- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #14752 üzenetére
Az X250 gyárilag nem sportos. Nem butított kontrollerrel ugyan olyan jó (ha nem jobb), mint az U807-es.
Az X6058-at még igy sem nyomja le, de az meg időközben elkurvult, ma már szinte biztos, hogy upgradelt PCB-vel jön, ami ebben a műfajban semmi jót nem jelent.A hozzászólásodból úgy tűnik, nincs Aviax-od. Nekem van. Igen, a vízállóság volt a hívószó, de nem ezért ajánlom Syma X5C helyett. Hanem azért, mert jobban néz ki, olcsóbb, masszívabb, szerszám nélkül tudsz prop-ot cserélni, annál is stabilabb és a szélre sem olyan érzékeny.
Tarantula 1505: Az is van (semmi olyat nem ajánlok, amivel nincs személyes tapasztalat). A review-k nem hazudnak, nagyon vicces kis jószág. Nagyon könnyű, repkészen nincs 70 gramm, így nem lehet lezúzni és másban sem tud komoly kárt tenni. High-raten úgy pörög, mint a motolla, a mikrókra is köröket ver. 716-os motorok hajtják, amiket gombokért vehetsz egy marékkal. Egy baja van: a tejfölös-doboz kasztni + tejfölös-doboz csomagolás + posta. Nem egyértelmű, hogy mi lesz a csomagban, mikor átveszed a futártól.
-
Patics
tag
válasz
Jackal2 #14713 üzenetére
Érdekes kérdés ez a "mit vegyek elsőre"? Nyilván mindenki eldönti saját maga. Én is csak leírom a saját véleményemet, tapasztalatomat...
Van aki azt mondja, veszek, 400 ezerért egyet, aztán ha összetörőm veszek még kettőt, annyi pénzem van mint a szemét... Egyre többen vannak így... Én, nem...
Én kb. 6 éve vettem meg az első helimet, a már 30 éve modellező kollégám sztorijain felbuzdulva. Egy 18 ezer Ft-os koaxot. Mondtam, szeretnék majd a szobából kirepülni vele a teraszajtón, megkerülni a parkban egy fát és vissza a szobába.
Hohó... mondta a kollégám, majd két év gyakorlás után... nem lett igaza, majd három év gyakorlás kellett hozzá... ja, és szimulátorozás a kezdetektől fogva.. Na, jó, lehet lassan tanulok.
Már egész jól ment a következő, kis 250-essel a repülés, amikor megvettem az 500-ast. 180 ezer Ft volt. Bekapcsoltam, felemelkedtem vele, és 3 másodperc múlva a földhöz csaptam. 60 ezer Ft volt a kár és 2 hónap az alkatrész beszerzés, javítás. Aztán újabb hónap múlva mindezt megismételtem, de akkor már eljutottam több mint 10 perc repülésig.
Persze a drón teljesen más, ez tényleg gyerekjáték... de ez is le tud zuhanni... nem is kicsit... Elég egy zárlatos akkucella. Na persze aki profi, az lehozza álló motorokkal is... a helit. A drónokon azonban nincs autorotáció, ha leáll a motor, az lejön mint a kő.
Persze változnak az idők... Több esetet láttam, amikor a sporttárs, építette egy évig a repcsijét. Majd bepakolta a családot, kiautózott 50 Km-re a modellreptérre, felszállt, 10 másodperc múlva lezuhant, még beszélgetett fél órát a többiekkel és ment haza családostól, újabb egy évig építeni...
Igen, ma van aki megveszi a Phantomot, és cigivel a szájban, nagymenőként repked vele az autópálya felett... Kinek a pap, kinek a papné... igaz, ő nem is sporttárs, "csak" egy dróntulajdonos.
De persze tisztelet a kivételnek és lehet az is, nem jól látom ezt a kérdést..
-
válasz
Jackal2 #14713 üzenetére
ha nem repülni akar, csak fotózni vagy videózni fentről, akkor miért kellene mesterien racert vezetnie?
egyáltalán honnantól számít repülni tudásnak?
fel tudok szállni auto takeoff nélkül, tudok repülni x kört atti módban, le tudom tenni autolanding nélkül. racert valószínűleg nem tudok jól terelgetni. akkor én most hova sorolódok?
-
Jackal2
senior tag
válasz
Jackal2 #14555 üzenetére
Nem csak porral oltókat néztem, hanem olyat is, ami olajhoz való (CO2? De majd Dudicukrász megmondja), mert a konyhában jellemzően az ég.
Szóval néztem mindenfélét, de olyat nem akarok, ami dzsuvát hagy, miután eloltotta a tüzet, mert akkor ugyan ott vagyok kárban
Szóval lehet két különböző lesz, egy porral oltó és egy másik.
-
cris78
őstag
válasz
Jackal2 #14520 üzenetére
Azért ezzel is simán le lehet forgatni egy Beastie Boys klipet
-
yoke76
újonc
válasz
Jackal2 #14467 üzenetére
Osztom a véleményt, tényleg csak akadály a propvédő, csak eleinte használtam, míg rá nem jöttem, hogy csak felakadni lehet miatta. Nélkülük is estem már cifrákat, de még az eredeti propok vannak fent. A külömbség annyi, hogy ha fával találkozik, nem kell mászni, mert leesik. Más: mjx táv elvileg jelzi ha merül az elem. Ma délután majdnem itthagyott a gép megint, mire rájöttem, hogy az elemek a távban a hunyók. Hárman együtt 3.8 v . A bibi csak az, hogy a kijelző
szerint fullon voltak. -
csmat
senior tag
válasz
Jackal2 #14459 üzenetére
Olyan nincs, ami 1-2 esetleg 3s akksikat tölt?
Ez ugye nem eredeti? nagyon szar lehet ez?
-
Watt25
veterán
válasz
Jackal2 #14461 üzenetére
Én az X5C-vel elég sokat repkedek otthon, egyszerűen nem jutok odáig, hogy ki tudjak menni. (Vagy szar idő van.) De én sem igazán értem ezt a propvédő dolgot. Eddigi tapasztalataim:
1. Folyton felhajlik, ezért hozzáér a prop-hoz...
2. Az első dolog, ami eltört, az a propvédő. Oké, végül is ezért van, rá lehet fogni, hogy megvédte a prop-ot, meg az egész gépet, de...
3. A 2. pont miatt már inkább le is vettem mindet, viszont még mindig semmi más nem sérült meg... Pedig egyre kevésbé vigyázok rá, kétszer fullba nekicsaptam lámpaoszlopnak (persze ez pont nem itthon volt), próbáltam a feldobásos indulást, ami csúnyán félresikerült, stb... De még mindig semmi baja az egésznek... (A propvédőkön kívül.)
Egyetlen esetben van értelme: amikor éppen csak nekikoccolom a falnak. Az ellen picit véd... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #14383 üzenetére
Mennyibe fogadjunk, hogy valami fogalmatlan donteshozo latott par YT videot, es az alapjan izzad a segge, hogy hu meg ha. Ez alapjan en urtechnologiat hasznalok. Ja nem, csak egy par euros femdobozt. Barcsak a hajokon is hasznalnanak aceltarolot, peldaul kontenert. Oh, wait ?!?
Ja tenyleg, tegnap vettem akkut GearBestrol, ma jott a mail h shipped. Futas, gyerekek, futas amig engedik!
-
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #14361 üzenetére
Ez a 3d jópofa. Nagyobb akksi, nagyobb propok, mé' nem ezt vettem anno!
A H20 ellen nálam az szólna, hogy az akksija ugyanakkora, mint a H8 minié, de négy helyett hat motorra.
---Alakul a 150-es is, "új" vezérlő, új tervek... Szét kéne dönteni a vevőt, hogy be tudjam imádkozni erre a pici helyre, de még nem vitt rá a lélek. Lehet veszek egy másikat, kár hogy futaba alig-alig van az apróban. Tegnap bezzeg elvittek egy komplett Turnigy I6-ot 5900 forintért, na az kellett volna, nem sajnálnám faragni.
-
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #14341 üzenetére
Annyira azért nem dől össze a világ! Hobbykingnél 4s 1400mAh 65C Turnigy Multistar "kis türelemmel" 22.58.
És ez itt van három-négy nap alatt. Igen, van $11 postaköltség, de venni kell egyszerre sokat, oszt jónapot.Összevásároltam ma sokféle 65-öst meglátjuk, ki mit szeret majd.
-
-=Starwing=-
tag
válasz
Jackal2 #14232 üzenetére
Teljesen egyetértek a véleményeddel.
A gyári kamera nyilván gagyi, és kizárólag arra használnám, hogy a filmezendő célra tudjam érdemben irányítani/pozícionálni a quadot.A JJRC X1-et is fontolgatom egy ideje, tetszik, és láttam már ráheggesztett Syma X5C - 1 X5SC 5.8G FPV Camera Fitting -el.
Jjrc x1 with syma x5 fpv camera test flight
És ehhez kell mondjuk egy Runcam HD
JJRC X1 + Runcam
Ezzel a videó minőséggel már kiegyeznék. szerintetek, ha rárögzítenék egy Syma FPV szettet, azt még elviselné? -
Ra3
őstag
válasz
Jackal2 #14220 üzenetére
Köszi a válaszokat, még megrágom aztán lehet hogy beugrok az X101-be, spanyol raktárból most 21k-ért jön.
Kamerát csak kipróbálás jelleggel tennék rá, a neten láttam jópár videót, azért azokból sejtem hogy enyhén szólva se lesz Phantom minőségű a felvétel
Valameddig tudnám nézni a kamera képét, van rajta wifi, bár a hatótáv valószínűleg eléggé limitált, arra azért elég hogy lássam jól van-e belőve a szög. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #14148 üzenetére
En most 1.5 napig voltam otthon, ugy nekiestem a racernek, mint foxi a labtorlonek. Menezned legyszi, h neked is ugyanazok-e a PID-ek baseflighban mint nekem? Valahogy nem hagy nyugodni, h ilyen gagyira allitananak egy RTF gepet. Vagy megis? A tulfordulas tenyleg csak akkor jon elo ha csapatod neki nyelgazon, de akkor a legfajdalmasabb.
Valami ilyesmi lehet a JJRC X1 rakfeneje.
Legalabb az osszes esesemet felvettem a fedelzeti Runcammel.
+ jotanacs a Raceres kollegaknak - vagy szereljetek fel a motordonto muanyagot vagy a kameramounttal csinaljatok valamit, mert nekem csak a fold latszik nagyobb sebessegnel. -
kimista
aktív tag
válasz
Jackal2 #14102 üzenetére
bomlasztod itt a néped, elmegy mindenkinek a drónozástól
egyébként teljesen igazad van, habár én nem sajnálom h megvettem a cx-20at, de tény, h 200at megér a p3, csak ugye az kétszáz. És aki nincs eleresztve pénzzel, de azonnal repülni akar, az megveszi a gépet, köv hónapban a kamerát, utána a gimbalt.egyébként én is átállok nemsokára racer frontra. megjöttek már a zmr250-es kited? hogy állsz a NH 280-al?
-
maj-viktor
őstag
válasz
Jackal2 #14102 üzenetére
Na pont ezért mondtam le a Cheerson CX20-ról (pedig az volt tervben következő lépésnek)... lementek a DJI P3 ára a 10éves szülinapkor, így 200E-ért kompletten megkapod megbízható márkától... garanciával... és nem kell semmit "szererlned" - kiveszed és tökéletsen működik... míg azért egy általad leírt alkatrész vásárlással simán kibukhat kompatibilitási probléma, ha az egyén nem körültekintően vásárol be...
DJI-t gyártótól vettem EU raktárból 188E volt (itthon átlag ~200E), 5nap alatt megjött DHL futárral Angliából, így ÁFA-vám már benne volt, nem volt semmi plusz!
(tudom uncsi, hogy mindig berakom, de: bit.ly/JunkieeeBoyDJIP3StandardBLOGPOSZT)
-
-
synar
őstag
válasz
Jackal2 #14011 üzenetére
B@sszus, most ment el a kedvem az egésztől, pedig már kezdtem élvezni, de ennek így tényleg semmi értelme. Igazat kell, hogy adjak mindenben. Már le is mondtam az alkatrészrendeléseimet. Ha jön a jó idő még egyszer kimegyek reptetni a két madarat és ha el akarnak szökni, engedem hadd menjenek, majd keresek valami földhözragadt hobbit...
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #14080 üzenetére
Az a baj, hogy elég sok kompromisszumot kell azért kötni ebben a kategóriában: Yi - nincs LCD, bugzik (ezt még a PH-s teszt is kiemeli), nem járnak hozzá tartozékok (egy eredeti vizálló tok 8k a BG-ről), viszont Sony szenzor van benne, egész jó a kép minősége; EKEN - jár hozzá sok tartozék, van LCD kijelző, cserébe gyengébb minőség, stb.
Erősen elgondolkodtam azon is, hogy elmozduljak a Firefly 6S, Sj5000X Elite, Git 2 irányba. Viszont sajna csak az SJ5000X Elite van jelenleg EU raktárban: 43k BG-n, amit sokallok érte. A Firefly 6S 30k-ért szimpatikus lenne ugyancsak BG-ről, de nem EU, ugyan ott vagyunk mint az SJ-vel... -
dreizwanzig
tag
válasz
Jackal2 #14011 üzenetére
hát igen, pontosan ezt érzem. Tök poén volt kamerázgatni, de otthon, meg a melóhely mellett már uncsi. Sok helyre el kéne menni, messzebbre, hogy maradjon benne valami potenciál.
Így jelenleg azt érzem, hogy hiába ruháznék be egy drágább cuccba, arra is ráunnék elég hamar...racer dolog nem annyira érdekel. Nincs ennyi időm szerelgetéssel foglalkozni + nem akarok még egy költséges hobbit (mert ugye az állandó szereléshez állandóan kell rendelni a cuccokat is)
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #13978 üzenetére
Nanáhogy. Allien Alient vett.
70 dolcsi, amikor maga az FPV szet lenne ennyi.
Kérdés, hogyan tudnám át fabrikálni pl az X600-ra.
Igaz, először azt is át kellene szerelnem, ugye nekem is megjött az alja, és a magasított FEKETE lábak is, több garnitúra.
Miért ne köthetnéd rá a gyári ledek helyére???Ha villog, már mindegy, mert gyorsan le kell szállni vele...
-
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #13942 üzenetére
Igen, igazad van, de...
Sikerült összerakni a gépet így is, nem túl nagyra, ami mostanra inkább zavar a gaggyer váz, s nem a méret. A picike nagyon bejön!
---
Illik, szokták az egyenes tüskéket 90 fokosra átforrasztani a vezérlőn? Én biztosan nem csinálom meg, nem vagyok túl ügyes forrasztó, nem akarom elégetni a lapot.
Vagy workaroundként, milyen hüvelyt lehetne a vezetékekre rakni, ami nem fél centit lóg túl a tüskén. Kérdezzem a lomexben, ugye? -
Patics
tag
válasz
Jackal2 #13927 üzenetére
A ledek nagyon érzékenyek a feszültség ingadozásra, nem szeretik, csöken az élettartamuk tőle, bár egy drónt még lehet így is túlélnek... A ki-be kapcsolásra nem érzékenyek, ezért általában stabil (5-12 V) feszültséget igényelnek.
A 12V-os led 7.4 v-on egyáltalán nem világít, mivel 8.5 V a kapcsolófeszültsége.
Ma ha lesz időm végzek néhány próbát (ledekkel dolgozom, igaz a reklámvilágításban nem a modelkedésben), este leírom a tapasztalataimat...
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #13927 üzenetére
Én speciel gondolkodás nélkül kibakknám az eredeti ledeket a picsbe. Nappal reptetve, pár méterrel a föld felett használva totál értelmetlen. De még magasabban se, ha relative messze van, se látszanak, akkor meg minek? Vagy ne is legyen ennyi erővel. Na jó, azért kellene, hogy amikor villog, az azért jelzés.
De, akkor már ha ezeket megtartanád, vezessed ki sréhen hátra fele, ragaszd fel, és ennyi.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #13921 üzenetére
Szerintem 5V-ra hasznalhatod:
1. kameracsati 5V-jat
2. Bepitett LED-ek meghajtasat
3. 2 dollaros UBEC. Mivel nem akamerara megy meg a ferritgyurut is lesporolhatodEjszakai repuleshez nekem teljesen megfelelnek a kopter LEDjei. Az a baj, ha elkezd merulni elkezd villogni is. Es latszik, nem latszik, latszik, nem latszik. Majdnem igy parkoltam fel a szomszed hazra.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #13921 üzenetére
Beindult a 12V-os is, de nem teszteltem, hogy meddig menne, és ugye ezt csak úgy lehetne, ha közben még a kopter is normál üzemmódba repkedne. Ezen felül a linkek között VAN kifejezetten Neked/Nekünk (2s-re) való ledes cucc is. Ha van multimétered, mérd meg, mennyit kapnak a gyári ledek, és ha ez 5V, akkor egyszerű a csere...
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #13885 üzenetére
Van led szalagom, de persze 12V-osak. De, az X600 akksija meghajtja közvetlenül rádugva. Azt nem tudom, hogyan működne normálisan a gépen használva... De BG-n keress rá:
5V LED
Van pár ígéretes darab:
ez specie RC-re készült de csak 3 led
Ez meg EU raktárból is van.
Van buzzerrel szerelt is, de ez speckó cucc, nem bizti, hogy jó.
Illetve, USB-ről (azaz 5V-s) hajtható led szalag több színben.
Ez is érdekes lehet.
Nézd meg a többit is, hiszen több kopterre is KELl raknod. -
koko 959
csendes újonc
válasz
Jackal2 #13890 üzenetére
Mint írtam tegnap led-et akarok tenni az x5c elejére mivel ha előre döntöm a gépet nem látom merre van az eleje. Ezt azért írom Neked mert te is 5 v-os led szalagban gondolkodol. Az 1 db led 4,2 V-ról 15-16 mA-t vesz fel és 150 m távolságból még határozottan látható. Ha ez kevés Számodra akkor még mindig lehet párhuzamosan kötve növelni a darabszámot, de akkor az áramfelvétele szorzódik a darabszámnak megfelelően. Ha gondolod ilyen led-et tudok Neked adni. Én azért gondolkodom ebben mivel ráköthető a gép áramforrására és érdemben nem rövidül a repidő.
-
dreizwanzig
tag
válasz
Jackal2 #13895 üzenetére
Hmm...
ITT a b6 leírása
A 4-es számú oldalon azt írja, hogy így csak akkor kell csatlakoztatni, ha balance programmal akarom tölteni. Tehát én úgy értem, ha pl kisütöm, akkor nem. Márpedig kisütéssel, gyorstöltéssel, meg sehogy sem tölti. -
mgy
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged