- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vlah
tag
Vettem Sofirn hs20-at, az is ilyen konstrukció, h a driver egy lapon van a leddel. Meg a Manker e03h is ilyen. De fost@rtály, mert otthon sokkal nehezebb és kockázatosabb javítgatni. Előnye, hogy kisebb helyet foglal, és nem kell a konstrukcióba a driverrel külön foglalkozni, talán a hűtését is jobban meg lehet oldani.
De pl megveszel egy 30-40K-s zebrát és 3 év múlva elavul a led, aztán nézegetsz, h még a Sofirnnak is jobb ajánlata van 10K-ból... -
FBLLMAG
senior tag
Hát akkor pont nincs védelem a lednél. A Zebralight esetében a led lapján is van termo elem. (Meg az akku tároló oldalán is.) A led manapság felül a lámpatesttel összefüggő lapra (amin kis lyukak találhatók a vezetékek részéra). Így hátulról el van vezetve a hő a ledtől a lámpatest felé. Nemcsak az a pár mm -es rézlapka vezeti el a hőt. Ezért volt furcsa az ilyen melegedés számomra.
-
H-Zol
senior tag
Hát sok segítséget nem kaptam
, na mindegy , úgy néz ki , hogy hozzáértők nem olvassák a fórumot
!!
Válaszolok magamnak , sajnos igen, lehetséges , az MBC úgy felmelegedett ( 200°c + - ) , hogy elcsúszott a LED a panelen , egy rossz O gyűrű miatt , az optika nem szorította le az MBC -t , és ezáltal nem tudta átadni a hőt a lámpa testének és túl hevűlt ! Az első lámpák így hagyták el a gyártót ( ebből nekem van három , kettő tönkrement , ismerősöknek vettem kettőt, az enyémnek kutya baja , de szerencsére nem használtam) , és utánna vásároltam még kettőt, egyet ismerősnek , egyet meg meghagytam , mert ismerősöknél meglátják és akkor már nem kell rendelni itt van , és abba a kettőbe , már vastag az O gyűrű, és szépen neki is nyomja a LED panelt a lámpa testének , azzal nem lessz baj , de ez előfordul első szériás lámpáknál !!
Tárgyalok az ügyben a gyártóval , majd tájékoztatlak benneteket is !! -
FBLLMAG
senior tag
Ezeket amiket írt, TE is kipróbálhatnád. A Fenix E35R fényét az Emisar D4V2 lámpáddal tudod összehasonlítani. Nitecore MH25 PRO meg szélesebben világít a hosonló távot bevilágító SFT40 ledes lámpáidhoz képest. Sőt a lámpa feje is kisebb. Bár, nálam is a Acebeam L17 távolabb világít, fényesebben világít.
-
FBLLMAG
senior tag
Vagy 3, vagy 4, vagy több lámpát.
Ahogy én is.
Akkus munkalámpát kérdezett. A Lámpásember ezekkel szerel (most föld alatti víztárolókban). Nála láttam először a Ledlenser IF / AF munkalámpákat. Addig én is olcsóságokat használtam. Nem véletlen van a Ledlenser munkalámpákon olyan nagy hűtés.
A pipalámpák fénye zavart, ha véletlen valaki belenézett. A szórt fényük meg gyenge. A pipalámpák 1 embernek valók.
-
Jack72
aktív tag
Elnézést, hogy kérdezni mertem több termékről egy olyan embertől, aki szívesen segített eddig és tőlem nagyobb tudással rendelkezik...
Tudom, mi kell de nem akarom elkapkodni a döntésemet, főleg így, év elején meg ráér.
Ami az olcsó-drága termékeket illeti, Convoy-Astrolux-Wuben lámpáim vannak de nem zárok ki semmilyen opciót csak az ár alapján a következő lámpavásárlásnál.
Sofirn Q8 Plus...jó kis lámpa de az ergonómiája borzasztó, azaz nagyon nem állna kézre, vastagabb min a Convoy 3x21A.
Sofirn-Wurkkos-Convoy vonalon végigmentem. Hatalmas választék van az olcsóbb lámpák között is.
Tehát: kompakt-21700-as akksi-USB-C csati, jó fénytartás-csuklópántot tudjak rá fűzni-oldalkapcsoló. Kb. ezek a szempontok. -
ronati
tag
Köszönöm a választ! Nagyon tetszenek a thrower lámpák. A régi TrustFire X8-am ilyen, XM-l T6 leddel is nagy távra világit. Itt a fórumban Jada00 1881-es hozzászólalásában lehet megnázni hogy világitott 2011-ben. Az lett később az enyém zsolt74-től. Egyébbként a mindennapi használatban a lámpa szerelmen kívül, szerintem a C8, S2+, és más hasonlók, az utcára, és udvarra Led-ből XML T6, és a fölött megfelel. Az OP foncsor kimondottan ilyen használatra való, az SMO kicsit izgalmasabb, hogy távolabbra is joban koncentrálja a fényt.
-
Vlah
tag
Jaja, amúgy a gyakorlatban többnyire hibák jöhetnek elő, a vetítési képben nem lesz sok pozitív meglepetésre tér és a távolságban, lumenban is behatároltak a lehetőségek. Olyanok lehetnek, h nincs központosítva, vagy gyűrűs, esetleg zöld, jobban melegszik, rosszabb a kezelése. Milyen pozitív meglepetés érhet?
Egy lámpától csak jó dolgokat vársz.
-
H-Zol
senior tag
Na tehát megjöttek a kis lámpák , az S21E tökéletes , de az S8 nem ( minden új lámpát hófehér , fal , hűtő, ajtó stb , azon szoktam megnézni ) és az S8 vetítési képében a spot háromnegyedénél van egy kicsike fekete pont ( 100 emberből , páran ha észrevették volna ) , próbáltam nagyítóval , két nagyító+ szemüveg de nem nagyon látni semmit ( anyira kicsi a LED mint egy fél buzaszem
) , le tárgyaltam Simonnal ( korrekt segítőkész mint mindég
) , szerinte egy kis kosz lehet a picike LED -en és a sima reflektorral előjön , mondtam neki , hogy holnap szét szedem ( egyik ismerősömnek van komoly nagyítója , régészettel foglalkozik ) , és megnézem és letisztítom !!
De fájdalom díj gyanánt , azt mondta küld nekem bele , egy narancsbőr reflektort , és azon nem fog látszani, de tájékoztatom , hogy mit látunk a LED felületen , lehet neki lessz igaza és egy kis valami van rajta !!
A reflektort ígyis úgyis küldeni akarta , de mondtam neki , hogy ne már külön csak azt kuldje , majd a következő rendelésnél ( már lessz is egy indok a rendelésre) !!
-
csibe1
addikt
"Van usb C töltő nyilas , és egy telefon töltő tökéletes"
A képek alapján tényleg előfordulhat; de ezt fel is tüntethetnék a weboldalon, meg lehetnének külön kategorizálva a tölthetőség szerint a lámpák.
Ez szerintem nagyon jó lenne eladás szempontjából is, mert pár ismerősnek nem ajánlottam ezt a lámpát, mert nem tölthető.
Nem katasztrófa, lett Sofirn SC18-as meg Wurkkos TS22-es; azóta is mennek gond nélkül.
Ha fel van tüntetve a nevében, adatlapon, van neki külön kategória, akkor lehet a Convoy S21E lett volna, narancs színben.
Amúgy én a külön töltő híve vagyok, de ha nincs más jó a beépített is. annak viszont érdemes utánanézni, hogy meddig tölti az akkut.Talán majd legközelebb...
Ha tényleg USB-C töltős lehet veszek egyet anyumnak, mert neki bőven jó lenne.
A Mateminco A1-es tippet köszi, azóta is tökéletesen működik ismerősnél is.
-
Zoli-bácsi
senior tag
-
iatti
aktív tag
bammeg, egyre jobban tetszik ez a konvoy.
ez még veri az emisart is. ott csak 2-3 féle lencse közül lehet választani. ha lenne benne komoly mágnes, meg fejpánt
evvel a wizzarddal meg tele a t.k.m. szerintem nem is a nyomógomb felülete a gond, hanem belül a kapcsoló. na persze 10000000ezer nyomás a garancia
-
iatti
aktív tag
délután megnyomattam 4.19-re a fekete 26650-es litokalát a 4slotos opus-al. megsétáltattam a d4sv2-őt, keresztanyám a völgy túloldalán lakik. persze úgy időzítettem, hogy sötétben jöjjek haza
szép csillagfényes az idő, lassan telihold. fagyni is fog éjjel. itt nálunk is brutál a hőingadozás tegnap még 10-12fok napközben, ma meg 2-3. ennek még lesz böjtje. na de addig is szóljon a rakendról
-
Zoli-bácsi
senior tag
Mindenképp fogok írni. Bár kicsit félek hogy rosszul választottam, mert az M21D-t XHP70.3 HI R70 5000k-val rendeltem, amit nem is értem miért, mert jobban szeretem a hidegebb fehér színt.
Remélem nem lesz túl "sárgás".
Én 10 napja rendeltem és tegnap így állt: [BUDAPEST, BUDAPEST, HU] Clearance processing completed - Import
Szóval elég gyors, szerintem hétfőn a kezemben lesz.
-
FBLLMAG
senior tag
Nálam ködben előkerülnek a szűkebb fénycsóvás Ledlenser lámpáim, és átvilágítok a kődön.
P6 Core, P7 Core, MT6, vagy a 3000 K -es EagTac szúrt fényű lámpám. Az utóbbit azért 1000 lm alatti fokozaton használom, a kevesebb szórt fény végett. A fejlámpám meg tir lencsés (UT27).
-
FBLLMAG
senior tag
A Nitecore LEP -es, digitális ZOOM -os lámpája is ezt a technikát használja. Ezt a lámpát is fényképeztem a találkozón. Írtam, hogy úgy működik, hogy bemattul az üveg. Ez a technika azért máshol is használva van. Nemcsak lámpáknál. A Fenix meg hagyományos ledes technikával párosította.
-
RandomName
senior tag
"ha rá nagyítasz látszik is a színén , hogy sárga"
Ott az MT, meg a mozgásérzékelő a a sárga.
Felraktam már jó pár refit/panelt meg párszáz m ledszalagot, de mind sárga amikor ki van kapcsolva.Van aminél a hideg-természetes-meleg között nem is látod a hordozó sárga színeltérését amíg egymás mellé nem rakod, de egyik gyártó meg lehet olyan takarással fedi a ledeknél természetest, amivel a másik hideget....
-
Vlah
tag
Amikor magadnak vettél, megkérdeztem miért a 3V-osat veszed, azt mondtad, hogy vsz a ledet át akarod rakni egy másik lámpába, és oda olyan kell. Most megkérdezem miért ajánlod a 6v-ossal szemben, mert én nagyon úgy látom, hogy a 6V-osnak sokkal több az előnye. Hatékonyabb driver, többféle CCT és CRI, a serpenyő másik oldalán annyi van, h nem komapatibilis a 3V-os ledekkel...
-
sarajhvh
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest