Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Lehet, hogy hülye kérdés, de volt csatlakoztatva valami Bluetooth audio eszköz, amikor nézted? Mert nálam is ugyanígy jelenik meg alapesetben bármilyen telefonon (Sony, Motorola, Honor volt amin gyorsan megnéztem), de ha csatlakozik a telefonra egy füles vagy egy hangszóró, akkor rendes fekete színe lesz a támogatottaknak és szürkék maradnak a nem támogatottak. Az Android 14 megjelenése óta van így elvileg.
Még a Bluetooth Codec Changer nevű appot szoktam használni, eddig nekem megbízhatónak tűnik. Itt is csatlakoztatni kell a fülest ahhoz, hogy működjön és engedélyezni kell az appnak a párosított eszközök elérését. Prémium nélkül is látod vele a legfontosabb infókat a támogatás kapcsán. (Jó egyébként, hogy kérdezted, mert egy kiegészítő mondatot írok a cikkbe, hogy az LDAC és az aptX közti váltás csak úgy megy, hogy újraindul közben az Air Pro 4. )
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Én érzem csak ezt gáznak?
Egyértelműbbnek kellene lennie szerintem is. Mondjuk úgy tűnik nekem, hogy nem a gyártó - Nothing / CMF - sara, hanem a Google hülyesége, megnéztem most az összes nálam lévő teszt cuccon és a sajátomon is (Honor, Sony, Motorola), Android 14 alatt mindegyiknél ugyanazt látom párosított BT audio eszköz nélkül, mint amit küldtél képet.Xperia 1 VI és 10 VI, utóbbival készült a screenshot.
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
tomp
félisten
Megfigyelésem alapján én azt mondanám, hogy azokat listázza(szürkén vagy nem szürkén) amelyeket a telefon fixen támogat.
pl amíg a OnePlus nem tudott LHDC-t, nem volt a listában. Most, hogy már támogatja a listában van.
OnePlusnál nincs a listában LC3, Opus mert nem tudja a rendszer. -
viragdani01
HÁZIGAZDA
Megnéztem a Sony ULT WEAR fejhallgatóval, azzal kiszürkült az aptX a támogatottak listájából, mert a fejhallgató nem ismeri. Azt nem tudom, hogy az app hogy szedi ki az infókat a rendszerből, de megbízhatónak tűnik, mert ott is változik a csatlakoztatott periféria függvényében a lista
-
forumpista
aktív tag
válasz <Adamsky> #12 üzenetére
A linkelt képernyőmentés úgy keletkezik hogy semmilyen bt audio eszköz nem csatlakozik a telefonhoz, ergo minden ki van szürkitve.
Nincs audió eszköz csatlakoztatva = semmilyen codeceket nem támogat az audio eszköz (mert nincs), ezért kiszürkit mindent.
A lényeg hogy ami abban a listában van, azt mind támogatja a telefon.
De amúgy pont az ilyen agybadugos füleseknél tökmindegy a codec (legalábbis ha hangminőség szempontjából nézzük, mert kb. olyan mint egyszemünek magyarázni a térlátásról)
-
Arpi
csendes tag
válasz <Adamsky> #12 üzenetére
Alapvetően nincs ha a hangzást nézzük: a 1More Evo messze a Hi-Fi szint, mély basszussal, korrekt középpel és szépen ciripelő magasakkal. Hozza az én hi-fi cuccom szintjét.
Tehát ezt a hangzásbeli szintet nem engedém el.
Inkább a kezelhetősége az ami gyatra, noh meg a szoftveres támogatása (nincs )Létezik élet cél nélkül?
-
bostone
addikt
válasz <Adamsky> #19 üzenetére
Sajnos nem volt elég ideig elérhető ez a kodek a mobilomban, hogy a különbséget megtapasztaljam.
Alapvetően furcsálltam, hogy egy általam sosem használt menüt keressek fel, amelyhez a fejlesztői beállításokat fel kell oldani.
Ez picit a régi “vindózos” időket juttatja eszembe, amikor egy probléma megoldására számtalan másik beállítást kellett eszközölni, hogy a végeredmény számunkra kielégítő legyen.
(Ezért kerülöm is a rendszert, és általában droidon vagy ios-en könnyebben boldogulok)Na de megveszi az egyszeri polgár a megfelelő fülest és örül a dacnak, pedig nincs is aktiválva.
-
tomp
félisten
Akkor viszont némelyik gyártó azt sem tudja mit támogat igazából és inkább mindent benne hagy a listában...
Vagy a megfogalmazás nem jó.
Pl miért lenne benne egy LHDC szürkén jelezve, hogy a telefon nem tudja ha az LHDC eleve nem az android része azaz ezért a kodekért külön fizetni kell?Megnéztem a Samsung tableten és ugyan így ezt a hülye szöveget írja de nincs a listában aptX, LHDC kodekek. Azaz igazából csak azokat listázza amelyeket amúgy tud a Samsung rendszere.
-
A mellékelt kép értelmezése.
A képen látható össze codecet támogatja a telefon.
Ha hangképző eszköz van csatlakoztatva, például BT füles, akkor
a kiválasztható (fekete) kodekek lehet választani.A képen a Pixel 7Pro és Pixel Buds Pro közös lehetőségét mutatja.
A füles elméletileg támogathatna mást is, de az nem látszhat.
Jelen esetben, mivel testvérpáros a két eszköz, ez az eset nem áll fenn.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
tomp
félisten
válasz <Adamsky> #25 üzenetére
Akkor a gyártókat kell megkérdezni tudják e mit csinálnak...
OnePlus(gondolom a teljes BBK paletta) és a HiBy jól mutatja azaz nem ír hülyeséget.viragdani01
Nagyon jó ez az app. Végre nem kell a fejlesztői beállításokba elmenni, hogy az LHDC-t beállítsam minden csatlakozásnál. App szépen beállítja. -
válasz <Adamsky> #25 üzenetére
Most én nem érte,
A telefon miért sorolná fel azokat a lehetőségeket, amit nem támogat?
A korábban hivatkozott app, a Bluetooth Codec Changer, (az LC3 kivételével) megmondja a telefon és hangeszköz támogatott codeceit.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
bostone
addikt
válasz <Adamsky> #30 üzenetére
Én sajnos már boomer vagyok, hogy minden apróság miatt a csavarhúzó után nyúljak.
De, ha valaki szereti a rendszert pimpelni a szíve joga.Közben sikerült kicsikarni a kodeket az eszközből, bár megzavart picit, hogy a Dani által linkelt alkalmazás szerint az earfun nem ismeri, holott a dobozon is ott virít a felirat. Csak a dual módot kellett inaktivizálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen