan a lemezre való írást. Növeli, de olyan kis mértékben, ami képtelen elmozdítani a wear leveling értéket. Ugyan úgy 25-ön van, mint amióta letettem a munkát (Azelőtt napi 2-3-al növekedett kb, 150 GB/nap írásnál)
A pagefile valójában csak munkához és egyes játékokhoz kell. Akinek van 4 GB ramja, szerintem nehezen lehet teletunkolni, tehát nem is fog pagefile-t írni. Ahol meg kell a pagefile írás, ott pont, hogy szükség van a gyorsaságra. Pl filmvágónál kivárni, amíg HDD pagefile-ból áll fel, az borzasztó lassú!
Gyakorlatilag SSD-n nem zavar sok vizet, hiszen ha nincs használva, nem produkál akkora többletírást, mint gondolnánk. Nekem bekapcsolt pagefile-al mindössze + 1 wear leveling értéket emelkedett 8 hónap alatt.
Viszont azt továbbra is tartom, hogy ez lehet csak a modern SSD-kre vonatkozik, mivel itt szerintem vezérlőből már biztosított a sok kis írás wear-re lévő biztonságossága.
Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Milyen processzort vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest