-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pietrrr
aktív tag
válasz
KaiotEch #31641 üzenetére
Inkább töredékéért, tényleg csak kiindulásnak. Syma X5-öm volt, ahhoz hasonló megfelelne, csak fpv-vel. Ez pl mennyire lehet megfelelő ennyiért? Csak játszadozásra kéne.
Nem racer irányba akarok elindulni, majd vagy egy Phantomot, vagy egy CX-20-at szeretnék, esetleg MI Drone.
Tényleg, MI Drone-ról vannak hírek? EU-stockba fognak jönni? Mik a vélemények róla?
-
fape
senior tag
válasz
KaiotEch #31590 üzenetére
Megy az arduinoval is, Joshua mester: How To Flash BLHeli To Your Eachine Falcon 210 ESCs Viszont neki sikerült vele megölni esc-ket: Eachine Falcon 210 - Second Look
Viszont érdemes as összes falcon 210-s videóját megnézni. -
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #31559 üzenetére
Jó ez azért elég demagóg. Az egyik tesztben van
3 db 8000mAh 6S
1 db 5000mAh 6S
2 db 5000mAh 4S
3 db 5000mAh 6S
2 db 6000mAg 4S66.000 mAh-t akarsz egy 10 dolláros Lipo zsákkal megvédeni? Mikor a lőszeres rekeszben égett 30 percig a tűz... Nem fog menni, kb. semmivel max ha kibetonozod.
A lightosabb tesztben CSAK 16000mAh s akksi van.
Remélem te sem gondolod, hogy ez ellen védenie kellene (meg Szalacsi is megmondta: azellennemvéd)
-
Arti1
aktív tag
válasz
KaiotEch #31532 üzenetére
Köszönöm, értem, kár érte, jól néz ki
Tényleg leveszi, most vettem csak észre, hogy vagy kupon, vagy pontok, túl sok lenne a jóból
Ilyen kezdő racer előtt is meg kell lépni a brushless X1 vagy XK251 lépcsőt?
Jackal:
várom a tesztet, lehet, hogy kicsit várok a drágább racer-ekkelfőleg, mert itt a tél, mire megérkezik
-
Arti1
aktív tag
válasz
KaiotEch #31431 üzenetére
Szolgálati közlemény
Újra van piros-kék motor az U807-hez BG-n
Gyorsan rendeltem 4-et, akkor még az volt kiírva, hogy only 50 units
Most rendelés után már csak 24. (ja meg USA-ban 2 db...)Szerk:
Bocs, a fekete-fehérből van 24, a kékpirosból még mindig 50+. Fekete-fehérből meg gondolom mindenki feltankolt múltkor gearbesten, mikor 1$ volt -
molnigee
aktív tag
válasz
KaiotEch #31431 üzenetére
Hát... Brushless motoros
5 blades proppal?
Egy nagyon durva szerintem...Most nézem azért van hasonló olcsóbban is pl: Super-X-V2-125MM
-
kimista
aktív tag
válasz
KaiotEch #31402 üzenetére
meg amúgy is, én kb egy tank vagyok, egy normális szettel tudnék még cöskkenteni legalább 200 grammot.
de leszarom, mert tökmindegy, hogy a 100 méterre lévő fáig 2.3 másodperc, vagy 2.2 másodperc alatt jutok el...
bár nem tudom, itt úgy tűnik h sokaknak számít az a tized -
fape
senior tag
válasz
KaiotEch #31392 üzenetére
Raceren nem azért cserél, szedi le az ember mert jó kedve van.
Én vette egy racsnis 10-s kulcsot azzal húzom rá, nem megtépve. Eddig egyszer kellet szenvedni vele, de akkor főleg azért mert az propi összes tollát "elhagytam", és nem volt fogása -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
KaiotEch #31300 üzenetére
A táblázatom konkrétan igaz. Ott a link, vagy rákereshetsz a "Handbook of Electronic Tables and Formulas for American Wire Gauge" kifejezésre is a neten. A kritika annyiban jogos, tartós üzemről szól, ami ez esetben nem követelmény.
Idézek a szövegből: "In careful engineering the voltage drop, insulation temperature limit, thickness, thermal conductivity, and air convection and temperature should all be taken into account. ... "Jackal már leoltott maszekban, hogy ne adjak hülye tanácsokat, mert úgysem fogsz nullás kábelt rakni a drónodra, és el kell ismerjem, igazatok van. De figyelembe ajánlanám a következő mondatot is a linkből: " For short lengths of wire, such as is used in battery packs you should trade off the resistance and load with size, weight, and flexibility".
Szóval, nem azért nem használnak nullás kábelt, mert nem azt kellene, hanem azért, mert áldozatokat kell hozni a súlycsökkentés és a szerelhetőség oltárán.Megjegyzem, a az 1800mAh/45C-s ZOP-omon is 10AWG van (80A), pedig a ZOP nem egy high end gyártó...
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #31292 üzenetére
Kedves Kaio. Amennyiben dronra szeretned tenni akkor altalaban 12awg a betap ez olyan 100-120 A ig jo ha 2-5 mpnel nem tart tovabb. Ha aluminim kohot akarsz uzemeltetni ennel vastagabbat valassz. Ha van egy laborod az urben es -273 fokra le tudod huteni es van levego is hogy elvezesd a.hot akkor hasznalhatsz vekonyabbat is ( bar ha nincs levego az.is jo max izzik
. A megfelelot huzd ala a monitorodon
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
KaiotEch #31292 üzenetére
Az általam postolt értékek konzervatív ököl számok átlagos minőségű kábelre, az AWG Consortium "ajánlása" alapján.
Nyilván lehet az érték jobb, ha az anyagminőség jobb. Ha a szigetelés hővezető képessége jobb, az is segít.
Az se mindegy, hány fokon nézzük, illetve milyen hosszon. Illetve mekkora feszültségesést engedünk meg.
Nem volt normális, aki az Ohm-törvényt kitaláltaFeljebb is lehet menni, ha a terhelés rövid idejű, de a Sárkányellátó számai még a szigeteletlen, 1 eres tömör keresztmetszetű vezetékekre adott ajánlást is duplázzák, kíváncsi lennék a matekjukra...
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
KaiotEch #31266 üzenetére
DYS motor topic
3S cca 500/600 gramm. Ahhoz képest, hogy elvileg nem nehezebb, mint egy 2205-ös, nem rossz.. -
Balázs1621
senior tag
válasz
KaiotEch #31252 üzenetére
Nekem van. Dominator HD2. Ha van sima "doboz" szemcsid, akkor hatalmas csalódás fog érni. Kb. olyan érzés mintha egy imax moziból átülsz egy 55 centis crt tv elé, ami tőled 10 méterre van. Fatsharknak csak két előnye van, hogy kisebb és a 4:3-as képarány. Ja és ugye a hd2-nél a szélek is homályosak.
-
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
KaiotEch #31193 üzenetére
Én jobban szeretem a 7E-t, de ha a keretbe belefér, egyértelműen a 10-est javasolnám.
Forrasztási szempontból azzal nem igazán lehet gond, mert nem kell mikro-méretű diódákat patkolni, és az A15-ös csatornának is van rendes kivezetése, így nem kell közvetlenül processzor-lábra forrasztani hajszálvékony drótokat.
Egy PA/LNA CC2500-as modul 4 dollár. Egy NRF kb 5. Egy 7105-ös kb 10. Oké, kellenek hozzá még antennák is, de ezek lehetnek belsők is, ha minden kötél szakad. Viszont egyszerre csak egyet égethetsz le, nem az összeset...
Megtaláltam a 3-in-1-est is, ha érdekel -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
KaiotEch #31190 üzenetére
Érdemes átfutni
A fentiek szerint az eredeti multi-protokol modul PPM-ben is működik, így elvileg az X7 táv is okosítható lehet, hiszen van rajta trainer-port. ki kéne próbálni, nincs kedvetek hozzá? -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
KaiotEch #31190 üzenetére
A 4-in-1 akkor kell, ha leégetted az eredeti modult vagy nem akarsz pöcsölni a range-moddal. Ebben benne van a Cyrf chip is. [link]
[link]A 3-in-1 csak a kiegészítő cuccokat tartalmazza.
Szerintem mindkettő drága, de tény, hogy egyszerűbb őket berakni, mint az adókat külön-külön és a táv sem változik sündisznóvá.A h36-ost nem ismerem, de az első kettőhöz nrf, az utolsó kettőhöz CC2500 kell. Ha akad egy Nihui is, akkor az A7105-ös sem megúszható
Ja, igen: Ha mindhárom modult akarjátok, akkor a Devo7E esetén nem lehet megúszni a cpu buzerálását. Ha itt valami gebasz történik, akkor kuka. A kicsikhez jobban illik, és olcsóbb is, de kényelmi szempontból egyszerűbb lenne az élet, ha Devo10-ben gondolkodnátok. Nem csak könnyebb szerelni, de eleve 10 csatornás, megússzátok a range-mod-ot, ami - ha nem sikerül - minimum 20 dollárba fog fájni. Nem kell bele plusz kapcsolókat tenni és van két potid is a gimbal vezérléshez. Plusz nagyobb a memóriája, így biztos tovább lesz rá friss deviation, mint a kistesóra.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
KaiotEch #31187 üzenetére
Ha nem a 3-in-1 vagy a 4-in-1 modulra gondolsz, akkor az Nordic NRf24l01-est keresed. Vagy a TI CC2500-at. Talán a Amiccom A7105-öst. Esetleg a Cypress CYRF6936-ot, de azt csak akkor, ha az eredetit leégetted....
Milyen géphez kéne? -
Allien
veterán
válasz
KaiotEch #31166 üzenetére
Akkor segítek (nem szeretem a sört
). Amikor leadsz egy rendelést, a Step 3 lépésnél:
Customs Declaration: Hobby parts-ra állítod
alatta meg be tudod állítani, mekkora összeget írjanak rá, százalékban megadva, de oda írja azt az összeget, ami abban az esetben éppen ráírásra kerülne. Ez van a végén írva: Declared Value(2)
Esetleg gift-nek jelölni is. -
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #30859 üzenetére
Tévedés, mérnök
Ezért én tudom, hogy valamibe, aminek a vége az, hogy működni fog és még jó is, mennyi energiát kell beleölni. Ezt egy újságíró soha nem fogja tudni
Viszont én hajlandó vagyok feladni az elképzeléseimet, ha nincs rá elég energiám és inkább eldobom a projektet, sem mint leírjak sok baromságot (így is írok eleget
).
-
kimista
aktív tag
válasz
KaiotEch #30831 üzenetére
így van.
én is az első móddal kezdtem, mikor még videóplatformoztam, ami kb annyit jelentett h vagy középen van, vagy teljesen szélen.
mikor átmentem racerre, ez nagyon nem jött be
sok steele videot néztem, és elkezdtem én is úgy fogni. ezerszer jobb, sokkal pontosabban lehet kicsiket mozdítani. néha még az 1es móddal fogom, de olyankor minden olyan hirtelen.. -
-
kimista
aktív tag
válasz
KaiotEch #30816 üzenetére
nekem speciel 2.2-es aksim van 4, illetve úton 4 db 1,5-ös. Két paraboarddal ezt lehet egyszerre tölteni, 14,8 A-val.
De ha mégtöbb aksid van, akkor egyszerre többet lehet tölteni.én az isdt sc608-al szemezek, igaz csak 8 amper, de vip2 felett 37 usd.. a 620-as meg 70 usd.. az 20 amper mondjuk, 500w..
-
ot93
senior tag
válasz
KaiotEch #30798 üzenetére
Értem.
A rossz linkelésért ezer bocsánat, nem szoktam így linkelni, csak mikor eszembe jutott addigra már nem tudtam módosítani... amúgy tudtam hogy szóltok érte, jogos is
Akkor nézek mást, az is lehet, hogy olcsóbban veszek csak.
Amúgy helikopterben a Syma s107g-t megéri venni? Láttam ebay-en ~3500-ért, egyedül az infra nem tetszik, mert kint nem éppen megfelelő... viszont amúgy jókat olvastam róla. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
KaiotEch #30571 üzenetére
Mindegy.
Az XT-k IS párhuzamosan vannak kötve ÉS a balance csatik lábai is. Ez jó is, rossz is.
Jó, mert elég egy darab 2S akku, aminek van XT60-as csatija, hogy mellédugj akár 5 db X251 akkut tölteni, a balance kanócon keresztül szépen elosztják maguk között a delejt.
És rossz, mert ha nem figyelsz, feltolhatsz különböző cellaszámú akkukat is és akkor kész a baj. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
KaiotEch #30493 üzenetére
Egyszer összerakva mókás, de van egy olyan gyanúm, hogy gyorsan lekerül róla az a pálca, mégha nem is törik le magától.
Nem csak azért, mert hülyén néz ki és kényelmetlen, de értelme sincs. Az antennára merőleges síkban a gain ugyan nő, de a fánk közben kilapul, így a madarad a korábbiakhoz képest jóval többet lesz "gyenge lefedettségű" területen.
Vicces esetben épp a fejed felett fog jelet veszteni (, de legalább nem kell messzire menni összeszedni a roncsokat). -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
KaiotEch #30412 üzenetére
Ugye - ugye, mondtam hogy elég a 25mw is.
Kíváncsi vagyok arra a kamerára. Remélem hozod legközelebb és megnézhetem.Szerintem nem beltérre való, hacsak nincs hatalmas tered. Bár mindenki másképp vezet. Nyomtam már csutka gázon is a lakásban az x100al. Àllati dolog elszaguldani a bútorok mellett! De nekem ez a gép nagy bentre. Lehet vele lassan is őrjáratozni (akkor tök jó), csak ott meg az hiányzik, hogy "kinyomom a szemét".
Úgyhogy rendeltem is most, kissebb vázat, nagyobb motorokkal (), kíváncsi leszek a végeredményre.
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #30150 üzenetére
Ebből szerintem ez az érdekes:
Mr. Steele spar parts
_Equipment_
camera tilt 25°
_ Equipment _
- ImpulseRC 5" Alien
- Lumenier 2206 2350KV
- KISS FC (RC28 FW)
- KISS 24A
- HQ 5040X3(Yellow)
- HS1177 (2.5mm lens)
- TBS Core PNP50
- TBS Triumph CP antenna
- TBS Unify Pro 800mW VTx
- SMC 45A Extreme 1400mAh 4S - (NEW)
- GoPro Hero 4 Silver (GoPro slip on cover)
AUW - 596gRadio - Taranis (5dbi Mod)
Rx -X4r-SB
Goggles - Fatshark Dominator HD V2 (Hello Kitty)
VRx- Laforge 1.6 VAS Mad Mushroom/IRC 8dbi patch -
Csigger
őstag
válasz
KaiotEch #30057 üzenetére
#30050 mobbo Köazi valszeg U807 lesz!
Neked is köszönöm a választ, most pont rá is haraptam egyU807 fekete modellre. Megvárom mi lesz belőle.
Racer az tőlem valahogy távol áll, inkább majd a légi felvételekre mennék rá egy komolyabb géppel, de ahhoz először tényleg kell egy kis rutin (meg nem mellesleg a jogi helyzet tisztázása). -
Teréz Atya
senior tag
válasz
KaiotEch #30040 üzenetére
Tadam, egy meter tepozar 3 dollar alatt. A Velcro, ugy tunik le van vedetve, minden eltunt a BG-rol, most "magic tape"-kent kell ra keresni.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
KaiotEch #29746 üzenetére
Mitől lenne gyengusz egy 150mm-es drón 2S-sel?
Nézz meg pár videót a YT-on, lehet, hogy változni fog a véleményed.Ha valaki komolyan akarja ekézni, akkor az a CE kompatibilis video transmitter körül nézzen szét.
Szerk.: Úgy tűnik, kibéreltem ezt az oldalt.... Mindenki alszik?... ÉÉÉBREEESZTŐŐŐ!!! Hasatokra süt a nap!
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
KaiotEch #29689 üzenetére
Nyílt placcon elég a 25mW és fele annyit eszik, mint a 200-as.
Ha a lakásban/irodában tolnád, akkor kell a 200.
Persze, most azokról a gépekről beszéltünk, amire ez való. Ha nagyobbra rakod, ahol a fogyasztás már nem oszt nem szoroz, nyilván nem érdemes a kicsivel pöcsölni.Ja igen, az EU-ban 25mW a megengedett max. kimenő. Remélem, mindenki betartja!
-
Allien
veterán
válasz
KaiotEch #29746 üzenetére
Gyengusz? Me 2s? Ugyan má. Az X251-ből át rakom az akksit, oszt már jobb lenne.
kimista, ok, a falcon 180-t pakolod, de zet NME! Mert ez már tele van mindennel.
Meg más már nem bizti, hogy bele fér. De, mit is kellene bele rakni? Szecskavágót?
Ja, és a lényeg, hogy Devo 7 távval jön. Ergo, a gép alig 100 ojró. -
vandor01
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged