- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szancsó
aktív tag
válasz
tom_77 #71953 üzenetére
Egyszerűsödni nem hiszem, hogy fog, max. gyorsulni, mert itt az elején megborítottuk az amúgy is #&ß@Ł rendszert ezernyi kérelemmel, de egyszer csak elfogynak tán'.
Addig meg gondolom mindenki kézből fotóz és nyilván a drónosnak látszó videók is csak hosszabb "selfie bottal" készülnek -
Celtis
veterán
válasz
tom_77 #71949 üzenetére
Én is ilyen célra vettem a drónt, megértem, hogy egyszerű választ vársz.
Ha szabályosan akarod használni az eszközt, akkor igen, kell a vizsga (4600 ft), kell a drón- és az üzembentartói regisztráció (2x2000 ft), Mavic2-re pedig kötelező biztosítás is kb 20e ft/év.
Végülis a drón árához képest ezek nem akkora tételek.Viszont. Az egész adminisztráció egy agyrém. Bonyolult, logikátlan, lassú bürokrácia. A feltételek sem tiszták. A tananyag egy katyvasz, viszgázni csak személyes megjelenéssel lehet.
Ha mégis ezen is túl vagy, és elmész kirándulni akkor rájössz, hogy lakott területen nem használhatod, mert akkor lefilmezed Lölö tankjait, a hegyekben, erdőkben nem használhatod, mert a túlnyomó többség természetvédelmi okokból korlátozott légtér (erre a múlt hétvégén döbbentem rá) Az indoklás szerint a zajtól elrepülnek a madarak, de mondjuk a láncfűrésztől nem.
Szóval kimehetsz a mezőre drónozni.A másik megoldás, hogy megveszed és használod, ésszel.
Én két hónapja várok, hogy nyilvántartásba vegyék a Minimet, Ez max 8-10 adat rögzítését jelentené. A vizsgát még nem tettem le, mert valószínűleg nincs értelme. Én is olyan célokra használnám mint te, de szabályosan úgysem tudnám.
-
válasz
tom_77 #65951 üzenetére
Én drón analfabéta vagyok/voltam. Vettem egy Boldclash B03 Pro-t alapnak.
De... Van nálam egy Mavic Pro. Én is paráztam mert drága, de végül csak kipróbáltam.
Semmi köze nincs a többi drónhoz. Egyszerűen hülye biztos és feleslegesen dobod ki a pénzed más drónokra.
Minden annyira automata, hogy semmit se csinálsz. Ja de, előre-hátra-balra-jobra, fel-le... Még leszálni sem kell, mert azt is gombbal teszed.A három éves gyerekem azt mondja apa drón és a bébi drón(ci).
-
Blizzardking
őstag
válasz
tom_77 #65951 üzenetére
Esetleg nézz szét youtubeon hogy a dji pilóták miért zuhannak le. A legnagyobb hibának azt látom, hogy nem tisztelik a kézi vezetést, azt képzelik hogy majd az automatika mindent megold, illetve hátrafelé meg oldalra repkednek, és nagyon vékony dolgokba (ágak, kötél, drótok stb) akadnak bele, amit az automatikának esélye sincs kiszúrni. Illetve még azt b_sszák el sokan, hogy nem számolnak a széllel, hátszélben előremennek az akku feléig, aztán csodálkoznak hogy hazafelé szembeszélben fél távnál feladja a harcot a gép.
-
Peaceliker
addikt
válasz
tom_77 #65951 üzenetére
Orientáció gyakorlásra jó lehet valami legalja kefés játék gép. Mást nagyon nem kell megtanulni djiokhoz, mert annak épp az a lényege hogy repüléssel ne kelljen nagyon foglalkozni, hanem lehessen videjózni.
Fpv s gépek meg éppen ellenkező célra vannak a repülés élvezete a lényeg
-
syler123
veterán
válasz
tom_77 #65948 üzenetére
Szia!
Boldclash BWhoop B03, 1 akkuval 10$. Ezzel lehet gyakorolni, ha egyáltalán nem próbáltál még semmilyen gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest