Hirdetés

Aktív témák

• fsb1000

nagyúr

válasz canniball #2508 üzenetére

hát.. szerintem olyanoktól kaphatnál pontos választ, akik valóban tisztában vannak azzal, hogy az OP rendszer mikor és miért használja a TRIM-et és az infóik biztos forásból származnak.

Én csak a weben szerzett infókat tudtam értelmezni, melynek eredménye az lett, hogy a korábbi téves elképzelésem megváltozott, vagyis a TRIM nem egy csoda inicializáló parancs, ami egy lépésben rendberakja vagy full törli az adott SSD-t, hanem egy programnak vagy az OP-rendszernek irási/olvasási egységenként kell kiadnia.
    Ennek a szervezéséről, gyakoriságáról, metodikájáról nincsenek pontos infóim.
    Az OCZ Wiper programja is elöbb tele írja/törli az SSD-t, és közben használja a TRIM parancsot.

Sawa_1:
    A kingston SSD-ket már régebben felvettem a listámra, de szerintem csak a 80 és 160GB-os verzió egyenértékű az intel X25-M-el. (én ezt venném: SNM125-S2/80GB)
    SŐT! Néhány tesztben jobban szerepel a kis file-ok irásánál mint az Intel, persze ez lehet a változó tesztkörnyezet miatt is. [link]
    Belföldön nem találtam eddig jó áron, az eBay-en nézegetve pedig kb azonos az ár az intellel. Szállítással együtt ~60K, ráadásul UK vagy Német partner kell keresni, nehogy megvámolják (+ÁFA)

A Kingston M szériás tesztek még április / májusban készültek, ha eddig nem értek ide a kisker boltokba, akkor hol lehetne venni "raktárról"?
    A PH aprón sincs Kingston M széria (80/160GB), pedig azonnal lenne rá 50-60K-m, csakhogy összemérjem a 2x32GB Samsung RAID0-val.
    Viszont Samsung 128GB van....

Aktív témák