Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    SOS! :Y

    Még a télen vettem egy 30Gb-os MLC-s Buffalo SSD-t (it apróról). Ezen tartottam a Windowst (így vannak rajta pl játékmentések, MSN bejövő mappa, stb. Szóval semmi életbevágó, de azért nagyon örülnék, ha elő lehetne még bányászni őket, de azért mégsem családi fényképek, vagy üzleti dokumentumok...).

    Máig semmi bajon nem volt vele, de most az asztali gép nem bootolt, néztem, és egy 4Gb-os "Jmincron Flash RC Loader" nevű cuccot listázott a RAID BIOS a régi "Buffalo Silicon Hard Drive" helyett, és a sorozatszáma 123412341234, nem pedig ami eddig volt (és a cimkéjére nyomtatva van). Átraktam legacy módba a vezérlőt, de úgy sem bootolt.

    Kivettem a gépből, áthoztam ide a laptophoz, rádugtam USB-re, ez a gép most ugyan ilyen néven lát egy 2Gb-os eszközt. (Milyen érdekes, a másik gépben 4Gb RAM van, ebben 2Gb, tehát épp akkorának látja, mint amennyi RAM van a gépben, bár ez lehet totál véletlen is).

    Nekieresztettem az active Partition Recovery-t, de eleve halott ötlet, hisz csak a 2Gb-nak megfelelő partícionálatlan lemezterületen futott végig, nem 30Gb-on...

    Mit csináljak vele? esetleg számíthat valamit, ha lenullázom még az MBR-t is, és teleírom DOS alól 0-ákkal, amit felismer? Vagy ez már mindenhogy döglött, ha még a kapacitását sem ismeri fel rendesen sem a RAID BIOS SATA-n, sem a Windows USB-n?
    Gariztatni lehet, és ennyi, az adatoknak annyi?

    Nem tudom előtte mennyi hőt termelt, nem fogdostam, de most így míg gépeltem eléggé felforrósodott.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák