Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• robim

tag

válasz Ekkosh #26251 üzenetére

Nemrég raktam össze a sokadik HTPC-met, már korábban ígértem itt a topikban, hogy írok majd róla, csak még nem jutottam el odáig, és most, hogy olvastam a kérdésedet, gondoltam itt az ideje, hogy leírjam a tapasztalataimat.

Zenehallgatásra és filmezésnézésre használom Win2012R2 + JRiver kombinációval, a fájlok NAS-ról mennek róla. Nekem nagyon fontos volt az, hogy ne legyen benne mozgó alkatrész, mert elegem volt abból, hogy hallom a ventillátorokat.

Szóval az én konfigom:
    - Ház: HD-Plex H1.S (link) - teljesen passzív
    - Alaplap: Gigabyte B85N - USB DAC-ok számára kialakított USB port, mSATA slot, ITX méret
    - Processzor: Intel Core i3 4130T - 35W TDP
    - Memória: CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT - azért vettem ennyi memóriát, mert a JRiver-ben használom a memóriából való lejátszást és ne ez legyen a korlát
    - SSD: Plextor PX-64M5M - mSATA méret, alaplapra dugva, nincsenek plusz kábelek
    - Táp: jelenleg az előző konfigomból megmaradt PicoPSU (120W, wide input) + egy adapter.hu-s külső, 84W-os kocka.

Sokat kellett várni a házra ugyan (kb. 1 hónap), de megérte. Az összeszerelés nem volt egyszerű, én 2 órát szenvedtem vele. Ezüst színben kértem, de feketével kaptam, így utólag küldtek nekem egy ezüst előlapot ingyen. Ezen kívül rendeltem még távirányítót, de azt még nem sikerült beüzemelnem.

2 órás filmnézés (madVR-t használva) után meleg, de nem forró a ház, zenehallgatás alatt langyos.

Amit még szeretnék egyszer, hogy a tápot és a külső kockát kicserélném egy komolyabbra, jelenleg ezek a rendszer gyenge pontjai.
    A HD-Plex-nek lesz egy kifejezettem hificélra készített DC-ATX konvertere (link), illetve készül majd egy hozzá való külső lineáris táp.

Szerk: korábban többen írtak lelkesen az új XBMC béta és annak újradolgozott AudioEngine-jéről. Kipróbáltam a hangminőségét a JRiver-el szemben, de sajnos nálam elvérzett, szóval marad a JRiver. :K

Új hozzászólás Aktív témák