Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    válasz fsb1000 #38688 üzenetére

    Én egyébként egyáltalán nem vagyok elájulva a mai SSD-ktől a nem tömöríthető adatok írási sebességét illetően. :(

    Sőt, ez így szerintem gáz is, hogy az SSD-re olyan ~80, a RAID-0 tömbömre inkább ~250Mb/s-el tudok írni, de még egy sima HDD-re is 100 felett menne. Na persze szekvenciálisan, de nálam a TEMP mappában előfordulhatnak akár több gigás fileok is (láttam már olyat, hogy az AutoCAD épp ~4Gb-os filet tett be oda).

    Csak annyiból nem mondanám siralmasnak, hogy legalább a visszaolvasás már tényleg a 400Mb/s-t nyaldossa ilyen fileoknál is, így egy írás+olvasás ciklusra nézve kiátlagolva már kb. egyforma az SSD-m és a RAID tömböm, de közben legalább apró fileokhoz sokkal gyorsabb és soha sincs gond az elérési időkből + szabad hely töredezettségből a nagy fileok esetén sem (+ ugye "jobban lélegzik" a szinkron módban futó SSD, mint a winyó, ha közben eszébe jut másfelé is turkálni a lemezen valaminek).
    De ilyen szempontból kb. "ennyi". Szerintem mára már igazán lehetne legalább a gyorsabb HDD-k szintjén a "tiszta" írása is (-> nem all-zero tesztadat).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák