- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maugly
csendes tag
válasz
Delila_1 #22634 üzenetére
Nnna, eddig tartottam, teljesen belekavarodtam. Tejfog..
Próbálom a dátum formátumát belőni úgy, hogy ne kelljen használnom a Windows területi és nyelvi beállításait az általam kívánt yyyy-mm-dd alak eléréséhez az exportált csv-ben.
Volt egypár verzióm, egy része nem hozza a kívánt eredményt, más részét helytelen szintaktikával, vagy esetleg nem létező belső függvények miatt rontom el.
A változók megadása után próbáltam ezt a kettőt, a végeredményen nem látszik:
Columns("D:E").NumberFormat = "yyyy-mm-dd;@"Columns("D:E") = Format$(Date, "yyyy-mm-dd")
Aztán próbáltam a cikluson belül formázni. Google barátom találatai alapján próbálkoztam egy TEXT függvénnyel, amire azt mondta a Visual Basic, hogy szerinte ilyen nincs.
Próbálkoztam egy ilyennel, ezzel sem értem el a célt:
For oszlop = 1 To 6
If (oszlop = 4) Or (oszlop = 5) Then
formaz = ""
formaz = Format&(Cells(sor, oszlop), "yyyy-mm-dd")
uj = uj & formaz & "|"
Else: uj = uj & Cells(sor, oszlop) & "|"
End IfTuti van egy pofonegyszerű megoldás, de már nem látom az erdőmtől azt az egy fát.
-
maugly
csendes tag
Sziasztok!
Adatokat kell exportálnom Excel 2010-ből csv-be makró segítségével, nem a megszokott elválasztó karakterekkel.
Tudom, hogy a Vezérlőpult/Terület és nyelv beállításaival átlőhetem az elválasztókat, működő megoldás, viszont a felhasználóknak csak ezt az egy, naponta újragenerált adathalmazt kell ebben a formátumban csv-be menteni, a többit a szokott módon pontosvesszővel, egyebekkel (..és az nem igazán segítség, hogy az eddig "kézzel" kicserélős módszer helyett egyfolytában elválasztókat állítgassanak).
Van lehetőség makrón belül deklarálni saját elválasztó karaktereket? Az eddig guglizott eredmények alapján nem jutottam sokra, bízom benne, hogy erre is tudtok megoldást.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest