- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maugly
csendes tag
válasz
Delila_1 #22634 üzenetére
Nnna, eddig tartottam, teljesen belekavarodtam. Tejfog..
Próbálom a dátum formátumát belőni úgy, hogy ne kelljen használnom a Windows területi és nyelvi beállításait az általam kívánt yyyy-mm-dd alak eléréséhez az exportált csv-ben.
Volt egypár verzióm, egy része nem hozza a kívánt eredményt, más részét helytelen szintaktikával, vagy esetleg nem létező belső függvények miatt rontom el.
A változók megadása után próbáltam ezt a kettőt, a végeredményen nem látszik:
Columns("D:E").NumberFormat = "yyyy-mm-dd;@"Columns("D:E") = Format$(Date, "yyyy-mm-dd")
Aztán próbáltam a cikluson belül formázni. Google barátom találatai alapján próbálkoztam egy TEXT függvénnyel, amire azt mondta a Visual Basic, hogy szerinte ilyen nincs.
Próbálkoztam egy ilyennel, ezzel sem értem el a célt:
For oszlop = 1 To 6
If (oszlop = 4) Or (oszlop = 5) Then
formaz = ""
formaz = Format&(Cells(sor, oszlop), "yyyy-mm-dd")
uj = uj & formaz & "|"
Else: uj = uj & Cells(sor, oszlop) & "|"
End IfTuti van egy pofonegyszerű megoldás, de már nem látom az erdőmtől azt az egy fát.
-
maugly
csendes tag
Sziasztok!
Adatokat kell exportálnom Excel 2010-ből csv-be makró segítségével, nem a megszokott elválasztó karakterekkel.
Tudom, hogy a Vezérlőpult/Terület és nyelv beállításaival átlőhetem az elválasztókat, működő megoldás, viszont a felhasználóknak csak ezt az egy, naponta újragenerált adathalmazt kell ebben a formátumban csv-be menteni, a többit a szokott módon pontosvesszővel, egyebekkel (..és az nem igazán segítség, hogy az eddig "kézzel" kicserélős módszer helyett egyfolytában elválasztókat állítgassanak).
Van lehetőség makrón belül deklarálni saját elválasztó karaktereket? Az eddig guglizott eredmények alapján nem jutottam sokra, bízom benne, hogy erre is tudtok megoldást.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (2) (ELKELT)
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest