Hirdetés
- Stylusszal érkezhet a hajlítható Huawei Pura X Max, AI-trükkökkel fűszerezve
- Hatalmas akkut és korrekt teljesítményt ígér a Vivo
- Memóriahiány és drágulás fékezheti a mobilokat, csökkentek a Q1-es kiszállítások
- Európába és a britekhez is megérkezik a Motorola Razr Fold, indul az előrendelés
- Ön vezető vagy önvezető? Az Uber az utóbbi mellett tette le a voksát
- Íme az új Android Auto!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Memóriahiány és drágulás fékezheti a mobilokat, csökkentek a Q1-es kiszállítások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Stylusszal érkezhet a hajlítható Huawei Pura X Max, AI-trükkökkel fűszerezve
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F7 – bajnokesélyes
Aktív témák
-
válasz
SVLaller
üzenetére
"szóval, úgy értettem, hogy nem tudhatjuk melyik teszt áll közelebb a valós felhasználáshoz, mivel mind2 szintetikus teszt"
Igen, hát ez az, amit pontosan nem fogunk megtudni/mérni. Én pl 2 okból használok ATTO-t méréshez
1. Mivel (többek közt) gépeket pakolok össze, így gyakran kell SSD-t berakni egy masinába, avagy laposokba SSD-re cserélni a HDD-t. Számomra ebben az esetben az a fontos információ, hogy megadott gyári értékekhez tudjak viszonyítani, azaz lássam, hogy a mért eredmény mennyire van összhangban a gyári értékekkel.2. Crystal és társai képtelenek lemérni egy SATA3-as SSD sebességét, függetlenül attól, hogy használ tömörítési algoritmust avagy sem. Hogy ez utóbbira miért nem képes, az rejtély.
A Crystal alapbeállításon(nem All 0x00 módban) random adatokkal tölti ki a buffer-t, ezzel olyan mintát hoz létre, aminek a tömörítéséhez a legtöbb idő kell és nehezen is tömöríthető.
A valóság az valahol az all 0x00 és az alapbeállítás között van, ez utóbbi irányába eltolódva, mert több olyan fájl van, ami véletlenszerű adatokat tartalmaz, mint olyan, amely tiszta nullával (vagy más azonos byte-al) lenne feltöltve.
"ha jól tudom, a futtatható állományok jól tömöríthető adatok"
Nem, sajnos ezt rosszul tudod, pl az exe-k igen rossz hatásfokkal tömöríthetőek.Én sem a Samsung miatt írtam, nem arra reagáltam, de ha már írtad:
A 830-asról majd kb fél év múlva lehet mondani kicsit biztosabb dolgot, addig csak feltételezés. A bizalom azért van irányába, mert ha úgy sikerült, mint a 470-es széria (ami hihetetlen, de már 1 éves), akkor nem lehet gond vele, a 470-esről sem lehet semmi rosszat hallani.
Ez mellett az is szól, hogy a Samsung mindent maga fejleszt/gyárt, nincsenek külsősök és csak és kizárólag flash alapú eszközökkel foglalkozik már. (Ugye teljes egészében eladta a HDD részlegét)Mindezek ellenére becsúszhat itt is baki, hisz csak az hibázhat, aki fejleszt is, szóval jelenleg kategorikusan kijelenteni, hogy a 830-as egy kifogástalan, megbízható, hibamentes stb stb SSD, az még igen korai.
Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Házimozi haladó szinten
- Samsung kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Automata kávégépek
- Térben elhelyezett (és ledarált) húskocka: Super Meat Boy 3D teszt
- További aktív témák...
- ADATA Legend 710 512GB PCIe Gen3 X4 M2 NVMe / Beszámítás OK! / Akciós Ár!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új - Eladó!
- Micron 5200 ECO 480 GB 2,5 SATA Enterprise/Datacenter Server SSD
- Crucial T705 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- M2 Sata 256 / 512 SSD-k / Intel / Samsung / Sandisk /
- HIBÁTLAN iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4638
- AKCIÓ! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest