-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
-
Arti1
aktív tag
válasz
Jackal2 #16731 üzenetére
Két eset lehet, ha már megvolt a refund.
1. Hagyják az egészet, belefér az előre kalkulált veszteségek közé.
2. Megnézik, mennyire vagy kedves és mikor látják, hogy átvette, kérnek egy repay-t, de az már csak kérés, nem tudnak kötelezni ezzel a rendeléssel kapcsolatban semmire. Max kapsz a neved mellé egy fekete pontot (vagy az árakhoz egy szorzót)
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #16697 üzenetére
Elég jókat írnak róla: itt és itt. Négy 3S aksit (3 db 3000-es és egy 2200-es, nem beszélve az 1S aksikról) már kényelmesebb lenne két töltővel tölteni (Sky RC E4-em van jelenleg). A másik befutó a B6 Mini lenne, de ahhoz még kell táp, úgy drágább is és csak 60 W. A B6 mellett az szól csak, hogy azt sokan megelégedve használják.
-
kimista
aktív tag
válasz
Jackal2 #16675 üzenetére
na baszki, megint majdnem összetörtem a cx-20at.. persze user error. Tessék tanulni:
Előzmény: vettem multistar 5.2-t, ehhez kicsit meg kellett emelni a pdb-t. A gps kint van a dome-ban, iránytű rákerült az FC tetejére. pdb emelésekor valahogy tönkretettem egy esc-t, rendeltem, cseréltem, kalibráltam. kimentem terepre, csináltam repülés kalibrációt. manuál modban minden ok. gps hold-ban kicsit fura. 1-2 percig minden rendben, aztán elkezd sodródni. fél perc múlva már annyira sodródik, hogy nem tudok ellenkormányozni. manuál módba kénytelen voltam visszamenni, annyira ment.. persze ezidő alatt távolodótt tőlem, neki a fáknak.. manuál mód, gáz maxra, emelkedés hogy nyerjek egy kis időt (pánik megvolt) mindegy, túl magasan volt, gondoltam lehozom. gáz nullára (azt hittem gps holdban van, ez volt a hiba!) motorok leálltak. gép zuhan mint egy kő.. fejjel lefelé.. már láttam h ripityára törik, azért nem kevés magasságból zuhant... persze nyomom a gázt valamit próbálok, hát nem visszaállt egyenesbe föld fölött pár méterrel? majd összeszartam magam
utána kipróbáltam a stock batteryvel, de ugyanúgy sodródik. a flip nyilvánvalóan user error, elfelejtettem h nem gpsholdban vagyok..
valakinek vmi tipp a sodródásra? szó szerint nem merek gps holdban repülni, csak manuálban.. -
KisApám
addikt
válasz
Jackal2 #16675 üzenetére
Valeszeg inkább jövöre veszek egy DJI Phantom 3 Standard-ot.
Most még elbohóckodom a v686g-vel, azaz jól begyakorlom magamat, hogy azt a "kicsivel" drágább Phantomot nehogy összetörjem könnyedén.
A DJI Phantom 3 Standard, ahogy írod, jól össze van rakva.
Nem kell vacakolni, hogy milyen gimbalt meg kamerát vegyek. A kamera képe gyönyörű, ahogy néztem, SJ-ben vagy GoProban aranyárban volna olyan minőségű kamera, no meg gimbal is.
Jövőre, akár használtan is, 140 000 körül tuti lesz pár jó vétel. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #16595 üzenetére
lishi 6052-est találsz alin is, ebayen is, sőt GB-n is (utóbbin csak kék l6052w van).
Mondjuk csak gyűjtőknek ajánlott, olyan horror áruk van.
Amúgy az is elkurvult az update óta, úgyhogy nem sokat vesztettél.A lightake-en viszont van X6058 és Bojiang S1/S2 is (mondjuk, ezek is upgradeltek, ami manapság semmi jót nem jelent)
Sportyból még az Attop-okra is érdemes figyelni, csak azok meg olyan dagadtak, mint egy syma.. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #16612 üzenetére
Akkor most 2 pines kell? Az is van. JST SH 2 Pin 1.00mm
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #16609 üzenetére
Nem fogsz ki rajtam! JST SH 3 pin 1mm
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
Jackal2 #16596 üzenetére
Nekem is kéne egy két dolog. Leginkább valami kétoldalú (3M) ragasztó és valami led szalag.
