Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Patice #52227 üzenetére

Hát nem tudom. Lehet, hogy én keresgélek rossz helyen, de a 3-4 éves Synology 2 bayos NAS-ok ára, még mindig elképesztően magas. (£100+) Annyiból bőven kihozok egy S/I Bridge i3T 4GB rammal, és ha nem ITX-ben gondolkodom, akkor normál ATX táp (van is itthon) plusz akár 4 HDD elfér.
    De bármikor tehetek bele nagyobb procit, több ramot, SATA kártyát ...

Persze, el lehet csúszni ezen a gondolatmeneten is. Pl a kuckó még mindig kérdéses. Esztétika/méret/ár. Ez akár ugye annyi is lehet, mint maga az egész hardware, ha dizájnos akarok lenni. A Synology meg alapból esztétikus.
    Hát ja. ...

Nehéz logikusan végigmennem a gondolatmeneten, hiszen fogalmam sincs, hogy mit akarok. Eredetileg csak a HTPC-t akartam etetni + TM, SMB, ... kb ennyi.
    Aztán elkezdtem agyalni az épített NAS irányába, és ugye elkezdtek jönni a lehetőségek. Ha már épített, és ha már bővíthető, akkor miért ne?

De ezt sem úgy akarom, hogy akkor na, építsünk egy smarthome rendszert, mondjuk holnap reggel. Pici kis óvatos lépés előre, aztán ha nem inog a talaj, akkor lehet szépen haladni. Ahogyan az idő + a pénz engedi.

Bocs az offért, nem gondoltam volna az elején, hogy ennyire bele merülünk. SunMount3r kolléga már linkelte a topikot, de végülis nincs igazán célirányos kérdésem feléjük, csak hangosan agyaltam/tunk itt a dolgok körül. De be is fejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák