Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Bujdy81
üzenetére
C4 hazajött.
Egyrészt otthagytam 731.000 Ft-ot, másrészt még a traktort is kivették belőle!

Tényles szép, kultúrált járásra lett a motornak, gyorsít, fékez, világbéke! Még egy centír kell, mert 120 fölött ráz és akkor anya boldog.
Lentebb rosszul írtam, bő 80 ezret tettünk még csak bele.
Más, részben idevágó téma:
A dízel büdös ugyebár. Nos, ehhez annyit tudok hozzátenni, hogy a C4 bazi büdös volt a javítás előtt. Mutatta is a szerelő, hogy az injektor korrekció az egekben, tökéletlen az égés, jó eséllyel tömítetlen a motor. A kettőstömegű csere ezt is megoldotta! Ugyanis jó eséllyel azért volt az injektor korrekció az egekben a kettes hengeren és nagyon mínuszban a hármas hengeren, mert a kettőstömegű ANNYIRA szar volt már, hogy azt próbálta szerencsétlen motorelektronika korrigálni.
A javítás után helyreálltak a számok, és érdekes módon NEM büdös a kipuff gáz. Tehát a büdösség lehet ilyen miatt is...
-
eattila
őstag
-
Sipi-
őstag
Wifi multi client bridge kell valakinek egy zero kóláért vagy dobjam a szemétbe? Kéményen volt fent régen, tesómnak ezen keresztül volt valami vezetéknélkülis előfizetős nete. Van külső antennája, kültéri doboza, stb. Nem tudom működik-e, talán igen. Tápja nincs meg, poe-n lehet megtáplálni. SL-2611CB3 Plus Mercury (deluxe) a típusa.
-
Samott
addikt
Amugy szerintem a nyugatiba most senki nem nagyon megy be...

-
npera
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Az mekkora flash lenne! Bemegy a Nyugatiba, belövi az 5"-ost, aztán visító motorokkal powerloop ameddig az akksi le nem merül. Utána a még füstölgő kwadot berakja a hátizsákba, hanyag módon szippant egyet az orrán és csak úgy foghegyről odaveti, hogy Mr. Steele, máj essz...
-
-
blueboi69
őstag
" repültem tabletre kötve a távot"
Igen, ez még a sim. Élőben nem merem még, félek is, hogy odaverem valahová, ráadásul kint vizes minden és azt az instrukciót kaptam, hogy az a legártalmasabb neki és kerüljem, úgyhogy most várok. Vagy kimegyek a tó jegére,az nem vizes

