Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kozyadam

tag

Sziasztok!

Pivot táblával kapcsolatos kérdésem lenne.
    Van egy program, ami hálózati eszközöket tesztel, és ebből CSV formában riportot készít. Ebből a riportból pár kattintással tudunk Excel-ben pivot táblát készíteni.

Két táblát szoktam csinálni, mindkettőben az oszlopokban a tesztek eredménye látszik (megfelelt, nem felelt meg, nem futott le, stb...). Az egyik táblázat soraiban az eszközök IP címe szerepel a sorokban, a másikban pedig a tesztek neve.

Van arra valami mód, hogy a kész pivot táblában a sorok "nevéhez", tehát az IP címhez és a teszt nevéhez valami függvényt adjak? Vagy ezt csak a CSV fájl importálása után lehet megcsinálni, mielőtt a Pivot táblát megcsinálom?

A célom az lenne, hogy a tesztek nevéből csak az első 5 karakter látszódjon, annyi elég, illetve az IP cím helyett egy VLOOKUP függvénnyel az eszközök nevét szeretném kikeresni.

Amennyire nézegettem a Fields, Items & Sets menüben lehet Calculated Field-et és Item-et csinálni, de valamiért nem engedi az Excel, hogy azt tegyem be a "ROWS" részbe.

Ha nem megoldható, akkor marad az, hogy a CSV importálása után módosítjuk az adatokat.

Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák