Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Az AI-ról szól a Galaxy S24
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Nem titkolja a Redmi a K80 Pro elit tulajdonságait
- MediaTek Helio G50-nel futott be a Tecno új belépő ajánlata
- Akciófigyelő: Megkezdődött az Ulefone Black Friday leárazása is
- Így állítsd be a gyermeked androidos készülékét
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
őstag
válasz margithid #19455 üzenetére
Egyáltalán nem felejtősek, ha elég a 6" átmérőjű kijelző, akkor alap a Kindle 10 (2019) vagy Paperwhite 4, hardveraprón van új és használt is jó áron.
A Xiaomi-ról itt van egy teszt: [link] Ha nem gond feltelepítni, illetve használni angol firmware-t, akkor az sem rossz választás, ha fontos az Android. Ha nem fontos akkor szvsz nem éri meg: bizonytalan a garancia, mert hivatalosan csak Kínában forgalmazzák. AliExpress-ről lehet 100 USD körül rendelni.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
arcsin
senior tag
válasz margithid #19508 üzenetére
Annyiból szerintem nem ajánlott hogy kínai belpiacra szánt eszköz. Annak minden előnyével és hátrányával Elvileg csak kínai nyelv van benne, de talán valahogy angolra lehet tenni, de akkor is kb 80%ban kínai jelekkel találkozol.
Youtube reviewAz egész Mi hóbelebanc előtelepített, pld.
nem mellesleg komment:
Don't buy this device! Mi is planning to release a new and better model shortly.[ Szerkesztve ]
-
csendes
őstag
válasz margithid #19505 üzenetére
Van olyan tanulmány, ami szerint egy LCD kijelző jobban fárasztja a szemet: [link]
Van olyan tanulmány, ami szerint nincs különbség: [link]
Végülis mindenki eldöntheti, hogy neki mi a jó.
Aki sokat olvas könyveket, annak valószínűleg megéri az e-ink.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
arcsin
senior tag
válasz margithid #19774 üzenetére
Régi technológia. Ma már a piacon csak Carta kijelzős készülékek vannak, amik mérföldekkel jobbak a régi Pearnél. Felbontásra is gondolok minőségben jobb alatt, de az egész technológia újabb.
Meg nem hiszem hogy egy 8 éves géphez lennének nagyon alkatrészek (akksi, kijelző, stb).[ Szerkesztve ]
-
csendes
őstag
válasz margithid #19772 üzenetére
Ha használtat akarsz venni, akkor a hardverapro-n találsz jókat olyan eladóktól, akiket más sokan értékeltek. Az Ali-n ennyiért ez nem éri meg. Gyakorlatilag drágább egy új PW4-nél, ha az árat elosztod a várható élettartammal.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
csendes
őstag
válasz margithid #19777 üzenetére
Van olyan tanulmány ami szerint nincs különbség a szemre gyakorolt hatást tekintve és van amelyik szerint van. A képernyővilágítás mindenképpen hasznos. Ha valakinek nagyon érzékeny a szeme a kék fényre, akkor a színhőmérséklet állítás is jól jöhet, ami viszont nincs a legolcsóbb modellekban.
Ami a "legolcsóbb". de már ajánlott a harderapróról (akár új, akár jó állapotú használt), és szokott is lenni rá hirdetés: Kindle Touch 10. gen (világítással), Kindle Paperwhite 3, illetve Paperwhite 4.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
csendes
őstag
válasz margithid #19779 üzenetére
A hardverapro-n amit láttam most az vagy új használt, de nem refurbished.
Az Aliexpress-en refurbished-ként árult olvasók nem feltétlenül gyárilag lettek helyrepofozva, következésképpen az eredmény sem mindig tökéletes...
Ha egy ötéves olvasót árulnak féláron az újhoz képest, és a teljes várható élettartam kb 6 év, akkor az olcsó? Ráadásul az új többet is tud és van rá 1-2 év garancia.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
laci1892
őstag
válasz margithid #19779 üzenetére
Mennyi a keret rá?
Ha szűkebb, akkor ne legyen kindle. Legyen alcor vagy koobe.
30 körül már mwdiamarkt-ban is van például. Háttérvilágításos.
Szerintem egész korrekt például az Alcor myth ( LED ) vagy a koobe HD shine.
Ezek mind 30 alatt vannak gyári garival. Egyáltalán nem rosszak. Persze nem high end, de ennyiért szerintem ezek jók.
-
Netzus
újonc
válasz margithid #19932 üzenetére
Én, ahogy most körbe jártam a témát, egy nagyon jó kis, "faék egyszerű" olvasónak írják sokan, ami tudja, azt ami elvárható, és árban is jó. Viszont az árukeresőn sokan panaszkodtak, hogy gari időn belül többször is javíttatni kellett, engem ezt tántorított el végül a vásárlásától.
-
csendes
őstag
válasz margithid #19934 üzenetére
Először azt érdemes tisztázni magaddal, hogy valójában mit szeretnél?
Az OEM gyártók Taiwan-ban és Kínában vannak (Foxconn, Netronix, Jinke), és náluk van a termelés nagy része.
Ettől még az Ali-n kínált olcsó olvasók többsége rossz, használhatatlan, Európában műszakilag nem is lehetne engedélyeztetni, mert nem felel meg az elektromos szabványoknak, veszélyes. Természetesen néhány bevált típust kivéve, amit különböző neveken forgalmaznak is a világ többi részén. Amit most aliexpress-en rendelsz egyébként kb. februárban jön meg, közben elveszhet, eltörhet.
Az Alcor Myth LED ma már nem annyira jó vétel mint pár évvel ezelőtt, mert közben elavult a Pearl kijelző, lassúbb és gyengébb a kontraszt a Carta-nál.
Belépő szintű olvasóként gyakorlatilag a Kindle Touch 10. gen (világítás, WiFi, BT, érintőképernyő, ) vagy esetleg a Pocketbook Basic Lux 2 (WiFi és világítás van, érintőképernyő nincs) ajánlható itt Magyarországon.
Az Alcor, Navon, Koobe, korábban a Wayteq gyakorlatilag magyar (vagy mondjuk úgy, hogy régiós) cégek, akik Kínából megrendelnek valamelyik OEM gyártótól egy-egy sorozatot valamilyen specifikáció (már létező típus nyilván olcsóbb, de lehetnek speciális igények is mondjuk egy tízezres sorozatra) alapján, természetesen magyar szabványoknak megfelelnek és a garancia is működik. Csak úgy tudnak olcsóbbak lenni a nagyoknál, ha a minőség gyengébb, a szoftver egyszerűbb. De egy olyan piacon, ahol a mobiltelefonokkal is versenyezni kell az olvasóknak, ez kétélű stratégia. Az e-olvasónak kell nyújtani valamilyen plusz (és természetesen pozitív) élményt, különben minek vegyem meg? Így is sokan lassúnak találják a mobilhoz képest, talán mert nekik nem annyira fontos a "könyv" élmény, nagyon kevés az idejük, nem vágynak arra, hogy a világtól elvonulva zavartalanul elmerüljenek az olvasásban.
Magasan piacvezető a Kindle, akik haszon nélkül tudják adni a két legnépszerűbb olvasót, mert nekik a beledrótozott könyvértékesítésnél ez bőven megtérül. Gyakorlatilag három e-ink olvasójuk maradt: belépő (Touch), közép (PW4) és csúcs (Oasis, prémium áron). Gondold meg, hogy veszel valakinek ajándékba egy másik márkát és valamelyik "kedves" ismerőse benyögi, hogy "aha, akkor ez valami olcsó Kindle utánzat?"
Utánuk jön a Kobo, akik gyakorlatilag a belépőszintet kihagyták, a Clara a Kindle PW4-nél kicsit drágább, de pillanatnyilag jobb is (de az Amazon a Kindle PW5-tel majd ezt a lemaradást a színhőmérséklet állításnál behozza), a Libra H20 és a Forma pedig már a Kindle Oasis-sal egy kategória. Harmadikként Pocketbook már sok éve kialakított Linux firmware alapokon, kisebb ráncfelvarrásokkal, a kínai OEM gyártókkal kialakított hosszútávú együttműködés tapasztalatai alapján igyekszik a belépőszinttől a csúcskategóriákig mindenhol jelen lenni és minden kategóriában kedvező árral hasonló minőséget nyújtani mint a két nagy, néhány extrával (fizikai gombok az érintőképernyős alaptípusokon, sokféle formátum támogatása, színhőmérséklet, stb.).
Rajtuk kívül a további nemzetközileg ismert márkák elsősorban speciális igényekre koncentrálnak (nagy méret, jegyzetelés,, rajzolás, androidos alkalmazások, régiós könyvesboltok és könyvtárak támogatása). A Sony rég kivonult a piacról, túl kicsi volt nekik.
Majd a többiek még kijavítanak...Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
bwoay
nagyúr
válasz margithid #19934 üzenetére
még annyit tennék hozzá a kollega által elmondottakhoz, hogy olvasni mindegyiken lehet. ami kérdéses, az a vizuális élmény, a hosszú távú használat (magyarán a megbízhatóság), az ezzel szorosan összefüggő szervizháttér, valamint a sw-es támogatottság.