Nade eddig simulátorban sem mentek ezek, azonnal úgy földbecsapódtam, hogy a program úgy fagyott ki, hogy alulról láttam a domborzatot. De ezzel picit jobb irányítani, mint a touchpadről.
Viszont bennemaradnak az ujjaimban a gimballok tüskéi. Áú. -
npera
addikt
válasz
blueboi69
üzenetére
Először olvasva még az járt a fejemben, hogy Nova odaadta a gépeket és azzal gyakorolsz. Már majdnem elkezdtem kommentelni, hogy ez aztán gyors fejlődés, hogy már power loopnál tartasz. Aztán rájöttem, hogy ez még a szimulátor alighanem.
Tök jó, akkor a távirányító mégis elég jó dolog.
-
eattila
őstag
Itt meg reggelre elment a házi szerver borér'.
- paszta kiszáradt, meg az egyik tartó sem volt oké a cooleren. Évek óta ment amúgy.
- vga meghalt. Alaplap meg nem megy nélküle.
- volt egy szar sata kábel is.
- meg a bios is bibis volt, mert rossz volt az elem.Tegnap még futott vígan.
-
blueboi69
őstag
Hogmiii?? Nem kell nyalogatni a gogglét? Ahh, végig rosszul csináltam akkor
Nemsemmi, ma kipróbálom nyílt terepen is inkább, ahol van helye oldalmozogni.Ma reggel repültem tabletre kötve a távot, hát izé, ég és föld. Úgy tűnik alvás közben belémrögzült pár dolog. Már acro módban is repültem, utána a self leveling mode az olyan lomhán butának tűnt. Viszont acro modban csináltam powerloopokat, meg flipet oldalra.
Kezdek ráérezni. -
npera
addikt
Igen, ez egy potenciális veszély.
Én valami rettentő naivitással állok ehhez alighanem. Régen prüntyögtem Linuxxal és kábé lepattantam róla minden alkalommal. A QNAP alatt leginkább annyit csináltam, hogy megcsináltam a volumét, aztán share-ek, majd jogosultságok (asszony és én), meg lekapcsoltam egy csomó processzt (webszerver, ftp és hasonlók). Aztán varázsoltam rá Time Capsulet asszony laptopjához, iTunes szervert és hasonlókat. Volt wizard, aztán nyomkodtam.
A hagyományos értelemben vett adminisztráció kimerül abban, hogy néha megnézem van-e frissítés, néha újraindítom (frissítés előtt javasolja is). Néha ránézek a smartra. A megosztásokhoz nem kellett hozzányúlni 2011 óta. Egyszer szétszedtem és kitakarítottam belőle a port.
Leginkább fájlszerver az egész. A ZFS-ben rejlő potenciál bizsergető izgalommal tölt el, de ezzel szemben majd ott lesz az Excel táblán levő "grand total" mező melletti érték, ami lehet meggyőz arról, hogy elég lesz 2 db új vinyó a meglévő NAS-ba.
Még nem tudom, de gondolkodom rajta sokat alighanem. Minden inputot köszönök, mert ti velem szemben tényleg ismeritek az IT-világot, én csak a felszínt kapirgálom néha....
-
-
npera
addikt
válasz
blueboi69
üzenetére
Aha. Én a Fatshark Dominator v3-on próbálgattam különféle IPD-t állítani és semmiféle különbséget nem láttam azon kívül, hogy picit változott a periferiális mezőben az élesség. Lehet, hogy nekem a két szemem közötti szignált nagyon rugalmasan rakja össze az agyam. Szemüvegem nincsen, szóval elvileg jó a látásom is. Lehet, hogy ez is segít.
Szerintem abszolút ne add fel, ha fenn vagy DRH fórumon facsén, akkor ott elég sok segítőkész ember van, tutira meg tudjátok beszélni a próbát. Egy csomó embernek van Eachine EV800d, aztán páran lehet már be is szerezték a Cobrát. Vagy van nekik Scout.
Én nem aggódnék a COVID miatt nagyon. Arra figyelj, hogy ne nyalogasd a gogglet, hanem tedd a fejedre...

Ah! Akkor kezded érezni a különbséget a szim és a valóság között. Ez benne a szépség. Ez áramlástani szimuláció, csak valós időben és az engine sosem szaggat be
Én imádom, hogy bármit művelsz a kwad azonnal reagál rá. Ha túl közel mész a falhoz, akkor érezni azt is. Amikor a hőpumpa alatt megyek el, akkor ott is érezni, hogy fúj. Széklábak között pedig egészen komplex áramlási képlet alakul ki. De az engine ott is hozza a jó frémrétet.
Tegnap végre eljutottam odáig, hogy megcsináltam a BabyTooth szoftveres szetápját is. A Kabab által javasolt PID-ek be lettek gépelve az FC-be, aztán a rate profilet is átírtam. És eskü csendesebb lett a gép még egy fokkal és nyugodtabban lebeg. Valami elképesztő, hogy milyen erő van benne.
Ugyanaz az akksi (1S 520 mAh vagy 1S 450 mAh) XT30 csatival a TinyHawkon kábé 50% gáz körül lebeg. Míg a BabyTooth már 25-26% körül elhagyja a lebegést és elkezd emelkedni. A Tango 2 érzékenyebb és finomabb gimbaljával tegnap megpróbáltam lebegni a folyosón a fürdőszoba előtt (asszony fürdette a bunkókat), aztán meg is fordultam a folyosón és berepültem a lányom szobájába. Ott majdnem lecsaptam a gépet, mert forduláskor a TinyHawkhoz szokva adtam gázt kanyarban és úgy elindult, mint a hejdergős ménkű. Hiába, a toothpick class az nagyon nem whoop...
Ezek után a TP3-platformot akás csak 2S-en is nehéz elképzelni. 100 gramm körüli tömeg, de jóval komolyabb dinamika. Azt a bátrabbak 3S-en hajtják, aki pedig potenciális Mr. Steele az bepróbálkozhat 4S-el is.....
-
Samott
addikt
válasz
Bujdy81
üzenetére
En nem mondtam semmi ilyesmit. Arra gondoltam hogy 2008-ban is hasonlo volt a szitu, pont ugyanigy lott ki az adossag. Akkor is kulso okok miatt. Megint ment a levesbe sok ev munkaja es most meg rosszabb helyzetben vagyunk, hiszen 3000 milliard nyugdijvagyont is elfustoltek azota.

-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
Bujdy81
üzenetére
Igen ertem, hogy Magyarorszag mas. Usa, Kanada es Ujzeland nem letezik olyan regota es itt jobban (majd)mindenki bevandorlo. Ez biztos, hogy szamit.
Masodik resz. Ez is gondolom emberfuggo. Peldaul en nem szavazok Magyarorszagra mert nem erzem ugy, hogy kellene. Nem erdekel. Ujzelandi szavazasra viszont elmentem mert erint, ide adozok es erdekel, hogy milyen valtozasok lehetnek.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
BobaHWSW
üzenetére
Vitázhatunk, ha úgy alakul, mert veled pl. lehet!

Nem értünk egyet mindenben, annyi a difi, hogy Trianon miatt a magyarság speciális helyzetben van. És emiatt nem feltétlen húzható rá az analógiád. Mert egy Kárpátaljai magyarnak még mindig ad valamit a kettős állampolgárság (EU-ba utazásnál), tehát az egy hasznos gesztus. Az, hogy ezt úgy szabályozták le, hogy végtelen számú ukrán is "magyar" lehet, az gáz. Ahogy az is gáz, hogy anyaországba csak vágyakozó, vagy 1-2 alkalommal járt székely deszkások is szavazhatnak. Bár náluk lehet azt mondani, hogy "tervezi, hogy átjöjjön majd egyszer és akkor azért szavaz ide", de azzal sem értek egyet.
Az szavazzon ide, aki viseli a terheit, ennyi!
Most átgondoltam, hogy ha - mondjuk - meló miatt kint kellene élnem 5-8 évet valahol és kapnék állampolgárságot, mert valami miatt érdemes, de tudom, hogy haza akarok jönni, akkor nem biztos, hogy szavaznék OTT. Hogy haza szavaznék-e? Nem merek kijelenteni, hogy nem lennék-e én is "londoni mosogató" ebben az esetben, de úgy érezném helyesnek, ha nem...
-
blueboi69
őstag
Ezen en nem talaltam ipd allitasi lehetoseget. Ket muanyagot tol be oldalrol ami felkorives, igy segiti, hogy olyan legyen mintha egy kep lenne, hogy a ket oldalat lekerekiti, mintha csobe neznel bele.
Jo lenne egy boxot kiprobalni, valoban, de ilyen covid idejen erre nem latok sok eselyt. Boxnal 1 kijelzo van, ott nem lehet ilyen gond. De erdekes mas irta, hogy ezzel az ev100al volt ilyen gondja, fatsharkkal meg nem.
1-2orat nem tudok ucsorogni a szemuvegben eleg unalmas lenne :DDe erzem en, hogy a boxos lesz a jo, megha az is a legdragabb boxos szemuveg kb. Ha nem jo, sztem minimalis veszteseggel is el tudom adni. Viszont ez a kulso monitor ez eleg tüchtig, ahogy az oreg szekely mondana. Egyelore azt applikaltam a tavra, de meg csak LOS repkedtem a szobaban. Repkedtem az tulzas, probaltam felemelni a szunyogot a foldrol es nem nekicsapni valaminek. Nem sikerult, szinte fel sem emelkedik a foldrol, mar elindul valamamerre, aztan kicsi korrekciora is elvergodik
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Csajok voltak az eladók? Én mindig egy testesebb pasassal boltoltam, aki úgy nézett ki, mint akit skatulyából húztak ki és minden elsőre eltalálta, hogy milyen méret kell nekem, pedig én is bojler alkat vagyok.
És sosem annyit fizettem, mint terveztem! Példa: kellene egy komplett öltöny, akciósan 30 ezer Ft náluk. Bementem, kiválasztottunk egy másikat, mert az jobban tetszett, ráadásul akciós volt. De ha veszek mellé még egy övet, akkor adnak ajándékba egy inget is. Számla: 28xxx Ft.

-
npera
addikt
válasz
blueboi69
üzenetére
Ezt olvastam én is. Van, akinek nem áll össze egy képre. Van, akinek egy idő után összeáll, csak kell 1-2 órát tréningelni a szemet vele.
IPD-t állítottad rajta? A pupillák közötti távolságra gondolok, elvileg lehet állítani alul rajta.
Ha box goggle-t veszel, akkor az elvilg jobb ebből a szempontból, mert távolabb van a kijelző a szemedtől és nagyobb a tükör is. Meg a látószög.
Legjobb az lenne, ha valakivel találkoznál a DRH fórumról és kipróbálnád, hogy felrakod a gogglet, ő meg bekapcsolja a kwadot, hogy legyen kép.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Bujdy81
üzenetére
pl azert mert vki innen kimegy kulfoldre penzt keresni, hogy ne 20 ev hitelbol tudjon megvenni egy lakast, amikor hazajon, az meg sokkal inkabb magyar, mint akinek eleve kedve sincs attelepulni, csak faszan el van az innen kapott tamogatasokbol Erdely kozepen, es neki onnan nem draga semmi, mert bele nem ad a kozosbe, csak elvesz
ehhez kepest utobbi konnyebben tud donteni a nem_szulofoldje dolgairol, mint az elobbi
annak idejen a 90-s evekben a roman forradalom utan rengeteg erdelyi menekult jott at es elobb kapott onkoris/tanacsi lakast soronkivul, mint itt szuletett magyar, akik tobb eves varoslistan voltak es az aposekkal laktak egyutt egy 2 szobas hazban/lakasban 1-2 gyerekkel
ja meg mehettek volna alberletbe....valoban
utana ugyanezek menekultek kaptak onkoritol tamogatast a rezsire, munkat szereztek nekik, a magyarnak meg annyit mondtak, hogy nincs berelheto keco, de ha van onresze, akkor vegyen fel lakashitelt az OTP-tol
felvette a hitelt 25evre, a menekult meg par ev mulva megvehette 120-130k-ert a soron kivul kiutalt onkoris lakast, ami akkor 2-3 havi atlagkereset volt
a magyarnak meg ekkor siman volt meg 20-22ev hitele hatra, es meg regesreg azt fizette, amikor a menekult mar a sajat hitelmentes kecojaban lakott, es nem kellett a keresete felebol a hiteltorlesztest fizetnie
azert ez kicsit bicskanyitogato, nem gondolod?
foleg ahogy a 90-s evek elejen a hitelezes mukodott az evi 25-30%-s inflacio mellett, meg sorban mentek csodbe a cegek -
-NoVa-
veterán
válasz
zetor2000
üzenetére
"És legalább jó? :-D"
Elmegy. Ugye a Legacy 3-at tudtam a Sennheiser HD580-nal hasonlítani, pontosan ugyanaz a hangolás, minőség, részletesség, tér. A planarom meg kicsivel jobb, mint a HD650.
Na ezt a HD800-hoz lehet mérni, pedig az nem ennyire olcsó darab. Ennek megfelelően természetesen Chipzelt, VHK-t, Igorrr-t, meg King Gizzard & The Lizard Wizard-ot hallgattam Tidalról, mert abban semmi kihívás, hogy véletlenszerű Masters playlistet elindítok, és azok szólnak csodásan.
-
Grillo
őstag
Kollégáék vettek onnan kanapét, de összerakás után ment is vissza, olyan szar minőségű volt. Ettől ez még lehet fasza, de élőben azért megnézném előtte.
Köszi az UV szűrős véleményeket, nézek napellenzőt. Bár most lehet lesz 45-150, azon van, akkor az erre is jó lehet esetleg?
-
-
-
Sipi-
őstag
Ez az egyszerű szekrény lapraszerelt, ugye? Sehol sincs semmi ilyen infó róla.
-
blueboi69
őstag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Nem nőttem ki, még ezzel sem tudtam igazán repkedni, csak a porcicákat kergettem kicsit az ágy alatt

Dehát a technológia jobbat kíván.
Viszont leírom ide is, hátha npera mond vmit a szemüvegre.
Szóval az van, hogy a két kijelző miatt kettőslátásom van, raádásul az egyik picit ferdén áll a másikhoz képest.
Utánaolvastam, lehet ezen változtatni, de szét kell szedni. (nem fogom
). Viszont a kettőslátás másnál is fennállt már. Azt írták rá, hogy fatshark-al nincs ilyen baj, ezzel meg sokaknál és/vagy az ember próbálja azt képzelni, hogy messzebbre néz. Hát nemtudom, nekem nem sikerült.npera?
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
Synology is elvileg ilyen, tényleg megy. De fut is rajt egy csomó fasság, meg ott az alapban megosztott könyvtár, satöbbi. És ha kicsit herélném, akkor jahh egyszer megírtam a kálváriát, hogy semmi más nem kell nekem rajta csak egy osztott smb mappa. 1 nap után adtam fel.
-
-igu-
veterán
Thy Catafalque - Róka Hasa Rádió
"A lemezen részletek hallhatók dr. Závodszky Péter, az MTA SzBK Enzimológiai Intézetének professzora "Fehérjék - A szerkezettől a funkcióig, a fizikától a biológiáig" című előadásából, illetve az "Orosz nyelv, általános iskola 5. osztály" című kazettáról (Szilvási László, 1987)."
-
-
npera, én kétszer örültem a freenasnak. először amikor feltelepítettem és működni kezdett, másodszor viszont még sokkal jobban, amikor végre meglett az utód vas, átköltöztettem a cuccokat rá, és kivágtam a francba az egészet zfs-sel, mindennel.
elhiszem, hogy nagy vasakon sok diszkkel jó dolog, de házi használatra szerintem egy túlbonyolított, problémás, erőforrászabáló istencsapása.
persze lehet, hogy én voltam béna, de szerintem sokat elárul, hogy még kroozo se tudta összehozni egy jó óra konzoltúrás után, hogy az egyik jail normálisan el tudja érni az ékezetes nevű fájlokat a gépen... -
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Na, Blue már drónozgat, a sárgát már ki is nőtte. Szerintem a 4 éve forrasztott cuccok közül valami az 5V konverter környékén hő hatására kontaktos lesz, aztán gázra beesik a feszültség, és leesik a gép, úgyhogy felsőbb osztályba lépett. Az Avant hibátlan, azzal elröpködhet.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
Bujdy81
üzenetére
NEM vita inditonak szanom csak szimpla megjegyzes. Nem akarok senkit felhuzni elnezesr ha ez fog tortenni.
Egyedul eddig Magyarorszagon par magyarnal lattam ezt a velemenyt. Lehet mashol is ez van masnal is, de az nem tunt fel.
Legtobb orszagban allampolgarsag=oda valo vagy mindegy hol elsz pillanatnyilag. Usa, Kanada, Ujzeland. Ram mar sima residency utan azt mondjak felig mar kiwi vagyok. Olasz, amerikai, spanyol, angol kollegaim allampolgarsaggal 100%ban mint kiwik beszelnek magukrol.
Szoval en ebbol indulok ki. Kanadai bevandorlo is pikkpakk kanadai lesz mind az o mind a tarsadalom szemeben. Plane a kanadaban szuletett masodik+ generaciosok. Ott mar szo szincs arrol, hogy ne teljes kanadairol legyen szo es ez termeszetes.
Ezt folytatva, minden amerikai kollegam aki itt el es amerikai allampolgar 99.99999999%ban szavazott haza. Mert baratai, rokonai elnek ott, hazuk van esetleg, talan egyszer hazamennek stb es oda tartozonak erzik magukat. Es Amerikainak vagy epp Kanadainak mondjak magukat (amig nincs ide allampolgarsaguk). Ilyen szempontbol igenis van erdekuk abban, hogy mi tortenik "otthon".
Ez miatt nekem az a velemenyem, hogy a londoni magyar az magyar hiszen papirja van rola, akinek meg roman allampolgarsaga van az szerintem roman.
A 21ik szazadban az, hogy mi van a veredben es hol volt a nagyszulod 100 eve vagy epp minek hivtak dolgokat az sokat szerintem nem jelent.
-
Grillo
őstag
Urakurak, a krvélet!
Akkor most kell vennem 46 mm-es objektív sapkát (Edigitalban látok kis pénzért univerzális Dörrt), meg gondolom nem árthatna valami UV szűrő, hogy ápoljon és védjen. Abból valami kitétel, vagy kiciolcó, aztán legyen átlátszó?
Vagy faszság, és épp megölöm vele az üveget? -
npera
addikt
Ja, végső soron ez is megoldás lehet.
A gondolatmenet elég hosszú, csak részleteit tudom most begépelni. A gondolat az volt, hogy esetleg még egy "szezont" 5-10 év kibír a NAS, de akkor új merevlemezek bele.
De kettőnél többet nem teszek bele a HW Raid miatt, mert azt nem merem. Tehát idővel úgyis kell cserélni.
Viszont ha most felköhögöm a több pénzt és építek egy ZFS-es SW RAID-es cuccot, akkor lehet kezdetnek 2 lemez benne (bitang nagyok), aztán ha kell még több hely, akkor meg +2 diszk és SW RAID.A QNAP kompatibilitási listája frissül szépen egyébként és a jóváhagyott diszkek között vannak egész nagyok is. Szóval nem lehetetlen a 8-10 tera körüli méret sem benne.
-
npera
addikt
válasz
zetor2000
üzenetére
Végső soron lehet valami hasonló is, de akkor az Excel tábla jóval komplikáltabb lesz.
Sokkal nagyobbat fizikailag nem akarok, mint egy pici SOHO NAS, mert tipikusan egy könyvespolcon ülne a gyerekek elől eldugva.Meg is van a ház. Fractal Design Node fehérben.

