- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
válasz
Peaceliker #44988 üzenetére
na amikor ezt a töltőt ide adták nekem... rádugtam az akksit és mikor végzett vele, mindegyik cella 4.19 - 4.20 volt. Mostanság az első cella 4.15 - 4.18 között van, a többi meg vegyesen, de van amelyik 4.22. Ezt a rá dugott lipo őr mutatja. Gondolom az sem egy etalon...
-
Krisz81
csendes tag
válasz
Peaceliker #44936 üzenetére
Köszi, megnézem
-
mobbo
senior tag
válasz
Peaceliker #44878 üzenetére
jó kérdés, self level-t láttam csak eddig, de semmi se kizárt
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #44824 üzenetére
Eléggé utána olvastam ennek a típusnak, szerintem nagyon jó vétel
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #44834 üzenetére
Én is raktam bele annó, a youtube videó alapján beforrasztod a kábeleket azt kész ennyi. kb 5 perc.
De mér nem ev800d-t vesztek, én mondom, sokkal jobb, dieversity, dvr benne, stbstb -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #44846 üzenetére
A DVR-hez jó, ha van kapcsoló, mert olyan csudálatosan valószínűtlen helyzetekben képes befagyni, hogy csak pislog az ember.
-
PNP
őstag
válasz
Peaceliker #44846 üzenetére
Szerintem kapcsoló akkor kell (én tennék bele, de anélkül is működik), ha látni akarod a DVR kimeneti jelét is (pl. menü miatt), repülés közben pedig a vevő jelét néznéd közvetlenül (így nincs lag), de ez bármelyik DVR esetén érvényes.
-
PNP
őstag
válasz
Peaceliker #44834 üzenetére
Eachine ProDVR-t rak bele mindenki (én is vettem emaitt, de végül nem építem be, hanem eladom, ez itt a reklám helye), youtube alapján végtelenül egyszerű, közvetlenül kapja a tápot a szemüvegtől.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #44819 üzenetére
Sokáig bírja, jó párszor repkedhetsz vele, mire tölteni kell. Pontos időt nem tudok, nem mértem. Az elején vártam hogy lemerüljön, nem nagyon akart, utána inkább feltöltöttem, nehogy röpködés közben merüljön le.
A lényeg hogy hamarabb vakulsz meg a szemüvegben, mint hogy töltés után a napi röpködéseket ne bírja ki
Nekem már mondjuk 4 akku után fárad a szemem.
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #44819 üzenetére
Még egyszer se töltöttem fel, pedig ellőttem vele már 10akkut, ami nagyjából 10perc repülő idő
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #44817 üzenetére
Nekem is ez van
Hibátlan
már csak tri-podot kell néznem hozzá
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #44793 üzenetére
Köszi válaszod!
Lehet nehezebb, de kisebb a veszélye, hogy elrepítem egy pánik esetén, vagy akár azt is írhatnám, hogy nem bánnám annyira az elvesztését. Az XSR vevő sem egy óriás méret, de akkor eddig nyerésre áll a BNF.
Lehet csak annyit kéne tennem, hogy egy pusztára elmenjek, ahol para nélkül lehetne megzavarni az X220-ast.
De egyenlőre itt facsoport, ott a Duna, amott meg melósok alakítják a parkot, aztán meg, ha fa elkerülése végett nyomok egy ijedéses emelkedést fene tudja hol landolok netán FPV esetén -
válasz
Peaceliker #44680 üzenetére
A terhelés igen a PP-nál, de azt a számlavezető bankodnál nem fogod látni. Vagy lehet a nagyobb bankoknál le van az is fejlesztve, hogy azt is látod mire ment a terhelés. Nálam csak az érték látszik, nincs lebontva.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #44622 üzenetére
A DJI-ra van, mert nemzetközi garis mind.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #44644 üzenetére
Én nem hiszem h platinum leszek. Egyszer olyan cifra levelet írtam nekik, ha ide bemásolnám, az egész drón topicot bannolnák a modik.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #44625 üzenetére
Köszi, ez jól hangzik. Racerstarokról már hallottam problémát, pl itt is írta valaki hogy alkatrészek potyognak le róluk
(melegedésre nem panaszkodnak) De akkor legalább körbenézek a DYS szabik körül.
Emax mocit nem veszek, az nekem drága
Jó lesz a Racerstar.
Bár ez nincs elérhetetlen áron
"Customized Version". Valami tuti silányabb benne, vagy nem tudom mit jelent ez nekik.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #44623 üzenetére
Akkor jó lesz az aliról is, nem semmi hogy ott 11$. Jól lementek az árak.
ESC-ek árát sokallom még. Ami a Racerstarok közül ajánlott az 49$
Persze lehet totál fölösleges és jó egy ilyen is.Mondjuk egy ilyenhez most meglenne itthon minden, de valahogy ez a ragasztóval taknyolás annyira nem vonz... Pedig amúgy király lehet, ezzel 3-szor annyi ideig vagyok a levegőben stb...
Igaz ez már nem a quadcopterekhez tartozik
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #44564 üzenetére
Jah de amikor 4-en vagytok? Akkor mit csinálsz? Ráadásul szét is hullanak az adóik.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #44596 üzenetére
input-ra azt írja hogy 26V, szerintem van benne. Luminier klón lehet. Van ilyen is, ez is szimpi.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #44581 üzenetére
GearBesten RC cuccokra.De ha már egyszer elhasználtad, másodszor nem engedi.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #44539 üzenetére
-
kimista
aktív tag
válasz
Peaceliker #44539 üzenetére
néha célszerű felülírni a kitalálója elképzelését ilyen téren, pl a telemetria nem mindig megy, csak ha pl armolva van a gép - másik uartra átrakva aksirádugástól van telemetria. szal néha célszerű cseérlgetni
-
mobbo
senior tag
válasz
Peaceliker #44465 üzenetére
nem mákod volt, hanem nincs semmilyen szabály amit meg tudnál sérteni, végigvihetik az ügyet de úgy is az a vége, hogy szabálysértés hiányában megszüntetik (kivétel amit fent is írtam, vannak esetek de azok léghajóval is esetek lennének, vagy ha ráesel valakire/valamire, stb.) vannak csoportok akiknek anyagi érdeke fűződik hozzá, hogy szerezz be minden engedélyt, biztosítást, kamu képzést, apámfaszát annak ellenére is, hogy nincs törvény, ők terjesztik a sok hüjeséget is (pl. napokban a grupama cikke origón, stb)
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #44438 üzenetére
Nem, dehogy, Arfun 95 mm mikro AIO kamerájáról
-
lkristóf
senior tag
válasz
Peaceliker #44396 üzenetére
Hát, hogy normálisan felférjen rá egy jobb felvételt készítő kamera, amivel aztán körbe röpködnék épületeket vagy csak akármilyen légi felvétle élvezhető legyen.
-
Minstrel
senior tag
válasz
Peaceliker #44379 üzenetére
Kiírjam már valami nagyobb betűkkel vagy, hogy legyen?
[kép]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #44380 üzenetére
Haverom szokta mondani, amikor cigi mellé tüzet is kunyiztak:
A cigizőkészletből csak a pofa van meg? -
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #44379 üzenetére
esetleg könnyű 5 colos váz érdekelne még
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #44349 üzenetére
Nem ismerem az adómodult, de az A7105 (flysky és haverjai) az 3.3V-ról megy. Ezt általában egy 662K regulátor biztosítja. Na, túl nagy áramnál, fesznél, fordított bekötésnél ez megsülhet. Aztán még megdögölhetett millió + 1 alkatrész, a fene tudja, de ennek darabja pár cent és három lábat nem nagy ügy felforrasztani.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #44347 üzenetére
Térj át a sötét oldalra!
9g szervó meg motortartó fog hozzá kelleni, PDB 5V UBEC-el már van benne. De jobb, hogyha az a szervókra megy és az FC-t külön UBEC-el eteted.
Most sajna melóznom kell, délután vagy j hét elején összedobok egy röpcsi iNAV gyorstalpalót. Meg van videóm a Z-84-ről repülés közben, de a YT editor ehhez már buta, így meló után a VSDC-t is tanulgatom.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #44342 üzenetére
Hát, Szlovákiából nem fogom őket hívni.
Mellesleg az előbb háromféle rugalmas pillanatragasztót találtam az első üzlet weboldalán, ahol voltam. Amikor meg érdeklődtem felőle, csak pislogott bambán az eladó. LOL!
Pár centtel drágább a másik üzlet, és messzebb van, de oda fogok járni, mert ott az eladó mindig tudja h mit akarok. Egyszer valami 50 másodperc volt a körrekordja a kérdésemtől a fizetésig. Ja, mondtam h az arc egyszer egy racert rakott ssze az egyik vevőnek Emax RS2205 mocikkal és DJI Snail szabikkal?
Az FC F3 volt, nem emléxem a típusára, de nem SP Racing, és nem is Banggoodos copy. -
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #44337 üzenetére
Hehe.. erről kicsit más a tapasztalatom, mert a Kylin szemüveg aksija olyat szólt hogy csak na, még jó hogy kitessékeltem előtte a teraszra.
Persze lángot is fogott utána már, de se perc alatt kiégett. -
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #44337 üzenetére
Beton van alatta.
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #44335 üzenetére
Egy kis fém lábassal letakarva aminek a tején egy kisméretű tégla van súlynak,az okos tárolás?
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #44333 üzenetére
Lehet. Az egyik gyári x251 akksi a másik noname kék színű. Kicsit megpuffadt a csomagolás,de működnek,csak azóta már nem bent laknak. Van egy durván felfúvódott autó akksim is,azt is szoktam használni néha.
-
wyattthoearp
tag
válasz
Peaceliker #44315 üzenetére
Csak sikerült, 1 óra küzdelem árán...
A throttle értékét kellett 1000 alá bevinni, az után már minden ment mint karikacsapás.
535gramm lett a menetkész tömeg, 30gramott fogyott az elődjéhez képest. Köszönöm a kitartó támogatást mindenkinek. -
Zoty4
őstag
válasz
Peaceliker #44315 üzenetére
Koszonom szepen a valaszodat,
masnak tapasztalat? -
wyattthoearp
tag
válasz
Peaceliker #44305 üzenetére
Mindenféle értéken próbáltam, 1000alatt, 1800fölött, nem működik sajnos. Ha kikapcsolom a távot, beáll 1800ra, és ott armol.
-
wyattthoearp
tag
válasz
Peaceliker #44303 üzenetére
Devo10, deviation fw.
Mit állítsak hová?
Nem tudtam, hogy nem kell kalibrálni, de elvileg dshot 600 van az esc-re ráírva. Akkor azt visszaállítom inkább arra. -
wyattthoearp
tag
válasz
Peaceliker #44300 üzenetére
Dshot600on volt, átállítottam oneshot150-re, így engedte a kalibrációt. Meg is csináltam, de az arm csak akkor kapcsol be, ha kikapcsolom a távot
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #44292 üzenetére
Szerintem hamarabb hagyom el,mint össze töröm
Az a legjobb mikor az aksi esik le, és nem is csipog a gép -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #44284 üzenetére
Meg probáltam hát ha belemegy a falcon 180 kamerája, meg a v-tail vtx-e. hááát VTX talán belemegy de a kamerának szöget tutti nem adok
Vagy meg csinálom így
AIO camerából van ajánlott ?
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #44280 üzenetére
Jaaaaaa mondjuk melegednek mint állat, csak nem tudtam miért
Köszi a tippet
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #44278 üzenetére
Hülye vagyok, összesen 12 megy az FC-be 4 jel, 4 gnd, 4 5V. Elég ha meg tápolja 1 is?
Mit tud okozni a ha 4 tápol? Gyárilag ilyen.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #44275 üzenetére
Nincsen, gyárilag így volt aztán gondoltam jó az úgy, Az csak 2-2-2 szervó kábel, ennyire számít?
nincs damped light szóval nem hiszem hogy nagy baj lesz.
Vtx amúgy jó, csak 2 méterre szakad a jel -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #44271 üzenetére
Ez a JJPRO P130 egy 160as vázon
850mah aksival, de általában 1300mah repülöm mert abból van 5
Letörtem rajta az AIO kamera antennájáról a málna kavarót, azt vissza lehet forrasztani? Mert nekem nem sikerült
ESC BEC-ről szerintetek vehetek tápot egy másik kamerának és egy vtxnek? Mondjuk nem tudom hogy fog elférni rajta. Vagy inkább a Naze32-ről vegyem a tápot? Ami ugyan úgy az esc-től kapja a tápot
-
válasz
Peaceliker #44245 üzenetére
Igen 4" BeraQuads koala váz 5mm vastag.
Awesame Youbi XV130 FC AIO 20/40A 4in1 BLheli s (Ez csak azért mert 33k-ról 16k-ra volt akciózva)
Awesame 1306 3600kvCsak azért ezek a motorok mert mikor megjött a youbi leégett kapásból egy és vettem T-motort mire megjött a csere. De teljesen korrekt és brutál gyors.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #44245 üzenetére
Megmértem , nekem a 4" gép 1806 motorral 200gr aksival 270gr, pontos grammot nem tudok mert csak 10gr ként vált.
-
válasz
Peaceliker #44213 üzenetére
-
válasz
Peaceliker #44213 üzenetére
dupla
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #44234 üzenetére
kiszaladtam a szerkesztési időből.
Ami érthető is, mivel itt a boltban ül egész nap az eladó, hogy azonnal kiszolgáljon, hogy ne kelljen várnod a futárt, postást... Neki a fizetése a felárból van, meg aztán neki az áfát is ki kell fizetnie a behozatott termékre. (szerintem)
Én magam részéről szívesebben megyek boltba vásárolni, mert megfogom és nem fényképről vásárolok. Ennek meg ára van.(#44238) freezer922
enyémet kellett volna megvenned (bagóért) X8HW életre szóló pótalkatrészekkel -
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #44225 üzenetére
Érthető volt
És tökéletesen leírtad amit gondolok és még páran biztosan ugyanígy gondolnak
Az én kedvemet már nem fogják elvenni, ahhoz elég ideje repkedek (persze még újonc vagyok, nincs több év röptetés mögöttem), de ha betéved egy teljesen kezdő és ilyen stílusban kap választ, el lehet venni a kedvét. Engem már már mulattatott, ahogy felhúzta magát a semmin.
A véleményemet újoncként is tartom, én nem tennék "Flycolor Fairy 20A ESC " mellé mást. A kérdező ráadásul még írta is hogy neki közel vannak így is a forrpontok, na akkor a blhelisítés még annyira sem fog szóba kerülni. Nem azt írtam hogy nem lehet mellé más esc-et tenni, már szinte mindent lehet, de én nem tenném.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #44223 üzenetére
Pfejj teló költött rendesen, most látom :-D csak ebben a 3 sor néhány karakteres ablakban nehéz vissza nézni, sry :-)
Ha valami nem érthető a fröcsögésemből és érdekel vkit szóljon lefordítom magyarra :-D -
kimista
aktív tag
válasz
Peaceliker #44204 üzenetére
ezzel nem is vitatkoznék, ha
- nem lenne fasság amit állít
- nem lenne ennyire magabiztos abban, hogy amit állít az nem fasság.Nem véletlen van itt már csak 2-3 oldtimer tag.. én sem véletlenül hanyagolom ezt a topicot... Hány versenyző van itt szerintetek? 1? egy se?
-
válasz
Peaceliker #44210 üzenetére
Hát 3"-os gépet bőven be lehet rakni 250g alá, de 4"-ost, már csak speckó vázzal, motorral. 3"-os gépem olyat lép, mint a nagy 5"-osom, így még mindig nem látom értelmét a 4-esnek, pláne nem nagy gépnek.
Nemtudom, csak megláttam, sokan szeretik ezt a "repülő koporsót". Én BQ vázra esküszöm, vagy más X vázra, ami sokkalta agilisebb, mint ezek a nagy dögök.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #44204 üzenetére
JJPRO p130 eredeti esc-i, én ugy hagytam ahogy van
Megrendelem az RCX motorokat aztán lesz ami lesz
-
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #44160 üzenetére
"De amúgy összerakni egy gépet 0 ról kb 3 óra sztem beállítással együtt. Abból 30p+ amíg beállítod"
Hmm.. ügyes vagy nagyon, de ha az enyémet amit legutóbb építettem összerakod 3 óra alatt 0-ról mikor szétborítom teljesen, akkor megeszem a kalapom ami nincs is, de isten bíz veszek egyet ebből az okból.
De ilyenre ám, és ez még nincs is befejezve itt a képen.
-
cd334
tag
válasz
Peaceliker #44186 üzenetére
Avant xero s3m, egész könnyű, de emelett drága.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #44171 üzenetére
Nekem pont kingkong 3 ágú van
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #44167 üzenetére
Nem tudom , nincs kis mérlegem
Szerintem ugyan az a felfogatás, kép alapján legalább is. 4" propot nem tudom mennyire bírná. Ami rajta van 1806-os az 2300 kv-s a 1407-es az 3200kv-s.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #44163 üzenetére
Ez az hogy füvön
nem tudom mennyit pörgött a földön, de nem sokat szerintem mert két prop is letört és nem volt messze. Próbáltam vakon letteni és disarmolni. 160-180as gépre van valami ajánlott motor? RCX RS1407 néztem ki 3s-re 1806 helyett. Esc lehet kicsi mert csak 12A.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #44155 üzenetére
Márpedig az idő pénz. Nekem pl nagyon is. Illetve nem azzal akarom tölteni az időt hogy hétvégén szerelek. Főleg nem minden hétvégét, aztán meg mikor mehetnél, majd esik úgyis
Így vagyok pl sokszor a kajával is, rendelek valami 1500ft-ből, és azt a 2 órát amit elcseszek rá, lemelózom, és kerestem 2szer annyi, tehát még pluszban vagyok
Van az az arf amivel lehet versenyezni. Amúgy sokan azért építenek, mert jó magyar mentalitás szerint ők jobban tudják, jobbat csinálnak mint egy minőségi gyári gép -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #44138 üzenetére
Az Aliról annyit, hogy nekem pont az ellenkező tapasztalatom van, ekkora trágyadombot már nagyon rég láttam. Nekem csak problémám volt velük, és iszonyat időigényes és idegesítő velük bármit lebeszélni. Az egy dolog, hogy nem egy cég hanem egy piactér, ahol random eladók random viselkedéssel próbálnak rád sózni valamit, a leírások nagy része rossz, 3 terméknél azonos ár mellett 3 különböző leírás, tetű lassan érkezik meg minden (sokszor 30+ nap) és az eladók feltételei is totál eltérnek.
Az árusok többször arra játszottak, hogy benyeljék a pénzem, például out of stock dolgokat kiraknak, majd megpróbálnak rábeszélni valami másra. Kb 1 hétig tartott mire visszakönyörögtem a pénzem, 4 levélváltás után. Istentelen buta dolgokat kérdeznek, pl. kell-e kamera drónra mikor a kamera nélküli verziót választottam, meg GPS modul helyett nemm kell-e led és hasonlók.
Nincs Paypal, jah van Ali dispute meg ilyenek, de azért...Ráadásul az eladók között nagy a szórás, egy csomó cucc hamisított, pl. vettem olyan propellert, amit az öntőformából nem bírtak normálisan kivenni, meg 9 colos propot ami mit ad isten 9,5 volt és belevert a vázba.
Nulla support, ami pl. kifejezetten jó a BG-nél, én még mindent el tudtam intézni. Igaz az EU raktáruk botrányosan lassú, de szinte mindenben jobbak, mint az Ali, talán az árat leszámítva, de sokszor abban is.
Tapasztalatim szerint a leggyorsabb a Hobbyking és az Ebay EU eladói, ott volt már 2 napos érkezés is, ami azért király.
Az, meg hogy olcsóbb lenne összerakni valamit alkarészből, mint megvenni ARF-ből nem igaz. Akkor is meg kell venned a kis szarokat, és ha beleszámolod az európai munkabéred, amit eltöltöttél az összeszereléssel, az alkatrészek nem egyszerre érkezését, hogy nem tudsz pont 3 darabot venni egy spacerből/csavarból ha annyi kell, hogy egy csomó minden out of stock lesz stb. és még százezer dolgot említhetnék, ami miatt sokkal drágább, de ha csak az árat számszerűsíted, akkor is az. Persze lehet, hogy most találsz egy ESC-t egy dollárral olcsóbban, de azt majd máshol visszabukod, plusz azért az Alis vázak (vettem párat sajna) minősége nagyrészt pocsék, vagy ami jó, az ott is drága.
Ha nem így lenne, akkor mindenki venne 10 drónnyi alkatrészt, összerakná és árulná, hiszen ha úgy olcsóbb, akkor megéri eladni nem?
Marciartnak majdnem mindenben igaza van, kicsit az árak túlzók, de mindenki azt mondja, hogy jaj milyen olcsó megépíteni egy drónt, csak 35-40K, mégis mindenki 500-600K-t költ egy évben. Akkor vajon hova tűnik az a másik 460.000 ft? Alkatrész, ilyen sérült valami, olyan szerszám stb. ezt mind meg kell venni. És te nem tudod ezt megtenni pont akkora mennyiségben, olyan hosszban, mint ami egy drónhoz kellene (ezért utálom a 200 darabos csavar kiszereléseket, meg hasonlók). Ezt is mindenki elbagatelizálja, hogy jaj csak 2-3 dollár, csak ebből egy évben van 500-100 ilyen. Akkor az már egyből 200-300 dollár.
-
NightLord
tag
válasz
Peaceliker #44148 üzenetére
Ott van a nyujtott is a linken, scrollozz az aljára! 17.45USD
Nekem 320g propik nelkul, 2205os motorokkal, pedig még pl. a böhöm ia6b van rajta, ami megy a levesbe, amint megjon az ia6c. -
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #44138 üzenetére
Egy linkelt kérhetek erről az F3 board-ról? Azt tudod hogy mindegyikre azt írják hogy sp racing F3, de hamisítják ezer számra? Persze ha tudsz egy jó hamisítványt, mint pl a Banggood-os (20$), akkor engem érdekelne.
Jackal2: A kamerát azért nem számoltam, mert nálam már így is itt van egy tartalék hs 1177 ami nem került semmibe
De igen, vtx és reviever is kell hozzá. Szerintem akkor is jó áron van. Nem tudom ennyiért összerakni ha külön veszem az alkatrészeket, maximum aliról.
marciart11: ilyen alapon beleszámolhatjuk a költségekbe ami ételt megettünk az életünk sorát, a tápszereket, a taníttatásunkat, mire eljutottunk odáig hogy dolgozzunk, amiből meg tudtuk venni a drone-t
Ezt a pákás, forrasztó cuccos marhaságot hanyagoljuk, akinek már van egy gépe, az ezeket beszerezte, az jó lesz a következőhöz is..., amit már épít. Óriási túlzásokba estek. 35-40k-ból kuponnal megvan mindennel egy x210...
-
marciart11
aktív tag
válasz
Peaceliker #44132 üzenetére
Vicces a hobby nagyon megtévesztő :
Veszel egy alap kitett:
31k
kamera:
11k
fpv szett legyen a közp kategória:
adó
7K
vevő:
16k
antenna
4Kaksi is jó az olcsó 4DB kell eleve:
25Ktöltő mivel kezdők vagyunk nincs(alap töltő):
14KÓn:
2KCsavarhuzó szett: legye ben torx T3-T8 ig
5KMulti méter:
1.2K
Zsugorcső :
10mm egészen 3cm ig
3Kharmadik kéz se árt:
1KXT60 csatik:
https://www.banggood.com/5X-XT60-Male-Female-Bullet-Connectors-Plugs-For-RC-Battery-p-916559.html?rmmds=searchkébelek:
1000ftmeg valami megjelnitő ahol az élőképet nézed:
10-200k mehet a dologkapásból 150K lesz.
akkor ez full minimal szett, törés és egyéb károk nincsenek benne. -
Jackal2
senior tag
válasz
Mondjuk az összes szerszám és egyéb alapanyagok? ez vagy 20-30K önmagában.
Alit meg...inkább hagyjuk, mint beszerzési forrást.
-
syler123
veterán
válasz
Valamit rosszul számolsz, x210 váz nem hiszem hogy alin van 4k-ért, meg mindent lefele kerekítesz.
Igen vehetsz 3-4kért f3 boardot, amin még firmware-t sem tudsz frissíteni. 2k-s szabikról nem is beszélve.
Jelenleg szerintem a Realacc x210 kit a legjobb ár / értékarányban. Belövöd még hozzá a toysho kupont és lehet örülni. Ehhez még reciever, vtx és kamera kell. Nekem mondjuk nem bejövős a váz, nekem az rd 210 tetszik. Viszont erre is kellene szereznem, vagy tákolnom kamera mountot.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #44127 üzenetére
Ezeket te nagyon alul kalkulálod
MINDIG több a költség ha te rakod össze, nem lehet olcsóbban kihozni, már 100x végigszámoltuk.
Felhívnám azért a figyelmet arra, hogy az Awesome F200 ALAP verziója olcsó, ha megnézed a "high end" variánst, az egyből 60.000 pedig most 25 forinttal olcsóbb a dollár, mint amikor én a Fuutont vettem. Az is akkor éri meg a pénzét, ha 170 dodó, mert akkor az is 44.000-re jön ki.
Ha megnézzük, hogy a high-end mitől az, akkor:
- T-motor van rajta
- más az ESC
- Runcam Swift II-t kapottSzóval ami drága, az kimaradt, ami olcsó, az meg bent...Ugye erről beszéltem tegnap az Eachine-k kapcsán.
Más: kitettem Kimista új gépének, a Leopardnak a leírását, itt olvasható. Na ebben már eléggé olyan alkatrészek vannak, amire azt mondanám, hogy fasza. A vezérlő kapcsán meg az idő eldönti, mennyire sikerült a BFF3 lemásolása.
De ugye itt a váz kapásból 55 dollár például...
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #44125 üzenetére
A nevében is benne van, vagy már nem hiszel a drón iparnak?
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #44120 üzenetére
awsome f200 - 40K
Diatone 200GTN - 70K, kuponozva majdnem 60
Fuuton. 60KEzen kívül mondjuk nekem se ugrik be nagyon más
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #44117 üzenetére
Nem tudom, minek jöjjenek ki egy rakat géppel, mikor egy jóval se tudnak?
A wizard S-t kellet volna brutál jóra csinálni, de nem sikerült. Ennél jobbat úgyfest nem tudnak, akarnak csinálni, rosszabbat meg nem fogja megvenni senki. 38K a sima wizard ARF. Ma már ezt se venném meg, azért, mert kell bele egy fpv cam, azaz máris 10K-val feljebb vagy árban.
Az S-ben jobb a cam, de igazán jól 5S-en érzi magát, az meg még nem sokunknak van.
Megvehető mindkét gép, aki olcsón akar kezdeni, és még nem akar építeni, azoknak jó ez.
Aki már pro az épít úgyis.
Szerintem felesleges 220-as racerből többet kihozniuk.
Microban ott vannak, kameraplatformban meg szerintem rájöttek hogy esélytelen kb -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #44103 üzenetére
Kerek, ebben mind igazad van, ezért is írtam, hogy vannak modelljeik, amik jók, nekem is tetszenek, de a döntő többségük nem jó, tehát ha random belenyúlsz a palettába, akkor jó eséllyel egy rossz terméket veszel ki.
Azzal nagyon egyet értek, hogy lehajtja az árakat, ez tök jó dolog, de az igazán drága és csúcs dolgok nem lettek sokkal olcsóbbak, vagy nem az Eachine miatt. Nekem a legnagyobb bajom az, hogy az összes termékükön azt éreztem, ami nálam volt, hogy:
- valahogy össze vannak rakva, és néha jobban sikerül, néha rosszabbul
- a termékpalettájukon nincsenek drága, de nagyon jó termékek. Ebből én arra következtetek, hogy amikor megrendelik az összerakást (ugyanis az Eachine nem gyárt, vagy bérgyártat dolgokat, a Banggood saját márkája) akkor ad-hoc jelleggel kerülnek be a dolgok, és néha jobban, máskor kevésbé jól találják el a dolgokat, de ennyi.
- azt azért lehet tudni, hogy dömping áron tolják ki a dolgokat a végén, ezért az esetek egy igen nagy részében azért vesszük meg, mert olcsó, lásd V-Tail: eredeti ára 250 dollár volt, és 72 USD-ért vettük.Nyilván amit én mondok az nem szentírás, sőt nagyon távol van attól, ez csak vélemény nyilvánítás, de ezért van a fórum. A teljes képet mindig az adja, ha egy márka összes modelljét külön górcső alá vesszük, az a legpontosabb. Elvileg ugye erre szolgálna a téma összefoglaló, én csinálnék oda egy szekciót a nagy webshopok gépeinek külön, mert 90%-ban ezt veszik az emberek. Szívesen meg is írom, ha valaki (Minstrel?) kiteszi, aztán majd alakítgatjuk közösen.
Szerintem ami jó (nem feltétlenül saját tapasztalat alapján):
- Eachine Wizard X220
- Eachine Lizard 95Eachine 130-ast nem ismerem, nem láttam repülni sem.
Dust? Olcsó, mert ha igen, akkor jól beleillik az Eachine portfóliójába
, olyan mint az XF90 Gearbesten. De persze ezeket fenntartásokkal kell kezelni, mert valamitől ugye olcsó lett...
-
Tibusz00
tag
válasz
Peaceliker #44083 üzenetére
Rendben vettem az adásotokat!
Az a helyzet, hogy már Svédországban jár a csomag.
Így nem marad ,más mint a szimulátoros gyakorlás.
És gondoltam kiszivacsozom a "repteret"- kert végét-, és beszerzek 1 nagyobb lepkehálót ha megpróbálna elszökni.
A feszültség oldásra pálinka, vagy citromfű teában gondolkodom. -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #44089 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy a többi jó, de az eddigi fórumos tapasztalatok alapján azt gondolod hogy jó? Én 100%-ig biztos vagyok benne hogy a 250 Falcon és a 250 racer szar gépek. Szerintem az Assasin sem jó (és az rcgroups szerint se)
A 180-as zöld kis nemtommivel repültem (Falcon az is?), az se jó, főleg nem az újakhoz képest. V-tail jó? Ki szerint? Tegye fel a kezét
Olcsó volt, azért vettem, nem azért mert jó
A Wizardra eddig is azt mondtam, hogy szerintem a legjobb Eachine, de szerintem ez inkább kivétel kategóriába esik, meg Molnigee-nek hiszek, mert itt szerintem ő repült vele a legtöbbet.
Mondok mást: nálam 3 TinyQX volt, mind szar, a TQX 95 volt még a legjobb, de a Tiny QX80 botrányos.
A Selfie drónjuk borzalmas, az is volt nálam, nem tudom a nevére E010 Elfie? Valami ilyesmi...
Volt 5 db Eachine VTX-em, mind rossz volt, elfőttek, össze-vissza adtak, az voltage visszajelző félremért 4-5 tizedet.
Oké, olcsó, de szétesik, és akkor rendelheted hozzá tonna számra alkatrészeket, és szerelheted, vagyis akkor ezeket a költségeket össze adva mégiscsak drága nem? Plusz a várakozás.
Hogy ellenpélda is legyen: Eachine Lizard 95 bejön, nekem tetszik, és a videók/tesztek alapján az egyik legjobb mikro.
De nekem pl. ugyanez a Walkera modellekről is a véleményem ( A 150-essel repültem, az mondjuk nem rossz).
.....szigorúan szerintem
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #44080 üzenetére
Főleg, hogy Eachine, az mindig garancia rá
Azt vágja valaki Joshua miért van szoknyában?
-
Tibusz00
tag
válasz
Peaceliker #44077 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Ezt
találtam. DYS a gyártó. Ennek fényében a 300g feltételezhető róla?
A DRL szimulátort szeretném beállítani a gyakorláshoz.Többiek:
Nagyon nem vagytok jó véleménnyel erről a cuccról.
Ennyire sza............, gyenge?
Egy kezdőnek is? -
válasz
Peaceliker #44080 üzenetére
Csak a neve volt jó
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Az Assassin az elrepülős fail mellett arról is híres h szeretnek leégni a szabijai. A V2-ben megduplázták őket, de még így is gyakran elfüstöl.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Amit most csináltam jjpro p130-ból elég jól punch out-ol. 1806 2300kv motor 160-as frame és 4 coll. Láttam videón 4s-el is hajtani lehet kipróbálom.
(#44075) Teréz Atya : Megpróbálom először fentebb rakni a D-t , mocit meg figyelgettem.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #44036 üzenetére
Igen az eléggé para helyen van. Vagy legalàbbis ezt gondoljuk, mert ugye nincs senkinek
-
Allien
veterán
válasz
Nem ez az első akksim, ami felpuffadt, de eddig ilyen nem volt, csak töltés miatti puffadás.
IJ
(így jártam...)
-
varadigabor
senior tag
válasz
Nem tudom, gondolom nem lesz nehéz.
-
NightLord
tag
válasz
Peaceliker #44000 üzenetére
Hátigen. A 210es, 5" os buildem 450g auw, es még a rajta levo emax koppintas 2205 2300kv motorokkal is megvan elvileg a 7es tomegarany erolkodes nelkul (cyclone propokkal talan a 8 is).
Mondjuk ami erdekes, hogy nem erzek igazan nagy difit a ket gep kozott o.O
-
NightLord
tag
válasz
Peaceliker #43986 üzenetére
Hát ezaz, én tökéletesen megértem az igényt, csak ugy látom, a technológia még igencsak hiányzik ahhoz, hogy 8-10 es tömegarányok mellett 1-2 percnél nagyobb legyen a repidő
súlycsökkentéssel érdemes játszani szerintem, de ezek a csillagászati teljesítményű motorok zsákutcába vezetnek ebből a szempontból.
-
NightLord
tag
válasz
Peaceliker #43849 üzenetére
Azért kemény, hogy nem érzed "vadnak" a punchoutot, pedig ha jól sejtem, 10:1 es thrust-to-weight aránynál járhatsz azzal a 3B-R cuccal. A motoronként 400W körüli fogyasztás mellett az viszont nem csoda, h 2p alatt kivégzik az akksikajaidat, a hatásfok borzasztó ezen a szinten, szóval mást nem is nagyon lehet várni sztm.
Én ilyen primitiv 1306-3100kv motorok köré építettem a 130-as gépet. 4s-en, DYS 3045-el vhol 250 - 300g körül van a thurst, 550mah infinity 4s-el 250g körül az auw, vagyis 4:1 körüli a thrust-to-weight, de nagyon elégedett vagyok géppel, tényleg élmény vele menni
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #43941 üzenetére
Ev800 kíváló
tx02-vel használom
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #43947 üzenetére
Hangot azért ne verd nagy dobra, én kipróbáltam, rettentő zavaró volt. Analog képpel már van tapasztalatod (botrányoshoz közeli), hát a hang az rádob egy lapáttal
Nem is bánom, hogy az új kamerámban nincs mikrofon. Úgysem használnám.
Szerintem mire tönkremegy úgyis másikat kell venni, addigra már a digitális FPV lesz a menő
1080P-ben.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #43943 üzenetére
Kiskőrösi vagyok. Az picit távol van Pest-től
De ha erre jársz, kipróbálhatod. Itt nincs fókuszállítás, tehát ha nem látsz jól közelre, akkor nem biztos hogy jó lesz.
Ha lefele nézel ki is lehet belőle látni az orrnyílásnál, ez van akinek jó van akinek nem.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #43941 üzenetére
Sosem volt gondom az EV800-al, pedig (nem nagy eresztés VTX-el és antennákkal használom). Teljesen jó szemüveg, én ajánlom. Orrodat kétlem hogy nyomná, hacsak nem te vagy jepetto teremtménye és sokat kamuztál mostanában
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43937 üzenetére
Az F7 is tud invertálni meg van egy rahedli UART és integrált baro is. De egyelőre semmi értelme a KGB projectben cserélni az F3-at, így amíg az meg nem pusztul, nem lesz F7. De elvileg képes lenne 32k-ban olvasni a gyro-t, ami zajmentes környezetben eliminálná a propwash-t. Meg a 32k az 4X több a 8k-nál, így lehet vakítani a parasztot.
Az F4 öregebb az F3 és F7-nél, azért ilyen fapados, meg sokat is zabál. Btw annál nincs beépítve az inverter, külön áramkör van a lapkán, azért van csak egy dedikált bemenet a vevőtől, amit vagy invertálsz vagy nem. -
Zoty4
őstag
válasz
Peaceliker #43932 üzenetére
Hu de jo hogy ezt megemliteD, mi alapjan dol el h invertaltan kotjuk be vagy csak siman? Azt latom h vannak fck amiken igy mashol ugy kell, de logikat eddig nem tapasztaltam
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #43930 üzenetére
Az eredeti F7 ominubusban 2 gyro van - a régifajta nem érzékeny lassú és a hűdegyors új. Aztán azt kapcsolod be, amelyiket akarod.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #43789 üzenetére
Moha videó: Amikor átment a két drót között, azon beszartam
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #43849 üzenetére
cc334
... Mondjuk az hozzá tartozik hogy kinyomom a szemét is :-D ha érdekel dvr felvétel írj és küldök.
-
Krisz81
csendes tag
válasz
Peaceliker #43852 üzenetére
Holnap kipróbálom, 20perc után kalibrálok. Szerintem gyorsulásmérő hibás lesz, de megpróbálom megcsinálni. Hátha szoftveres a hiba.
Eachine Minicube F3 6DOF Flight Controller van benne. Banggoodon most olvastam hogy két vásáró is ilyen problémával küzdFelszállás után erősen balra húz.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #43833 üzenetére
Aku felül van, gyakorlatilag egyértelműen az aku súlya nyomja lefelé az egész tömege az egyébkbént is leggyengébb pontra, Amúgy sok esést bírt, előtte is volt 2 nagyobb esésem, lehet akkor már megrepedt csak nem néztem át.
-
fape
senior tag
válasz
Peaceliker #43803 üzenetére
Ha van gyorsulás mérő akkor nem mozoghat a gép armolás közben.
(#43807) KaiotEch: inkább csak antenna.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #43803 üzenetére
Ezt nem igazán értem
Hogy működik ez? Leveszem a gázt, disarmolok és armolok újra? Bár itt már sok a hiba lehetőség, meg hogy kifutok az időből
Ráadásul még angle módba is át kellene vágni, biztos ami tuti.
Teréz Atya: Köszi! 2 típus van amit sokan vettek. Jól gondolom ezt érdemes venni?
Ilyeneket írnak amúgy:
"By:Johtaja 2017-06-22 10:24:04
This is not orginal Aomway, but quality is good"Szóval... Persze attól még jó ahogy írja.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #43789 üzenetére
Khm... ezek a felvételek sokkal látványosabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Futás, futópályák
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest