- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
kriszand1 #5900 üzenetére
Szerintem ez pénzfüggő. Ha videózni akarsz, de nincsen sok pénzed akkor:
- MJX X101
- MJX X600
- JJRC Tarantula X6
- Syma X8Ezek mind meg tudnak emelni egy kisebb kamerát (pl. Mobius Action camet a 40 grammjával), illetve lehet rájuk tenni valami egyszerű stabilizátort, mint ami az MJX X101-en alapból van. Syma X8G-nek gyárilag van egy viszonylag jó kamerája 8MP Full HD ha jól emlékszem.
Kb innen indul a móka, ennél csak feljebb van. A következő szint az alábbi kopterek:
- Cheerson CX-20 (olcsó, de elég trágya műanyag, 2.7K mah-os akksi, le tudja rúgni a propeller tartó "bakot")
- Flying 3D X8 (firmware hibák, éppen nem ajánlott volt, mikor legutóbb rcgroupson néztem)
- XK Detect X380 (nagyon rosszakat nem olvastam róla, de pl. nincs manual land és take off)Mindegyikről volt Alishanmao teszt, ha neked az a stílus bejön.
Ezek 60-80.000 forint körül jönnek ha nagy szerencséd van, RTF-ek, de se gimbal, se kamera se semmi. Ennél a szintél már durvábbak az árak, mind alkatrészre (5-6000 egy motor, 20-30K egy akksi), plusz egy elfogadható kamera 20-30 meg egy gimbal is, egyből a 140-150.000-es ársávban navigálsz.
Az építésről nem tudok nyilatkozni, semmilyen tapasztalatom nincsen, de a többiek majd megmondják a tutit.
-
Saccco
nagyúr
válasz
kriszand1 #5900 üzenetére
Építéssel a Bebop feléből kijön egy vállalható kütyü. (szerintem)
A racer nem igazán jó kamerázáshoz, oda olyan kopter kell, ami képes sokáig lebegni.Esetleg egy F450 váz alapnak?
Lehet sima front kamerás:
Lehet front kamerás gimballal:
De akár alsó gimbalos is:
Részemről egyelőre maradok a Robocatnél:
Többiektől bocsi, tudom unalmas már...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged