-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
d@minator #37712 üzenetére
A gombokat csoportba foglalod, és a Csoport neved adod neki.
Ez a laphoz rendelt makró az A3:D100 cellák bármelyikére kattintva mindig "kéz alá" teszi a csoportodat.
Írd át a kiválasztott területet a saját igényed szerint.Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [A3:D100]) Is Nothing Then
ActiveSheet.Shapes("Csoport").Top = ActiveCell.Top - 20
ActiveSheet.Shapes("Csoport").Left = ActiveCell.Left + ActiveCell.Width + 20
End If
End SubAz RGB kódhoz: keverd ki háttérnek a kedvenc árnyalatodat, és jegyezd meg az RGB értékeket. A makróban így adhatod meg
Selection.Interior.Color = RGB(100, 200, 170)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
d@minator #37701 üzenetére
Szia!
Csak egy ötlet. Ha már úgyis makrózol, tehetnél fel pár "szinező" gombot. Ami úgy működne, hogy gombnyomásra beszínezi az adott színre a cellát, ha pedig be van színezve, eltávolítja a színt. Ebben a makróban meghívhatod a színösszeadós makrót és akkor egyből látod a változást.
Hátrány, hogy minden színhez kell egy gomb.
Pl.Sub piros()
If selection.interior.color=vbwhite then
selection.interior.color=vbred
else
selection.interior.color=vbwhite
end if
end subSzerintem a gombnyomogatás még kényelmesebb is, mint a kézi átszínezés (kivéve, ha feltételes formázással színezel, ami egész más tészta - ott akár az is elképzelhető, hogy Change eseményhez köthető az újraszámolás, ha a feltételes formázás cella értékhez van kötve).
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
d@minator #37699 üzenetére
Szia!
"de ha beszínezek valamit nem változik semmi csak az újraszámolásra rányomva."
Pontosan ezt mondja a makróhoz fűzött kiegészítés:
"Note: If after applying the above mentioned VBA code you would need to color a few more cells manually, the sum and count of the colored cells won't get recalculated automatically to reflect the changes. Please don't be angry with us, this is not a bug of the code : )
In fact, it is the normal behavior of all Excel macros, VBA scripts and User-Defined Functions. The point is that all such functions are called with a change of a worksheet's data only and Excel does not perceive changing the font color or cell color as a data change. So, after coloring cells manually, simply place the cursor to any cell and press F2 and Enter, the sum and count will get updated. The same applies to the other macros you will find further in this article. "
Nincs más hátra, mint előre, mindig újra kell számoltatnod a színezés után, mert az Excelnek nincs a színváltozást érzékelő eseménye.
Üdv.
-
válasz
d@minator #31847 üzenetére
Sziasztok!
Makróban kérném a segítségeteket, mert nem vagyok a téma szakértője. Ezért is kezdtem makró rögzítéssel, de az eredmény nem tökéletes, sőt.
A probléma: adott egy cella, amibe az érték egy FKERES függvény révén kerül be. A konkrét érték egy URL hivatkozás. Ezt a hivatkozást kellene (és nem magát az FKERES-t, ugye) átmásolnom egy másik cellába, amelybe már jó lenne, ha linkelt hivatkozásként kerülne be. Ha ez megtörtént, ugyanezen cellán kellene ütnie a makrónak egy entert, majd a kurzort egy másik cellába (az FKERES érték mezőjébe) ugratnia, majd törölni a már benne lévő értéket.
A feladat, amire szánom: adott fájlok nevére keresve kolléga beüti a fájl nevét az FKERES keresőmezőjébe, ami kikeresi egy rejtett lapfülről (vagy még inkább jobb lenne, ha egy másik táblázatból az adott fájlnévhez tartozó hálózati elérési utat, amelyről automatikusan megnyílik az adott fájl.
A felvétellel már ott gondba kerültem, hogy a rögzítés során a cellában lévő adatot másolja át és illeszti be egy másik cellába, tehát nem veszi figyelembe, hogy az FKERES eredménye már régen lecserélte az adott cella értékét.
Ha tudnátok segíteni, hálás lennék! Köszi előre is!
-
slashing
senior tag
válasz
d@minator #22965 üzenetére
én így szoktam összefűz függvény ebből a legalsót szoktam alkalmazni...
=U3& " = "&U4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest