- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
elmouse
aktív tag
válasz
Tomix24 #10075 üzenetére
Köszönöm ezt a hozzászólást! Ez győzött meg végleg a Brazos HTPC-ről.
Hétvégén össze is raktam egyet:
- Lap: Asrock E350M1
- Ház: Mode Com Feel 202
- RAM: 4GB
- HDD: 2 db 2,5-es noti vinyó egy Chieftec keretben (160 ill. 400 GB)
- Külső HDD: 750 GB ill. 1 TB
- ODD: még nincs, de lesz
- Távirányító: Rii Mini Wireless Keyboard (imádom!)A vinyók maradékok voltak, remélem hamarosan cserélve lesznek. A belsőnél SSD+1TB 2,5-es, külsőnél össze akarom vonni 1 db 2TB-ra.
HTPC-re (XBMC) ill. torrentre fogom használni.
Annyit tudnál (tudnátok) segíteni, hogy az XBMC-ben a videólejátszásnál miket állítotok be?
Ja és az UEFI-ben módosítottál dolgokat? Ha igen, miket?Köszi.
-
-
dabadab
titán
válasz
Tomix24 #9633 üzenetére
Van miniITX-es lap is, csak még aludni kell egy párat, hogy megérkezzenek a boltokba (mondjuk amúgy is, mert processzort még nem láttam nálunk, csak alaplapot
)
-
csl1982
tag
válasz
Tomix24 #9619 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget.
A 2 3.5"-ösből nem akarnék faragni, inkább legyen picit nagyobb, és lesz egy kvázi nas otthon, egyszerűbb, mint mindig másolgatni a dolgokat. Kívülről rádugni a hdd-ket sem jobb megoldás, több a kábel, stb.
De ezek szerint marad a microATX méret.
dabadab,
elég a 60W induláskor is, amikor a 2 nagy és egy kicsi (esetleg egy ssd) hdd felpörög? -
Tomix24
addikt
válasz
Tomix24 #9618 üzenetére
PSU120W 120 W van benne, ami miniatür és egy tégla táp kívül(90w) (mint a laptopoknál). Bőven sok is, mert csúcson 30-40w a fogyasztás
Benne: ASROCK E350M1
2x2gb 1333Mhz Ram + 40GB Intel SSD.
Szerintem ODD nélkül nem is szabad ennél sokkal több helyet foglalnia egy HTPC-nek.
Lassan lehet továbblépek, ha érdekel az ilyesmi méret, akkor írj rám bátran
privit. -
dabadab
titán
válasz
Tomix24 #9530 üzenetére
Na jo, de egy HTPC-t mozizason kivul nem nagyon erdemes masra hasznalni. Azt teny, hogy a WDTV olcsobb, de kevesebbet is tud.
(#9526) san2000: erdeklodj korbe a Brazos topikban, de nekem ugy remlik, hogy tobben is arrol szamoltak be, hogy a brazosos lapokon gond nelkul ment a linuxos XBMC.
-
dabadab
titán
válasz
Tomix24 #9393 üzenetére
"Ez nem elképzelés, ez a valóság. HTPC-ről írok most is, és messze van az Avi-k minősége a Sigma alapú Media Playerekhez képest."
Akkor valami gagyi lejátszóprogramot használsz, vagy rossz beállításokat. Az összes ismert postproc eljárásnak van PC-s implementációja, számítási kapacitásban simán lenyomják a Sigma DSP-it, innen kezdve túl nagy probléma nem lehet.
"Böngészni is távirányítóval szoktál?"
Az ilyesmi egyrészt erősen a HTPC koncepció megerőszakolása, másrészt meg ha valaki a böngészéshez használ is billentyűzetet meg egeret, miért tenné ezt olyankor is, amikor házimozis célokra használja?
-
madgie
titán
válasz
Tomix24 #9393 üzenetére
Pont Brazos HTPC-ről (XBMC) váltottam Popi A-210-re, nem veszem észre azt a nagy javulást a felkonvertálásban, a sorozat xvid avi-k szemre ugyanúgy néznek ki az 50" plazmán. Ha van is javulás, nem nagy mértékű.
Szerk: előtte WD TV Live-om volt, az is Sigma Desings chipset, ott se láttam romlást, mikor bekötöttem a Brazost.
-
dabadab
titán
válasz
Tomix24 #9385 üzenetére
"nem zavar hogy egér/billentyűvel nézel filmeket kényelmes távirányító helyett, akkor HTPC."
Az, aki a HTPC-jét nem távirányítóval, hanem billentyűzettel kezeli, meg is érdemli. Az enyémeken egér soha nem volt, billentyűzet is csak addig, amíg beállítottam a BIOS-t.
"A képminőség a filmeket tekintve nem rossz, de nincs meg az AVI feljavítás"
Ezt honnan szedted? Dehogy nincs. Elég érdekes elképzeléseid vannak a HTPC-kről...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest