Hirdetés

Aktív témák

• Bodor

veterán

válasz Fire/SOUL/CD #31614 üzenetére

Már az SSD-k hőskorában ki lett mondva, hogy nem szabad őket töredezettség-mentesíteni, és ha jól tudom ez az állítás még ma is érvényben van. Nem véletlenül kapcsolja ki a WIN7 alapból, ha SSD-t lát a meghajtók között. Ezért kerestem olyan programot, amelyik "ráncba szedi" az SSD-t, ha csökken a teljesítménye. A Diskeepert találtam. Lehet, hogy olvasgatva kétségek merülnek fel, hogy vajon mit is csinál ez a program, nem biztos, hogy TRIM szerű karbantartásra képes, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy amit csinál, azt jól csinálja. Hívhatjuk optimalizációnak is, ami talán csak egy hangzatos feature, az is lehet, hogy egyfajta SSD kímélő módon töredezettmentesít ( ezt csak a program készítői tudnák igazolni) csak máshogy hívják.
    Erre utalna az, hogy nálad töredezettségmentesítés után nem hozott különösebb eredményt, érdemes lett volna úgy kipróbálni, hogy nem mentesítesz előtte, akkor nem 3 sec alatt futott volna le a program) A lényeg az hogy van eredménye annak amit csinál, és ez az SSD-nek sem árt az élettartam szempontjából. Érdemes elolvasni a topikbeli evvel kapcsolatos hozzászólásokat.
    Nemrég egy fórumtársnak is ez a program segített. Szóval nem erőszak a program használata, mindenki döntse el, hogy kell-e neki, vagy sem. Nálam, és sokaknál már bevált.

Aktív témák