- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baku
aktív tag
válasz
Peaceliker #43768 üzenetére
"De hogy jobban fogja bírni, mint egy toygrade gép, pl az általad most vásárolt példány, az fix."
Nos ezzel a mondattal erőteljesen vitábaszállnék ....
Sokmindent lehet mondani az X5 sorozatra, hogy túl könnyű, hogy gyenge, hogy lassú, hogy egy idő után unalmas, hogy hamar "ki lehet nőni", de hogy nem strapabíró, hogy nem ütés, és pottyanásálló, azt azért nem....
Én amikor az elsőt megvettem, vele együtt rendeltem egy zsák pótalkatrészt, (propok, propvédők, leszállótalpak ), fél év elteltével egyet sem kellett még cserélni, mind ott áll a fiókban az eredeti csomagolásában ....
Pedig estem vele hatalmasakat ....Ja bocs: Egyszer leszállótalpat kellett cserélnem, mert kb. 20 m magasból (full kezdőként a szokásos pánikroham ) gáz koccra le, és szabadesés egy cseréptetőre ...
Szerintem hasonló esetben egy racernek seprű - lapát és kuka .... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43740 üzenetére
Szerintem arra gondolt, h a failsafe-et ki lehet rakni kapcsolóra. Szerintem orientációvesztéshez jobb a poshold, de pl. nemtom fejjel lefele mit csinál. Tippem szerint kivízszintezi magát és annyi, csak nemtom merre fog nézni a bukfenc végén.
Tudom részereknél nem divat a dropon kívül bármi, de volt olyan hét h egy propi hajlott meg a KGB projecten, pedig olyan közel repültem pár fához, hogy megnyírta őket a propi. -
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #43697 üzenetére
Nem, a gépen a szokásos irányában forognak a motorok.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43586 üzenetére
Pedig a C itt a kapacitást jelenti az arányszám mögött, ahhoz van viszonyítva. 1500 mAh, 25C, ekkor a leadható áram a kapacitás 25-szerese. Mivel egy arányszám, nincs mértékegysége, de senki nem tudná h mire értik, ha csak úgy oda írnák, hogy 25. De lényegében mindegy, ez szerintem csak rugózás a nagy büdös semmin, mert nincs jobb dolgunk.
Az meg oké, hogy a Watt az dupla W, de én kiloVoltról írtam. Ez csap meg, ha lepisálod a felüljáróról a vasúti felsővezetéket.
A brushless motor KV-ja pedig semmiképpen sem kilovolt, még a wikipedia szerint sem:
"Kv is the motor velocity constant (not to be confused with kV, the abbreviation for kilovolt), measured in RPM per volt or radians per volt-second (rad/V-s)"
Pedig nem is én írtam, hogy igazam legyen. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43584 üzenetére
De, a C a kapacitás. Pl. a 25C pedig a kapacitás 25X-ese.
A kV viszont tényleg nem kilovolt, hanem kilo rpm / V
Ejj, van itt minden. -
kimista
aktív tag
válasz
Peaceliker #43581 üzenetére
ne keverjük.
a kapacitás, mint fogalom, jele C, mértékegysége Ah.
A töltési ráta egy arányszám, aminek a mértékegysége a C.
Az pedig, hogy hány ampert tud leadni, a kettő szorzata mutatja meg. -
david335
tag
válasz
Peaceliker #43581 üzenetére
A C a kapacitás, tehát az elektromos töltés tárolói képesség, mértékegysége Ah (C=Q*t), ami azt mutatja meg, hogy 1 óra leforgása alatt mennyi ampert képes leadni.
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #43574 üzenetére
A kapacitás és a C egy és ugyan az?
mert a kapacitás jele a C, nem okoskodni akarok
-
Zoty4
őstag
válasz
Peaceliker #43572 üzenetére
A heten fiddel kiprobaltumk egy 1550mah 3s tattu akkuval a er130at. Vicces volt felszalltam kb 2 meter magasra, Fid mondja nyomjak egy punch outot, de ekkor mar maxon volt a gimball
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #43572 üzenetére
Új vagyok a témában
még tanulnom kell sokat, de köszönöm szépen
Mindig is gyengeáramos voltam, ilyenekkel az ember kapásból nem számol -
david335
tag
válasz
Peaceliker #43566 üzenetére
Durva
Marad a közös táp
Gondoltam, hogy külön táp több idő lesz
de ezek szerint mégse.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43560 üzenetére
Az a NH-s táv egy kalap szar. Csak egy antenna, 6 csatorna, trainer porton csak 4 és nem lehet failsafe-t beállítani. Le is selejteztem. A 3 állású kapcsolók mentek az i6 távjaimba, a többi, pl. gimbalok meg tartalék.
Jaja, a Carbon Hawk / Baby Lizard az én képem.
Spóroltam vagy 4g-ot a karbonra váltással, ami nem rossz, ha azt nézzük, hogy a propvédők 7g-ot nyomtak.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #43560 üzenetére
Van gond a FeelCam-el is, de azt hittem a dvr-re irtad.....
Ez a DVR.
Akkor majd megprobálom külön aksiról is. Meg feljebb tekerem a stepdownt. Meddig lehet ezeket tekerni 3.1v-ot még elviselnek ezek a dvr-ek?
Meg most jut eszembe, hogy télen nem is volt villogás, amikor lakásban használtam.
De mivel szabadban, közvetlen közelről is csinálja, nem a távolság a gond.A FeelCam csak nem kapcsol be, csak egyszer megvillan halványan a led.
Mondjuk összeraktam helyette a Keychain-t, csak az +1.5g. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43525 üzenetére
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #43542 üzenetére
2 és 3 cellával használom a szemüveget, abból konvertálja a dvr-nek 1s-re a stepdown.
Azért nem tudom mi lehet a baj, mert nem mindig csinálja. -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #43528 üzenetére
Nekem Flysky FS-i6-om van kb 2 éve. Soha nem volt vele semmi gondom, amit meg ehhez adnak, az majdnem ugyanaz (ilyen volt a Nighthawkomhoz is), csak nincs benne menü, sajnos. De persze szívem szerint egy ARF-et vennék, egy Taranis QX7-tel.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #43522 üzenetére
Kivontam a távot az árból
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43522 üzenetére
Yup, a soft mount segített.
Amúgy ráraktam a BH-t a Lizard karbon vázára, most megy mint a mérgezett egér, az állam leesett. Harmadik akku után viszont középgázon yaw twitch-el. Mehetek ezt is softmountolni.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43486 üzenetére
Gumiragasztó vékonyan?
@_X10Dead_ - mi van? A kondinál a megadott fesz nem a vágási feszültséget adja meg, hanem hogy mekkora feszt képes elviselni. Bár nem tegnap volt, egyértelműen emlékszem az erősítőtervező projektemre, ahol a feszültségtúlméretezés nem okozott gondot. Ha ez így lenne, akkor egyenirányító építésnél nem kéne még zénerrel szórakozni, hanem pl. odatolnék egy 12V-os kondit és meglenne a szép 12V-os fesz. De ez nincs így.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #43444 üzenetére
Hogy mennyire fasza a BB-R 128
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43447 üzenetére
A barot nem kell konfigolni. A júzer az, aki nem bírja felfogni, hogy CF alatt el van cseszve az altihold.
Amikor Timecop portolta a multiwii-t az stm32 f1-re egyszerűen leszarta az automata funkciókat, amit aztán CF alatt is leszart Dominic és amire BF alatt Boris B olyan magasról szarik, hogy ahhoz már rakétát kellet bérelnie.Ahol ezt JÓL implementálták, az az iNAV. Mással nem érdemes próbálni. Ezt már többször leírtam, de már belefáradtam.
-
FingR86
őstag
válasz
Peaceliker #43447 üzenetére
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #43433 üzenetére
A nagyokon is beesik a fesz. Kicsiken kell egy 500-as 80C akksi 2C az viszi.
De az 1500mAh 80-90C -s akksi se szakad be a 200-250-es racereken, csak meg kell venni a drága akksit
Azt a 3BR-t nagyon megnézném, de beszélj Gáborral
Az Eachine Lizardot szintén javasolnám én is, eléggé badass 3S-en csak vegyél hozzá valami magas C értékű akksit.
-
cd334
tag
válasz
Peaceliker #43433 üzenetére
Köszi az ötleteket! Ez egyébként egy tipikus 22 csapdája.
Egyébként firer 130-as váz is van.
130-as vázzal rizikós a 250g, alatta meg más probléma vanDe a 130-as méret nekem is szimpatikus.
Asszem kell ehhez egy jó kis táblázatot összehozni majd, mi merre meddig hol.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #43426 üzenetére
Ezeket de utálom
Mindig ott a para, mikor száll el a picsába
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43397 üzenetére
Már csak a vázat és az FPV szettet kéne cserélni, és így már egy elég jó gép lesz.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #43345 üzenetére
Nekem a rögzítés miatt kell, nem FPV-zni akarok vele, csak a blog cikkeibe kéne tenni belső nézetes repülést is és se a dagadt cápán se a Furibeen nincsen DVR.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #43306 üzenetére
és bg ről melyik postát kell választani, hogy az ember "picit jobban aludhasson"? priority direct mail? thx
(#43309) Teréz Atya
az a baj, hogy olyan sűrű az erdő, tele csalánnal, szúrós szarokkal, tonna marha erős pókhálóval, nagy disznó pókokkal, mindennel ami nem kellemes, hogy senkit nem kérek meg ilyenre szívesen, főleg, hogy haverommal ketten is azt érezzük, hogy ez szélmalom harc.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43266 üzenetére
Kva szúnyogok miatt a Falcon 180 a Focipálya köré feszített hálóban kötött ki. Szerencsére nem volt túl nehéz kiszedni.
Sztem próbáljátok meg többen megkeresni, tegnapelőtt egy földtulaj találta meg az egyik gépem, ahol én nem is kerestem.
@többiek - jó sokáig nem voltam aktív, ha volt hozzám kérdésetek, akkor tegyétek fel újra, mert azóta több száz hsz jött.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #43303 üzenetére
Pedig állandóan ezen paráznak, hogy jaj elolvad a csati. De akkor ezek szerint nem
-
Jackal2
senior tag
válasz
Ahham, most már tudom ki vagy
-
shaddam
aktív tag
válasz
Haver pénteken megvette az fpv sisakom. Fél perccel a felszállás után már elreptette a hexáját (azt is tőlem vette). Szombaton nyakig bemásztunk a bozótba(tisztára mint a predátorban néztük a dzsungelben a fákat), meg a phantommal mentem egy kört hátha látszik valami, de semmi. A héten rendel egy újat
Én meg a vtail farkát törtem. Apám valami üvegszálas ragasztóról mesélt hogy szerez aztán meglátjuk. Szerintem még kap a gép kínai evőpálcikából merevítést. Kacat egy gép, pedig olyan szép lhetne
-
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #43283 üzenetére
Hmm... pedig kár hogy nincs megoldás.
Azt azért gondolom hogy annyira nem vackok ezek a kamerák, mert akkor a DVR felvétel is olyan lenne.
Az adatátvitelen kellene valahogy javítani mert így katasztrófa, már nem is szeretek repkedni még ha van kicsi időm vagy olyan az időjárás, mindezt a ramaty kép miatt.A lencse csere sem javított a helyzeten, talán még rontott is.
Persze az is benne van hogy a szemüvegbe be van rakva fresnel lencse így még jobban kinagyítja, közelebb hozza a ramaty képet.Ha fele ilyen lenne a látott kép, már boldogan összeraknám a 2 első lábamat.
Pedig ez csak kimentett kép a videóból amit rögzít. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #43275 üzenetére
Ok, de ez már bele van szerelve a hátsó lámpák közé. Szóval érthetetlen, de mindegy, utólag leszedtem. Amúgy van belül is valahol, de csak a vezérlóig mentem le, alatta volt még az ESC és a PDB, amiket nem szedtem ki. Gondolom ott van még egy valamiféle csipogó, de azt leginkább csak akkor hallom, amikor számítógépre dugom a racert. Én ezért vettem egy hosszabb tépőzáras rögzítőt, hogy hosszába is lerögzítsem az akkut. Persze elfelejtettem rátenni, és az pörgött le bennem is, miközben a domb mögött zuhant le, és a táv elkezdett kiabálni valami olyasmit, hogy a telemetria jel megszakadt. No, faxa, kiesett az akku, az életben nem találom meg... De amikor közeledtem már vonyított, hogy helyre állt a jel. A csipogót meg akkor hallottam, mikor kb 7 méterre voltam tőle
megjegyzem a fülem elég jó.
-
kriszbon
őstag
válasz
Részvétem, a ledek lehet még most is világítanak.
Azért én ilyen könnyen nem adnám fel a keresést, mert az irányt gondolom tudod, a gép meg rettentő messze nem tud elmenni.
Buzzer nem volt rajta?
Bár ami a V-tail 210-en van az pl. nem sokat ér, mert 20-30m távolságból alig hallottam meg tegnap a nagy gazban. -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #43252 üzenetére
Pont ezt fogom tenni. A Liitokala LI500-ban van egy ciklikus merítés feltöltés funkció, ezt fogom ráereszteni. Viszont van egy olyan érzésem, hogy NAGYON megéri kintről rendelni, mivel ott is léteznek ugyanazok a márkák, amik itthon. Azt hiszem 2700 forintért vettem darabját Pesten , ami 9,6 dollár de ezek eredeti Samsungok, na most 20 dollárért már selyempárnán kapod Kínából, az tuti
Másik kérdés: kézi táska mikro gépekhez olcsón? Hogy ne kelljen az egész rohadt nagy háti tatyót vinni, ilyennel van valakinek tapasztalata? (Tudom, gugli, de nekem a tapasztalat kell, keresni én is tudok)
-
Clown-corp
tag
válasz
Peaceliker #43214 üzenetére
sky quest ax-4 es .. használti utasitást nem kaptam hozzá.. igaz használtan vettem .. de a kis srac elöttem is felvitte magasra,csak aztan én ütköztem rotor eltünnt,raktam felmásik akkor benn a lakásba találkozott a csillar.. most meg feszt egy oldalra huzz. ha a jobb kezemböl inditom jobbra huzz . ha a bal kezemböl is jobbra megy ..
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #43211 üzenetére
Nem hiszem, reggel csináltam újra, szépen kijön a 4,2 volt, nincs fesz különbség se a két Y vége között..
De azért köszönöm.Ezeket a kábeleket szettbe vettem, JST-ből JFH-t csinál.
[link]Úgy is próbáltam, hogy csak azt kötöttem össze mint egy hosszabbítót, a hiba ugyan az volt, arra a hibára gondoltam, hogy a kettő vezeték keresztmetszet különböző.
Újra nyomtam megfelelő keresztmetszettel a hiba ugyan úgy fenn áll......ezért nem értem...:S -
david335
tag
válasz
Peaceliker #43209 üzenetére
10gr, de levettem a gyárit róla igy kb +3 a vége.
Az az érdekes, hogy ha leszállok vele, és bedugom elosztó nélkül akkor tovább repül a szép kis üzemidejével. -
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #43187 üzenetére
Köszi , akkor nem rendelek másikat. Majd bekötöm a vbat-ot is, csak egyszerűbb.
Bár még idő mire megjön a buzzer.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #43150 üzenetére
Köszi, hát szokni kell
De nem vészes, bele lehet ebbe is jönni, először az acro is fura volt, most pedig nem tudnék / szeretnék visszaszokni stab módra.
cd334: Mennyiből jött ki ez a gép? Táv kivételével. Bár nem tudom hogy elbírna-e egy kamerát
Jah most nézem, hogy egy h36-os boardot tettél rá, akkor az nem játszik, valami alap szobában röpködős gépet szeretnék összerakni, olyan olcsón amennyire csak lehet, sokat nem ér a brushed vonal.
-
válasz
Peaceliker #43144 üzenetére
Hát tedd keresztbe
Működik igen. Amúgy mi a baj azzal hogy alul van? X váz, mert akkor nem gond!
-
válasz
Peaceliker #43142 üzenetére
X-Racer Quadrant. Vagyis ez pont a határon van.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43116 üzenetére
Ahol nincs VCP, ott nem szokott baj lenni frissítésnél - pl. alap SP F3
Ahol már van VCP, ott már lehet szórakozni a DFU-val, etc. - pl. SP F3 EVO és fölötte@varadigabor - iNAV-nál RTH alatt szépen hazatér és aztán komótosan landol. CF/BF alatt - a fene tudja mit csinál. Pl. ezért bukott el az Eachine Assassin. Nyomtál neki egy poshold-ot, az meg kilőtt az égbe. Talán Quadcopter 101-nél láttam.
-
FingR86
őstag
válasz
Peaceliker #43080 üzenetére
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Peaceliker #43080 üzenetére
Világos. Nagy (kamerás) madár esetén van is benne ráció, de kis szutykoknál, racereknél sajnos nem opció a kímélő üzemmód, mert így is rövid a repidő, a holt súlyt se szeressük és a voltage-sag is durvábban jelentkezik.
(Plusz, amilyen "jól vezetek" az utóbbiakkal amúgy sem hiszem, hogy elég sokáig életben tudom tartani ahhoz, hogy kiderüljön a rossz bánásmód miatti extra kapacitás-csökkenés) -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Peaceliker #43043 üzenetére
Csak így a felét sem repülöd ki az akkuknak.
Ha nagy terhelés mellett repülsz kis pakkal, akkor a harmadát sem.A 3,7-3,8-as feszkót akkor kell megcélozni, ha hónapokig nem használod, hogy véletlenül se merüljön túl állás közben. Ha pár napon, héten belül újra nyúzod, semmi baja nem lesz az akkunak, akkor sem, ha 3,4-3,5 között csomagolod el.
-
Baku
aktív tag
válasz
Peaceliker #43053 üzenetére
".... akkor megy dsm ami olcsóbb és tuti jó..."
Na jó, de mi az a "dsm"?
A hatótáv szimulátorozáshoz irreleváns, másra meg nemigen fog kelleni egyelőre.
Később, ha majd repkedni is használom megcsinálom (illetve csináltatom) majd a hatótáv növelést ....
Jackal2 blogjában olvastam róla, hogy "csak" egy diódát kell átkötni és akkor full teljesítménnyel megy.
(Van egy ismerősöm aki hangyaf@sznyi processzorokat forraszt ki-be, ezt a mutatványt majd rá fogom bízni ....) -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43043 üzenetére
Azért no, 3,5V még vastagon lehet pillanatnyi terhelés alatt. Olyan 3,2-3,V már necces, mivel túl közel van a mágikus 3V, ami alá nem illik belekóstolni, ha sokáig akarjuk használni az akkut. Persze mindez OSD-n nézve, a csipogó ehhez túl lassú, hogy kimutassa. A buzzer gyakran nem is csipog, ha elég gyorsan veszem vissza a nyélgázt.
A külső buzzert én 3,5V-ra szoktam tenni, mert akkor már érdemes lerakni a gépet, és általában géptől függően olyan 3,75-3,85 közt lesz az üresjárati fesz, ahogy említetted.
@FingR86 - summázva: tedd a csipogót 3,5V-ra, akkor nem lesz baj.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Köszönöm, hogy válaszoltál!
"ha nem akad be semmibe prop esélyes hogy nem sül meg." gondolom ez a kulcsmondat a kérdésemre.
Az esély szó kár volt odaTehát, ha nem akad bele semmibe nem fog megsülni, nem?
-
wyattthoearp
tag
válasz
Ez az 50méter hatótáv melyik komponensen múlik? Van egy devo10 white távom, deviation firmware-rel. Nekem is 50 méter lenne a hatótáv? A kamerás drónok pwm-mel mennek, rx1002 vevővel, de a racer miatt kellene valami gyorsabb megoldás.
-
FingR86
őstag
válasz
Peaceliker #43041 üzenetére
leírásában ezt találtam.
SP Racing F3 10DOF flight controller with barometer and compass, which delivers you fantastic flight experience thanks to its next-generation CPU, no-compromise I/O, developer-friendly GUI, and compatibility with Oneshot. Enjoy having fun with one of the most excellent flight controllers.
ránézésre így kívülről ugyanígy néz ki mint ez: F3 Flight Controller
-
Baku
aktív tag
válasz
Peaceliker #42969 üzenetére
Köszönöm!
Ez a stick android tablethez is.jó?
(Mert a leírásban csak XP, és win7 szerepel...)
Kellenek hozzá ezek a csatlakozó kábelek is?
A devo7e - n van ilyen oktató port is, nem csak mini usb? -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #42967 üzenetére
Itt nem az a para, hogy 250 g-t eléritek? Én ezért nem vettem most 3B 128-at mert az istennek nem tudtuk eldönteni, megáll-e 250 alatt, úgy meg nem poén
-
Zoty4
őstag
válasz
Peaceliker #42955 üzenetére
er130 gyári mocira mi az ajánlott propeller?
-
Zoty4
őstag
válasz
Peaceliker #42951 üzenetére
hogy fért be oda egy runcam?
, tudod állítani a dölésszgét?
-
Baku
aktív tag
válasz
Peaceliker #42936 üzenetére
Köszi a választ!
Az otg, meg a mini usb az oké, a -FW- rel nem tiszta még hogyan, mivel, honnan, miként....
Van erről valahol útmutató, leírás, bármi valahol magyarul?
Meg egyelőre ilyen simulator dongle-t sem találtam.... -
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #42951 üzenetére
(#42950) wyattthoearp: Köszönöm, de hidd el nem annyira összeszedett, mint ahogy ránézésre tűnik.
Kicsit másképpen szerettem volna, csak soha nem az jön ki belőle.
Bárhogy is rakom össze a cuccokat mindig tank lesz belőle.(#42951) Peaceliker: Amit építesz az is aranyos, de én nem akarok ilyen kicsi masinákkal foglalkozni, bármennyire is cukin néznek ki, meg azért mennek is.
Amit csináltam 150-es vázba az is dögnehéz lett, ráadásul az építése egy katasztrófa volt.
Ha nincs célzottan direkt ilyen gépek építéséhez alkatrésze valakinek, akkor szerintem bele se kezdjen.
A külön ESC cseszte el nekem is a kicsi váznál a súlyt, mert 1 különállóé annyi mint a 4 in 1 súlya, és már elérhető árban is kaphatóak.
Na meg hogy a motorok nem voltak megfelelőek sem fogyasztásban, sem minőségben (8-ból 4 hibás).A súlya az nem neked való, mert mint írtam ez is tank lett bárhogy is próbálkoztam, és még a GPS modul rajta sincs(aksi GPS nélkül 477g).
Az elektronika kb. a szokásos, F3 6 DOF, Baro különálló, 30A ESC, 600mW VTX, 1000TVL kamera, MinimOSD, ez a [PDB], meg lesz még UBLOX GPS.(#42952) vandor01: Ahogy látom téged sem nagyon "szeretnek" ezek a kínai másolt alkatrészek, mint ahogy engem sem.
Aranyos gépeket építgetsz te is, de mint ahogy írtam én letettem róluk.
Nehéz építeni őket, a kínlódás meg szinte ugyan annyi velük.
Legyen a gép 3-4S kompatibilis, mert azok már tökösebbek mind kinézetre, mind pedig tudásra(szerintem).
Én 1S gépet nem is építenék a sok szívás miatt, meg a súly állandó kicentizgetés nem tetszik nekem.
Ha nem figyelsz nagyon oda rá, nem is repül a madár.(#42963) varadigabor : Nemnem, nem veszek kicsi gépet az biztos.
A V-tail váz ha át lenne alakítva, meg néhol megerősítve, még talán használható is lenne.
Amúgy ahogy észrevettem a felhasznált carbon minősége elég jó, valami böszme kemény.Lehet megreklamálom ezt az FC-t, mert nem én hibáztam vele, hanem alapból fos volt, hogy aztán mit lép BG azt nem tudom.
Elég csalódás volt hogy nem is a legolcsóbbat vettem, még is úgy jártam mint azzal. -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #42957 üzenetére
Ez csak 2 in 1 esc, am elvileg márkás.
(#42946) kriszbon Az a baj hogy még fogalmam sincs
, lehet jobb lenne meg hagyni csak cruiseolni és össze rakni az alapoktól valamit
Úristen mi ez a kis vacak
Ennél már lassan tényleg nincs kisebb
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #42960 üzenetére
leszarom hogy f2/f3/f4??.... nekem nem jelent semmit
mukodjon!
lehetoleg ez paros nem kell: STM32F303CCT6 - MPU6050
a legjobb lenne ha keszen lenne rajta minden... buzzer csatik....
almodik a nyomor... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #42953 üzenetére
Nekem is ilyen kefés vezérlőm van. Az STM32F303 + MPU6050 kombóval semmi baj nincs, szerintem a leghálásabb összetétetel, feltéve ha nem b*ák el. Ez lényegében az erdeti Seriously Pro F3-on gond nélkül muzsikál. A baj akkor van, ha a fene tudja honnan kukázott gyrot raknak az F3 mellé, az így-úgy összetákolt alaplapra, na akkor gebasz van. 2S géppel sincs semmi bajom, csak annyi a gond h egy motor 12-14 indítást bír.
Az MPU6500 sokkal nagyobb szívás. Ott orrba-szájba soft mountolni kell, meg filterezni, amihez a blackbox-szal kell játszani. Én már csak tudom, hisz a Naze32 rev 6-on az van, ami az ER130-ban foglal helyet. -
FreedomHUN
senior tag
válasz
Peaceliker #42934 üzenetére
Kiváncsi leszek ez a 1020-as moci mennyire lett job a 8520-nál.
Közben utánaolvastam, ahogy irtad a tekercselés számit nem a vezérlő, hogy 1s vagy 2s.
Tanulni tökéletes lesz, már van 3 dronom úton a negyedik, mikor mondtam a feleségemnek, hogy rendelek megint kiakadt. Mondtam neki ne aggodja van aki a cipőt táskákat gyűjti én a dronak
Azt viszont megtanultam ha komolyan acrozni akarsz olyan mint a motorozás 50cc-250cc-500cc aztán a "nagyágyú" -
FreedomHUN
senior tag
válasz
Peaceliker #42931 üzenetére
Az ember pedig azt gondolná, annyit fejlődtek ezek a cuccok. De pl ott az eachine q100 az tudja mind 2-t.
Brushlessnél legtöbbnél tudja ha a bec és az esc elviseli.
De az infót köszi -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #42894 üzenetére
Értem,naze32 de akkor rendelek egy normálisat.
(#42897) kriszbon Köszi akkor rendelek ilyet.
(#42901) stifi82 Még nem biztos.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #42898 üzenetére
no response from the bootloader, programming: FAILED
mi a faszert nem lehet ezt csak ugy max 2-ot kattintva elvegezni.....
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #42894 üzenetére
szoval felprobalok masik FW-t akkor megolgodhat a problémam???
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #42880 üzenetére
Én a BH elektronikáját venném és beleraknám egy cutstom vázba. A héten megvolt már mindenem, de beteg voltam, aztán a haver szülinapozott, másik névnap, így semmire sem jutott időm. Aztán a kollégák spontán beültek sörzni, most meg haver hívott ki. Nemtom mi van a héten, de szerintem lassan szénsavas lesz a vérem.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #42779 üzenetére
az volt rajta.... arra jo volt hogy mind a kettot kitepte ragacsostol mindenestul
-
válasz
Peaceliker #42749 üzenetére
Így érthető.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #42709 üzenetére
Nagyon gáz ha hajlik a prop?
Van 1 set Dalprop "Ultrathin" T5046 , nagyon vékony mint a neve is jelziNem próbáltam még ki, ugye még nincs min....Meg van 5 set Racerstar R5040X3 van, ez sokkal merevebb
Mit rendeljek esetleg ami olcsó is? -
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #42675 üzenetére
Köszi, igen, azt láttam, hogy a roll és a pitch egyben van, de ezeket és a yaw-ot ugyanolyan értékre tegyem expo-ra?
RC rate-nél ott gondolom mindegy, de azt is talán jobb ha minden irányban ugyanolyan sebességgel forog.
Holnap már nem lesz jó idő, de majd valamikor megpróbálom a forgást. 1 akkum ma arra ment rá, hogy megpróbálom átforgatni stb, az elsőn kellene túl lenni, akkor utána nem lenne akkora para. Csak tettem a köröket, de nem mertem megforogni egyik tengely körül sem, ja de, csak a z tengely mentén
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #42494 üzenetére
Hát annyi erővel az sem jobb, 90 fokban kell felfogatni, az meg párhuzamos akkor
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #42465 üzenetére
Igen, ez így igaz, de az is, amit XDead mond. Egy ideális világban a pedantomán drón reptetők megmérik minden töltés előtt az ellenállást.
Akkor elvileg lenne egy kiindulási pont, ami X, míg tíz töltés után X+Y lenne, ami egy tök jó viszonyszám, mert lehet azt mondani hogy mondjuk 20-ról 60-ra nőtt.
Viszont akkor kéne tudni azt is hogy a 20 ohmnál aztaaa de megy, a 60-nál meg áááá ez már nem is megy
Nekem egyébként amit Mgy csinált a DRH topicban Facebookon, az tetszik. Kiment, nyomott egy full gázt, és megnézte hány másodperc telik el 14V-ra esésig. Amelyik tovább bírta, az a jobb akku. Tök egyszerű megcsinálni és megvan a "leszakad a fejed ez úgy húz". Egyszerű, viszonylag objektív és nem kell hozzá érteni.
-
Zoty4
őstag
válasz
Peaceliker #42475 üzenetére
+ a posta 2500ért vámol a dhl 6000 felett amit szintén nekünk kell megfizetni
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #42458 üzenetére
Van eredeti B6 minim meg iSDT. Fogalmazzunk úgy, hogy ők mérnek valamit belső ellenállás alatt aminek persze semmi köze ahhoz h a másik mit mért, vagy amit önmaguk mértek fél órával azelőtt és az ég tudja mi köze a valós belső ellenálláshoz.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #42454 üzenetére
Macerás, és neked az érzet kell, nem az, hogy 50 ohm. Bár van két ilyen töltőm is, szóval egy tesztet lehet megér
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Peaceliker #42454 üzenetére
A belső ellenállás mérés 2000USD-s technika alatt nem több vajákolásnál, és még ott is kismillió paramétertől függ, hogy amit látsz, az mire is vonatkozik.
Gyakorlati haszna nincs azon túl, hogy két - papíron - egyforma akku közül ki tudd választani, hogy melyik van jobb állapotban
-
Zotyafpv
csendes tag
válasz
Peaceliker #42401 üzenetére
mennyi az ajánlott alapjárat? 1060?
-
fape
senior tag
válasz
Peaceliker #42398 üzenetére
Így van, ez is csak szokás/gyakorlás kérdése. Egy kis segítség a mestertől: How To Land In Air Mode
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #42388 üzenetére
Jobb, ha van több vevő, vagy csak hobbid a gyűjtögetése?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #42384 üzenetére
Tehát neked EU a táv és nem EU a vevőd?
Összeszedtem mindent, ami a FW cseréhez kell, de úgy gondolom megvárom az XSR és az X220S érkezését és, ha gond van lecserélem nonEU-ra a távot. -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #42368 üzenetére
Tavaly sem vettem észre, pedig akkor is jött. Eltűnik a napi 50 között
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #42366 üzenetére
Deltawinget raktam be
Majd egyszer csinálni akarok majd valami fullos fpv repülőt amivel jó messzire eltudok majd menni.
(#42367) Jackal2 Belikeoltam az oldalt:d 10 dolláros váz jól hangzik
-
dalamarrr
csendes tag
válasz
Peaceliker #42343 üzenetére
Ok. Köszi. Na akkor vissza az egész!
-
dalamarrr
csendes tag
válasz
Peaceliker #42308 üzenetére
Kireszeltem egy részt tűreszelővel, ahol a csati van, így tudom döntögetni. Egyébként nem fért volna el...
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #42246 üzenetére
Lehet át kéne firmwarelnem
De majd az ISDT 608, csak megint nincs jóféle HK-s tápegység.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #42240 üzenetére
Gyári beállításokkal használtam, semmit nem módosítottam, de a HS1177-nek sokkal jobbak pl. a színei.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #42240 üzenetére
Akkor én vagyok csak aki írtó lassan tölti az akkukat?
Én 2,8A-el töltök 2db 1300-as és 1db 1600mah-s akkut.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #42210 üzenetére
Nos, nem ugyanaz. Nekem ilyen van a Fuutonon és Foxeer a 3B gépemen. Gondolhatod, melyik a jobb
-
molnigee
aktív tag
válasz
az a cam IR sensitive nem baj az? nappali repüléshez ir blocked kell.
Meg 2.8-as lencse, vehet bele egyből gopro 2.5-ötÉs akkor árban már lassan ott van mint egy swit 2, arrow 3, ami ugye már OSD-s is, meg jobb mindenben.
VTX bármi jó, ami eachine az meg szór mindenfele, szóval ami jó az nem eachine
Ettől függetlenül mindenkinek eachine van, aki nem unta még meg hogy nem is olyan jó
Az 5V out jó, de ha jobb camot vesz, akkor tökmindegy, mert gyakorlatilag a betápra is köthetiSzóval a válasz sosem olyan egyszerű, milyen minőséget akar, mennyi pénze van rá, ott kellene kezdeni lehet
-
wyattthoearp
tag
válasz
Köszönöm, az 5v az mire kell? Azt adnak a pdb-k is általában, de továbbra sem tudom minek. Valami osd-s kamerát mutass már, arra rámennék.
-
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #42181 üzenetére
Azért ahogy sokszor elnézem nem is annyira grammháború, mert ledekkel eléggé ki szokták csicsázni, pedig tökéletesen felesleges cucc rajtuk.
Na meg a+kamera is az ha már a súlyt vesszük, mert minek az rá. -
wyattthoearp
tag
válasz
Peaceliker #42157 üzenetére
Zsír, sikerült a vágyam, köszönöm. Ha megjönnek a dshotos szabályzóim szerintem utána acrózok, addig csak angle. Néhány percet repültem mindössze, a saját kameraplatformommal, de összevissza tojtam a nadrágot. Sok pénz egy ilyen nagy dög, ehhez a játékhoz. Most ezzel a kingkong masinával nem kell sajnálnom. Fogom neki küldeni az biztos.
-
wyattthoearp
tag
válasz
Peaceliker #42146 üzenetére
Teljesen üres a mode fülem. Hogyan kell csinálnom? Bocs, a bénázásért, de elsőre próbálom. Az egyik csatornát beállítottam a három állású kapcsolóra a távon.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #42136 üzenetére
Igen, de ugye lakva ismerszik meg az ember, tehát amíg nincs nagy terhelésnek kitéve az akku, addig nem nagyon derül ki a valós tudás. Erre persze mondhatnám azt, hogy szar az Infinity, de valszeg csak az én hibám, ami azért bosszantó, mert pénzbe fog kerülni a történet...
Viszont ez egyben azt is feltételezi, hogy az hogy milyen egy akku, azt azért csak olyan tudja megbecsülni, aki agresszíven is repül. Szóval azt gondolom, hogy az eddigi véleményem nem mérvadó, a következő hetekben fogok úgy megtanulni repülni, hogy érezzem, hol van egy akku határa.
-
Baku
aktív tag
válasz
Peaceliker #42105 üzenetére
Ezeket a szemüvegeket a hülye szamócaorrú törpe kínaiakra méretezik. Nekem van egy óccóé vett 3D- s VR, amire akármennyi szivacsot tettem, mindig nyomta az orrom, aztán berágtam, és hotblade - del kikanyarintottam belőle az orr számára kialakított mélyedést. Most jó. (Csak bepárásodik a lélegzetvételtől [illetve az orron keresztül történő kilégzéstől ].... )
Van egy Eachine FPV szemcsim, arra kb.2.5cm - es polifoamot ragasztottam (+a gyári szivacs) most az orrom nem nyomja ugyan, de az orrcimpáim mellett annyira elnyomja az orrüreg járatomat, hogy ha rajtam van horkolok, és alig kapok levegőt, mint aki halálosan náthás ...
Szóval kényelmetlen, és használhatatlan, egy jó nagy rakás szar mind, egytől-egyig .... -
Minstrel
senior tag
válasz
Peaceliker #42105 üzenetére
Akkor se jobb ha feszesebbre húzod a felső szíjat? Nekem is nyomja kicsit mondjuk, szerintem ez ilyen, vagy elcseszett orrunk van
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Peaceliker #42100 üzenetére
Kb 25.-e. :-) Ráér.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #42093 üzenetére
Az irányítás élménye szerintem hasonló, nyilván más nem, de valamilyen hasonlóságnak kell lennie, különben nem lehetne benne gyakorolni
-
wyattthoearp
tag
válasz
Peaceliker #42066 üzenetére
Köszönöm neked is, kriszbonnak is. Holnap akkor átkötögetem a motorokat, ellenőrzöm a forgásirányokat. Az armot hogyan kell áttenni kapcsolóra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Xbox Ultimate előfizetések
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest