Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pigster

    senior tag

    válasz 0P1 #34672 üzenetére

    Félreértettél. Nem azt írtam haszontalan, hanem azt, hogy szerintem ritkábban van rá szükség. Mint írtam, használtam is, jó is volt az adott esetben, hogy van.
    A mostani példád érdekes, de kb. verébre ágyúval.
    Direkt végigcsináltam a leírásod alapján. Ami kimaradt.
    Adatok->(Beolvasás és átalaktíás)Táblázatból
    Vagy: Adatok->Új lekérdezés-> Fájlból->Munkafüzetből->Kiválasztani a fájlt. Ezek után jön, amit te írtál. A végeredmény egy új munkalapon.
    "teljesen grafikus felületen" -> Lásd Függvény beszúrása -> a szóközt - oké, na azt be kell gépelni.
    "a képletet, egyszer kell csak megcsinálni ezt a pár egérklikket, aztán műxik magától" -> Próbából hozzáírtam még pár sort, nem történt semmi. Átírtam az eredeti adatokat, nem történt semmi - még "Frissítés"re sem (Ha a Fájlból-t választottam). Szóval a müxik magától, nem teljesen állja meg a helyét. Valahol biztosan van vmi beállítás, ami kimaradt.
    "Felhasználóbarátabb"-nak semmiképpen sem nevezném. Ha esetleg van olyan megoldás, ami az eredeti oszlop mellett mutatja az eredményt, és/vagy esetleg már indulásnál kiválaszthatom, hogy az aktuális munkafüzet egy munkalapja legyen a forrás, akkor kevésbé lenne macerás.
    Nem kötözködni akarok, mert tényleg érdekes és hasznos, sok esetben egyetlen megoldás lehet, amit írtál, de jelen esetben kevésbé praktikus. Mint írtam, kipróbáltam, ha a jövőben is ísrz ilyesmiket, azt is ki fogom, mert mindig nyitottt vagyok új megoldásokra - ki tudja, mikor jön még jól.
    Az eredeti kérdező majd kipróbálhatja, és eldönti.

    [ Szerkesztve ]

    FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

Új hozzászólás Aktív témák