- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
Jackal2 #6829 üzenetére
Teló töltőmérőnek vettem, de erre is lehet jó.
Gombbal 0-9 programhely van, feszt, áramerősséget és mAh-t mér.
Ja és egy hátránya, hogy 1,4-1,8A-nál vége a bedugós vezetéknek, mert vékony... de kis akksihoz jó is lehet.
Standard fogyasztónál nem gond, mert ki lehet számolni a mAh-ból és a mért A-ből az időt, viszont akksinál elvileg az elején több áramerősséggel tölt, mint a végén, így kb erre nem jó.
Mérés közben
Mérés után.Esetleg hasonló kütyü, ami az időt is méri jó lenne.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #6719 üzenetére
2S lesz az. Es van barometrikus erzekeloje, igy egyhelyben is tud lebegni, nem jojozik fel-le.
A galaxy visitor 6 is 7-8 percet bir FPV kameraval.@ Saccco - hehe, mondtam en
@ ViZion - a li-poly lenyegeben Li-Ion alutasakban, igy konnyebb. Ja meg annyi, h mas az elektrolit. De az csak a kisutesi merteket korlatozza. Telefonokban azert nem szeretik a li-polyt mertha felpuffad akkor a penge mobil nem lesz mar penge. Meg picivel tobb helyet igenyel, ellenben konnyebb.
-
marciart11
aktív tag
válasz
Jackal2 #6711 üzenetére
Igen jól megfogalmaztad, kicsit olyan mint a fotózás. Aki játszadozik nem foglalkoztatja komolyan az vesz egy olcsó gépet ami nem sok mindenre alkalmas. Akit meg már komolyabban érdekel az vesz egy DSLR/Milc gépet. Sokszor nem is a keresett dönti el, ha nem az hogy kit mi érdekel. Aki elhatározza vesz egy komolyabb brushless gépet, az már hobbynak tartja. Mint jelzem nekem az első quadom egy Hubsan X4 volt. Megjegyzem jómagam is a kis keresetűek közé tartozom, mégis tudtam venni egyet (igaz beletelt néhány hónapba míg összejött).
-
stinky14
csendes tag
válasz
Jackal2 #6682 üzenetére
Igen
végülis pont ezért nem rendeltem semmit
Nem hiszem hogy lehuznának a pénzzel. Biztos lenne valami indok miert nem küldik. Ranéztem telos alkalmazásukra. 1,3 millió 5os értékelés. Panaszkat amiket talaltam azok a ruhák minőségéről szóltak.
Nagyon érdekel mi lenne belölle -
stinky14
csendes tag
válasz
Jackal2 #6678 üzenetére
Neem. Nem arról van szó, hogy elhiszem. azt mondtam, hogy magáról az oldalról nem panaszkodnak sehol. Legtöbb termék normál áron van. Vagy ugy működhet, mint az ali, hogy kereskedők vannak fent, es egy-kettő átbaszós, vagy ha megrendelsz egy ilyet, akkor írnak hogy sorry elfogyott.
(Attól függetlenül 2 dollárnál többért nem vennék innen semmit.) -
válasz
Jackal2 #6619 üzenetére
Olyan nekem is volt, de azért mert az egyik motorra erősebben nyomtam rá, és a kis rudacska lögyögni kezdett. Ezáltal, nem ment rá rendesen, de megoldottam pillanatragasztóval.
Pár órát még így is ment a motor, végül feladta.
Azóta viszont nem repült le egy sem.
Nálam a cx10 zabálta a nagyon a lapátokat. Főleg keret nélkül. -
Upo
addikt
válasz
Jackal2 #6595 üzenetére
Gondolkoztam én is rajta, külön áramforrás az oké, de +1 akku súlyát kell cipelnie. Ki tudja, lehet hogy a kamera akku nélkül és a fő akkuról táplálva a kamerát sem lenne rövidebb az a repülési idő? És akkor csak 1 akkut kell töltögetni, és fele annyi darab akku megy majd a szemétbe is.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #6405 üzenetére
Nem rossz lista. Deha egy kategoriaval lejjeb lepunk en az U807-et favorizalnam. Max rahenkolnek egy kisebb kamerat mert van kameracsatlakozoja. Az eredeti felejtos.
