Hirdetés
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Yettel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
Sziasztok!
Mivel nem vagyok igazán képben még az O365-ben megjelent függvények lehetőségeivel, így nem tudom van-e esetleg azokkal egyszerűbb megoldás a problémámra. Ha van, akkor biztos lesz itt olyan, aki útba igazítson.Van egy táblázat, amelyet PQ-vel olvasok be egy másik fájlból. Ezen táblázat valamennyi oszlopában szereplő adatokat külön-külön kívánom adatérvényesítésként használni a fájlban. Az oszlopokban szereplő adatok számossága eltérő, ez okozza a problémámat. Ha a táblázat valamennyi adatát kijelölöm, majd Ctrl + Shift + F3-al a felső sort választom a nevek létrehozásához, akkor annak az lesz az eredménye, hogy azon neveknél, ahol a kategóriába tartozó adatok száma kevesebb a táblázat sorainak számánál, ott megjelenik egy üres érték is a választéklistában, ráadásul a kurzor is ezen áll. Én azonban azt szeretném, hogy üres érték ne jelenjen meg semelyik oszlop adatain túl és mindig az első értéken álljon a kurzor, mikor lenyitom a választéklistát. Fontos szempont, hogy a választéklista azért nem ebben a fájlban szerepel, hanem máshonnan olvasom PQ-vel, mert a jövőben esetleg bővülhet, de több fájlhoz kapcsolódóan is ugyanezt a listát fogom használni. Ha a PQ-vel beolvasott táblázat kijelölést követően Ctrl + G irányítottan kiválasztom az állandókat, majd úgy hajtom végre a névtartományok létrehozását (Ctrl + Shift + F3 stb.), akkor viszont nem lesz dinamikus a listám, ha változna a PQ által olvasott forrásfájl.
Van kézen fekvő (nem túl bonyolult) megoldás arra, hogy dinamikus legyen a választéklista a forrásfájl változásától függően, de ne legyenek üres értékek a választéklistában? (Makrós megoldás nem érdekel.)
Jelenleg az a megoldás van tervben, hogy PQ-vel minden oszlopot külön táblázatként olvasok be, mert úgy már működni fog a Ctrl + G - irányított - állandók módszer, és dinamikus névtartományokat kapok frissítés esetén. Ez sem vészes, mert nincs rengeteg oszlopom, de érdekel, hogy van-e profibb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- Lenovo Thinkcentre M720s SFF,i3-8100,8GBDDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50