6 db 3,5"-os helyet raktak bele, szóval 4-es RAID simán lehet.

Lehet bele bitang lassú és nagy ventiket rakni.

Jó, hajlandó vagyok a HP Microserverből engedni, de azért ZFS kell majd

-
Jahno
veterán
-
blueboi69
őstag
válasz
qnadam
üzenetére
+1 a mrsale-re.
Vannak nagyon durva leárazások ott, tehát lehet mázlid.
Nagyon segítőkészek az eladók. Én ritkán járok oda, de ha kellene zakó, öltöny, akkor ott venném meg.
Az esküvői öltönyömet ott vettem meg. Zárás előtt 20perccel estünk be asszonnyal. Mondtam, hogy öltönyt szeretnék, a lenti eladó az pislogott és nézte az óráját, de felküldött.
Fent megkérdezte a csaj, hogy milyen szín az elképzelésem, esetleg milyen anyag.
Mondtam a szitut, végigstírőlt, kirakott 4db öltönyt, amiből az egyik tetszett és olyan volt mintha rám öntötték volna, ami nagyon ritka. Megvettük, az egész nem volt 12perc. A lenti eladó az mondta, hogy ez rekordidő.
Azóta vettem ott pár inget, meg szövetkabátot, nyakkendőt, mittudomén. -
npera
addikt
válasz
blueboi69
üzenetére
Van itthon 2011 óta egy QNAP 419+, abban figyel mirrorban 2 db 3-terás Hitachi diszk. És ott vannak a gyerekek meséi, egy csomó fénykép, mindenféle doksik mentése, hasonlók.
Tök halk, a hallban van a könyvespolcon és lehet tőle 5 méterre a szófán aludni akár.
Na, valami ilyesmit akarok, de lehetőleg Microserverre "építeni" és Freenast és ZFS-t. Alapvetően flexibilis vagyok, ameddig Microserver a NAS, FreeNAS fut rajta és ZFS a fájlrendszer szoftveres RAID-el...

A feladata NAS lenne, tárolás. Esetleg iTunes Time Capsule asszony almás cuccainak. Semmi kamerarendszer, semmi Plex, semmi letöltőszerver, semmi weboldal. Nem is lehetne "kintről" elérni. Leginkább fájlszerver a robosztusabb fajtából a cél. Kis fogyasztás, csendes üzem és szoftveres RAID.
-
zetor2000
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
Át is neveznek erre az időre Pelikán József-re?

Amúgy van még az Öltönyök háza / Öltönyház, ebből valamelyik van Kispesten, a tűzoltóság táján valami irodaépületben, asszem. Az is ilyen olcsóbb valamiket árul, gondolom nem napi használatra veszed.
Ha normális kell, akkor Griff, vagy valami ilyesmi. Ha pro, akkor Galamb, az a bácsi méretet vesz rólad, többször visszahív, igazít, a végén lesz egy 100% custom, one-and-only, kézzel készült, csak ezt nem szeretnéd kifizetni. Nagyjaink is ott... azt mondják. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Bujdy81
üzenetére
az hogy nemzetisege magyar attol meg nem lesz magyar allampolgar senki
foleg hogy ezt bemondasra kell csak bevallalni, ugyhogy siman vannak olyanok, akik egy betut nem tudnak magyarul se, de a magyar allam altal nyujtott tamogatasokert cserebe azokka valnakigen, erre mondta tömjénzsótti anno, hogy csak egyfele allampolgarsag letezik
mert az ellenzeknek sem a kettos allapompolgarsag azon reszevel volt a baja, hogy magyarok, hanem hogy ezzel egyuttal ugy szavazhatnak ide, hogy egy percet sem voltak meg turistakent sem az anyaorszagbanmert pl tesom bejelentett lakcime most is a bp-i lakas, a ferje meg izsáki, van is ott egy paraszthaza, tavaly volt rajta tetocsere ~3millioert...
az eskuvojuk is izsakon volt a Biczó csárdában masfel eve
na ennyit mikor kolt itt egy olyan ukran is, aki egy osszedoles hataran allo faluvegi putriba vannak 210-n bejelentve es 4 evente athordjak oket busszal egyet X-lni?szoval nekik lehet meg igy is tobb kozuk van Magyarorszaghoz igy is a hazajarasaikkal, mint egy magyarnak mondott ukrannak, meg a hatartol 500km-re elo, a szuletese ota a falujabol ki sem mozdult szekelynek
akik ennek ellenere megis konnyebben tudnak szavazni egy olyan orszag belugyebe, ahol nem is eltek egy percet se soha -
zetor2000
addikt
Azt szeretné, mert férfivá szeretne válni, és amúgy is a bakancslistáján van.

