- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
válasz
Delila_1 #37860 üzenetére
Majdnem, mert amíg a válaszra vártam egy kicsit még módosítottam a formátumon (8 soros fejléc), így elszállt a kimutatás alapja, azt meg hirtelen nem találtam, hogy a forrásadatot hol is lehet újra beállítani, igazából most sem találom. Az a baj, hogy itt benn a cégnél van 2010/2013/2016-os excel is (de még igazi régi gépeken 2003/2007-es előfordul, és mindegyiknél más.
Én most egy új gépen dolgozok, ezen 2016-os van már, de úgy rémlik, hogy régebben a forrásadatot viszonylag egyszerűen lehetett állítani, de lehet most keverem az oly sokat használt fkeressel...Egyébként működik, mert pilot jelleggel megcsináltam és azonnal mindent frissített, most már csak implementálni kell az éles fájlba
-
Anonymus23
veterán
válasz
Delila_1 #37855 üzenetére
A kimutatás lap neve ugyanúgy a Stat
Ezt hova kellene beleírni egyébként?Viszont akkor nem biztos, hogy ez nekem jó lesz, mivel vannak formázások is az adatsorokon színek, amiknek vizuális okok miatt jelentése van, így meg, hogy a bal oldala "zebra" lett, elmegy az egész formátum
De ezen tudok változtatni, max koncepciómódosítás lesz... El kell döntenem mi ér többet, az automatizálás vagy a jelenleg kialakult formátum.Egyébként mit kellene beírni, hogy működjön a dolog?
Odáig eljutottam, hogy táblázattá alakítottam, hozzáadtam a kódot, átjavítottam 3-ra az oszlopot,
A kimutatás a "Stat" nevű lapon "Stat" néven van, az adatok pedig az ÖSSZ munkalapon. -
Anonymus23
veterán
válasz
Delila_1 #37853 üzenetére
Próbáltam értelmezni, de nem megy, igazából makrót sem csináltam még.
Így néz ki az adattáblázat, aminek ÖSSZ a neve, van még benne több adat oszlop is, de amiből a kimutatás készül azok ezek az oszlopok:
Ebből készül ez a fajta kimutatás egy másik lapon, aminke a neve Stat:
Próbáltam értelmezni amit a makróval kapcsolatban írtál, de tipikusan olyan vagyok, amíg a logikájára rá nem jövök vakon vagyok teljesen
Hozzárendeltem a laphoz a kódot e szerint, de kb semmi sem történikAz Össz lapon a 3. oszlop az, ami a változó, és ezeknek az átírásával, vagy új sor felvételével kellene nekem, hogy a Stat oldalon lévő kimutatás automatikusan frissüljön.
-
PistiSan
addikt
-
PistiSan
addikt
válasz
Delila_1 #37841 üzenetére
Szia!
Majdnem tökéletes, ha módosítok egy cellát akkor tényleg frissül a kimutatás, viszont én ezt úgy szoktam meg csinálni, hogy egy másik programból kigyűjtöm az adatokat, és csak simán ctrl+V-vel beillesztem az adott helyre, ilyenkor viszont nem frissül a kimutatás, gondolom a beillesztésre nem reagál a makró, csak ha kézzel át írok valamit.
A problémával tisztában vagyok, a megoldást viszont rád bíznám megint, mivel makróban egyáltalán nem vagyok jártas. -
Colin111
csendes tag
válasz
Delila_1 #37798 üzenetére
ezzel is csak egyesével léptet a nevek közt....
a következőre szeretnék ugrani, akkor is ha azonos nevűből egymás alatt több vanannyit már sikerült megoldani, hogy névkezelővel felvettem egy dinamikus tartományt, amiben megszámolom hány azonos név van egymás alatt (=DARABHATÖBB(form_1;név)
továbbá megoldottam, hogy megszámolja hány darab van a következő névből és az előzőből
- ez az ugrások számához kell majd... -
d@minator
addikt
válasz
Delila_1 #37715 üzenetére
A neten rákerestem a 2016 Office színeire. Utána kívánt szín hexa kódja alapján megtaláltam az RGB kódot.
A másik: csináltam egy új modult (Insert Module), bemásoltam amit írtál. A négy gombos csoportot is átneveztem a szerkesztőfülön de nem működik. A terület J3:L100 de hiába kattintok bele. A csoporthoz hozzá kellene rendelni a makródat valahogy?
Bocs ez az első és nem olvastam az egészről semmit csak szeretném megoldani a problémát.
Így most a fejlécbe tettem a gombokat és rögzítettem. Pont illeszkedik is amíg a dokumentum szélességét meg nem változtatom ezért is jobb lenne a te módszered. -
RAiN91
őstag
-
törölt tag
válasz
Delila_1 #37647 üzenetére
Köszönöm, mindjárt kipróbálom amit írtál.
De már megírtam azt amire én jutottam, és elküldöm neked.
Ebben csak az a gond, hogy nem tudom megoldani, hogy külön kezelje a nappalokat (N) és az éjszakákat (É)Én eddig erre jutottam,
=(INDEX($B$1:$B$10;HOL.VAN(5;$D$1:$D$10;0)))
Természetesen a "=HIBA" is benne volt. -
törölt tag
válasz
Delila_1 #37645 üzenetére
Tehát,
B oszlop = Nevek
C oszlop, N = Nappal, É = Éjszaka,Pl,: Józsi: "N" Nappal dolgozik "6" órát, "É" Éjszaka dolgozik "6" órát,
Pl.: Béla: "N" Nappal dolgozik "5" órát
Pl.: Tamás "É" Éjszaka dolgozik "5" órát.Igen, Kicsit félre érthetően írtam, így helyesbítem, az "5-ös" szám nem fog szerepelni 2x mondjuk más névnél "N" nappal és nem fog szerepelni "É" éjszaka sem.
A "D11"-es cellába kellene kiíratni ki dolgozik "N" nappal akire az 5 órás adat van megadva.
És a "D12"-es cellába kellene kiíratni ki dolgozik "É" éjszaka akire az 5 órás adat van megadva.
Az összes többi név és óra szám nem lényeges.Vannak napok majd amikor más óra szám "5" lesz a mérvadó, de akkor a függvényt átírjuk arra a számra, de ez későbbi terv.
Most 5 órás nevet keresünk.Így talán érthetőbb az írásom.
Köszönöm, hogy segítetek.Annyi kiegészítés, hogy tudom kicsi a "D11" és "D12" es cella, de egy másik munkalap, meg ebből a 2 cellából olvassa ki az ott lévő nevet.
-
p5quser
tag
válasz
Delila_1 #37636 üzenetére
Üdv!
Azt értem, hogy helyrehozni hogyan kell, csak azt nem értem, ha az eredeti érték mínusz előjelű, miért az abszolut értéket adja vissza. Konkrétan a nyitó kérdésben elhelyezett szkriptet is sikerült működésre bírni, az;xNev = xFound.Offset(0, -1).Value
xOssz = xFound.Offset(0, 1).Value
offsetes megoldással. Most már berakja a nevet is, összeget is, csak az összegnél nem veszi figyelembe az előjelet.
Mivel a tiéd jól működik, ezért a puszta érdeklődés vezérel. -
ny.janos
tag
válasz
Delila_1 #37619 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkoztál vele, már csak azért is, mert ha időközben nem jöttem volna rá, hogy hogyan használjam az INDIREKT függvényt, a megoldásod alapján biztosan megértettem volna (pedig már korábban is próbálkoztam vele, csak rosszul).
Nem sokkal a hozzászólásod előtt jöttem rá kettő lehetséges megoldásra is, amint azt látod eggyel a válaszod előtt.A MEDIÁN-os megoldásod sajnos nem jó esetemben, mert egy terméknek 3 vagy több időszaki ára is lehet, így eredményként nem jó az első vagy utolsó időszaki ár (lehet, hogy nem sikerült egyértelműen megfogalmazni a kérdésemet).
A te megoldásodban C13 cella értéke 499 (2017.01.31.), pedig a "Termék3"-nak nevezett termék ára 2017.01.01-től 624. Vagyis eredményként azt kell kapjam.
-
EmberXY
veterán
válasz
Delila_1 #37575 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, ez tényleg működik, pdf-be konvertálva is rendben van.
Viszont az érdekelne, hogy ez mitől állítódhatott el? Eddigi tapasztalataim alapján mindig addig tartott a dokumentum, ameddig tartalom volt benne, ilyesmit soha nem is szoktam állítani, maximum a tájolást, ahogy a táblázat megkívánja, de ennél még az sem kellett, sima állított elrendezésben készült...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Delila_1 #37573 üzenetére
Delila_1, Pakliman
Köszi mindkettőtöknek a tippeket!
Következő kérdésem azonnal adódik, hogyan lehet cellák (numerikus) értékeiből dátumot előállítani?
Hogy tényleg automatikus legyen az egész...=DÁTUM(ÉV($H$10);HÓNAP($H$11)+1;10)
H10=2018
H11=3esetén 1905.02.10-et kapok eredményül.
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #37549 üzenetére
Nagyon zsír
Már csak az a probléma (és természetesen ezt sem sikerül megfejtenem) hogy az összesítés munkalapon az A oszlopban nem sorszámozás történik hanem a b oszlop lemásolása és beillesztése
pedig ezzel kísérleteztem:Application.CutCopyMode = False 'kijelölés megszüntetése
'talán ez a sorszámozás
Range("S2:V2").Copy Destination:=Range("S" & Asor & ":S" & Bsor - 1)
For i = Asor To Bsor - 1
Range("A" & i) = Range("A" & i - 1) + 1
Next i
'talán itt a sorszámozás vége
de nem jártam iskerrel
Persze a jelszavazás jó helyre helyezés után nagyon jól müxik -
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #37546 üzenetére
Nos én nagyon béna vagyok
a munkafüzet minden lapját levédtem
jelszónak pw adtam meg és ugyanaz a hiba jön
Ne haragudj az értetlenségem miatt de már nincs ötletem.Sub Szur_Masol_Torol___()
Dim usor As Long, WSBev As Worksheet, WSOsz As Worksheet
Dim Bsor As Long, Csor As Long, valasz
valasz = MsgBox("Áttölthetem az adatokat?", vbYesNo + vbQuestion, "Választás")
If valasz = vbNo Then Exit Sub
'lapok védelmének feloldása a makró számára
WSBev.Protect Password:="pw", UserInterfaceOnly:=True
WSOsz.Protect Password:="pw", UserInterfaceOnly:=True
'értékadások
Set WSBev = Sheets("bevitel")
Set WSOsz = Sheets("ÖSSZESÍTÉS")
Bsor = WSOsz.Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
usor = WSBev.Range("D2").End(xlDown).Row
'szűrés OK-ra
WSBev.ListObjects("bevitel").Range.AutoFilter Field:=17, Criteria1:="=OK"
'másolás és érték beillesztés
WSBev.Range("D2:T" & usor).Copy
WSOsz.Range("C" & Bsor).PasteSpecial xlPasteValues
'képlet, majd érték beillesztés a B oszlopba
Csor = WSOsz.Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row
WSOsz.Range("B" & Bsor & ":B" & Csor) = "=B" & Bsor - 1 & "+1"
WSOsz.Columns(2).Copy
WSOsz.Range("B1").PasteSpecial xlPasteValues
'T2:W2 képlete az új sorokba az Összesítés lapon
WSOsz.Range("T2:W2").Copy
WSOsz.Range("T" & Bsor & ":W" & Csor).PasteSpecial xlPasteFormulas
Application.CutCopyMode = False 'kijelölés megszüntetése
With WSOsz.Range("B1").CurrentRegion 'keretezés
.BorderAround LineStyle:=xlContinuous, Weight:=xlThin
.Borders(xlInsideVertical).Weight = xlThin
.Borders(xlInsideHorizontal).Weight = xlThin
End With
WSBev.ListObjects("bevitel").Range.AutoFilter Field:=17 'OK-ra szűrés megszüntetése
WSBev.Range("D2:E200,G2:G200,H2:I200,B1:B6").ClearContents 'törlés
End Sub -
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #37540 üzenetére
Szia
Köszi logitechhés Delila_1
A logitechh verziója müxik viszont Delilia a tiédnél valamiért már az elején hibát dob:
Mikor okoz észrevehető lassulást a logitechh által készített verzió?
Mert - félre ne értsd logitechh - inkább a Delila_ verzióját preferálnám ha nagyon lassít. Már csak attól a hiba üzenettől kellene megszabadulni vhogy.
Amúgy közveb kisérletezgettem a msg boxal és sikerült nekem is kitalálni egyfajta megoldást. Persze gondolom ennél jóval egyszerűbb a Delila megoldása( de ő profi míg én lelkes amatőr lennék)
Íme:Sub message_box_szur_masol_beilleszt_()
Dim Answer As String
Dim MyNote As String
'itt adod meg a kérdést
'Place your text here
MyNote = "Rögzíted az adatokat?"
'itt adod meg a msg box címét
Answer = MsgBox(MyNote, vbQuestion + vbYesNo, "Rögzítés")
If Answer = vbNo Then
'Code for No button Press
MsgBox "Az adatok nem lesznek áttöltve az ÖSSZESÍTÉS munkalapra!"
Else
'Code for Yes button Press
MsgBox "Az adatok áttöltéser kerülnek az ÖSSZESÍTÉS munkalapra viszont nem kerülnek törlésre a BEVITEL munkalapról!" & _
vbCrLf & "A folyamat nem visszavonható!!!!!!" '&vbCrLf & ez a sortörést jelzi
' bevitel munkalapon kijelöl másol összesítés munkalapon szűrés alapra álítása
' mindkét munkalapon jelszavas védelem feloldás másolás munkalapon a másolás utána jelszavas védelem beállítása
'
' kezdet
'
' bevitel munkalap védettség feloldás
Sheets("bevitel").Unprotect Password:="pw1234"
' összesítés munkalap védettség feloldás
Sheets("összesítés").Unprotect Password:="pw1234"
' összesítés munkalapon az 2.sorban a szűrés kikapcsolása majd bekapcsolása
' azért így van megoldva mert ha le van szűrve akkor minden sort megjelenít
' ugyanis nem tudni előre milyen szűrés volt alkalmazva az összesítés munkalapon
Sheets("összesítés").Select
Rows("1:1").Select
Selection.AutoFilter
Selection.AutoFilter
' szűrés a bevitel munkalapon a 17. oszlopban
Sheets("bevitel").Select
Sheets("bevitel").Range("D2").Activate
Sheets("bevitel").ListObjects("bevitel").Range.AutoFilter Field:=17, Criteria1:="=OK", Operator:=xlAnd
usor = Range("D2").End(xlDown).Row
' bevitel munkalap védetté tétele
Sheets("bevitel").Protect Password:="pw1234", UserInterfaceOnly:=True, AllowFiltering:=True, AllowFormattingColumns:=True
' másolás
Range("D2:T" & usor).Select
Selection.Copy
'összesítés munkalap kijelölése
Sheets("összesítés").Select
Dim Asor As Long
Dim Bsor As Long
Dim i As Integer
' A oszloputolsó adat megkeresése majd a következő sor B oszlop elemét jelelöli ki
Asor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Range("B" & Asor).PasteSpecial xlPasteValues
Bsor = Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
' S3:V3 tartományban található képletek másolása és beillesztés a következő sorba
Range("S2:V2").Copy Destination:=Range("S" & Asor & ":S" & Bsor - 1)
For i = Asor To Bsor - 1
Range("A" & i) = Range("A" & i - 1) + 1
Next i
With Range("A1").CurrentRegion
.BorderAround LineStyle:=xlContinuous, Weight:=xlThin
.Borders(xlInsideVertical).Weight = xlThin
.Borders(xlInsideHorizontal).Weight = xlThin
End With
Sheets("összesítés").Protect Password:="pw1234", UserInterfaceOnly:=True, AllowFiltering:=True, AllowFormattingColumns:=True
Sheets("bevitel").Select
Sheets("bevitel").ListObjects("bevitel").Range.AutoFilter Field:=17
End If
End SubEz a logitechh makrójára épül mert akkor még nem láttam Delila_1 megoldását.
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #37533 üzenetére
Köszi a gyors segítséget
viszont a T2:w2 ben lévő képletek másolását kihagytad azt hová kell beraknom?
Az eredeti makróban így van:Range("T2:W2").Copy Destination:=Range("T" & Bsor & ":T" & Csor - 1)
(legalább is azt hiszem ez az a rész ami megmondja a makrónak hogy másolja le azt a 3 oszlopnyi képletet) -
macilaci78
nagyúr
válasz
Delila_1 #37435 üzenetére
Itt az 1. példa.
A cél az lenne, hogy ezen munkalap vezetéknév oszlopát hasonlítsa össze egy másik munkalap vezetéknév oszlopával és az első munkalap azonosító oszlopába írja be a másik oszlop megfelelő vezetéknevű sorában található azonosítót.Tehát a másik munkalapon a Lukács Tibornál feltüntetett azonosítót írjuk itt is az azonosító oszlopba. Már ha a másik munkalapon van Lukács, ha nincs, akkor hagyja üresen.
-
Kobe
veterán
válasz
Delila_1 #37372 üzenetére
kipróbáltam, köszi.
Sajna ennél a sornál elhasal:
If WF.CountIf(Range("J1:J6"), Range("B" & i)) + WF.CountIf(Range("J1:J6"), Range("C" & i)) = 0 Then
Ez egy xlam file, amiben van egy rejtett workbook (ThisWorkbook), illetve egy rejtett Worksheet (Usernames).
Azt csináltam, hogy a userneveket erre a rejtett worksheet A oszlopába írtam, A2:A7 mezőkbe listáztam, majd a makróval a hivatkozást átírtam:If WF.CountIf(Worksheets("Usernames").Range("A2:A7"), Range("B" & i)) + WF.CountIf(Worksheets("Usernames").Range("A2:A7"), Range("C" & i)) = 0 Then
így viszont nem tudja lekezelni. Lehet mert rejtett? (szeretném xlam formátumban tartani a dolgot)
-
Kobe
veterán
válasz
Delila_1 #37370 üzenetére
Koszi.
A vege eleg szep kis lista lesz....ha minden userre 2db bejegyzest kell nyilvantartani
Ha letarolom a user listat egy worksheetben, akkor van arra mod hogy a "Gipsz Jakab" helyere meghivatkozzam azt? (egyszerubb egy listat karbantartani mint egy hardcodeolt reszt a programban)
-
-
spe88
senior tag
válasz
Delila_1 #37280 üzenetére
Csak úgy nagyjából mondom ez egy darabjegyzék, ez tartalmazza egy adott elem szintjét, cikkszámát, revízióját, rajszámát, annak a revízióját, szabványnevét, angol nevét, német nevét, anyagát, tömegét, felületkezelését, jóváhagyás dátumát, jóváhagyás típusát, elem típusát, összeállítás beépülést, klasszifikációt meg még egy halom másik dolgot. Ezek mindegyikével dolgozik a a fájl adott füle. Egy halom oszlopot már kigyomláltam. Azért írtam csak le ezeket, mert nem véletlenül van benne ennyi.
Már megbékéltem ezzel a másolós mókával, hogy lassú, amúgy az is lehet, hogy itt a rendszer ilyen tetű, mert hiába van 32 GB RAM a gépben, meg 100k-s proci, akkor is siralom minden.
Viszont ezt a fejléc kiszedős makrót nem értem miért nem megy. Ez van a makróban:
Most az AF oszlopba került az, amire az OK-ot kell szűrni.
Sub SP_Delete()
'
' SP_Delete Makró
'
'
With Main_BOM
Dim tartomany As String, usor As Long
tartomany = Range("AF1").CurrentRegion.Address
ActiveSheet.Range(tartomany).AutoFilter Field:=1, Criteria1:="ok"
usor = Range("AF" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Rows("2:" & usor).Delete Shift:=xlUp
ActiveSheet.Range(tartomany).AutoFilter Field:=1
End With
End SubKöszönöm
-
spe88
senior tag
válasz
Delila_1 #37278 üzenetére
Nincs benne kép, csak rengeteg adat, viszont, abban igazad volt, hogy nagy a fájl. Egy okosabb képletezéssel 20Mb-ra csökkentettem, de ez alá nem hiszem, hogy tudok menni.
A másik , hogy az a rész, amit értékre akarok állítani az a fájlméret csökkentése előtt is ugyanakkora adattartomány volt, mint most. Tehát olyan 50000 sor függően az importált adattól és olyan 40 oszlop.
Ezt iszonyat sok idő míg a copy paste értékkel megpróbálom megoldani, ezért kellett volna az előzőekben említett megoldás, de ha nincs ilyen, akkor kénytelen vagyok várni.Sokat.A szűrős megoldásra van valami ötleted miért csak a fejlécet távolítja el a makró?
Köszönöm
-
spe88
senior tag
válasz
Delila_1 #37264 üzenetére
A makró, amit linkeltél lefut végre, nem úgy, mint az enyém, viszont annyit csinál, hogy a fejlécet kitörli - amiben amúgy nincs benne az 'OK' szó, tehát nem kéne törölnie. A többi sor ugyanúgy megmarad. Szóval a fejléccel kevesebb sor marad meg annak ellenére, hogy az adott oszlopban van egy csomó OK, aminek a sorát törölni kéne.
A második kérdés: tudom, hogy nem kell hozzá makró csak elég bonyolult fájllal dolgozom. 150 MB. És gyorsra kell csinálni nem jelölgetek semmit, hanem megnyomom a gombot lefut a makró és boldog vagyok.
Azért kérdeztem, hogy nincs-e olyan megoldás, ami nem vágólapra teszi ezt az adat mennyiséget és utána bemásolja értékként, cellánként, hanem a cellákat értékre állítja.
Van-e ilyen? Erre irányult a kérdés, mert így nagyon lassú.@vgyuri: az előző bekezdés vonatkozik erre is
Köszönöm a segítséget!
-
lacid90
csendes tag
válasz
Delila_1 #37258 üzenetére
Ne haragudj, felületes voltam. A fehér=nincs kitöltés, a fekete= automatikus. Beirtam a kapott makrót, a dupla clik müködik, de ahhoz nem kell a színt megváltoztatnom, hogy a dupla klik után átugorjon egy másik cellába. Hol lehet megnézni, az alapszinekhez tartozó értékeket. Nekem ez úgy kellene, hogy van egy oszlop amiben különböző értékek vannak, és van még pl. 3 cella (piros, zöld, kék) amibe a betűszín megváltoztatása után összeadná az azonos színű cellában az átszínezett értékeket. Úgy kellene, hogy az egész munkafüzetre legyen érvényes. Nem tudom hogy megoldható, vagy hagyjam abba ezt a variációt.
Segitségedet köszönöm, üdv Laci -
allein
addikt
válasz
Delila_1 #37242 üzenetére
Azonos helyen vannak az adatok mindkét cellában. Amit nem említettem, hogy google drive-ban vagyok. Tehát nem saját gépen. Hogyan állok neki makró készítésnek?
Mindkét cellában ugyanazok a termékek lesznek. Egyikben a kollégák beírják amit kiadtak, másik cellában pedig az adott mennyiség levonásra kerül, így mindig aktuális lesz a készletem, ezt szeretném megcsinálni.
Néha lesz bejövő termék, adott mennyiséget hozzáadom és ez akkor hozzáadódik a teljes készlethez.
-
spe88
senior tag
válasz
Delila_1 #37244 üzenetére
Sub SP_Delete()
'
' SP_Delete Makró
'
'
With Main_BOM
.AutoFilterMode = False
.Range("ah1").AutoFilter 'Filter bekapcsolása
.Range("ah1").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="OK" 'Kritérium megadása
.Range("2:1000000").SpecialCells(xlCellTypeVisible).EntireRow.Delete 'Kritériumnak eleget tevő cellák törlése
Cells.AutoFilter 'Filter törlése
Range("A2").Select 'Alap kiindulópont beállítása
Application.CutCopyMode = False 'Kijelölés megszüntetése
MsgBox ("Ok")
End With
End Subaz első sorban van maga a szűrő, ezért átírtam 1-re. De egyébként sem 1-gyel, sem 2-vel nem működik. :/
Runtime error 424 object required, debug az .AutoFilterMode = False sorban elakad.
Egyébként maga a cél, hogy szűrjön rá az adott oszlopban az OK-ra és az összes cellának a teljes sorát törölje, ami OK-ot tartalmaz. Ne csak az értéket, hanem a teljes sort. Ha van más megoldás is az is jó. Köszönöm szépen
-
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Delila_1 #37129 üzenetére
Köszönöm a választ! Ilyesmit csináltam én is. Azt hittem van egyszerűbb művelet is rá. Mert pl, ha egy pénzügyi kimutatásom van, aminek van több 1 milliónál nagyobb értéke, de nekem szükségem van arra az értékre ami a második legnagyobb 1 millió alatt, akkor már nem ilyen egyszerű, igaz? Jól logikázok?
-
CsoGe
csendes tag
válasz
Delila_1 #36759 üzenetére
Kedves Delila_1.
A makrót használjuk a gyártásban 3 hete.
Azt a visszajelzést kaptam tegnap a műszakvezetőktől, hogy az újonnan generált kérdések, megegyeznek azokkal, amit múlthéten generáltak.
Tehát, ugyanazok a "véletlen számok" jöttek tegnap mint egy hete.
Most kipróbáltam és valóban minden Excel indításkor a számgenerálás ugyanazokat a számokat hozza.
Ha kilépek és megint elindítom, akkor megint ugyanazokat a véletlenszámokat kapom. (nincs ismétlődés), csak 10 különböző szám, ami minden első generálásnál ugyanaz.Ez volt a makró:
Sub Inditas_Kleb()
Dim kezd As Long, sor As Longkezd = Range("D" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
If kezd = 2 Then kezd = 1
For sor = kezd To kezd + 4
Cells(sor, "D") = Int(Rnd() * 111) + 1
Next
End SubMi lehet szerinted a probléma?
Köszi,
Gergő -
Bazs-
tag
válasz
Delila_1 #37074 üzenetére
Köszönöm Neked is.
Sajnos egy interfész file lesz a végeredmény, aminek kötött a formátuma. Tehát hiába vannak meg a "K egyenlegek", attól még a file strukturát ki kellene alakítanom. Csak úgy tudja a könyvelő program beolvasni, ha először jönnek a "T" tételek, majd azt követően egy "K" tétel és újból "T" tételek, majd megint egy "K" tétel.
Közel 3000 soros excelről van szó, ami még sok adatot tartalmaz, de azokat már be tudom képletezni. Főként az a problémám, hogy az eredeti excel kevesebb sorból áll, mint majd a végeredmény és itt bukom el a képletezéssel.
-
Kobe
veterán
válasz
Delila_1 #37065 üzenetére
Koszi, kiprobalom
Arra esetleg van tipp, hogy ezeket a szurendo torlendo ertekeket hogy lehetne valami kulon, szrrkesztheto formban letarolni? Azt konnyebb lenne karbantartani, mint mindog a kodot atirni, ha pl a userekben vagy a kiszurni kivant statuszok ban valtozas van
Pl elindul a sub egybribbonrol vezerelt gombbal, es a sub elejen rogton bejonne egybform - pl bepipalja melyik statuszokat szurje ki es melyik userre toltse le
-
Zola007
veterán
válasz
Delila_1 #37027 üzenetére
Köszönöm, egyszer már javasoltad egy másik feladat kapcsán, de az a gondom ezzel is, hogy megvan a "másolat", de nem marad egy helyben, hanem mozog a táblázattal, ha valamelyik irányba görgetem.
Nekem az kellene, hogy a táblázat fölött "ússzon", tehát bármerre megyek a táblában, mindig ugyanott lássam a grafikont, úgy mint a panelek rögzítésével első sor/oszlopnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest