- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabcsika
tag
válasz
Delila_1 #22825 üzenetére
Köszönöm, én ezt így oldottam meg, hogy
=HA(ÖSSZ.MUNKANAP(D8;E8)>0;ÖSSZ.MUNKANAP(D8;E8);"-")
de ezzel csak a napok száma van meg, ami oké és kell is.
Viszont, ha az E8 cella (ami második dátum) értéke már a múltban van (a mindenkori naphoz képest), akkor írjon ki egy "-" jelet, egyébként meg lépjen érvénybe a fenti összefüggés.Ezt szeretném elérni, de a sok IF-be belehülyülődtem :S
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22813 üzenetére
nem ad hibát legalábbis akármivel teszteltem eddig nem adott azért kell bele a darab2 oda mert nem mindig van feltöltve végig a teljes tartomány van mikor csak néhány cellában van adat így megszámolja hány olyan cella van ami megfelel a minimum felettinek is és a maxium alattinak is és ezek egyenlőek-e annyival mint amennyi cellában adat van ha egyenlőek akkor Pipa ha nem akkor X...
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22811 üzenetére
hehe pont a héten csináltam egy hol.van alapján eltolás függvénnyel dolgozó táblázatot pont egy diagramm miatt ami mellesleg egy indirekt függvény váltott le
Nem semmi ezeket egybeágyazni a névkezelőben
én most ennek a képletnek örülök mint majom a .... pedig így visszagondolva tök egyszerű de mire kigondoltam hogy miként lehetne
=HA(DARAB2(O19:AH19)=0;"";HA(ÉS(DARABTELI(O19:AH19;"<="&N19)=DARAB2(O19:AH19);DARABTELI(O19:AH19;">="&M19)=DARAB2(O19:AH19));"ü";"û"))
M19 a minimum érték N19 a maximum érték, O-tól Ah-ig adatok AI-ban a képlet ami ellenőrzi hogy benne van-e az adott intervallumban az összes szám és ha igen akkor Ü-betű windings betűtípussal ami pipa lesz a másik ű meg X ha van benne hibás.
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22801 üzenetére
jelen példámnál(szerencsére) nincsen olyan mint neked a Teri akinél nincs adat viszont Emilnél meg van. Nálam ha Terinél nincs adat akkor már Emilnél sem lesz meg Idánál sem lesz és így tovább. Ezért elég hülyén nézett ki a diagram amin maximum 20 értéket jelenítek meg de ha csak kettőhöz volt érték akkor volt 18db 0-ás érték is. A dinamikus tartománnyal meg a diagrammon is csak annyi fog megjelenni ahány tényleges értékem van az üres string-et kapott cellákat nem fogja megjeleníteni.
-
botond187
csendes tag
válasz
Delila_1 #22793 üzenetére
Azt kéne változtatni, hogy amit csináltál, ott az alap oszlopon belűl is egy -tól-ig részt kéne létrehozzni.
Amit küldtél táblázatot úgy kéne módosítani, hogy:Alap oszlop ezt kéne két részre szedni, szintén egy -tól - ig részre, és ami ezen értékek közé esik azokhoz rendelje a jelenleg is meglévő -tól és az -ig oszlopban levő termékeket
010100000-tól 010100099-ig levő termékekhez rendelje aTól oszlop (ezen nem kell változtatni)
010504000-tól termékeketIg oszlop (ezen sem kell változtatni)
010504099-ig termékeket -
samfishR
senior tag
válasz
Delila_1 #22762 üzenetére
Sikerült alkalmazni, köszi! Már csak az a kérdés, hogy egy egész oszlopban hogy tudom mindre ráhúzni ezt a formázást? Nekem sajnos vízszintesen vannak a cellák, ráadásul nem is egymás mellett. Formátummásoló nem veszi át a formázást. Az R T V oszlopokban vannak a százalékok, így néz ki:
-
samfishR
senior tag
válasz
Delila_1 #22759 üzenetére
Köszönöm szépen, így már jó lett!
Van még 1 kérdésem, remélem tudsz segíteni
Van 3 cella, mind3 százalékokat tartalmaz. Ezeknek az összegének pontosan 100%-nak kell lennie, nem lehet sem kevesebb, sem több. Erre kellene egy feltételes formázás anélkül, hogy plusz oszlopot szúrnék be amiben összeadom a cellákat azért, hogy azt ellenőrizze a feltételes formázás képlete. Ha pont 100%, akkor mind a 3 zöld, ha nem 100%, akkor pirosnak kellene lennie a celláknak. Megoldható valahogy? Köszönöm!
-
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22738 üzenetére
jaj bocsi nem írtam hogy a range("d9") nem kell az csak azért volt ott hogy legalább valahova megkapjam az értéket
szóval ahova beírom oda kapjam vissza az értéket ahova írtam és fontos még hogy nem teljes oszlop mert címmel rendelkezik.
Egyébként azt meg tudod mondani hogy miért nem kell az inStr végén +1 vagy -1 stb karaktert hozzáadni? Mert az elején azzal szívtam hogy a szóköztől számítva kivontam két karakter bal-ra középtől meg hozzáadtam de úgy nem volt jó de mire ez leesett ááhhhggrrrr....
-
Oly
őstag
válasz
Delila_1 #22692 üzenetére
Szia
Valóban kimaradt, már pótoltam.
Az ASCII sem ment. Excelben és a forráskódban is Alt+0213-mal írtam be, de nem ismeri fel.
de kis guglizás után ezzel sikerült:
Function MAGYARIT(cella As String)
cella = Replace(cella, "é", "e")
cella = Replace(cella, "á", "a")
cella = Replace(cella, ChrW(369), "u")
cella = Replace(cella, ChrW(337), "o")
cella = Replace(cella, "ú", "u")
cella = Replace(cella, "ö", "o")
cella = Replace(cella, "ü", "u")
cella = Replace(cella, "ó", "o")
cella = Replace(cella, "í", "i")
cella = Replace(cella, "É", "E")
cella = Replace(cella, "Á", "A")
cella = Replace(cella, "Ú", "U")
cella = Replace(cella, ChrW(336), "O")
cella = Replace(cella, ChrW(368), "U")
cella = Replace(cella, "Ö", "O")
cella = Replace(cella, "Ü", "U")
cella = Replace(cella, "Ó", "O")
cella = Replace(cella, "Í", "I")
MAGYARIT = cella
End Function -
Oly
őstag
válasz
Delila_1 #21707 üzenetére
Szia
Én ezzel indultam el:
=HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(A5;"é";"e");"á";"a");"ő";"o");"ű";"u");"ú";"u");"ö";"o");"ü";"u");"ó";"o")
De ugyanezt még a nagybetűkre is meg kell csinálni.
Gondoltam, csinálok egy egyéni fügvényt rá, de elakadtam az elején.
Milyen parancsot használhatok rá?Köszi
-
paatrick
őstag
válasz
Delila_1 #22664 üzenetére
Oké, így már jól jelenik meg. Köszönöm.
Azonban felmerült egy probléma, ha egy új sort akarok beszúrni akkor mindig kidob egy hibát:
Microsoft Visual Basic
Run-time error '13':
Type mismatch
End, Debug, Help lehetőségekkel. Ha az End-re kattintok beszúrja a sort végül, a Debugnál a Case "K"-t jelöli meg.
Ki lehet kapcsolni, vagy ki lehet javítani valahogy?
-
maugly
csendes tag
válasz
Delila_1 #22634 üzenetére
Nnna, eddig tartottam, teljesen belekavarodtam. Tejfog..
Próbálom a dátum formátumát belőni úgy, hogy ne kelljen használnom a Windows területi és nyelvi beállításait az általam kívánt yyyy-mm-dd alak eléréséhez az exportált csv-ben.
Volt egypár verzióm, egy része nem hozza a kívánt eredményt, más részét helytelen szintaktikával, vagy esetleg nem létező belső függvények miatt rontom el.
A változók megadása után próbáltam ezt a kettőt, a végeredményen nem látszik:
Columns("D:E").NumberFormat = "yyyy-mm-dd;@"Columns("D:E") = Format$(Date, "yyyy-mm-dd")
Aztán próbáltam a cikluson belül formázni. Google barátom találatai alapján próbálkoztam egy TEXT függvénnyel, amire azt mondta a Visual Basic, hogy szerinte ilyen nincs.
Próbálkoztam egy ilyennel, ezzel sem értem el a célt:
For oszlop = 1 To 6
If (oszlop = 4) Or (oszlop = 5) Then
formaz = ""
formaz = Format&(Cells(sor, oszlop), "yyyy-mm-dd")
uj = uj & formaz & "|"
Else: uj = uj & Cells(sor, oszlop) & "|"
End IfTuti van egy pofonegyszerű megoldás, de már nem látom az erdőmtől azt az egy fát.
-
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1 #22653 üzenetére
Kicsit cifrázva:
A listbox tulajdonságainál a ColumnHeads legyen True.Cells(1,"AA")="Sorszám"
Cells(1,"AB")=Filename
Cells(loopcount+1, "AA")=loopcount
Cells(loopcount+1, "AB")=Filename
Sheets("Munka1").ListBox1.ListFillRange = "Munka1!AA2: AB" & loopcount+1
Sheets("Munka1").ListBox1.Visible = True -
paatrick
őstag
válasz
Delila_1 #22638 üzenetére
Elnézést de csak az excel felszínét kapargatom.
Szóval nem tudom mi az a "laphoz rendelt makró", képhez már rendeltem hozzá egy autoszűrő nullázót de ennyi.
Egyébként 3 szín is elég, ha a másik megoldás egyszerűbb.Ha kérhetem szájbarágósabban
K-tól AG celláig kéne vizsgálni, gondolom akkor ez így néz ki
Case "K"
Range(K-AG).Interior.Color = vbBlue -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #22635 üzenetére
Szia!
Semmi gond.
Viszont a Clearcontents helyett a Delete kell, mert különben odatesz a végére néhány vesszőt (mert a usedrange-ban benne vannak azok a cellák is és értékük üres).
A végén még be is kellene zárni a CSV fájlt, az eredetit pedig nem szabad menteni.Én ennél egy kicsit - na jó sokkal - bonyolultabban képzeltem el a megoldást.
Üdv.
-
foregister
tag
válasz
Delila_1 #22602 üzenetére
Delila: Ez a VB script lett a megoldás végül (kis módosítás után). Nagyon szépen köszönöm!
Fferi: neked is köszönöm a segítséget, de valamiért nem sikerült úgy átültetnem a formulát a munkás excelbe, hogy ne #ÉRTÉKET-et adjon vissza. Azért vicces, mert szinte minden megegyezik csak adtam hozzá plusz oszlopokat kb. még 10-et.
A lényeg, hogy megoldódott, bár amennyit szívtam vele, manuálisan is megoldhatta volna, de legalább tanultam megint valamit excelben
Mind a kettőtöknek hálával tartozom!
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22620 üzenetére
Istenigazából a végének nem is így kéne lennie de csak ebben voltam biztos hogy jó és le fog futni.
A véglegesben ennek úgy kéne mennie hogy a kiinduló lapon a D4,E4,F4 ben vannak a fájlnevek alattuk az adatok. Nem új fájlt kéné készíteni hanem azt megnyitni ami a D4-ben van és a megnyitott fájl D oszlopának mindig az első üres cellájába másolná át az adatokat hogy ne írja felül a már benne lévőket.
De azt hiszem feladom. A házépítést sem a tetőnél kezdik szóval nekem sem mindjárt a sűrűjével kéne. Veled meg nem akarom még ezt is megíratni.
(pedig a Pascal nyelv tök jól ment a suliban de most nem áll rá az agyam erre a VBA-ra)
-
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22613 üzenetére
Nah megpróbáltam beilleszteni ahogy írtad lefut szépen csak egy a bajom hogy addig jelöl ki amíg az A oszlopban adatok vannak. Az A oszlop az tök lényegtelen számomra mindig csak azt az oszlopot kéne nézni ahonnan akar másolni. Az első sorban B2-től vannak a kimenő fájlok nevei file1 file2 ....
alattuk az adatok.Sub adatokkimentese()
Dim sor, oszlop As Integer
Sheets("teszt").Select
sor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
oszlop = Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
For Each cell In Range(Cells(1, "B"), Cells(1, oszlop))
Range(Cells(2, cell.Column), Cells(sor, cell.Column)).Copy
Workbooks.Add
Range("A1").PasteSpecial
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
"C:\adatokki\" & cell.Value & ".xlsx"
ActiveWorkbook.Close
Next cell
Application.CutCopyMode = False
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1 #22598 üzenetére
Az első kötőjel után a típusnál előfordulhat 9-nél nagyobb érték is, ezért a szám kinyeréséhez írtam egy függvényt, ezt kell alkalmaznod a C oszlopban.
Function Kozepe(cella As String)
Dim kar As Integer, tol As Integer, ig As Integer
tol = InStr(cella, "-") + 1
For kar = tol To Len(cella)
If Mid(cella, kar, 1) = "-" Then
ig = kar
Exit For
End If
Next
Kozepe = Mid(cella, tol, ig - tol)
End FunctionA makrót beviszed a VB szerkesztőbe, utána alkalmazhatod.
C3-ba: =kozepe(A3), és ezt másolhatod. -
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22562 üzenetére
Bocsi
nem voltam teljesen pontos a kijelölésig okés a dolog azzal abszolút nem kell foglalkozni csak a beillesztésen megy a variálás
usor = Workbooks(WBN).Sheets(WS).Cells(1 & Columns.Count).End(xlToLeft).Column + 1
selectRange.Copy
Workbooks(WBN).Sheets(WS).Cells(6, usor).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=FalseA kódod sokat segített
annyi volt a hibám hogy a félkövér résznél & jelet használtam de átírva vesszőre már faszán egymás mellé kerülnek az adatok. most már csak annyi van hogy a B6-nál kezdi berakni az adatokat szóval el kéne tolni a D6-ig valahogy
A teljes kód itt van, tuti emlékszel rá mindig abból a könyvtárból húzza be az adatokat ami a lap neve. Jelen esetben a B4:B tartományból szedi ki az adatokat és kerülnek át
Sub XLSX()
Dim Filename, Pathname As String, WBN As String, WS As String
Dim wb As Workbook
Application.ScreenUpdating = False
WBN = ActiveWorkbook.Name
WS = ActiveSheet.Name
Pathname = "C:\bosch\" & WS & "\"
Filename = Dir(Pathname & "*.txt")
Do While Filename <> ""
Set wb = Workbooks.Open(Pathname & Filename)
DoWork wb, WBN, WS
Application.CutCopyMode = False
wb.Close SaveChanges:=False
Filename = Dir()
Loop
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Sub DoWork(wb As Workbook, WBN, WS)
Dim usor As Long, cell As Range, selectRange As Range, WS2 As String
WS2 = ActiveSheet.Name
With wb
Dim cserelendo, b As Integer
'Kötőjellel elválasztva add meg a törlendő szavakat
cserelendo = Split("Tol*-Date*-Time*-File*-Lot*-No*-Distance(point-to-line)-'*-Actual-Nominal-Upper-Lower-Error-Judge-Pass-L", "-")
'a ciklus hosszának egyel kevesebbnek kell lennie mint a cserélendó szavak mivel a nullát is feltölti
For b = 0 To 17
Cells.Replace What:=cserelendo(b), Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False
Next
'itt adod meg melyik oszlopból vegye az adatokat, ha az első Range oszlopa nem egyzik a következő Range tartományával akkor ott fogja kijelölni ahol keresztezi egymást a kettő
usor = .Sheets(WS2).Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For Each cell In .Sheets(1).Range("B4:B" & usor)
If (cell.Value <> "") Then
If selectRange Is Nothing Then
Set selectRange = cell
Else
Set selectRange = Union(cell, selectRange)
End If
End If
Next cell
'Itt adod meg melyik oszlopba pakolja az adatokat a Transpose True miatt lesz átfordítva oszlopból sorra
usor = Workbooks(WBN).Sheets(WS).Cells(1 & Columns.Count).End(xlToLeft).Column + 1
selectRange.Copy
Workbooks(WBN).Sheets(WS).Cells(6, usor).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
End With
End Sub -
slashing
senior tag
-
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Delila_1 #22537 üzenetére
Nem, simán ha rámész a szűrőre, minden a hozzá tartozó adatot csak egyszer jelenít meg.
Erre a listára gondoltam: // Remélem most jó lesz a kép
Nem kell semmi speckó szűrés, csak a lista kiválasztható adataira lenne szükségem.
Meg elehetne oldani ilyen olyan kereséssel és több ciklusos hasonlítással, ezt szeretném elkerülni. -
mh197
őstag
válasz
Delila_1 #22508 üzenetére
Mégis van egy "apróbb" gond még az előzővel. Ha berakom a makróba az általad javasolt sort, utána elmentem, akkor nem megy az autoszűrő. A lapvédelmet úgy módosítja, hogy az autoszűrő -ből kiveszi a pipát, ha mentem a fájlt.
Erre van valami megoldás, hogy az autoszűrőt ne vegye ki, vagyis lehessen a lapvédelem ellenére szűrni?
Azt próbáltam, hogy amikor a lapvédelmet ráteszem, úgy mentem, hogy bepipálom az autoszűrőt, de ha utána mentem, akkor magától kiveszi onnan, és már nem is megy a szűrés utána tovább.. -
mh197
őstag
válasz
Delila_1 #22506 üzenetére
Egyébként van még egy gondom, amit lehet nem lehet orvosolni..
Ha az egyik excel munkafüzetben hivatkozok egy másik excel munkafüzetre, akkor ugye a hivatkozásban elmenti az adott gépen a hivatkozott munkafüzet elérési útvonalát. pl.: C:/dokumentum/excel/munkafüzet2/...
Mind a két excel munkafüzet egy mappában található. Ekkor ha a mappát a két excel fájlal együtt átteszem másik helyre a gépen, vagy pl másik gépre átmásolom, ahol más lesz az elérési út, akkor az adatok->hivatkozások helyen frissíteni kell az elérési útvonalat.
Meg lehet azt oldani valahogy, hogy ha a két fájl mindig egy mappában van, de pl azt a mappát másik gépre más elérési útra másolom, akkor attól ne kelljen frissíteni a hivatkozásokat? Valahogy úgy megadni a hivatkozott munkafüzetet, hogy azt az adott néven ugyanabban a mappában keresse, de ne vizsgálja az elérési utat.
Lehet, hogy nem kivitelezhető, de gondoltam megkérdem, hátha van erre is megoldás, csak én nem ismerem..
-
mdk01
addikt
válasz
Delila_1 #22510 üzenetére
Igen, próbáltam úgy is, de semmi...#ÉRTÉK!
=HA(Összesített!T5=VAGY("22/0,4";"22/0,8";"22/1");Összesített!P5;"-")Így működik, csak kellene mellé még a másik két érték is(22/0,8 és 22/1), amit vmilyen karakterrel vagy függvénnyel felkellene soroltatni.
=HA(Összesített!T5="22/0,4";Összesített!P5;"-") -
mdk01
addikt
válasz
Delila_1 #22454 üzenetére
Sikerült megérteni, köszönöm.
Igazából mint írtam az alsó kötjel helyett lehet az is normál kötjel, tehát elég csak egyszer megtagolni normál kötjellel ha az alsó kötjelet kicserélem.Köszönöm még egyszer így ez teljesen rendben van.
Már csak ezt a makro-t nem értem, mert én tök hülye vagyok ezekhez a personal-os, modulos, makro-s dolgokhoz.
Ezzel a makro-val mit tudok csinálni?
Nekem ezek a számsorozatok a G3 cellától indulnak lefele, ha ez számít vmit.
Köszi -
mdk01
addikt
válasz
Delila_1 #22441 üzenetére
Így már értem, köszi.
Viszont ezzel annyi a gondom, hogy mint azt írtam is a számok mindig változnak, tehát nem csak az alsóvonás és a kötjel közötti. Slashing hsz.-a zavarhatott meg amiben kiemelte az alsóvonás előtti 0,4-es számot.
Viszont közben gondolkodtam és olyat nem lehet vizsgáltatni hogy valahányadik kötőjel előtti vagy utáni Xdarab karaktert adja eredményül? Viszont ami lehet még egyszerűbb, hogy a 2. és 3. kötőjel között X darab karakter legyen az eredmény?
Ezt a sorozatot(2-2-0-0,4_22) én generálom amúgy egy tervező programból, ha az segít az alsó vonás is lehet kötjel. -
zhari
csendes tag
válasz
Delila_1 #22442 üzenetére
Szeretnék egy olyan makrót ami:
A lista nevű munkalap A1:D1-t átmásolja a kalkulátor munkalap B2:B5-jébe (transzponálva) , utána a kapott eredményt ( kalkulátor O6-ból és R6-ból) a lista E1 és F1-be másolja. Majd a lista munkalap A2:D2 tartományát másolja a B2:B5-be , utána a kapott eredményt ( kalkulátor O6-ból és R6-ból) a lista E2 és F2.be másolja. Majd a lista munkalap A3:D3 .....
Előre is köszönöttel(Jópofa dolgok ezek a smiley-k, de remélem így már nem alakítja át őket.)
-
mdk01
addikt
válasz
Delila_1 #22428 üzenetére
Köszi.
Én most egy bő félórája nézem amit írtál, meg próbálgatom excelbe, de nem jövök rá hogy ez a kötjel függvény mit is csinál. Mintha lenne vmi tol-ig, de nem jön ki eredmény...vagyis az elején még adott egy 2-est, de utána meg már azt sem pedig semmi nem változott,mintha megkavartam volna a függvényt.
Letudnád írni hogy hogyan használjam? -
mdk01
addikt
válasz
Delila_1 #22423 üzenetére
Most ez úgy fog hangzani, hogy a kisujjad nyújtod, de a kezedet akarom, viszont nem szeretném hogy a munkád pocsékba menjen ha már ennyit rám áldoztál, de nem értem az utolsó két sort még ezt elmagyaráznád.
Beviszed a füzetedben egy modulba, és =kotjel(A1) formában alkalmazod.
Ha több füzetben is használnád, érdemes a personalba másolni.Köszönöm
-
mdk01
addikt
válasz
Delila_1 #22413 üzenetére
Van olyan függvény amivel meglehet határozni hogy az X-dik valamilyen karakter(jelen esetben kötőjel vagy alsó vonás) előtti vagy utáni valahány karaktert rakja nekem a cellába eredményül?
Ilyen van nekem egy celllában: 2-2-0-0,4_22 és mindig a kötőjel vagy alsó vonás előtti vagy utáni számot szeretném külön cellába rakni.
Előre is köszönöm. -
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22405 üzenetére
a legegyszerűbb lenne szétbontani 3 részre egyik lenne a fix(általában) első fele aztán a következő kettő a tól - ig, de sok mindent át kéne írni és már így is van 16 oszlop amibe adatot kell írni ha szétbontanám akkor lenne 20 oszlop mert ugye kétszer szerepel ilyen adat a táblázatban és ha ne adja isten az első fele ami fix éppen akkor ugrik egy számmal feljebb mikor hiba van akkor már gázos a dolog mert valahogy duplán kéne írni... még most hétvégén lehet egyszer nekiugrok hátha találok valami.
regexp kódot nem lehet használni excelben? azzal relatíve könnyebben le lehetne írni
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22403 üzenetére
ááá láttad volna azt amit ez a táblázat helyettesít, egy képlet nem volt benne de volt benne 500 db fénykép amitől már kb. 700 megás(jelenleg hivatkozásokat használnak már a képekre) volt a fájl és mindezt hálózaton keresztül nyitotta mindenki... lassabban töltötte be mint ahogy a számítógép elindult
csak egy sima mentés több mint 10 másodpercig tartott.
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #22392 üzenetére
A helyette függvény nem lesz jó de baromi jól lehet vele szöveget cseréni vagy éppen törölni ha "" ennyit adunk meg neki illetve egymásba ágyazva egy fix elejű és végű szöveg változó közepét kiíratni is nagyon egyszerű vele.
de mára ennyi elég volt ebből tegnap is eleget agyaltam rajta, működik, egyszer kell csak belőni csak ne kelljen többet hozzányúlni mert fél év múlva elég lesz megérteni is mi volt ez
-
-
botond187
csendes tag
válasz
Delila_1 #22377 üzenetére
Makró nélkül is sikerült végül. Irányított beillesztéssel.
Szerk.:
"Ezután belementem a programba, ott importálás, és a kódok helyett a képletet másolta/importálta be."
Ezt a mondatot nem értem.Úgy értettem, hogy utolsó lépésként a programon belül (egy önálló program) próbáltam beimportálni azt az xls fájlt, amiben a kódot létrehoztam.
Úgyhogy végül sikerült, köszi a segítséget.
-
gyu84
tag
válasz
Delila_1 #22381 üzenetére
Annyi volna még, hogy önmagát és bemásolja, átveszi az adatokat a 20 lapról + az összesítőt is amit csinált, bemásolja még 1x. Most vettem csak észre, ahogy görgettem le, de szerencsére bemásolta a fejléc szöveget és kitöröltem. Esetleg ha van erre még valami megoldás akkor azt megköszönöm
-
botond187
csendes tag
válasz
Delila_1 #22372 üzenetére
Ezt írtad te:
=KARAKTER(RANDBETWEEN(65;90)) & KARAKTER(RANDBETWEEN(65;90))& RANDBETWEEN(10000;99999) & KARAKTER(RANDBETWEEN(65;90))randbetween -t átírtam : véletlen.között -re
Gondolom neked angol nyelvű.
Fejlécben leentereztem, de így is a képletet importálja be.
Így csináltam:
1. B2 cellára ráálltam
2. Beírtam ezt: =KARAKTER(VÉLETLEN.KÖZÖTT(65;90)) & KARAKTER(VÉLETLEN.KÖZÖTT(65;90))& VÉLETLEN.KÖZÖTT(10000;99999) & KARAKTER(VÉLETLEN.KÖZÖTT(65;90))
Ekkor létrehozott egy 8 jegyű kódot ugye3. Lehúztam ahány sornyi kell nekem
Minden sorban véletlen kódok vannak4. Mentés
Ezután belementem a programba, ott importálás, és a kódok helyett a képletet másolta/importálta be.
-
Brutis
újonc
válasz
Delila_1 #22346 üzenetére
Helló!
Mindig másik könyvtárba mentett adatokat kell másolni.
Így az elérési út is változik, azért van ez a "tallózásos" megoldás.
De a formátuma mindig *xls és egyformák a táblázatok is.A táblázatokban szereplő adatokat és képleteket is másolni kell.
Most annyit módosult a dolog, hogy a mappából beolvasott munkafüzetek munkalapjait kell átmásolni és nem kell egy lapra összehozni a megadott cellák tartalmát.
Hanem az egyforma nevű fülecskék felülírják egymást.' Haverom tanácsára, hiába csak a megadott range kell azt javasolta növeljem meg mert lehet hogy valaki még ír alá megjegyzést így most ("A1:z80") az új terület.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
botond187
csendes tag
-
madrol
csendes tag
válasz
Delila_1 #22348 üzenetére
Bocsi, hogy csak most reagálok, de elfogyott itthon az internet...
Itt az egész xls, nincs benne semmi hadititok
Annyi a lényeg, hogy az export lapon az első oszlopba kellene beszámozni a termékeket, aztán kiexportálom csv-be.
Azért van így megoldva, hogy csak az első lapon kelljen cserélgetnem a tartalmat, és tudjak exportálni.
A második lap az egy kellékes, ott elég sok függvény van együtt...Előre is köszönök szépen minden értékes információt
-
gaben86
csendes tag
-
madrol
csendes tag
válasz
Delila_1 #22331 üzenetére
ez nekem valamiért hibát dob, gondolom azért, mert amit tisztítani kell adat az egy másik munkalapról átvett adat.
De a másik makró így is kitisztította, igaz a laptop elkezdett emelkedni az asztalon, a klímát 14 fokra kellett kapcsolni, de megcsinálta. Naponta egyszer kibírja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Viccrovat
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android játékok topikja
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gyermek PC játékok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest