- Apple Watch
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- MWC 2026: Műholdakkal tömné ki a Telekom a lefedettségi réseket
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
ahoj,
Elakadtam a Get Data / Power Query környékén. (szerintem, de lehet van egyszerűbb megoldás is).
Van egy mappa, ahová minden nap készül egy CSV. 3 oszlop: Név, ID, státusz.
Ebből szeretnék egy fájlt, ami az első két oszlopban tartalmazza a Név és ID oszlopokat, a többiben pedig a a napi státuszt.
VLOOKUP szívesen behúzza, de ahhoz nyitva kellene lennie mind a 30 fájlnak. Ez nyilván nem jó.
Power Query megcsinálja az importot, de még nem jöttem rá, hogy miként lehetne minden fájlból csak a Státusz oszlopod betölteni egy-egy újabb oszlopba a havi összegző fájlban.
További probléma, hogy az adatok aránylag egyeznek, de nincsenek sorban, tehát ugyanannak az elemek státusz lehet az egyik fájlban lehet az első vagy akár a 15. sorban is, de ettől még ugyanarról van szó. (ezért is gondoltam először a vlookup-os megoldásra)
Szóval, hogy ezt így hogyan?Remélem valamennyire érthető mit szeretnék.

Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- Eladó Logitech Z3 2.1 fadobozos hangrendszer
- iking.hu Apple iPhone 15 128GB Blue használt, karcmentes 86% akku 6 hónap garancia
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB / 256GB ezüst
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fferi50