Google maps szerint tobb mint 70 meterrol is problemamentes az iranyitas. Es azt csinalja amit akarok. Mar tiz meterrol repulok at a letrafokok kozt. Ha elkapom a vasat csorren egyet, de eddig egyben van
Es az alkatreszek ebben a meretben konkretan ehhez a gephez a legolcsobbak, amit talaltam. Ja, es nem utolso sorban szinte akarminek bevesz az akkujat az akkutarto. Dromida Ominus, JJRC H12C. Az utobbiakba kinszenvedes mas gyartok akkuit beletuszkolni.Ebedszunet alatt kivittem reptetni, a kolykok ugy be voltak zsongva, hogy ihaj. Es a kebles, akarom mondani kedves tanarno is ugy vigyorgott mint a tejbetok.
Am amikor elkezdtem repkedni attol tartottam, hogy valaki marha majd feljelent, hogy biztos megfigyelem, de inkabb azt tapasztalom, hogy az embereket vagy nem erdekli vagy inkabb pozitivan viszonyulnak a gepeimhez.
Plane a CX-10. El se akarjak hinni, hogy repul. -
ViZion
félisten
válasz
Jackal2 #6372 üzenetére
Hááát, ettől nem lett jobb kedvem...
Amúgy olvasgatok külföldi fórumokat is, mert így -egyelőre látatlanban- megtetszett ez a drón dolog, felénk vannak is érdekes helyek, amit magamnak megnéznék így. Lényeg, h a tricoptereket dicsérték nagyon, Nektek azokról mi a véleményetek? Elvileg olcsóbbak, 3 motor, kevesebb alkatrész... De teherbírás, stb? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #6324 üzenetére
Hat sanszos h nem sokaig. Sorosan toltve balancer plug nelkul nem tudod egyenkent figyelni a cellakat. Mar 4,3 V is megsanyargatja az akkut.
Elozo kerdesedre:
1X CX-10
1X fq777-124
4X H8 mini
1X frankendron
2X Dromida Ominus
1X U807
1X MJX X600Meg fcb, alkatreszek, stb, ossze-vissza.
@ SpydeR3412 - vasarlasnal redeem points.
-
vegyszer
addikt
válasz
Jackal2 #6179 üzenetére
Szia(szok)!
Az a kérdésem, hogy akkor most mikor is van a fekete péntek?
Mert több oldal is a 11.11-et jelöli meg, ami ugye se nem fekete, se nem péntek.
Vagy ez a kínai verzió lenne, hogy karira biztos befusson a motyó?Mert rendesen nem az utolsó novemberi péntek lenne ez a fekete péntek?
Mert a JJRC H20 nano hexa a kölyköknek nagyon tetszik, lehet kivárom, milyen akció lesz ittt, vagy máshol akkor.
-
erikke17
őstag
válasz
Jackal2 #6259 üzenetére
Az imént láttam, hogy Banggood-on is van EU-s raktár olcsóbb mint tinydeal-en. De hétfőtől banggood-on akciós lesz plusz még rányomom a karácsonyi vagy milyen kupont.
Na meg veszek apróságokat is, egy szett új motor, fogaskerekek, tengely, talpazat, meg akku.
Esetleg ha banggoodon gondolod...
Azt valaki nem tudja hogy az akkut, amit betettem kosárba miért teszi külön csomagba? Motorok, fogkaskerekekre stb.-re Warehouse CN_GZ5-öt ír akkura Warehouse CN_GZ6. Tűzveszélyesség végett lenne?
-
törölt tag
válasz
Jackal2 #6233 üzenetére
Én is jártam hasonlóképp a BG-al
Nálam (mint kiderült fentebb ) a raktárkészlet volt a ludas.
Kár, hogy raktárkészlet hiány esetén is engedi rendelni az oldal és nem figyelmeztet....mellesleg az zavart meg hogy a német raktárnál csak a fehér kopter volt választható....ebböl következtettem (rosszul) hogy akkor fehér van is német raktáron.Küldtem nekik levelet, de már letelt a munkaidő náluk.
-
törölt tag
válasz
Jackal2 #6179 üzenetére
Azt figyeltem, hogy itt a Tiny Deal -en a Syma x8c 32e Ft német raktárrol ingyen postával.
BG-n amit néztem MJX x101 pedig postával 23e Ft ... ha megszedik a vámot, akkor közel egy árban lesznek.Szerk.: ezt csak a fentebb tárgyalt Syma x8 vs. MJX x101 témája matt írtam.
+ érv az x8 mellett, hogy elvileg stabilabb kamerázási célokra.
-
vegyszer
addikt
válasz
Jackal2 #6130 üzenetére
Mármint az volt az eredeti kérdésem, hogy a X101 hol a legolcsóbb jelenleg. Nekem jön egy X600, de a kollégám nagyon bejelentkezett rá. És mivel eredetileg kettőt is rendeltem, előre oda is ígértem neki. Bár az egyiket visszamondtam, de most mégis megy az a bizonyos hangya, hogy esetleg mégsem adom...
Mert én még kaptam 10% kedvezményt. Azaz 28,79$-ért jön. Azaz biztosan ÁFA és vám mentesen. De akkor még nem láttam az X101-et... Sajnos a postázás 4 hetet vett addig igénybe, míg elindult.
De 28$-ért ajándék... (ahogy 26$-ért is az volt a Syma X5C a nyáron) -
D@reeo
aktív tag
válasz
Jackal2 #6124 üzenetére
Videotesztet gondoltam csinálni, de az SJcam-omat kölcsönadtam és csak jövő héten kapom vissza. Aztán mire hazaérek munkából már sötét van
Az SJcamot akarom majd rátenni, elméletileg azt is elbírja.
Képek alapján egyforma a távirányító.
(#6126) vegyszer:
A fülpiszkáló nem számít egyedi modnak? -
vegyszer
addikt
válasz
Jackal2 #6124 üzenetére
Nem lepne meg, ha a egy az egyben az MJX X600 és az X101 távirányítója csereszabatos lenne. (ahogy ezt a narancs fehér távot nézem, mind egy és ugyanaz még jópár más kopter esetén is)
(#6120) D@reeo
Egyszerűbb megoldás lenne, bár nem biztos, hogy szép is egy egyedi moddot elkövetni? Mondjuk pl 5cm-es gipszkartoncsavarral?Nekem is itt a dilemma, hogy kell-e egyáltalán az X600 a Syma X5C mellé. Vagy legyen inkább X101 (tényleg most hol a legjobb az ára? Mert ahol olcsón látom, ott a postázás ára horror...)
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #6045 üzenetére
Ezek a fogaskerekek PE/PP vagy nylonbol vannak. Azert olyan nehez ragasztani, mert szinte semmi nem tapad meg rajtuk. Ellenben karbantartast sem igenyelnek, mivel magukat olajozzak.
Az u807 motorjanak fogaskereke is valami muanyagbol van sokkal csendesebb egy Dromida-hoz viszonyitva, aminek ezek a "pinion"-jai bronzbol vannak. Eddig egy kis/nagy fogaskerek sem kopott el, eddig 1 tort el egy rendesebb csattanas utan. Meg a Dromida-ba is 4 darab ara 4 euro, szoval meg ennel sem egy halalos osszeg.
Ellenben a bronzfogaskereeket a motorra rohadtul nehez satu nelkul felrakni. Egy kicsit meg is kell furni, picit tagitani a lyukat. 2 motornal nem tette, mind a kettonel akkora erot kellett alkalmazni, hogy serult a motor.
A muanyagnal meg semi elokeszites, sutty, fent is van. Eddig at sem forog, ez jo -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #6003 üzenetére
Van olyan kvadkopterem amiben az egyik motor megadta magat a 3. repules utan. A bal hatso viszont meg az eredeti majus ota.
@ nagysandor79
"h8 mini motor kábeleit le lehet vajon cserélni? mert az egyik motor kábele , az össze szerelésnél megsérült, és ez okozza a rossz érintkezést."
A motor vezeteket le tudod vagni es cserelni egy szakaszon, de a kis hely miatt maceras lesz. A motor toveben elvagast NEM ajanlom. Kiprobltam, es meg nagyobb motornal is eselytelen a szereles. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #5992 üzenetére
Hat, oszinten szolva nem tudom. Valamikor aprilisban lett az Atomium, valamikor majusban, juniusban lettek cserelve a motorok. Azota egy motor gyengelkedik.
@ Furkoo - 2 eve a Huawei is piacra dobott par koptert. Aztan eltuntek.
@ dudicukrasz - "20cm-es zseb drón"- jo nagy zsebed lehet.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #5989 üzenetére
Hat, kicsit nehezebb gepnel meg eszreveszed, h veszit a felhajtoerejebol ha elkezd csipkezodni.
A ladybird propellerek meg nem hajlanak, csipkezodnek, majd amikor ugy gondojak h vege eltornek.
Motorokbol en revell atomium motorjainak gyors elhalalozasa utan a Banggood-rol vettem Hubsan X4 motorokat. A 8-bol 4 van most bepitve, 1 megdoglott, 3 tartalek.
X4 pro (H501S ???) 800 dolcsiert? Huha. A H109 pro most 200 dolcsiert van hirdetve a banggood-on.
Nehogy Cheerson CX-22 legyen belole. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #5983 üzenetére
Walkera Ladybird propellerek kellenek neked. Kb 1.5X - 2X annyiba kerulnek mint a Hubsan propellerek, de sokkal tovabb is birjak. Meg van egy szett Hubsan propellerem, ezek kivegzese utan ilyet rendelek megint.
@ Pikachu24 - csak nehogy ez is olyan paperlaunch legyen mint a hubsan X4 brushless. A rola mintazott JJRC H12C is mar lassan kikopik, de a brushless X4 meg mindig nincs kint
Vagyis inkabbMert olyan aron lenne mint a Flying 3D X8 de legalabb Hubsan minoseg.
@ Furkoo CX-10 vs H8 mini
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #5873 üzenetére
En egy ilyen cashbox beszerzesen filozom.
Alig fustol es nem is gyulladt ki semmi. -
Saccco
nagyúr
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #5775 üzenetére
Par dolog miatt meg problemas:
1. kicsi a kopterek felulete. A propellerbe epiteni a napelemet, majd ezen energianak megoldani a tovabbvitelet, ugye erezzuk, h bajos.
2. A hajlithato napelem sokkal kisebb hatekonysagu mint a sik
3. kib*** dragaFixszarnyu repulovel, aminek vitorlazo repulore emlekeztet a sarkanya szerintem megoldhato lenne.
Egy foszer mar majdnem korberepulte a foldet egy eletnagysaguval. Az utolso infom az, h valahol Hawaii-nal dekkol, mert megrongalta neki egy vihar.@ drnet - jaja, kerdezd az eladot. Meg egy kinai se harapott meg. Eddig.
Ej, pedig helyes azsiai csajok... de eddig egy sem -
válasz
Jackal2 #5671 üzenetére
nem olyan rossz dolog az, egyszerűen csak más, mint egy sima hexa konfig. pl sokkal egyszerűbb úgy kamerát tenni rá, hogy semmi ne lógjon a képbe
a hatékonysága valóban kisebb, viszont a szerkezet is könnyebb, ez a kettő állítólag kb ki is egyenlíti egymást. kisebb is, hibatűrőbb is (két motor is kieshet, ha nem egy karon vannak). eredetileg egy f550 gépet akartam venni használtan, de a phantom előtt egy y6 konfigon is elgondolkodtam kicsit -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #5664 üzenetére
a Banggod csinalt rola egy szep leirast.
-
velka
csendes tag
válasz
Jackal2 #5468 üzenetére
Szia ,
Bocs, ponngyolán foogalmaztam. Áfára gondoltam, mert 22 dolcs/euro vagy mi felett van
Szóval semmi plusz költség nem jön rá, ha német raktárról rendelek?
Melyik postázési módot érdemes választani?
DHl biztis de majd 5 ezer és , ha jóltom a DHL mindent vámoltat.köszi
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #5522 üzenetére
En a kinti, szelcsendes reptetest ajanlom fu felett. Azt vettem eszre, h 3 meteres zuhanas kisebb kart tesz a gepben mint a lakeberendezes / irodabutorok.
Parkolot, lebetonozott jatszoteret nem ajanlom, csunya toreseket lehet szerezni.
Egyetlen hatrany, h nagyon konnyen fara parkolhatsz.Ma mar kicsinek ereztem a haz koruli placcot, igenybe vettem a folyo legteret. Nagyon siraly 20-30 centire a viz folott siklani. Megneztem mit szoltak a hattyuk. Hat ilyen szintu ignorancia mar-mar seto. Recek detto. Komolyan mondom, abbol a 6-7 madarbol egy nezett oda h ez mi a fene. Nem volt egy masodperc es ot sem erdekelte.
Bezzeg, ha a szomszed leviszi a kutyajat. Ugy takarodnak, mintha nem lenne holnap.
-
drnet
aktív tag
válasz
Jackal2 #5442 üzenetére
Nekem Imax B6-om van, és tényleg durva az ára az első kopterhez képest. Ugyanakkor én nem bántam meg. Ezzel bármilyen itthon lévő akkut tudok vele tölteni. Töltés végén látom azt is, hogy mennyi mAh-t vett fel az akku. Fel tudom tölteni az akksikat tárolásra is, tehát nem teljesen, csak 3,8V-ra. Szerintem egyáltalán nem felesleges ez a töltő, de valóban drága egy egyszerű kopter árához képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Linux kezdőknek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- E-roller topik
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest