Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• spidersoft

senior tag

válasz Enszuke #8662 üzenetére

Atomból elég, sok év alatt sem voltak képesek egy elég erőset összehozni (a 330as legalábbis nem győzött meg, és tesztek alapján a többi se *jelentékenyen* gyorsabb) -- ugye ennek nem kis fogyasztásúnak/lassúnak kéne lennie, hanem olcsón előállíthatónak. Ez volt a cél, ami valszeg sikerült is, hisz mai napig hozzák ki az újabbnál újabbakat. Zacate-ről még semmit nem tudni (legalábbis én egy-két kétes megbízhatóságú (hivatalos :P) tesztet leszámítva nem leltem semmi hasznosat róla). ION-os gép van a cégnél (Zotac MAG Atom330-cal), jó lett volna tesztelni a nálam teljesen átlagos 80-100 bögészőfüllel, esetleg mellényitott HD videoval meg effélékkel, de eddig még nem sikerült... a jelenlegi gépen csak a firefox 20-25% tartós procifoglaltságot produkál, gondolom ez amannál se esne lejjebb. 2008-ban, amikor vettem ezt a mostani GCLF2 lapot még elég volt mindenre, de mára sajnos már nem elég. Akkoriban nem volt még divat nálam a HD, a böngészők kevesebb dologgal foglalkoztak és a FLash Video is sokkal optimalizáltabban lejátszható volt. Ugyanaz a video, ami akkor szépen ment böngésző alatt most szaggat veszettül. Mindenféle böngésző alatt. Persze letöltve és mplayerrel játszva szépen fut... mind1.

Most egy 3.5"@5400RPM WD Caviar Green/1.5TB winyó megy a gépben, ami (ha nem megy tévé/rádió) már jól hallható, de még számomra a csendes kategória, éjjel se zavar. SSD-ből (de még 2.5" HDD-ből is) másfél terát kirakni mókás számlát produkálna, így egyelőre ezt még hanyagolom :)

A táp hűtése egyáltalán nem hangos, maradhat, ha ennyi elég neki. Ennek a megállapításáról kéne valami ismeretet szereznem... pl. ha a tápból kijövő levegő még hideg, akkor attól lehet-e elégtelen a hűtése, meg ilyenek. Ezt majd megkérdem a tápos topicban, olyat már leltem :) PicoPSU-s rendszer megoldás lenne sokmindenre, de az meg úgytom nem terhelhető, ha véletlenül mégis kéne -- amennyire én tudom, 80W környékén van a vége a nagyobbaknak, abba meg 2-3 ideiglenesen rádugott 7200RPM-es winyóval lazán bele lehet szaladni...

A Sandy Bridge-ről nem hallottam még eddig, de árlisták nem találják... azt látom, hogy valami Intel procicsalád, de hogy konkrétan mi és hol kapni, arra nem jövök rá :) Meg arra se, hogy van-e hozzá *normális* videovezérlővel (FullHD 3d (vagy 3dBD) enkódolására képes, tehát 1920x1080 *szor kettő*) szerelt lap...

Mégegyszer kösz az infókat, és mégegyszer bocs az OFFért...

Új hozzászólás Aktív témák