- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mentát
csendes tag
válasz
zsolt_64 #55444 üzenetére
Köszi! Feltettem. Megpróbáltam összehozni a 3D Bluray lejátszást MPC-HC+LAV filter+madVR segítségével, ez [link] alapján a leírás alapján. Az a tapasztalat, hogy míg a sima blueray-t DXVA gyorsítással zökkenőmentesen játssza a filmeket, a 3D bluray-t csak szoftveresen hajlandó dekódolni, emiatt szaggat kegyetlenül. Radeon HD 8400 GPU a videóproci ennek tudnia kellene a 3d bluray dekódolást, nem? Van valakinek valamilyen tippje ?
-
Mentát
csendes tag
Sziasztok!
A HTPC-men eddig MPC-HC-t használtam. Gondoltam lefrissítem, és most láttam hogy 2017-ben abbahagyták a fejlesztését... Benéztem erre a fórumra, és úgy látom újabban mindenki Kodi-t használ, ami nem csak egy lejátszó progi, hanem egy komplett médiacenter alkalmazás. Hallottam még a Plex-ről is, nem tudom az jobb vagy rosszabb.
El is gondolkodtam azon, hogy át kéne állni valamelyikre. Lenne pár kérdésem azokhoz akik jelenleg is használják már valamelyik progit:
1. 3D lejátszást, 3D Bluray image-eket támogatja?
2. Lehet hogy tennék a gépbe több tuneres DVBC kártyát. Streaminget támogatja? Illetve lehet PiP módban használni, hogy az egyik csatorna kitölti a képernyőt, egy másik pedig kis ablakban megy?Ha esetleg mégsem tennék fel egy komplett médiacentert, csak az MPC HC helyett egy up to date lejátszó progit, ami tudja a 3D-t is, akkor mit tudnátok ajánlani?
Előre is köszi!
-
Mentát
csendes tag
-
Mentát
csendes tag
Az [Ipon]-ban vettem mindent.
Van náluk médiakit nélüli is.A rezgéscsillapítás amit hiányoltam, meg szerintem egy ilyen házba nagyobb venti kellene.
A 2x6cm + 1x8cm szerintem nem a legjobb, én inkább 2*12cm-est raktam volna bele (ahogy a Fusion-ben is van).
Egyéb: két vinyókeret van benne, az egyik két férőhelyes, a másik három.
Namost a három férőhelyesből csak egy hely használható, mert a többi belelógna a RAM-ba. Persze ez inkább alaplap-ház inkompatibilitás.
A 3x5.25-ös bővítőhelyeket lefedő előlap egyben lehajtható, a tetején van egy kis ajtó az optikai meghajtónak. Tehát pl kártyaolvasót úgy tudok csak rakni bele, hogy ha használni akarom, le kell hajtanom az előlapot.
Ezektől eltekintve nem volt más probléma vele, masszív, szépen néz ki, kék ledes világítása van.
Szerintem ha beszerzek két 16dB-es 12 centis ventit, és kifurkálom az oldalát, a hangja is csendesebb lesz.Előnye egyébként, hogy teljes méretű ATX lap is rakható bele, a slotok is teljes magasak.
-
Mentát
csendes tag
Hát igen, valószínű. Lehet hogy nagyobb ablakot használ mint a 512-es Sapphire HD4670.
Na mindegy, majd egyszer lehet hogy felrakok egy Vista64-et, az majd megoldja a gondokat.A tanulság, hogy aki XP32-vel akarja használni ezt az alaplapot, ne vegyen bele 2 gigánál többet, mert a többit úgyis elnyeli.
-
Mentát
csendes tag
Tegnap összeraktam a HTPC-met.
Végülis Thermaltake Bach mediakites házba került (40958 Ft), Antec Fusion-t nem tudtam itthon beszerezni.
A táp FSP ATX-350PNF (7632 Ft).
Az alaplap :[Gigabyte GA-E7AUM-DS2H] (32917 Ft)
A proci E7300 (28641 Ft), van benne két db 1 terás samsung(2x25740 Ft), 4GB OCZ Reaper 800 RAM (Ezt az asztali gépemből szedtem ki, kb. 18000 Ft volt) meg egy LG dvd író(5688 Ft).
Ez összesen 185316 Ft volt.Az első benyomások: lehet hogy nem lesz elég csendes.
Még nem tudom mi a fő zajforrás: a gyári procihűtő, a táp, vagy a ház ventik.
Azt sejtettem, hogy az Antec 12 centis ventijeinél hangosabb lesz a 2 db 6 centis.
Ha a hifitoronyba rakva is zajos lesz, akkor a következő irányba fejlesztem: Gyári procihűtő helyett Scyte Ninja passzívan, + a két oldalán, ha kifurkálom, lenne hely 2 db 12 centis ventinek, akkor a gyáriakat lekötném.Fogyasztás:
Készenléti állapotban 3.5 W, bár ebben az állapotban nálam nem nagyon lesz, ezen fogok majd torrentezni is...
Idle-ben 68W, ez nem is olyan rossz.
Terhelve még nem tudtam megnézni, anandtech tesztek szerint nem nő jelentősen.
[link]A ház, bár végülis kívülről jól néz ki, nem tett annyira "hűdeszuper" benyomást.
Nemrégen raktam össze az asztali gépem egy Aerocool Hitech-7 Pro házba, az jobbnak tűnt. Pl ahhoz adtak vinyó gumibakot, ami szerintem azért erősen hiányzik egy HTPC házból...Az iMon egész jópofa, csak a távirányító gombja kissé túlérzékenynek tűnik.
Ami érdekes, hogy ugyanaz az XP ugyanezzel a RAM-mal az Asus P5Q-E alaplapommal 3,3 GB-t látott, ezzel meg 2,5-et (a 4GB-ból). Ezt azért túlzásnak tartom, hova tüntetett el ennyi RAM-ot
Oké hogy 32 bites oprendszer, de a másik alaplapban azért megvolt a 3,3 GB...
-
Mentát
csendes tag
Neked Fusion-öd van? Nekem az (is) tetszik benne, hogy 12 centis ventiket adnak hozzá, arra gondoltam hogy azzal csak halkabbnak kell lennie mint más házaknál, ahol 8 centisek vannak.
A VFD-je mennyire jól használható mondjuk az iMon VFD-hez viszonyítva (asszem ilyesmi van a Bach-ban is)?
Nekem az lenne jó, ha karácsony előtt még megjönne a cucc (esetleg a két ünnep között).
Várom a tippet!
Előre is köszi -
Mentát
csendes tag
Halihó, ha valakinek lenne egy tippje, hol lehet most itthon Antec Fusion Black-et kapni
(V2 is jó), nagyon megköszönném.
Senerit még 8.-án visszaigazolta a megrendelésem (valószínű automatán) de nem tudom felhívni őket, emailre sem válaszolnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Autós topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gyúrósok ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest