Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Apple iPhone 11 - népalma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robim
tag
válasz
Ekkosh #26251 üzenetére
Nemrég raktam össze a sokadik HTPC-met, már korábban ígértem itt a topikban, hogy írok majd róla, csak még nem jutottam el odáig, és most, hogy olvastam a kérdésedet, gondoltam itt az ideje, hogy leírjam a tapasztalataimat.
Zenehallgatásra és filmezésnézésre használom Win2012R2 + JRiver kombinációval, a fájlok NAS-ról mennek róla. Nekem nagyon fontos volt az, hogy ne legyen benne mozgó alkatrész, mert elegem volt abból, hogy hallom a ventillátorokat.
Szóval az én konfigom:
- Ház: HD-Plex H1.S (link) - teljesen passzív
- Alaplap: Gigabyte B85N - USB DAC-ok számára kialakított USB port, mSATA slot, ITX méret
- Processzor: Intel Core i3 4130T - 35W TDP
- Memória: CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT - azért vettem ennyi memóriát, mert a JRiver-ben használom a memóriából való lejátszást és ne ez legyen a korlát
- SSD: Plextor PX-64M5M - mSATA méret, alaplapra dugva, nincsenek plusz kábelek
- Táp: jelenleg az előző konfigomból megmaradt PicoPSU (120W, wide input) + egy adapter.hu-s külső, 84W-os kocka.Sokat kellett várni a házra ugyan (kb. 1 hónap), de megérte. Az összeszerelés nem volt egyszerű, én 2 órát szenvedtem vele. Ezüst színben kértem, de feketével kaptam, így utólag küldtek nekem egy ezüst előlapot ingyen. Ezen kívül rendeltem még távirányítót, de azt még nem sikerült beüzemelnem.
2 órás filmnézés (madVR-t használva) után meleg, de nem forró a ház, zenehallgatás alatt langyos.
Amit még szeretnék egyszer, hogy a tápot és a külső kockát kicserélném egy komolyabbra, jelenleg ezek a rendszer gyenge pontjai.
A HD-Plex-nek lesz egy kifejezettem hificélra készített DC-ATX konvertere (link), illetve készül majd egy hozzá való külső lineáris táp.Szerk: korábban többen írtak lelkesen az új XBMC béta és annak újradolgozott AudioEngine-jéről. Kipróbáltam a hangminőségét a JRiver-el szemben, de sajnos nálam elvérzett, szóval marad a JRiver.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Lightyear - befektetési app
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Parfüm topik
- Goddess of Victory:Nikke
- Synology NAS
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest