Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gadza

újonc

válasz Overlocker #7982 üzenetére

Udv.Az enyem a gep (Asus Z170a alaplap), elmeselem hogy tortent ez.
    Android studiohoz vettem,ami eleg lassu. Nem akartam tulhuzni,ezert egy Corsair h60as coolert vettem hozza,ami kb semmit nem er,de halk. Aztan kivancsisagbol megneztem meddig lehet(ne) huzni...
    Az Asus-nak a tesztje egyebkent joval tobb hot termel,mint a CPU-Z, kozelebb van a prime95hoz.
    Siman lattam 130Watt folotti teljesitmenyt a teszt alatt.
    Szoval a Corsair H60al 4.85Ghz volt 4 magon az,ahol mar meghalt,szobahomersekleten.
    Gondoltam, megnezem, nagyobb hutes mellett mit tud.
    Meg mindig a H60-al nyitott ablak melle raktam, -15fok-ot szivott.
    5050Mhz ment neki 4magon, de...
    Az Asus tuning programja koronkent emelgeti az orajelet,idonkent ujraindul. Aztan egyszer csak nem indul ujra tobbet,hanem meghal. Megpedig azert,mert a BCLK-t egyszer csak 680Mhz-re allitja.Nem tudom miert.
    Ugyhogy miutan meghalt, allitgattam kezzel.
    Szoval a hideg levego mellett a H60-al kezzel beallitva 4.9Ghz-en a http://www.videocardbenchmark.net/ teszterevel 13382 pont, LLC nelkul,csak siman a szorzot 49re allitva.Es a cpu akkor is volt vagy 60fokos,
    mert ez a cooler nem erre valo... De a cpu 60fokon 4.9en vitte a stressz teszteket es ez a lenyeg szerintem.
    A lenyeg,hogy a H60 4.2-n mukodott halkan, azt siman vitte.

Aztan vettem egy Corsair H110i Gtx-et.
    Szobahomersekleten, +0.60V offset, Level 3 LLC (1-7ig van,100-15%) 4.85ghz stabil CPU Z-vel, meg ugy hasznalhato is egesz nap, max 1.42volt,de inkabb alatta.
    Persze a prime95ot nem vagyok hulye futtatni ilyen orajel mellett.Azzal mar 4.6nal 83fokos a legerosebb stresszteszten.

De ha lud,legyen kover.Most rendeltem Coollaboratory Liquid Ultra-t,fogok egy borotvapenget es jon a de-lid.
    Sosem csinaltam meg ilyet, vagy osszejon vagy elkurom a cpu-t es akkor veszek egy masikat. De a kivancsisag hajt.

Egyebkent napi szinten 4.6on hasznalom offset -0.05volttal, minden mas beallitas a gyari, es igy prime95 stabil,akarmeddig, 78-83 fok korul a legnyuzosabb stresszteszten.

A fontos, hogy a H110gtx mar 4.6Ghz-en mukodik halkan a 4.2 helyett.Teljes terhelesen 800RPM Fan speed. 10% +orajel miatt vettem meg,ennyit megert.
    A delid utan 4.7 vagy 4.8ra akarom allitani, amivel eppen 85fok alatt lesz a prime95on max stressz teszten.
    Tobbet nem koltok ra.

OFF:
    Egyebkent ez az egesz arra a tapasztalatomra emlekeztet,hogy van nekem egy Volvo S70 T5,1998as kiadas.
    2.3Turbo, gyarilag 240lovas.1430kg,ugyhogy nem sok ellenfele van az uton,meg 2016ban sem.
    Van hozza program, lehet flash-elni az ECU-t.(tunerpro).
    Kb 275lora/400Nm lehet huzni gyari alkatreszekkel. Ezzel is elmegy 260km/h-t vegre,erolkodes nelkul.Tudom :)
    Aztan ha kell tobb teljesitmeny,csereld le a kipufogorendszert (400ezer a minosegi+50ezer a leomlo) Igy mar akar 300lo.
    Lehet nagyobb turbot rarakni ezek utan, ami legyen igenyektol fuggoen 150-350ezer. Persze ehhez mar cserelni kell az injektorokat,legtomegmeronek nagyobb haz kell, komolyabb uzemanyagszuvattyu.
    350lo limitnel vagyunk... Csereljuk ki a hajtokarokat is (100-300e). 400-450lo most a limit. De 3000RPM alatt gyenge mint a sz...r a nagyobb turbo miatt. Dugattyukat is csereljunk (300ezer). 500lo felett vagyunk. Na ,itt mar elkezd repedni a hengerfal. Igaz, cserelheto.Darton sleeves. Jah,hogy a valto is kezd itt mar szetmenni. Cryo treatment.
    Mindenesetre jobb szorakozas, mint a PC... ha mar tuning :)

Új hozzászólás Aktív témák