én a 20-30e. Ft közötti kategóriában 100x inkább vennék használt Kindle vagy Pocketbook, Kobo olvasót, mint vadiúj Alcort és társait.
de amúgy én ajánlom neked az Aliexpressen akciós olvasókat, ha szeretsz kísérletezgetni. majd beszámolsz a tapasztalataidról, ami pedig nyilván hasznos a topic számára[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
( V )
veterán
válasz margithid #22177 üzenetére
Nézőpont kérdése: a mai világban kevésnek hathat a kijelző felbontás mondjuk egy Kindle paperwhite hoz képest, de ettől függetlenül sztem jól használható. Valamint a Kindle Amazon ugye zárt rendszer saját formátumokkal (meg persze a standard PDF, txt, html), ennek ellenére is van mód rá hogy külsős, más formátumú könyveket (pl epub) is rá lehessen tölteni emailen keresztül, vagy calibre alkalmazás pl.
Cserébe viszont kényelmes kompakt, kiegészítő eszközökkel jól támogatott (pl tok, ceruza stb) Nem véletlen ez a piacvezető e-könyv olvasó* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
Alabástrom
senior tag
válasz margithid #22179 üzenetére
Pár hete volt 85 EUR a német Amazonon a 2021-es Kindle Paperwhite reklámos változata. Most per pillanat 100 eur a 2021-es Paperwhite Kids változata (reklámmentes, plusz még adnak hozzá ajándékba egy tokot, meg egy évig hozzáférsz egy rakás gyerekkönyvhöz (magyar gondolom nincs közöttük)).
Persze rájön valamennyi posta, meg ugye eur-huf árfolyam fájdalmai, de én inkább ezt venném. (Konkrétan ilyenem volt.)
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
-
Alabástrom
senior tag
-
JamesFinn
senior tag
válasz margithid #22240 üzenetére
Szerintem annyira nem. A hétvégén sikerült egyet kipróbálni, hát, sajnos bejött amire gondoltam. Kevés a 256 mb ram. Ami számomra negatívum, hogy lassúcska, de rendesen. A pb is az, de ez meginkább. Lomha a lapozás, lassú a bekapcsolás, nekem nem jött be, bármennyire is tetszetős. Az akku is csak 1000 mah, igaz hogy nem fogyaszt sokat, de a többihez képest kevés. Mélyebben van a kijelző (a kindle, illetve pb t3 amihez hasonlítom) így árnyékot vet a kijezőre. Viszont nagyon kompakt, pici, kellemes a fogása, nem csúszós. Sokat agyaltam, hogy a niat vegyem, de nem vettem meg. Szerintem a 40000 huf sok érte. Amire kell, arra nekem a kindle lett a befutó. De ez az én véleményem, ha neked tetszetős vedd meg, maximum elállsz a vásárlástól, amennyiben interneten veszed.
-
consono
nagyúr
válasz margithid #22245 üzenetére
Érdekes dolog ez, azon is múlik mióta néz eink kijelzőt az ember. Nekem már fel sem tűnik a képernyő frissítés vagy a lapozás lassúsága így tízen évek után Érdekes, hogy a felbontás, meg a kontraszt az viszont igen. Mást még ez nem zavar...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
JamesFinn
senior tag
válasz margithid #22613 üzenetére
Én azt mondom,(szerintem) a kindle jobb.
Én is e kettő között vacilláltam, a kindle mellett döntöttem. Nekem kellett, hogy emailban tudjak küldeni könyvet az olvasóra. Most már az epub formátumot is lehet mailban küldeni. Szerintem a kindle fürgébb. Viszont ha fontos, hogy lásd a mappákat, illetve mappákba akarod rendezni a könyveidet, úgy a kindle kiesik. Nekem 5-10 könyv van az olvason, (kindle a hurcolós olvasóm, otthon egy PB Inkpad van) az áttekinthető. A könyvtáram mappákba van rendezve. A nia mellett a nagyobb felbontású kijelző szól. De biztos van itt valakinek nia, aki már huzamosabb ideje használja. -
JamesFinn
senior tag
válasz margithid #22618 üzenetére
A kindle 800*600
A kobo 1024*758
A nia felbontása picit jobb, a sötét mód tudtommal egyikben sincs. A kindle-ben biztosan nincs, a pw4ben már azt hiszem van sötét mód, illetve a nagyobb kategóriás kobokban is. De a kobo olvasókat nem ismerem.Ezek teljesen alap olvasók. -
JamesFinn
senior tag
-
-
Vasti74
aktív tag
válasz margithid #24295 üzenetére
Az Amazon-on €100,84 a 2022-es, 16GB-os reklámos Kindle...
Ahhoz képest ez nem kevés ;-)Ha szeretnél egy ilyet (újat) , és belefér még mellé a Foxpost kb. 1400 forintos díja, akkor keress meg magánban, megbeszéljük a részleteket ;-)
Böngészni nem nagyon fogsz egy ilyen kütyüvel, azt azért tudd: igen erős kompromisszumokkal a szöveges részek talán élvezhetőek - értelmezhetőek lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz margithid #24300 üzenetére
Talán, a tördelés az bazi macerássá fogja tenni a dolgot, plusz egy weboldalnál kvázi nem lapozol (6"-ra optimalizálva) hanem görgetsz. Nem jó ötlet. Inkább egy 10"-os tablet erre a célra (vagy nagyobb nem tudom, most tablet fronton mi a helyzet)
Az E-könyv olvasóknak az a hátránya, hogy egy átlag LED, OLED panelhez képest iszonyat lassú a képfrissítése, ami statikus oldalak közötti lapozásnál nem gond de egy weboldalnál már igen.
-
válasz margithid #24309 üzenetére
Más. Talán kicsit olcsóbb ugyanaz a kategória. Ami jobb, hogy alapból nullára állíthatod a margót, meg sokkal több beállítási lehetőség van, pl betűvastagság, stb. De, hogy őszinte legyek, meg lehet lenni azok nélkül is.
Amúgy tudtommal nem kell belépni semmilyen Kobo accounttal a Koboba, csak persze akkor nem tudod szinkronizálni a Kobo shopot.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Cs1csó
félisten
válasz margithid #25055 üzenetére
A 4-est szerintem nem is gyártják tehár ez egy régebbi (beragadt készlet, a benne lévő akkunak ez nem tudom mennyire tesz jót, újonnan (ha egyáltalán kapható) Kindle 10-esnél sem vennék régebbit.)
Van egy újabb basic 3 lux ami amnnyival tud kevesebbet hogy nem "smart" a háttérvulágítás állítása értsd: nem "sárgítható" a kijelző.Ha már Kindle irányába is nyitott vagy akkor a 11 Kindle vagy a Paperwhite:
- jobb kijelzős (újabb generációs Carta).
- nagyobb (6" helyett 6,8")
- ha jól tudom vízállóIgaz ez már 60kHUF körül.
-
borix
őstag
válasz margithid #25057 üzenetére
PocketBook Touch Lux 5 6" vs Kindle Paperwhite 5 6.8" és 10k-val drágább.
Attól függ mi a fontosabb, a Kindle jobb kijelzővel és jobb megvilágítással van szerelve.
A PocketBook meg szoftveresen előnyösebb, mert ha nem felel meg a gyári olvasó felület, könnyen felteszik rá a CoReadert.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz margithid #25244 üzenetére
Visszanézve rágódsz már egy ideje a dolgon.
Bejön a kindle kezelő felülete a helyedben várnék és rászánnák még azért többet.
Kindle Paperwhite 5 most 62k idehaza.Csomagküldő bevonásával ez is megérheti. [link] 40-42k körül lenne.
Nem akarsz Kindle olvasót akkor zsebbe nyúlósabb lesz.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz margithid #25254 üzenetére
Csúnyán mondom de lehet, hogy lassan el kellene engedned a fillér basz...t.
Ezen átmegy az ember időnként de hosszabb távon általában nem kifizetődő.
A sima Verse-t én elengedném 50k-ért.
A VersePro 65k megérheti ha ragaszkodsz a 6" mérethez, vagy a KOReader könnyű felrakásához.
Amazon Kindle Paperwhite 5 6.8" 60K, ha együtt tudsz élni a Kindre szoftveres dolgaival vagy feltöröd, azért lényegesen jobb választás lenne.
Ennyit rá kellene szánni szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Fin10
tag
válasz margithid #25254 üzenetére
Szerintem nyugodtan vedd meg a sima Verse-t, alzán 45ért (plusz 6e a tok) még mindig jó áron van. Nem fogsz rajta pixeleket látni nyugi! Ha esetleg nem tetszene meg vissza tudod küldeni.
A Touch lux 5-höz képest a csatlakozójàban van eltérés (micro usb vs usb-c), illetve szoftver oldalon megjelent a Dark mode. Remélem hosszútávon strapabíró lesz, de ez majd később derül ki.
-
-
Cs1csó
félisten
válasz margithid #25671 üzenetére
Bármekkora kijelzőn bármekkora betűméret állítható csak exponenciálisan minél kisebb kijelző és minél nagyobb a betű annál gyakrabban kell majd lapozni, ami zavaró és jobban fogyasztja a készülék akkuját (csak akkor fogyaszt amikor "kirajzolja" a betűket vagy frissíti azokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest