Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balinov

    félisten

    Sziasztok Sracok, a kovetkezo temaban kernem a segitsegeteket, javaslataitokat.

    Adott 1 Excel 2007 munkafuzet, egy worksheet-tel, kb 40-41mbyte meret. kb 22ezer sor, kb 110 oszlop, term. tele adatokkal (ceg nyitott rendelesallomanya, osszes vevonek EMEA regiobol, osszes termekcsoportbol).

    Ebbol szeretnek egy nagysagrendel kisebb meretu, kevesebb oszlop/sorbol allo excel fajlt kesziteni, amiben csak a hozzam tartozo accountok nyitott rendelesei vannak, csak azon oszlopokkal, amik szamomra ertekes informaciot hordoznak).

    Kb 10 percembe kerult ma, hogy letrehozzak 1 makrot, ami kb a kovetkezot csinalja:

    - Abban az oszlopban, ahol a CSR (customer service rep) nevek vannak, szur, hogy mindenki, kiveve en. Az igy kapott sorokat torlom (nem a tartalmat, a sort). Utana eltavolitom ezt a filtert.
    - A maradek kb 700-800 sorbol allo forrasban kitorlom a szamomra lenyegtelen oszlopokat (oszlop kijeloles es utana torles)
    - A maradek oszlopok sorrendjet atrendezem, ugy, hogy kezrealljon ill. ami adat gyakran kell, az a tablazat elso felen tunjon fel ( oszlop kijeloles, cut, majd a megfelelo helyen insert copied cell)
    - Az igy kigyomlalt tablazatot formazom (oszlopszelesseget, betumeretet ill. cella szegelyt allitok be).

    A makro rogzitest ezutan leallitottam, majd elmentettem a personal macro book-ba.

    Teszt gyanant az eredeti forrasfajlbol egy lokalis masolatot megnyitok, majd makro futtatas, de mar kb az elejen elhasal.

    Visual Basic Hibauzenet:
    Run-time error 91
    Object variable or with block variable not

    Sajnos ilyen szinten nem uzom az excel 2007-et, igy tanacsot kernek, hogy a fent reszletezett folyamatokat ti hogy oldanatok meg.

    A forrasfajlt Oracle R11-bol minden reggel exportaljak es kozzeteszik. Termeszetesen minden nap, 1x szeretnem ezt a feladatot megoldani, lehetoleg minel jobban automatizalva.

    Merre induljak el? Alkalmas erre tenylegesen egy egyszerubb makro? Korabbi verzio lenyegesen egyszerubb, csak az en cuccaimat tartalmazo fajl volt, ott a makro gyakorlatilag egy Concatenate fuggveny kivetelevel sima formazas volt, semmi cellathelyezes, torles, stb.

    Lehet, nem 1db makroba kellene ezt suriteni? Gondolok olyanra, pl. hogy 3 kulonbozo makro;
    1. Kigyomlalja a reszlit, csak a sajat soraimat hagyna meg
    2. Torolne ill. athelyezne a megfelelo oszlopokat tartalommal egyutt
    3. Tenyleges formazas (oszlopszelesseg, betumeret, concatenate ill. vlookup 5 uj oszlopban

    Koszonettel varok barmilyen jo tanacsot

    udv
    Balinov

    6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

Új hozzászólás Aktív témák