-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Ahogy olvastam a fórumot, korábban is fel-felmerült a kérdés, hogy kikapcsolt (S5) állapotból fel lehet-e kelteni mindenféle belső kábelezés nélkül egy USB-s vevővel és egy infrás távirányítóval a gépet. Igen!
Lehet én vagyok béna és nem találtam, de a neten sehol nem írják le, sőt, az ellenkezőjét írják, pedig a FLIRC tud ilyet!
Aki nem ismeri, az elég ha annyit tud hogy gyakorlatilag egy távirányító > billentyűzet konverterről van szó. A távirányító tetszőleges gombjához tetszőleges billentyűket (akár médiagombokat, vagy kombinációkat) lehet hozzárendelni, és a gép is ennek megfelelően fogja érzékelni a távirányítóról kiadott parancsokat.
Visszatérve a bekapcsoláshoz, természetesen kell hozzá egy olyan alaplap amelyik kikapcsolva is ad tápot az USB-nek (Deep Sleep vagy ErP ki), illetve támogatja a billentyűzetről való a bootot is. Manapság mindkettő elég alap funkciónak tűnik, például az Asrock B75 Pro3-M lapom is képes erre. Úgy voltam vele, hogy fene viszi, rendelek egy FLIRC-öt és kipróbálom mi van, mert nem láttam be, hogy ha a vezeték nélküli billentyűzet bekapcsolja a gépet, ez miért ne tudná.
Ma megjött, bedugtam a gépbe, pár perc alatt már használhattam is. Nem bűvészkedtem, egyszerűen összekötöttem a TV távirányítóján az egyes gombot a Space billentyűvel. Megnyitottam a Jegyzettömböt, láttam, hogy az egyes gombból ez tényleg szóközt csinál. Kikapcsoltam a gépet, vártam fél percet, majd megnyomtam az egyest. Gép röffen, Windows tölt, én pedig örömömben még kurjantottam is egyet!
Ennyit szerettem volna. Kicsit hosszúra nyúlt, de ha valakit érdekel a Flirc, kérdezzen bátran. Egyelőre csak az erősítő távirányítójára fogok rátenni pár alap dolgot, de ha tudok, szívesen segítek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro max 255GB,Kábel,12 hónap garanciával
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple Watch Ultra 2 GPS, LTE, 49mm // Számla+Garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest