- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
Azért tettem be képeket, hogy emészthető legyen. Azt írtam, hogy nem ovisoknak való, de nem is túl nehéz.
Azt biztosan megtaláltad, hogy a bővítménykezelőben be kell jelölnöd, hogy használni tudd, utána már nem nagy bűvészet.Szerk: a feltételeket a Hozzáadás gombbal tudod megadni.
-
Delila_1
veterán
-
ny.janos
tag
Nem kicsit lett bonyolult a képlet, de működik.
A képlet sajátossága miatt azt javaslom, hogy színezendő terület első sora, hatodik oszlopától (példádban: H3) az utolsó vizsgálandó adatig jelöld ki a területet, majd úgy írd be a feltételes formázásba a következő képletet, és állítsd be hozzá a formátumot:
=VAGY(TÍPUS(H3)+TÍPUS(I3)+TÍPUS(J3)+TÍPUS(K3)+TÍPUS(L3)+TÍPUS(M3)=6;TÍPUS(G3)+TÍPUS(H3)+TÍPUS(I3)+TÍPUS(J3)+TÍPUS(K3)+TÍPUS(L3)=6;TÍPUS(F3)+TÍPUS(G3)+TÍPUS(H3)+TÍPUS(I3)+TÍPUS(J3)+TÍPUS(K3)=6;TÍPUS(E3)+TÍPUS(F3)+TÍPUS(G3)+TÍPUS(H3)+TÍPUS(I3)+TÍPUS(J3)=6;TÍPUS(D3)+TÍPUS(E3)+TÍPUS(F3)+TÍPUS(G3)+TÍPUS(H3)+TÍPUS(I3)=6;TÍPUS(C3)+TÍPUS(D3)+TÍPUS(E3)+TÍPUS(F3)+TÍPUS(G3)+TÍPUS(H3)=6)
Ezt követően jelöld ki a G oszlopot, és másold a vissza a formátumot az első 5 oszlopba is.
Egyetlen apró hibája, hogy csak úgy működik pontosan, ha az utolsó vizsgálandó oszlop után van még 1 oszlop, melynek minden sorában van valamilyen szöveg (nem szám!) De ezt elrejted legfeljebb. (Ha ez nincs, akkor az utolsó vizsgált oszlop minden sorát megformázza a megadott színűre.)
Jó kis feladvány volt, elszórakoztam vele egy darabig.
Természetesen a második feltételes formázás képletre neked nincs szükséged, azt csak az önellenőrzéshez használtam.
A feltételnek megfelelő tartományok számával nem foglalkoztam, most vettem észre, hogy ez is kérés lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged