Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
andreas49
üzenetére
Üdv!
A megegyező nevű emberek textboxból berögzítésének problémájánál akadtam el.
Az működik, hogy berögzítek egy embert, aminek a neve lesz a worksheet neve, ilyenkor ugye ha még egy ugyanolyan nevű embert rögzittek, akkor az sikertelen.
Ha úgy oldom meg, hogy tegyen mellé egy valamilyen karaktert (Pl.: 2), akkor az is működik(egyszer). Harmadik ugyanilyen nevű embernél már ez is hibázik. Ez már nagyon kis eséllyel fordul elő, de hibás rögzítésnél könnyen előfordulhat.
Erre van kiforrott megoldás, vagy olyasmire gondoltam , hogy egy 2-től növekvő számot tegyen az ilyen esetekben a nevek mögé, és úgy hozzon létre egy új worksheet-t.
Másik problémám pedig ennek a problémának a figyelése. Próbáltam elágazásokkal, Case Select-el, de mindig valami félre ment. A koncepcióm az, hogy a rögzítő gomb megyomásakor egy ciklus végigfut a worksheeteken, ha nem talál egyező worksheetet, akkor létrehozza azzal nével, ami a textboxban van. Ha talál egyezőt, akkor megkérdi, hogy biztos rögzíted? Ez lenne a két megegyező nevű ember esete. Itt ha Igen.t nyom, akkor létrehozza a fent említett módon. Pl. Kovács Béla2. Viszont a ciklusokból nem sikerül jó helyen kilépnem. Mert a feltételek nem úgy teljesűlnek, ahogy én terveztem.

Most ezt faragom, de ez sem működik jól:
Dim answer As IntegerDim wbSearch As Workbook, wsSearch As WorksheetFor Each wsSearch In ActiveWorkbook.SheetsSelect Case wsSearch.NameCase Is <> TextBox11.ValueCase Is = TextBox11.Valueanswer = MsgBox("Ilyen nevű munkatárs már rögzítve! Biztos, hogy folytatod a rögzítést?", vbQuestion + vbYesNo + vbDefaultButton2, "Munkatárs rögzítése")If answer = vbYes ThenSheets("Szemely_TEMPLATE").Copy After:=Sheets("Havi_TEMPLATE")ActiveSheet.Name = TextBox11.Value & 2Sheets(TextBox11.Value).Range("A2") = TextBox11.Value & " " & ComboBox7.ValueSheets(TextBox11.Value).Range("B2") = TextBox12.ValueSheets(TextBox11.Value).Range("C2") = TextBox13.ValueSheets(TextBox11.Value).Range("D2") = TextBox14.ValueMsgBox "Munkatárs sikeresen rögzitve! Kérlek zárd be és nyisd meg újra a programot!"TextBox11.Value = ""ComboBox7.Value = ""TextBox12.Value = ""TextBox13.Value = ""TextBox14.Value = ""End IfIf answer = vbNo ThenTextBox11.Value = ""ComboBox7.Value = ""TextBox12.Value = ""TextBox13.Value = ""TextBox14.Value = ""End IfEnd SelectNext wsSearchSzóval ezen az úton indultam el. Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Battlefield 6
- Samsung kuponkunyeráló
- RAM topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - OFF topic
- Óra topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Fferi50