Én vennék a helyébe egy random újabb QNAPot, mert csak át kell csavarozni a merevlemezeket, és mehet tovább, de neki kell a kihívás, a ZFS (mert Dudu óta beleszeretett), meg mittoménmi. Lehet excel táblát is csinálni, meg esetleg pákászni.
De ha már ÉPÍTENE szervert, akkor ne vegyen egy félkészet... akkor építsen egyet az alapoktól. Abból lehet tanulni, férfivá érni, amikor bebootol, meg akármi. És lehet szopolni a hűtéssel, mert nem fér el akármi. Meg a hátsó ventit is lecserélném egy Noctua-ra, mert azt írja az egyik kommentelő, hogy hangos. -
hobizoli
nagyúr
ra bizzak, mert nem koslatnak el ezert oda-vissza 1000km-t egy egesz napos elfoglaltsagot generalva ezzel maguknak
levelben siman szavaznanak ok is
a szekely szavazo meg a faluja postajan feladva a levelet leszavazhat teged belfoldon elot ugy, hogy a falujat sem hagyta el az utobbi 3 evtizedben se
kap 20k tamogatast a magyar allamtol, azaz a te adodbol es 1 szavazat beugrott erte, te meg gurizhetsz erte munkahelyrol munkahelyre ugralva, o meg halal kenyelmesen leszopat 4 evente egy a Tieddel egyenerteku X-l
Erzsebet utalvany is milyen erdekes, hogy csak 2017 karacsonya elott "dobta" a nyugiknak,
2018 tavaszan volt a valasztas, de 2018 karacsonyakor mar jaaaa, akkor nem volt
ahhoz hogy egy nem_fidesz szavazot maga melle allitson, ennel siman tobbet kene "aldoznia"
es mindketto 1 vs 1 szavazat, csak az egyik sokkal olcsobban megvan
kevesebbet kell igergetnie is es ugysem kerik szamon se, ugy a netto haszonelvezoi a rendszernek, hogy nem adnak bele semmit
nem itt adoznak, nem itt elnek, de jar a EU ellatas is meg a tamogatas is
tenyleg nem erted a diffit a ketto kozott...?
qrvara nem arrol szol, hogy neked jo legyen, hanem hogyan uralkodjanak rajtad kulso segitseggel
mit gondolsz a valasztasi torveny is miert modosulgat......? -
blueboi69
őstag
És miért van igényed szerverre? Mit szeretnél vele megoldani? Vagy csak just for fun?
Én még tudom ajánlani az atom procis lapokat is, minimálisan fogyasztanak és a szünetmentesről is elmegy "sokáig" ha kell. Linuxos bőven ideális. Nekem ilyen van itthon, ezért ajánlom bátran.
Meg van egy nagy HP D380 G4 is, de csak mert el kellett hoznom a cégtől. Na az nagy rendes rakcbevaló, redundáns táppal... Csakhát zabálja is az áramot és nem mai darab, de ahhoz képest elég jól felszerelt.
Jahno neked nem kell valakinek? Kevés pénzért megválok tőle, a két táp benne zsír új, önmagában volt vmi 25-30ezer..
-
zetor2000
addikt
Ha szervert építenél, akkor ne egy barebone-nal csináld, mint ez a HP... ebbe dugdálsz ramot, esetleg procit, meg merevlemezt, azt kész.
Tessék rendelni rendes NAS házikót, abba alaplapot, CPU-t, ramot, SSD-t, esetleg VGA-t, pasztát, akármit, és úgy összeszerelni. Abban van vitamin, talán több, mint ebben a készen kapott vázban. A NAS ház ráadásul hot-swap fiókos, ezen meg nem látni...Alaplappot jól kell választani, legyen rajta Gen4es mini pci-express csatoló az SSDnek, meg legyen 4 sata csati a merevlemezeknek. Azt akkor hasítás van. Esetleg egytől több Gbites LAN csatlakozó nem árthat. Úgy értem, hogy 2db LAN interfész, nem kell 2,5-5Gbit, szerintem, még. Majd fog, de addig ez elég.
-
zetor2000
addikt
válasz
Bujdy81
üzenetére
Mert a magyar állampolgár (aki kivándorolt ugye), az nem szavazhat levélben, neki be kell menni nagykövetségre.
A kinn élő "határon túliaknak", akik kettős állampolgárok (székelyek, tótok, bregyók... szóval a határ melletti országok magyar nyelven IS beszélő polgárai) meg kapnak egy levelet, amit beikszelnek, és visszaküldik. Nekik cseppet kedvezőbb a helyzet, mert ők azok, akik fognak szavazni, mert kaptak valamit cserébe - előre. Nekik nem kell menni max a postáig. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Ez egy kicsit bonyásabb ennél. Az, hogy valaki a határtól 500+ kilométerre magyarnak született, az egy helyzet, nem tehet róla. A kettős állampolgárságnak gesztusnak kellene lennie, nem kellene automatikusan szavazati jog tartozzon hozzá.
Amúgy tesód miért szavaz Insbruckban? Pont annyi joga van beleszólni, mint a székely deszkásnak. Vagy még kevesebb is, mert a székely deszkás nem saját döntéséből van 500+ kilométerre Magyarországtól...
-
hobizoli
nagyúr
csak a sved turista nem szuletett magyar allampolgar, mint ahogy a szekely sem az
a londoni mosogato meg igen
ez a kettos allampolgarsag eleve erre keszult, nem melymagyarkodas miatt, csak 2006-ban Mikola elszolta magat a valasztasi veghajraban ~2 nappal a kampany vege elott
"ha a hataron tuliak is szavazhatnanak, itt 20 evre minden megoldodna"
le is fagyott erre a fulig ero mosoly a nagy oromkodesben par arcrol egybol
tesomeknak is Insbruck-g el kell caplatni konzulatusra 500km-re egy szavazasert, mikozben a szekely a szulofalujabol is szavazhat helyben a Hargita-n, 500km-re a magyar a hatartol, egy olyan orszag belugyeibe beleszolva ezzel, ahol lehet nem is jart egesz eleteben se
es o roman allampolgarkent szuletett
ez a baj ezzel
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az elvetemültebbek még nyakkendőt is vesznek az inghez és zakóhoz.
sírok