Valami olcsó és 5 voltos led szalagot akarok venni, de ilyet sehol sem találok.Alarmom van de csak olyan hogyha sok ideig nem mozgatom az előre hátra kart akkor csipog. Sajnos így meg belehallatszik a videóimba a csipogás(Mivel sokszor nem megyek előre/hátra).
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #16560 üzenetére
Ebben most melyik kamera van ( C4002? mert akkor kukázd nyugodtan)? Amúgy, minek vetté ilyentet?
Én elvből nem vettem meg (meg nem tudom az összes MJX gépet megvenni
). Bár, ahogy gondolom, Nálad ez se bírja nyárig, és tuti, hogy darabokra töröd.
Kérdés, hogy pl az x800-x600-l mennyire lenne kompatibilis. Pl propeller mérete, lábak.
Mondjuk, méretre, (már a prop) inkább az x600-ra hasonlít.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Jackal2 #16585 üzenetére
Akkor beállok a sorba.
Hátha tud valaki megoldást:
Vettem egy GPS-t konfigurálás még kérdéses, de a gyári kábelt nem akarom szétbarmolni.
Milyen csatlakozó ennek a neve (gps oldali).
A gyári kábel mindkét végén ilyen csati van, de nem akarom még szétbarmolni.
Az jó megoldás, ha szervó kábel hosszabbító apa végén a tüskét elvékonyítom?
Tudom nem esztétikus, de BG-ről mire ideér túl leszünk a munka ünnepén is.
Esetleg miből lehet ilyen végű kábelt bányászni?+Topikot támogatom... csak a nevét kell jól megválasztani, de lehet azon a pár emberen aki bekérdez, hogy milyen gépet vegyen mindenki átmenne oda.
-
Game-over
aktív tag
válasz
Jackal2 #16587 üzenetére
Én is rendeltem a kétezresből ma (köszönet az akcióért X10Dead-nek
)
Nekem meg ma jött egy H8 mini pluszba, meg az ajándék JJRC H20 BG-től
Arti1: Nekem ma hozta a postás a március közepén rendelt X8G akksikat (2db) TD-ről rendelve gond nélkül ittvolt, és NL postával jött, nem hajóval.
-
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #16538 üzenetére
Szerintem simán sz.rul tudnak angolul, restrictiont akart írni. Nekem eddig két refundom volt, egy meg nem érkezett csomag, egy másik meg tönkrement termék miatt, pézt küldtek, mást nem szívesen fogadtam volna el. Most nyílt a harmadik a tönkrement tápra, kíváncsi leszek.
-
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #16506 üzenetére
Ne nyafogj, egy rendes frsky vevő négyszer ennyi, igaz cseppet többet is tud.
Aztán ott vannak a rendes gyártók, nem ezek a dzsunkalovagok... :-D
---Megmértem a két új h8 mini akksit. Imaxszal merítettem, töltöttem csutkára, az egyikbe 190, a másikba 210mAh ment. Nem rossz, a névleges kapacitásuk 180mAh. Jajj, melyiket adjam vajon el?!
-
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #16479 üzenetére
Buzzer az Nighthawkhoz, configgal együtt. (nem a gyári emax buzzer, de ugyan azt kell csinálni azzal is):
EMAX Nighthawk 280 Pro - Adding a buzzer to act as a 'Lost Model Alarm' -
szacsee
nagyúr
válasz
Jackal2 #16488 üzenetére
Leszállólábnak facsavar + forróragasztó rúdját nem próbáltad? Occó csak lehet nehéz. Rövid facsavarral Max kifordul a rúdból, de mindkettő filléres cucc. Esetleg kemény szivacsból talp. Pl amibe eachine vevőt rakják a dobozba... Vagy hasonlót.Zmr v2 már berendelve majd kíváncsi leszek hogy bírja. Flysky fs-i6-hoz van 2 antennás vevő? Sajátra majd frsky xsr-t teszek... vagy x4r sb-t. 😊
-
szacsee
nagyúr
válasz
Jackal2 #16480 üzenetére
Köszi a választ!
Mindegy, hogy BG2204, vagy a Falconhoz adott 2204 lesz?
Nem találtam semmi adatot thrust és amp táblázatot ezzel kapcsolatban 3/4S illetve 5030-6045-ig.
PDB-t is azért rendeltem még egyet, mert a diatone pdb-re 40A max input powert írt rá, azt meg lehet nem tervezték túl mint emaxék.
Tapasztalatok kegyetlen jól jönnek, mert igaz nem akarok bespájzolni, de jó ha leírjátok mi megy tönkre, hogy tudjunk rá felkészülni. Elméletben kezd összeállni a kép, hogy miképp építem meg, de még van egy két vak folt mint a taranisnál, aztán kézbe véve kitisztult minden. (ott is az a bibi, hogy sok mindent több módon meg lehet oldani és elveszik az ember a lehetőségekben).
Vázat nézegetem, hogy milyen kiegészítőt találok hozzá, de lehet brahiból berendelek egy falcon tetőt és ha jó a lyuktáv, akkor törésenként 1000Ft vállalható. Ahogy nézem az is ZMR furatokkal operálhat.
Esetleg a középső lapot duplán rakom, talán úgy nem annyira törik, vagy a fene tudja.Távon agyalok, hogy mi legyen. racerhez elég lehet a 6 csatorna is éppen és így 13-15K körül megúsznám.
Igazából ajándék lenne öcsémnek, de nem tudom mennyire kapja el a gépszíj Őt is. Ha elkapja úgy is vesz 9 csatornásat, ha meg nem akkor nem költekeztem túl magam.
Flysky FS-i6 van raktáron EU-ban 13 pénzért, gyakorolni jó lesz az elején ha meg már megy az orientáció és egyéb nyalángságok, akkor dobok lehet venni AB vevőt is.
Bár szerintem ha jól megcsináljuk, akkor 5-ös csatornán repmódot vált, 6-on csipogtat pl.
OSD-re pedig kitesszük a feszt és probléma megoldva.... -
mgy
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #16450 üzenetére
Az en MJX X600-om 120-130m-nel nem tudott tobbet google maps szerint. A NiHui U807 meg 160-at megy. A furcsa az volt, h roll / pitch mukodott a hatotav szelen, csak a yaw nem. Kezelheto, de elegge erdekes vislkedes.
Amugy nekem az X600 nagyon tetszene, meg a gyorsan doglo mototokat is megbocsajtanam, de ez a ratusszentestol toro bilimuanyag megbocsajthatatlan. Amennyiben himes tojaskent banik vele az ember OK. De amikor elkezdtem durvabban kenni, magatol szethullott. Van egy olyan erzesem h az uj "killer feature"-k koze a jobb minosegu vaz nem kerult bele.
De az a vicc, h a tized milimeter vastag muanyag szinte ragaszthatatlan. Az epoxyt kotes utan siman le tudtam hamozni a vazrol, en meg lestem h WTF. RCGroups-on azt ajanlottak h vegyek uj vazat + egy urge h ragasszam valami uber szuper amerikai epoxyval. Na o megragasztotta, azota viszont hallgat mint sz*r a gyomban.Es az a legszebb h beirom googleba h "MJX X600 glue" es engem dob ki elsok kozott, ahogy arra verem a nyalam h nem fogja az epoxy.
Kicsi a vilag, no!
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #16450 üzenetére
Tudni nem tudom, csak tipp. Mivel a cucc wifin keresztül löki, ezért ha van cardboardod, akkor ott "láthatod" a cuccot. Mű FPV. Kb fél perc, és jön a taccs.
Hiszen ha folyamatos a mozgás még csak-csak, de wifin inkább vicces.
De, a X104T érdekesebb lehet, ha lentebb megy az ára. 5.8G FPV már azért nem rossz.120 dodót nem biztos, hogy megér.
Teréz Atya, kicsi, és raknak rá.
Kellene egy névtábla is rája. Bár megteszi egy nfc chip is.
-
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #16330 üzenetére
Ha nem sürgős akkor pár hét és megjön az enyém is. Majd fel szeretném csavarozni az antenna tartót (legalább is most még), amit sanszos, hogy nem úszok meg szétszedés és fúrás nélkül.
Esetleg valamelyik hétvégén kiugrom a hajógyárira megnézni. Ha eddigre megjön a csati/kábel akkor viszem azt is
A tracking szerint 3 nap alatt az országba ért. Bár 2 nappal korábbi az első "esemény" dátuma, mint a vásárlásé. Szal kicsit szkeptikus vagyok... -
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #16298 üzenetére
Én ez alapján vettem egy ilyen packot.. Ha megjön és tényleg jó lesz a Nighthawkhoz, szívesen adok párat
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #16246 üzenetére
Ejj, szakadj mar le errol az antennacsucsrol, mert senki nem allitotta, hogy azzal kell celba venni a gepet. Az viszont szimpla fizika, hogy a magneses mezo meroleges az elektromos ter iranyara. Es a polarizacio iranyat kozmegegyezes szerint az elektromernokok az aram iranya alapjan hatarozzak meg. A magneses mezo attol meg ra merolegesen terjed.
Viszont vegyuk eszre h altalaban vizszintesen tobb szaz meter a szukseges hatotav, fuggolesen ennek a toredeke. Amennyiben magasra akarsz menni nyugodtan forditsd ugy az antennadat. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #16215 üzenetére
Ee!
Lattal te mar a folddel parhuzamos adotornyot? Sehol nem allitottam, hogy a az antennanak a kopterre kene mutatni. Elektrotechnikaban az antenna polarizacioja alatt az elektromos jel iranyat ertik. Ez fel-le mozog egy, a foldre meroleges botantennaban. A magneses ter erre merolegesen jon letre alabb:
Kep innen.
Ha lehajtod oldalra az antennat akkor a sugarzott jel is elfordul. A legnagyobb erossege egy szuk korben veled szemben lesz es eleg magasan, nem pedig korkorosen korulotted. Szerintem ez utubbi a kivanatos. -
mgy
senior tag
-
enter02
csendes tag
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #16176 üzenetére
Visszakozom.
Tényleg van, de én nem pöcsölök vele. Van olyan fordítva bekötött motorom az Aviaxon, ami már a második rendesen bekötött csere darabot is túlélte. Szerintem hamarabb nyírják ki a crash-ekből származó ütések, mint a rossz forgásirány. (Ha az 1/3-os élettartamot módosítod 2/3-ra , akkor nem is vitatkozom tovább :-)
A rezes verziót próbáld meg melegíteni és úgy lehúzni. A réz hőtágulása jóval nagyobb az acélnál (kb 1.5 szerese?) -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #16166 üzenetére
Az akku alapján sima 1S motorok.
Mindegy, hogy cw-s vagy ccw-s, ezeknél nincs dedikált forgásirány, csak a madzag színe változik. Fordítva bekötöd és jónapot.
A régi motorról meg át kell tenni a fogaskereket. 820-nál max a tengely hossza változik, az átmérője 99% hogy 1 mm-es -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #16114 üzenetére
Wehehe, hat igen.
Elfelejtettem irni, hogy ez egy also kozelites, csakhogy legyen egy elkepzeles kb. mennyit kell osszerakni egy kezdo szetthez. Persze mar nekem is sokkal tobbe van.
Btw. a Quanum V2 elegge madaretvagyu egy Racerhez kepest. 1500mAh akkurol kepes 2-3 orat is menni. Nekem sikerult igy is tulmeriteni az egyik akkut (2.8V), mert amig az MJX X600-at javitottam, elfelejtettem kikapcsolni. Amator hiba, evvan. Mindegy, az akku megy, csak megugrott a belso ellenallasa, igyhat kineveztem a hivatalos FPV akkunak.Am lehet en beszerzek egy finom lombfureszt vagy vasfureszt. Az biztos h valamikor a jovoben foltozni kell majd az egyik karbon vazat, ahhoz formara vagni a merevitest meg kelleni fog. Furom mar van.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #16125 üzenetére
Házibarkács RLZ!
