Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
ahoj,
Elakadtam a Get Data / Power Query környékén. (szerintem, de lehet van egyszerűbb megoldás is).
Van egy mappa, ahová minden nap készül egy CSV. 3 oszlop: Név, ID, státusz.
Ebből szeretnék egy fájlt, ami az első két oszlopban tartalmazza a Név és ID oszlopokat, a többiben pedig a a napi státuszt.
VLOOKUP szívesen behúzza, de ahhoz nyitva kellene lennie mind a 30 fájlnak. Ez nyilván nem jó.
Power Query megcsinálja az importot, de még nem jöttem rá, hogy miként lehetne minden fájlból csak a Státusz oszlopod betölteni egy-egy újabb oszlopba a havi összegző fájlban.
További probléma, hogy az adatok aránylag egyeznek, de nincsenek sorban, tehát ugyanannak az elemek státusz lehet az egyik fájlban lehet az első vagy akár a 15. sorban is, de ettől még ugyanarról van szó. (ezért is gondoltam először a vlookup-os megoldásra)
Szóval, hogy ezt így hogyan?Remélem valamennyire érthető mit szeretnék.

Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- Beszámítás! Acer Nitro V16 ANV16 120Hz Gamer notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50