Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• alitak
    senior tag

Hát én masszív Ubuntu-user voltam, de a 11.04 majd a 11.10 után a reménytelenségből erőt merítve elkezdtem keresni a "disztrómat". OpenSUSE volt egy ideig, de KDE nem szimpi, Gnome verzió kaka, leírások hiányosak, stb. Próbáltam Lubuntut, de megborult a friss rendszer az első update-el...
    Xubuntut ma is néha használom, de nekem ez csak rescue rendszer, nem tudom teljes gépként elfogadni.
    Asszony gépén ezer éve volt Fedora, kipróbáltam és jól is ment. Azt a néhány dolgot ami a .deb-tő különbözik gyorsan meg lehet tanulni, sok leírás van, stb.

És van egy faintos fóruma is itt!!! :R
    Amúgy ha már deb, akkor a jelenlegi kedvencem a Peppermint OS, nézd meg. Másik a Pear OS, de ez annyira OS X másolat, hogy elsőre látványos, de utána nyomasztó... Illetve a Zorin OS is Ubuntu a "skin" alatt, elég jó, de sajna kicsit többet hegesztettek a külsőn, mint a belsőn szvsz...

Peppermint nagyon jó, már Xubuntu helyett is azzal szoktam rendszert menteni, ha kell vkinek.

Igen, a 11.10 után vesztem el én is. Már egy ideje gyűjtöm az erőt, hogy egy jó disztrót találjak, ezért is próbáltam meg a Fedorát. Sok jót hallottam róla, meg tetszett is. Viszont telepítés után úgy éreztem magam, mint anno XP után az Ubuntu alatt és most nem érzek magamban annyi erőt, hogy ezt megszokjak. Egyszer biztosan visszatérek, mert nem hagyhatom ennyiben, de még nem érett meg :)

Bepróbáltam én is sok disztrót, most az Elementary OS van fent, ez egész vállalható. Annak ellenére, hogy még csak béta, azt mondták, hogy stabil. Idehaza csak 2-3 hetente vagyok hétvégén, szóval az sem baj, ha néha megborul. Ígéretes egyelőre. Köszönöm a tippeket, ha ez nagyon használhatatlan, akkor megnézem majd a soron következőket.

Új hozzászólás Aktív témák