Az X8-asra faragott DJI lábak nálam is túl ruganyosak lettek, illetve az emelt súlypont miatt állandóan felborult leszállásnál, úgyhogy én is a kipeckelés mellett döntöttem.
Kicsit drágább, de Tarot 680-as talpat minden sarkon lehet kapni. 280/10/9 mm-es. (A gyorskötöző ingyen volt) -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #16132 üzenetére
De ha lepotty, a karbon cső megmarad!
Aztatat rá rakhatod a köv. vázra merevítésnek.
Én berendeltem az X600-mnak a táskát, me megérdemli, ha már nem használom.
Legalábbis, mostanában az Alien-t hajtom.
De, majd mostmár aztatat is előveszem, meg persze én is át akarom építeni, a hosszabb lábakra, csak ehhez ugye totál szét kell szedni.
De ez van, és SZERETEM az MJX X600-t.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #16109 üzenetére
Köszi, de sajnos a héten délután dolgozok, csak délelőtt jó, vagy hétvége.
Most rendeltem 10pár 5045-ös proppot.
Azt mondod az eachine 1500/25c aksi nem tudja kiszolgalni a 5045-s proppot?
Nekem van ilyen eachine aksim, a gyári proppok pedig 5045-ösek és nagyon jól ment vele a gép. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #16083 üzenetére
Hehhhe :-)
Hááát, én úgy gondolom a feelingnek ez is része, de a csavarozós-ragasztgatós móka iránti kezdődő gyűlöletedet át tudom érezni.
Ha ez vigasztal, most érkezett egy raklap 2 eres micro-jst csatlakozó, zsugorcső meg bizbasz mert Tervszerű Megelőző Karbantartás keretében megkezdem a gyógyegerek motorcsatlakozásainak átépítését modulárisra, annyira felbosszantott, mikor legutóbb a 1505-ösben jó motort cseréltem a rossz helyett...A hajtómű tisztításra az ecsetet száműztem, mert ha durván bánok vele, akkor hullhat a szőre, azt meg megint nem jó utólag, csipesszel kipiszkálni. Erre a célra bevetettem Anya ultrahangos ékszer-mosóját, akinek ugyan nem volt őszinte a mosolya a birkaszaros fogaskerekek láttán, de még tűr...
A brushless sem gondozás-mentes, sőt. Csak azt babusgatod és nem sajnálod rá (annyira) az időt.
-
MaTpr0F
senior tag
válasz
Jackal2 #16100 üzenetére
Akkor ezeket a modelleket fogom nézegetni.
A táv+vevő, propellereket HK-ről szeretném rendelni (ismerem már + EU raktár)
Az ő kínálatukból tudsz esetleg ajánlani nekem megfelelőket?Lipo aksikban jártasabb vagyok már (airsoft), de mint értesz verseny akku alatt ( ?S ?C mAh?)?
Illetve az fpv. Gondolom a szemüvegek a zsebbenyúlósabb kategóriába esnek, szóval maradnék a monitornál egyelőre. Valami ajánlott modell (meg vevő hozzá esetleg ha nincs beleépítve)?
-
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #16092 üzenetére
Kb. ezzel az erősséggel fogtam sok éve az autóépítésbe is. Valamelyik pályanapra még nem állt össze a sokszáz lóerő, de azért mentem bandázni a haverokkal, ha meg már ott voltam, persze, hogy fel a csíkra. Természetesen dízel kombi mondeóval is kenték a szám, pedig legalább 2x erősebb volt az autóm, dehát a bele még félig lógott.
Volt persze röhögés, mikor valaki beült mellém, s kanyarokban a szerszámosládÁK csúszkáltak a csomiban, a borosüvegek gurultak a hátsó ülés előtt, ilyenek.
Bízhattok bennem! -
Patics
tag
válasz
Jackal2 #15948 üzenetére
Nekem is megérett a WLtoys V686G a felújításra. Bár becsületére legyen mondva, 60 startot (kb. 8 órát) repült alkatrész csere nélkül. kicsit görbültek a propjai, akadtak a motorok, törött az alsó felső ház az egyik karon, de a ragasztó, a hőlégpisztoly és a kötegelő csodákra képes. Még irányítható volt és nem adtam fel. Úgy vagyok mint a biciglivel: Újjal könnyű, na de 8-assal a kerékben, szalajtós pedállal és befogó fékekkel a nem semmi...
Szal. kapott új burkolatot, (1 hét alatt hozta a BG), motorokat, fogaskerekeket és propokat. Majdnem mint az új, 2 óra szerelés után, holnap főpróba (a szobában azért már próbáltam, szuper).
Tapasztalat: Ha motort cserélsz, fogaskereket is kell, mert használat alatt "összekopnak". Legalábbis erre következtetek abból, hogy új motorral a használt fogaskerék szorult. Új fogaskerékkel mint a vaj...
Tengelyt és csapágyakat is érdemes cserélni, ezt én most még kihagytam. Vagyis akinek van V686G-je, annak érdemes beszereznie és egyszerre cserélnie, amikor aktuális lesz:Ami törött, pl. ház
4 motor
4 prop
4 fogaskerék
4 tengely
8 csapágyÉs megint mint a gyári új
-
KisApám
addikt
válasz
Jackal2 #15951 üzenetére
A cirlce hovering az elvileg ha jól tudom az, hogy egy pont körül kering, kamerát odairányítod, és egész jó felvételeket lehet csinálni úgy, hogy nem nyulkálsz a távirányítóhoz. A cable cam-ot nem ismerem.
A CX-20 tényleg egyre jobban tetszik abban az árban és annyi tudással -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #15942 üzenetére
MJX X600 + FPV:
Elso repules - megrepedt az egyik kar a tovenel. Csak az also burkolat volt csereerett, de igy is evett a fene, mert tegnap egy oramba telt szetszedni, megnyujtani lannggal az akkutartot es osszerakni. Utalom a pepecselos melot, ez meg nagyon az volt.
Masodik - minden faxa, erre elrepult az egyik propeller. Hosszaban repedt meg a csavarnal.
Harmadik - propcsere, csinaltam egy fordulot FPV-vel, kcsit gyorsabban ert a fube leszallaskor. Erre a jobb felso kar kitort az osszetetelnel ahogy neked. En meg itt ulok 1 felig es 5 teli akkuval es azon gondolkozom hogy leontom az egeszet benzinnel, raszorom a LiPo-kat es meggyujtom. -
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #15939 üzenetére
Én pont úgy jártam a BG-n a syma x8g motorral mint te a gearbest-tel. Megrendeltem úgy hogy volt még raktáron, aztán 5 nap múlva írtak, hogy várni kéne 4-5 napot. Majd +10 nap múlva én írtam, hogy mi a pálya. Ja hát várni kéne még 9-11 napot. Mondom oké várok ha leggyorsabb postával küldik, válasz nélkül küldték a refund. Most is volt egy kábel ahol kezdődött, hogy várni kéne 4-5 napot de inkább én kértem a refundot
De hogy On is legyen, bár Teréz Atya már beelőzött
FS-IA6 és FS-A6B között a FS-A6B nagyobb tudású. FS-IA6hez képest van PWM és telemetria.
A FS-A6 meg a régi fajta vevő talán, egy antennás másik kettő kettő antennás
BG-n kb egy árban van a FS-A6 és FS-A6B. Én a FS-A6B-t venném (és majd fogom is, egyelőre még úton van távval a FS-A6-om) sőt a FS-A6B még olcsóbb is.Pont a napokban dumáltunk róla: #15856
-- szerkesztve:
Az iA6-ra is van rendes voltage telemetry hack -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #15939 üzenetére
Sebynek van egy jo videoja antennacsererol, de most nem emlexem a nevere. A lenyeg, h forrasztasnal nem szabad nagy kilogo csonkokat hagyni, mert az is kepes antennakent vislekedni es rontja fo antenna hatasfokat.
Ahogy nezem az FS-A6 is tamogatja az uj protokollt (afhds 2a). Az FS-IA6 2 antennaval erkezik, gondolom olyan mint a diversity videovevok, meg telemetriakent elkuldi a sajat feszultseget. Na bumm!
Az FS-IA6B meg tud PWM mellet mar PPM es serial kimenetet, rendes telemetriat. Hekkelessel meg serialom keresztul tud 10 csatornat.Koltoi kerdes:
Mivel ragasztod az MJX X600-at?
Azert koltoi, mert csak epoxym van. -
KisApám
addikt
válasz
Jackal2 #15931 üzenetére
A GearBest-től és a Banggood-ról is rendeltem már kb. 11-11 terméket. NEM azzal van gondom, hogy nem kapom meg őket. Azzal sosem volt.
A könyvekhez meg nem árulnak külön könyvlapokat, ha jól tudom, remélem Te sem kerestél még.
A kopterekehez (is) viszont árulnak rengeteg, majd minden alkatrészt - szinte mindegyikhez valamit.
No ehhez a Eachine H99-hez SEMMILYEN alkatrészt nem árulnak. Kb. 4 hónapja kapható, és azóta sem. És a fórumon adott válaszaikból is úgy tűnik (többszöri hitegetés után), hogy nem is igazán törik magukat, hogy legyen.
Ennyi a gondom. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #15931 üzenetére
Akkor 2 eszrevetelem lenne:
1. Ha meg nem orvosoltad a vevo gondjat:
Flysky i6 kozvetlen bindel a vevovel, tehat az uj protokollt hasznalja - afhds 2a. Namost az ia6, ia6b, ia10 elvileg bindelheto a tavoddal. En ia6b-t vennek minimum, mert sokkal tobbet tud az ia6-nal.
Ha a lereszelt vevoantenna a gond, akkor gond egy szal se, 3 euroert aruljak meg a legdragabb pozsonyi modelluzletben is. 50 ohmosat kerj, 2.4 gigara.
Esetleg az Ogre tavjahoz szerzel vevot a NightHawkhoz?
1.a honnan szereztel labat, mert nekem is kene.2. Szerintem is fingreszeles amit a kollega lemuvel. Az Ominushoz fel evig (!!!!!) nem tudtam alkatreszt szerezni, pedig rendes uzletbol vett, nem kis fing marka. 30 eurot mar siman elkoltottem az U807-re. Ha nem habszivaccsal korbevett vilagban akarja az ember hasznalni a gepet, bizony torni fog. Tegnapelott pl. 70-80 meterrol nekivezettem nyelgazzal egy betonoszlopnak. Hogy miert? Mert 40-50 meterrol mar jol ment az oszlopok kerulgetese es a hatarokat feszegetni kell!
-
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #15930 üzenetére
Nekem ár lassan a QUATTRO B6 kell átalakított server táppal meg közvetlen betáp kábel Paksról
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Jackal2 #15906 üzenetére
95%-ban rendben is van amit írtál.
Én abból indultam ki, hogy a kiskínai valószínűleg a normál 2.0-ás USB szabvány szerinti 500mA-res korlátra tervezte a töltőjét. Az oké, hogy pl: 2A-res a töltő. Az eszköz tud 500mA-t kitolni, tételezzük, fel összesen. Az akksi, ha 500mAh-s darabja, 4 darab is 2000mAh. Többel tud felvenni mint amit a töltő lead. Betápból viszont van bőven áramerősség.
Ekkor történhet több eset is.
1. Nem történik semmi sem, a kis IC van annyira jó minőségű és értelmes, hogy leadja amit le tud, nem zárlatosodik be, és működik ahogy kell.
2. Átég a fet, és lesz füst, még az akksi is bánhatja.
3. Kijön a füst az IC-ből és nem történik semmi, megszakad az áramkör. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #15860 üzenetére
Csak az a baj, h nem ismerek olyan orszagot, ahol szemuveggel fpv-zni legalis lenne. Viszont az elegge vicces h legtobb helyen szabad szemmel szabad akar 1km-re is elrepulni, ha kezelo latja latasrasegites nelkul. Kerem szepen az ilyen torvenyeket
gyikembereksasemberek hozzak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged