- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomas50.000
csendes tag
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Delila_1 #30991 üzenetére
Ez lenne az, ez a kissé bonyolultabb táblázat.
Ezt az Excel munkafüzetet küldöm ki a munkatársaknak, ők beírják az adataikat. Minden munkatárs azt a lapot tölti ki, ami rá vonatkozik.
Nálam sok logopédus dolgozik, az ő lapfülükön sok az adat, azok összesítésére keresek megoldást.
Mert tízenvalahány ilyen lapról összeírni az adatokat sok hiba lehetőséget rejt és igen macerás feladat.
A táblázatElőre is köszönöm a segítséget!
-
Exportlaptop
csendes tag
-
Exportlaptop
csendes tag
-
Exportlaptop
csendes tag
válasz
Delila_1 #30928 üzenetére
Köszönöm a választ. F8-al nem indul el valamiért, az alábbit írtam be, helyes?
Ismétlem a képek neve jpg. kiterjesztéssel a H oszlopban van, én pedig az I oszlopba akarom helyezni a miniatur képeket cellánként az összeset. Kb 16 ezer sorról van szó.Sub Kepek()
Dim Kepneve As String, utvonal As String, sor As Longutvonal = "G:\MUNKA kicsinyitett2\BC adatbazis\Képek összes logos\"
sor = 2
Do While Cells(sor, "I") <> ""
Kepneve = Cells(sor, "I")
With ActiveSheet.Pictures.Insert(utvonal & Kepneve)
.Left = Columns(8).Left
.Top = Rows(sor).Top
.Height = Rows(sor).Height
End With
sor = sor + 1
Loop
End Sub -
Exportlaptop
csendes tag
válasz
Delila_1 #30922 üzenetére
Közben sikerült megcsinálni, köszönöm a segítséget!
Lenne még egy olyan kérdésem, hogy hogyan lehet tömegesen beszúrni minden sorba egy egy képet a termékeimről?
Meg van adva a H oszlopba a képek neve, és be szeretném illeszteni mondjuk az I oszlopba a kepeket miniatűr formában csak épp látható legyen kicsiben. Lehetséges ez?Köszönöm mégegyszer a hasznos tippeket!
-
Exportlaptop
csendes tag
válasz
Delila_1 #30922 üzenetére
Mint már írtam, abszolút kezdő vagyok és szükségem lenne egy bővebb, butított magyarázatra amennyiben időd engedi.
Ezt a függvényt egy az egybe bemásolom a B oszlop celláiba. De hogyan fogja megtalálni a másik excelemben levő adatokat? A kettes excel egy külön excel. Vagy be kellene másolnom az egyes excelbe először?Üdv
-
Carasc0
őstag
válasz
Delila_1 #30906 üzenetére
Megpróbálom elmagyarázni!
Tehát van az a generáló és rendező kód, amit még az elején linkeltem, amire mondtam is hogy tök jól működik. Na most azt csináltam, hogy az A oszlopba nem sázmokat írtam hanem szavakat. Ezeket nekem a B oszlopba össze is keverte. A B oszlop kevert tagjai között van olyan amit piros betűszínnel jelöltem meg.
A B oszlop tagjait egyenként egy bizonyos cellatartományba, sima cellahivatkozással elsorakoztattam. A gond már csak azzal van, hogy amit a B oszlopban piros színnel jelöltem meg, az a megadott cellatartományban is piros színnel jelenjen meg.
Odáig eljutottam, hogy ha az A oszlopban 1-2 tagot pirossal megjelölök, azok a keverés oszlopában (B) is pirossal jelennek meg, csak nyílván más helyen hiszen ez a keverés lényege. De amikor a B oszlop tartalmát felhasználom, akkor a céltartományban nem jelenik meg pirossal az a hivatkozott cella, ahol szöveg piros.
Tehát ha egy keverés úgy jön össze, hogy mondjuk a B1-be kerül a piros színű szó, és mondjuk a D1-be azt írom hogy =B1, akkor a D1-be már nem lesz piros.
-
gdodi
csendes tag
válasz
Delila_1 #30838 üzenetére
Kedves Delila!
Sajnos nem láttam amit küldtél, mert régóta nem voltam net közelben. Most pedig már nem hoz fel semmit a link. Megtennéd, hogy ismét elküldöd valami módon? Sajnos túl értékeltem magamat, nem tudtam megoldani a problémámat.
Makróból az InputBox függvénnyel bekérek egy dátumot, amit meg akarok keresni. A kapott dátumot a formátuma miatt nem tudom megtalálni, és akármit próbálok vele, sehogy sem sikerül. Mi lehet az oka?
Köszönet a segítségért!
-
Carasc0
őstag
válasz
Delila_1 #30891 üzenetére
Hát én nekem mikor tavaly nyáron megcsinálták (lehet pont te voltál!) azt a makrót amit jóval fentebb melllékeltem, azt is így csináltam. Bemásoltam ahhoz a laphoz amelyiken futnia kell. Meghívtam a függvényt és fut. Most ezt megtettem ezzel is. Fut is, de előtte 2-3 percig fagy. A kérésed sajnos továbbra is magas nekem.
Igen átírtam. Máshol is át kell? Ha igen, hol? Itt totál leakadtam.
-
Carasc0
őstag
válasz
Delila_1 #30886 üzenetére
Bekapcsoltam a bővítményeket! Ha a modulban van a kód, akkor nem fut le automatikusan, amikor rámegyek a szükséges munkalapra. A generátor lényege az lenne, hogy akárhányszor lépek rá a megfelelő munkalapra, akkor generáljon új keverést. A programod működik, de továbbra is FAGY!
Szerintem (nem akarok okos lenni), de jó helyen van a kód azon a lapon, amin generálni kell. Hiszen, ekkor lefutna mégy egyszer amint visszatérek az érintett munkalapra. Viszont a súlyos fagyás miatt használhatatlan. Amit korábban linkeltem neked teljes kódot ami csak simán kever, az tökéletesen működik!
Itt vagyunk a célnál bakker de FAGY!
-
Carasc0
őstag
válasz
Delila_1 #30881 üzenetére
LOL!
Én a Programkódot szoktam használni. Amúgy kijelöltem a kódot és CTRL+C majd CTRL+V-vel teljesen jól bemásolta. Bár megjegyzem hogy első futtatásakor valamit kiírt de már nem emlékszem. Lehet azért fagy meg? Azóta nem írja ki.
Hogy kell modulba tenni? De mit tegyek pontosan oda? Kéne a pontos szintaxis.
-
Carasc0
őstag
válasz
Delila_1 #30879 üzenetére
Hát itt elakadtam!
Szóval!
Private Sub Worksheet_Activate()
Kever
End SubIgen ez nekem munkalap General részében van. Mit írjak és hogyan hogy az a modulban legyen?
Excel 2010-em van, nekem semmiféle Konvertálatlan gomb nincs. Pedig azért jól ismerem már az Excel-t. Nem találtam sehol. Miféle smile? Nekem nem jelent meg. A kód lefut, csak a fagyások nem kellenének!
-
Carasc0
őstag
válasz
Delila_1 #30877 üzenetére
Szia! Ez már működne, de most meg azt csinálta az Excel, hogy ha átváltok egy másik munkalapra, és vissza arra, ahol az általad írt kód fut, befagy és tölt 2-3 percig, majd lefut normálisan és visszatérhetek a munkához.
Juj ez kegyetlen. Újabb kódfutás 2-3 perces gondolkodást igényel neki!
Tartományhoz (pl. C1:C25) használd a Konvertálatlan gombot. <--- Ezt nem értem.
A program teljesen jól működik, de miért fagy meg 2-3 percig...
-
Carasc0
őstag
válasz
Delila_1 #30872 üzenetére
Szia!
Sör útban van! De a programod olyan funkciót csinál, amit én is megtudtam oldani a korábbi hozzászólásban megadott kód alapján. Tehát ez is azt csinálja, hogy 20-at összekever amit el is helyez 20 cellába, és a maradékot pedig szétszórja. Igen ám, de a szétszórás az csak a 21-25 számokkal történik.
Lehet még mindig nem pontos a megfogalmazásom!
A Program generáljon egész számokat 1-25 között (1 és 25 is lehet).. amit szétszór a C1:C20-ban illetve a maradékot pedig a C21:C50-be. 1db számot csak 1x generálhat.
Tehát ha feltöltöm az A1:A25 tartományt, abból válogasson kedvére 20db számot amivel feltölti a C1:C20-at, a maradék pedig szóródjón a C26:C50 tartományba.
Lehet hogy így még világosabb hogy mit szeretnék!
-
Carasc0
őstag
válasz
Delila_1 #30869 üzenetére
Igazad van! Rosszul írtam! No akkor még egyszer.
Adott 2db cellatartomány. A1:A25 és C1:C50.
A1:A25 = Ide gépelem be a számokat 1-25-ig.
A program keverje össze az 1-25 számokat randomra, majd az összekevert számokkal töltse fel a C1:C20 tartományt. De ugye marad még 5db szám. Azt pedig randomra szórja el a C21:C50 tartományra.
-
the radish
senior tag
-
gdodi
csendes tag
válasz
Delila_1 #30833 üzenetére
Köszönöm!
Ez nagy segítség, de ha lehet kérdeznék még hozzá. Ezt egy makróban szeretném felhasználni, ahol a keresendő dátumot megkérdezem a felhasználótól, (InputBox) aki pl.: 2016.03.03 formátumban beírja. Ezt fel tudom használni közvetlenül, vagy be kell írnom valahova egy cellába, hogy ezzel a függvény kombinációval használhassam?
Ha nem érthető, hogy mit is kérdezek, akkor ne fáradj vele! Elég bénán magyarázok.
Az előző válaszoddal már mindenképpen meg tudom oldani a problémámat! -
Brandynew
őstag
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #30765 üzenetére
Nem. Az első oszlop is tartalmaz adatokat viszont az nem folytonos ott vannak üres és egyesített cellák.
Az N oszlopot feltöltöttem csupa egyessel és ott folyamatosan van adat ahogy tegnap kérted. Most átírtam az A oszlopot a makróba N re és az oszlop 1 nél az egyest 14 majd mikor kérdezi hogy hány oszlop legyen akkor ha beírok -7 et akkor is ugyan ott hagyja az oldaltörést. -
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #30761 üzenetére
Nem akar működni a dolog pedig átírtam N oszlopra az A oszlopot és feltöltöttem az N oszlopot 1 -ekkel így végig van érték az oszlopban. arra tegnap rájöttem , hogyha egy " ActiveSheet.ResetAllPageBreaks " részt beszúrok akkor észhez tér a makró de most nem segít.
A legelején egyszer megcsinálja a soronkénti oldaltörést de oszloponként nem oda teszi amennyit beírok neki értéket. Ezért kell visszaállítanom az oldaltörést de utána semmi. -
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1 #30756 üzenetére
A soroknál addig futott az oldaltörések beszúrása, míg az A oszlop n-edik sorában volt adat. Kiegészítettem a függőleges oldaltörésekkel. Ennél azt figyeli, van-e valamilyen adat az oszlopban, és hogy rejtett-e az oszlop.
Sub Oldaltores()
Dim sor As Long, Sdarab As Integer, Sny As Long
Dim oszlop As Integer, Odarab As Integer, Ony As Integer
Sdarab = Application.InputBox("Hány soronként legyen oldaltörés?", "Szám bekérése", , , , , , 2)
Odarab = Application.InputBox("Hány oszloponként legyen oldaltörés?", "Szám bekérése", , , , , , 2)
sor = 1
Do While Cells(sor, "A") <> ""
If Rows(sor).Hidden = False Then Sny = Sny + 1
If Sny Mod Sdarab = 0 Then
Cells(sor + 1, 1).Select
ActiveWindow.SelectedSheets.HPageBreaks.Add Before:=ActiveCell
Sny = 0
End If
sor = sor + 1
Loop
oszlop = 1
Do While Application.WorksheetFunction.CountA(Columns(oszlop)) <> 0
If Columns(oszlop).Hidden = False Then Ony = Ony + 1
If Ony Mod Odarab = 0 Then
Cells(1, oszlop + 1).Select
ActiveWindow.SelectedSheets.VPageBreaks.Add Before:=ActiveCell
Ony = 0
End If
oszlop = oszlop + 1
Loop
End Sub -
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #30730 üzenetére
Mondtam, hogy jó fej vagy. Megtaláltam a témaösszesítőt asztali gépen nem volt nehéz
és jól tippeltem és jól is csináltam meg. És amit javasoltál az A oszlopot kijavítottam N oszlopra most már jól működik csak egy a bibi. Szűrt táblázatnála sorok számához igazodik. Így az elrejtett sorokat is belevonja.
Ezt ki lehet küszöbölni? De azért hálás vagyok mert ez is is haladás csak sokszor szűrt adatokat tartalmazó táblázattal dolgozom.
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #30727 üzenetére
De Te nagyon jó fej vagy. Be kell vallanom én is azt hittem nem segítesz többet de mint mondtam jófej vagy. De mostmár mindig megköszönöm és igyexem udvarias lenni. Roppant szégyeltem is magam amiatt. És igazad is volt. És már sokszor irtam hogy hálás vagyok a segítségedért.
-
-
EmberXY
veterán
válasz
Delila_1 #30651 üzenetére
Köszi, bár erre magamtól is rájöhettem volna, az életben nem jöttem volna rá.
Viszont bonyolítanám, mert ahol ezt használnám, ott a RÉSZÖSSZEG függvényt használom, egyszer régebben kérdeztem már ezzel kapcsolatban, lényegében egy összesítő táblázatról van szó, ami akkor is összesít, ha szűrőkkel csak bizonyos adatokra szűrök egy másik táblázatban.
Lényegében a =RÉSZÖSSZEG(9;A:A) képletet tudom úgy módosítani, hogy csak az A6 cellától kezdve adjon össze, és ha szűrök, akkor csak a szűrt adatokat adja össze?Olyanon gondolkodtam, hogy mondjuk =RÉSZÖSSZEG(9;A6:A10000), vagy egyéb, kellően nagy sorszámú cellával bezárólag oldom meg, és idővel ezt módosítani, ha szükséges, de nem tudom, ez mennyire elegáns...
-
gyga
senior tag
válasz
Delila_1 #30626 üzenetére
Szia.
Kicsit térjünk vissza hozzá. Melyik paramétert kell módosítanom ahhoz hogy ne a C oszlopra szűrjön hanem pl X oszlopra?
Sheets("Munka2").Range("A:X").ClearContents
ActiveSheet.Range("$A:$X").AutoFilter Field:=24, Criteria1:="<>0"
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range("A1:X" & usor).Copy Sheets("Munka2").Range("A1")
ActiveSheet.Range("$A:$X").AutoFilter Field:=24Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column < 24 Then Masolas
End Sub
És még valami másoláskor csak értéket vigyen át a munka2re képletet és hivatkozásokat ne. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Delila_1 #30614 üzenetére
tudom, kimutatással megoldható simán (bár kell a havi összesítés is, ezért nem úszom meg ebben a megközelítésben a sorcímke cserét, de ez lenne a legkevesebb), de ha lehet, akkor mégis ilyen interaktív, "lát egy táblát meg három gombot" megoldással oldanám meg.
nekem jobban tetszik a kimutatás, én nagyon szeretem, ebben az esetben is teljesíti a feladatot, "szakmai" érdeklődésből keresem, hogy a fentiek szerint megoldható-e. egyszerűen bizsereg bennem a gondolat, hogy tuti ott van az orrom előtt, mert biztos, hogy meg lehet csinálni, gondoltak rá, csak nem találom.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Delila_1 #30598 üzenetére
köszönöm, így már értem
/all vizualizációs, ötletelős kérdésem lenne még, ebbe tegnap, a fenti munka során futottam bele.
adott egy adattábla, rendre napi egy adatsorral,
A2(dátum) B2(dátum hónapja) C2(dátum hetének sorszáma) D2(hét napja) E2(érték1) F2(érték2) G2(érték3)
A3(dátum) B3(dátum hónapja) C3(dátum hetének sorszáma) D2(hét napja) E3(érték1) F3(érték2) G3(érték3)és így tovább, egymás alatt, mondjuk január 1-től dec 31-ig.
szeretném esztétikusan megoldani, hogy "gombnyomásra" összesíthetőek legyenek az adatok (E-F-G) hónap, illetve hét sorszáma szerint.
erre elvileg jó lenne a részösszeg funkció, amivel két problémám van:
- az objektív problémám az, hogy a hetek átlóghatnak a hónaphatárokon, így pl. két 40. hét részösszeg lesz, egyszer hétfőtől szerdáig a 10. hónapban és csütörtöktől vasárnapig a 11. hónapban. ez mindenképpen hibás így.
- a szubjektív problémám az, hogy szeretném egy fokkal esztétikusabbra megcsinálni, mint a részösszeg randa bal margója, jó lenne, ha olyan kis csecse gombokkal lehetne állítani mondjuk a táblázat tetején az összegzési szintet, mint a slicerek pl. a power pivotban.kiváló megoldás még rá a sima pivot, egyszerűen azt húzom sorfejlécbe, ami szerint akarok összesíteni,d e ha megoldható, szeretném egy kicsit felhasználóbarátabbá - látványosabbá tenni a fent említett gombokkal.
a legtöbb megoldásnak fő problémája a hetek hónapok közötti átlógása, így nem tudok kialakítani hónap/hét 1:1 hierarchiát.
az elvárt kimenet tehát pl. felül három gomb (napi, heti, havi) és alatta egy tábla, ami a gombnyomás szerinti "mélységben" összesíti az adatokat, tehát napi nézetben napi bontás 365/366 sor, heti nézetben heti, 52/53 sor, havi nézetben havi 12 sor.
valahogy érzem, hogy ez megoldható, sőt, megoldható különösebb makrózás nélkül is, teljesen életszerű igény, biztos szállít rá megoldást a program, de nem találom.
jelenleg egy olyan favágó megoldásnál tartok, hogy a 3 táblát egymás alá teszem, csinálok egy (rejtett) segédoszlopot, ami jelöli a sor aggregáltsági szintjét, és a gombhoz makróval szűrést rendelek, ami az adott szintet jelölő segédoszlop értékre szűr. ezt meg tudom csinálni, de elég favágó megoldásnak tartom, kíváncsi vagyok van-e ettől szebb, elegánsabb eljárás.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Delila_1 #30596 üzenetére
hú, ez nagyon jó, de szükségem lenne az értékre B2-ben, tehát az lenne az optimális, ha 2-t adna "eredményül" és "keddet" mutatna.
így tudnám pl. kimutatásban vagy szűrőben leválogatni pl. a hétfői napokat.
ha már itt tartunk: azt tudod, vagy tudja valaki, hogy a HÉT.SZÁMA függvényben a kétszámjegyű vissza_típus-ok mit jelentenek?
-
Sesy
aktív tag
válasz
Delila_1 #30586 üzenetére
köszönöm, meg néztem
lehet, hogy nem voltam teljesen világos, amikor kérdeztem
vagy nem tudom használni amit küldtélszóval:
az lenne a feladat, hogy ha az ajtók száma 1, akkor csak 3-as sorban van adat, és csak ott jelenik meg a lel oszlopban, illetve a darabszám oszlopban a legördülő menü.ha az ajtók száma 2, akkor a 3-4 sorokban és így tovább...
viszont ha váltok, és csak 1 db ajtó lesz akkor megint csak a 3-as sorban legyen adat
az egész egy épület helyiségkönyve lenne, egy csomó információval, többek között az ajtókról/ablakokról
tehát van olyan helyiség, ahol csak 1 db ajtó van, de van olyan ahol mondjuk 4 dbés ha megoldható, akkor azt szeretném, hogy ahol csak 1 db van (mert ezt adom meg) akkor utána ne is tudjak véletlenül sem több információt bevinni...
-
Sesy
aktív tag
válasz
Delila_1 #30579 üzenetére
köszönöm
be másoltam"Jel-nek neveztem el a területet, ahonnan az érvényesítés az adatokat veszi."
ezt ugyan nem igazán értem, de ha jól gondolom, akkor ide kellene írnom az a területet, ahol az ajtók jelét határozom meg, mondjuk A22:A27ezt meg tettem, de nem történik semmi
-
Grodd
tag
válasz
Delila_1 #30571 üzenetére
OK, igazad van, köszi az ötletet, nyitok valami ilyesmit, ahogy látom, ilyen még nincs. Csak még a címen tűnődök. Bár vizualizációhoz (PView-hoz, PMap-hez ) nem nagyon értek (sima diagrammokhoz se nagyon), de biztos lesz aki kisegít.
Azzal viszont vitatkoznék, hogy nem tartozik szorosan az excel témakörbe. Korábban valóban nem tartozott, de a 2016-os verziótól már más a helyzet. Persze kell még egy kis idő, amire a vállalatok többsége átáll rá. Ahhoz is kell idő, (és oktatás) amire a felhasználók godolkodása átáll az új paradigmára.
SQL-t viszont hiszem, hogy feltétlenül bele kéne kavarni ebbe az új topicba, mert az Excel 2016-nak pont az a lényege, hogy az egyszerű felhasználó is, összedobhasson bármilyen egyszerű vagy komplexebb lekérdezést bármilyen (akár sok különböző) adatforrások kombinálásával, (legyenek azok bármilyen formátumban, struktúrában) mindenféle különösebb informatikai képesítés, SQL vagy ODBC ismeret nélkül. Pont az a lényeg, hogy egyáltatlán ne kelljen SQL-ül tudnia a júzernek.
Nem véletlenül hivják Self Service (önkiszolgáló) BI-nek ezeket a megoldásokat. És végre valahára az excelbe is beintegrált egy ilyet. Most már bizony az excel topic témakörébe tatozik szorosan.
Korábban volt ugye a MS query, az is be van integrálva az excel-be, de azt még nem nevezném SSBI megoldásnak, mert azzal csak nagyon szimpla query-ket tudott egyszerű felhasználni összedobni (és még azt sem túl felhasználóbarát módon), komolyabb dolgok eléréséhez bizony bele kellett nyúlni az SQL kódba, ami nem várható el a felhasználóktól.
Még a PowerPivotot sem nevezném SSBI-nek, azzal is csak primitív, több táblából dolgozó pivotokat tudott egyszerű felhasználó összedobni, komolyabb dolgokhoz a DAX kódban kellett matatni, nem túl felhasználóbarát módon. Az első igazi SSBI a Microsofttól a PQuery (Excel 2016 Get&Transform)
Egyébként nem kell, hogy SQL server legyen az adatforrás, bár nagyvállalatoknál jellemzően az, de nyugodtan lehet akár az excelben tárolt adattáblából kiindulni, szövegfileból, xml-ből, access adatbázisból, weblapról, webes OData feed-ből, Acive Directory-ból, exchane serverről, azure-ból, vagy akár social network szolgáltatásból (Facebook és társai) adatot behúzni.
Szóval mi legyen a cím szerinted ? Excel 2016 topic? Azzal az a baj, hogy ezek az új funkciók 2010-re, 2013-ra is elérhetőek (igaz, azokhoz külön kell telepíteni a bővítményt) . Vagy Excel Next-Gen features topic ? Azt meg nem mindenki értené meg....
-
Grodd
tag
válasz
Delila_1 #30567 üzenetére
Hát ha ilyen szép strukturált lenne az adatforrás, az tényleg ideális helyzet lenne ehhez a kétklikkes kis pivothoz de sajnos a chat-logok ritkán néznek ki ilyen szépen, ahogy az eredeti kérdésben szereplő kép is mutatja
Megolható persze pivottal az eredeti feladat is, (PQuery vagy Excel 2016 nélkül) , csak be kell hozzá vetni egy kis agyrém függvényezést is és egy segédoszlopot
-
alfa20
senior tag
válasz
Delila_1 #30528 üzenetére
első lépésben egy textboxokba bekérem a fájlokat:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim fname As String
fname = Application.GetOpenFilename()
Munka1.TextBox1.Text = fname
End Submajd ezekből a TextBox-okból hívom meg a fájlokat, összesen 5 fájl-t kell betölteni:
Dim file1 as string
file1 = Munka1.TextBox1.Value
Workbooks.Open Filename:=file1, UpdateLinks:=FalseA másolás helyét azt majd megadom a másolások után. a másolandó helyek is változók lesznek
-
alfa20
senior tag
válasz
Delila_1 #30526 üzenetére
Köszi!
ez jó lesz!
érdemesebb inkább a WSInnen-t újra és újra beállítani (több fájlból lesz másolva adat a WSide az állandó lesz), vagy inkább érdemes több váltózóval dolgozni?
Úgy készítem a makrót, ha kiszedi az egyes értékeket, akkor bezárja a fájlt és nyitja a következőt, ezért gondolkodtam egy váltózóban. -
EmberXY
veterán
válasz
Delila_1 #30445 üzenetére
Szia!
A fényképezőgép funkcióval kapcsolatban lenne még egy kérdésem: ha én megvalósítok ezzel valamit, akkor a dokumentumot a hálózaton bárhol megnyitva is ugyanúgy működni fog? Említetted, hogy az ikont külön be kell kapcsolni a létrehozáshoz, de a működéséhez ugye nem kell semmi ilyen speciális dolog? Vagyis bármelyik gépen ugyanúgy működik, mint ahogy én beállítom? -
bteebi
veterán
válasz
Delila_1 #30461 üzenetére
Köszi a tippet, de sajnos a Chr(i), i=0-255 csak ASCII karakterekkel működik, amibe a ≤ és a ≥ nem tartozik bele. De azóta már találtam rá megoldást. A ChrW paranccsal lehet Unicode karaktereket is bevinni. Arra azonban figyelni kell, hogy a Unicode-ban alapból hexában vannak megadva a karakterkódok, a ChrW viszont defaultból decimális értékekkel dolgozik. De ez megkerülhető, ha a hexa kódot a ChrW(&H...) paranccsal visszük be, vagy egyszerűen átváltjuk a hexadecimális értéket decimálisra például a Windows számológépével
.
Esetemben:
≤: U+2264 → ChrW(&H2264) vagy ChrW(8804)
≥: U+2265 → ChrW(&H2265) vagy ChrW(8805)(A hexadecimális 2264 és 2265 értéke decimálisban 8804 és 8805.)
-
Sprite75
tag
válasz
Delila_1 #30445 üzenetére
Nekem is van már két éve egy jó kis üzemanyagos táblázatom hála Delila_1-nek.
Erre a problémára tudnál esetleg valamit?
30426 hozzászólás -
EmberXY
veterán
válasz
Delila_1 #30441 üzenetére
De nekem úgy lenne jó, hogy egymás mellett látszódjanak.
Erről lenne szó:
Az összes felhasználás táblázata az általam emlegetett második táblázat, namármost a fejlécig semmi gond, de ki szeretném még egy-két dologgal bővíteni, és ennek kellene látszódnia folyamatosan az első mellett.
Ha nem lehet megoldani, akkor marad így, de a lényeg az lenne, hogy ne kelljen külön előhívni a másodikat, az mindig szem előtt legyen, akármikor néz rá valaki a dokumentumra. -
EmberXY
veterán
válasz
Delila_1 #30439 üzenetére
De az nem ugyanolyan.
Az a gondom, hogy mindenképp úgy kéne látszódnia, ahogy egymás mellett van a két táblázat.
Elsőben üzemanyag felhasználási adatok vannak rögzítve, és ezt személyenként, brigádonként vagy dátumonként is lehet szűrni, csoportosítani. A mellette levő táblázat pedig összesítő adatokat tartalmaz, vagyis a lényeg az lenne, hogy amikor már kellően sok adat lesz az elsőben, akkor is a megfelelő paraméter alapján szűrve vagy ömlesztett állapotban is ugyanúgy látszódjon az összesítés, és ne kelljen görgetni. -
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #30396 üzenetére
Valószínű, hogy a képletet a H oszlopba írtad, ezért ad körkörös hivatkozás hibát.
Igen, a képlet a H3-ban van. A lap első 3 sora rögzítve van, hogy lefelé görgetésnél állandóan látható legyen, mint valami fejléc. Tehát a H4-től lefelé kellene összegezni az értékeket de nem tudom megjósolni, hogy hány sor adat lesz.
Ezért próbálkoztam a =SUM(H4:H)/1000 képlettel de így sem működik.
Tehát arra lenne szükségem, hogy a H4-től lefelé összegezze az értékeket. Ne kelljen követnem, hogy hány sorban van adat. -
leepu
újonc
válasz
Delila_1 #30410 üzenetére
Kedves Delila!
Nagyon szépen köszönöm hogy foglalkoztál vele, én csak hobby szinten használom az excelt Hozzátok képest, tegnap este próbálkoztam vele de a célérték a többváltozós feladathoz nem volt jó, a solverhez meg emészthető leirást nem találtam. Köszönöm szépen mégegyszer! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest