Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
Én olvasok magazinokat + olyan könyveket amikben nagyon sok a kép/illusztráció. Ezeket csakis tableten. E-book-ot csak regény olvasása használom.
Egyébként IPS LCD tableten, tökéletes TÜV Rheinland Flicker Free Certified és TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) Certified minősítéssel.
Legtöbb OLED PWM-es, nekem nem jó.
-
-
BoB
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Itt van egy összehasonlító videó: [link]
-
BoB
veterán
válasz
üzenetére
208 X 278mm -> 57,824 mm²
104 X 139mm -> 14,456 mm²Pontosan a négyszerese.
Nem érted, hogy a kijelző felületéről van szó, azaz a területéről. EZ a valós méret.
Vágj le papír méreteket, aztán úgy majd látni fogod hogy ha az oldalak dupla akkorák, akkor a kisebb papír négyszer fog elférni a nagyobb papíron.
-
BoB
veterán
válasz
üzenetére
Úgy hogy egy kijelző valódi méretét nem a képátló hanem a képernyő területe mutatja.
Ha feltételezzük hogy mindkét kijelző 4:3 képarányú (ez befolyásolja a terület méretét), akkor a
6.8 inches kijelző: 22.2 négyzetincs,
10.3 inches kijelző 51.2 négyzetincs területű.Az pedig több mint kétszer akkora.
-
BoB
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Amit írsz az már egy létező dolog, de árban kb ugyanott van mint egy ebook: [DASUNG 6.7" E-ink Phone Monitor: Link]
-
BoB
veterán
válasz
creathall
üzenetére
Még hozzáfűzve Apollyon válaszához:
Bármilyen LED megvilágítás estén kétféle módon lehet szabályozni a fényerőt: vagy a feszültséget csökkented, vagy ki-be kapcsolgatod. Utóbbi a PWM.
Tehát nem az számít hogy a világítás mögötte van-e vagy sem, van PWM nélküli hátsó megvilágítás is.
-
BoB
veterán
válasz
creathall
üzenetére
Nem semmi betűfal.
A környezeti fényt biztosan nem gyűjti egy e-ink kijelző, de a ráeső fény nagyobb részét visszaveri. Igen visszeveri nem elnyeli, mert különben nem látnád

Kobo Forma-m meg PWM-es megvilágítást használ. Nem tudom ez honnan jött hogy itt nem lehet...
-
BoB
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Tokban van, szóval nem.
-
BoB
veterán
válasz
üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék hogy botrányos.
A Forma-ra sem elérhető az inverz sötét mód (hivatalosan gyárilag), de az utód modellre, a sage-re igen... Vedd meg az újat ha kell a funkció

És persze fel lehet tenni pl. a koreadert, de ezt sokan nem tudják.
Én ezekért a szoftveres szándékos korlátozásokért büntetést szabnék ki
-
-
BoB
veterán
Érdekes hogy itt van 3 Kindle egymás mellett, mind max fényerőn és zéró melegfényen van, és mégis mennyire más:
Innen: [link] -
BoB
veterán
válasz
Chris Kiki
üzenetére
Összekevertem, valóban.
-
BoB
veterán
válasz
csendes
üzenetére
Dehogynem, így hirdeti a cég is. Idézet az általad linkelt tesztből:
A panel — ellentétben mondjuk a színes E Ink kijezőkkel — nem változtat semmit fizikai módon, egyszerűen a szoftver próbálja átverni az agyat. Több-kevesebb sikerrel ez megy is neki, szemből vagy oldalról nézve a TCL 50 NxtPaper megjelenítőjéről simán hihetjük, hogy e-papír.
Egyébként az IPS is LCD. Ez a telefon viszont TFT-s, az az LCD egy másik variánsa.
-
BoB
veterán
válasz
TurpiUrfi2
üzenetére
A 10.1-es méret az A5-el egyezik meg majdnem egész pontosan, ami egyébként pont az A4 méret fele, csak viszonyítás képpen hogy az megfelelő lehet-e (tehát ha a PDF-eid A4 méretűek, akkor minden fele akkora lesz azon a kijelzőn).
A ki-be zoomolgatás meg elég nyögvenyelős ebook-on. Enyhán szólva.
-
BoB
veterán
válasz
TurpiUrfi2
üzenetére
Xiaomi Pad 7 nemsokára megjelenik, azt tudom javasolni....
-
BoB
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Én Kobo-val csak annyit csinálok hogy amit olvasni akarok azt gépen behúzom egy dropbox mappába, azt meg az olvasó automatikusan leszinkronizálja.
Tárolva és kategorizálva meg gépen vannak a könyvek, a kobo-ra max 10 körül szoktam küldeni ha pl utazok és nem tudom mit lesz kedvem olvasni. Azt meg a max 10 darab közül meg tudom találni
-
BoB
veterán
válasz
Oldman2
üzenetére
Ez ilyen formában nem igaz, nagyobb akksi bármekkora kijelzős eszközbe rakható annak növekedése nélkül, a vastagság kárára. Ezt viszont nem akarják meglépni mert a vékony eszköz megítélése a köznép által kedvezőbb.
Sajnos amúgy, én inkább lennék el egy centis vastagságú telefonnal, nekem nem szakad le a kezem tőle...
-
BoB
veterán
Az Amazon már nem távoltítja el ingyen a reklámokat bizonyos esetekben.
Ezek szerint ezentúl nem fog működni az hogy olcsóbban vesznek itt reklámos Kindle-t, majd kérik az Amazont hogy vegye le a reklámokat mert nem támogatott országban van használva.
-
BoB
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Jó így már értem, a különbség az hogy van aki nem szeret táskát vinni magával.
-
BoB
veterán
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Egyébként ezt a bárhová magammal tudom vinni dolgot hogy kell elképzelni?
Csak mert könyv olvasásról van szó.
Beviszed az öltöny zsebében meeting-re és ott olvasol közben? Mert amúgy ott a táska, hátizsák amiben akármekkora olvasó elfér.
-
BoB
veterán
válasz
Komplikato
üzenetére
Nem, a pdf lényege hogy bármin nyitod meg, mindig ugyanúgy néz ki és nem a kis méret.
-
BoB
veterán
válasz
hampidampi
üzenetére
Dettó.
-
BoB
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Hello, én a moonreader + dictionary.com kombót használom.
Szóra bök -> dict. -> és mutatja is a dictionary alkalmazásban.
Más szótárakkal is működik, jól lehet konfigurálni.
-
BoB
veterán
válasz
Arolotifar
üzenetére
Nekem is van még itt egy tartalékban, eredeti akksival. Nem tudom mennyit bírhat, már 13 éves
-
BoB
veterán
válasz
üzenetére
A lényeg az hogy az emberek többsége vesz valamit, majd mindenhol szétkürtöli hogy az a tökéletes választás volt számára annak ellenére, hogy zéró tapasztalata van a többi készülékkel. De azért tudja hogy jobb.
Nekem is megfelel a 6-os olvasó ha nincs más, viszont ha van nagyobb, azt használom.
-
-
BoB
veterán
Még mindig a legújabb Kindle-t venném ezek közül, a 11-ik generációs 2022-es (nem a régebbi 2020-as) reklámmentes 45 ezer forintba kerül szállítási költséggel együtt közvetlenül az Amazontól...
-
BoB
veterán
Hoppá: [link]
Szimpatikus a normális méretű kijelző.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- iPad 11 128GB Wifi Kék Karcmentes/2027.10.02.Gar./Akku 100%/p4662
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- Alienware 17r4 olvass
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest