- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arti1
aktív tag
válasz
shaddam #18373 üzenetére
Kicsit nem vagyok, aztán meg alig győzöm utolérni a topic-ot
Nagyon tetszik a videó! Hol álltál? Elég nagy területet bejártál, csak a képre hagyatkoztál, vagy a tűztorony tetején voltál és végig szemmel tartottad, merre repül?
Milyen beállításokkal reülsz? Előre beállítod, hogy felrepül mondjuk a tűztoronyhoz, megkerüli 15 m sugarú körben, kb. 25 fok dőlésszöggel meg 1 m/s sebességgel? (a számokat hasból írtam, semmi konkrét)
Meg beállítod, hogy ha merül, akkor visszamegy hozzád, ha meg madárral találkozik, a kölcsönös udvariasság jegyében kitérnek, mert igaz, hogy a galamb kap egy ingyen kopasztást, de a gépnek nem hiányzik a kényszerleszállás...(#18375) Jackal2
Ilyenkor mi a szabályozás jelenleg?
Azért vehette volna el a rendőr, mert közterület felett repült? Vagy azért, mert videót készített? (Vagy mindkettő?)
Mi van akkor, ha ott a belvárosban van egy tetőteraszos penthouse lakásaés a tetőteraszról felszállva videózik? Sosem találják meg, ha csak lentről nézegetik a Phantomot... vagy nemsokára lesz rendőr phantom, kék-piros villogóval és földre kényszeríti?
Ha lehetne, (meg ha lenne ilyen gépem) biztos kötnék rá legalább egy felelősségbiztosítást, mert mi van, ha egy ügyvéd kamaszgyerekének a fülét megcsipkedi a propellere kényszerleszállás közben, aztán meg jól leperlik rólam a gatyát is... (vagy elég, ha melléesik és az ijedtségre hivatkozva 5 év pszihológust kell kifizetni..., kreatív ország vagyunk)
(#18379) molnigee
Igen, 18299-ben kérdeztem, de akkor még nem tudtam, hogy létezik ilyen funkció, csak ötleteltem, köszönöm, most már tudom is -
-
molnigee
aktív tag
válasz
shaddam #17061 üzenetére
Igen, így már nem ér le a gimball a fűben sem
Paraszt megoldás, de két tejes flakon kupakját ragasztottam odaAzon gondolkoztam nem túl sok e neki a plusz súgy, gimbal + kamera + 2cellás aksi ugye.
Most így hogy leszedtem mindent róla, vettem észre hogy milyen könnyű is a gép
És milyen könnyedén repül így. Korábban mondtad hogy nem jó ötlet a gép aksijára kötni a gimballt meg a fpv-t is, pedig lehet ki kellene próbálni, meg egy könnyebb gimballt szerezni.A gyári felállásban is rá lehet kötni fpv-t meg gimballt, tehát bírnia kellene nem? Csak milyen kábel kell ehhez?
Nem nagyon találom hogy hogy tudnám kétfele osztani a gépből kijövő 12V-ot. -
medvegy
aktív tag
válasz
shaddam #16968 üzenetére
A cikk, amit hivatkoztál 2014. október. 30-i keltezésű, reméljük továbbra is ilyen sebességgel készül a szigorú szabályzás.
Bár nyilván az sem jó igazán, hogy jelenleg teljesen szürke a terület, mert ugye nincs egyértelmű iránymutatás. Én olyat is hallottam, hogy nem kereskedelmi célú reptetés jelenleg egyáltalán nincs szabályozva és mindent lehet, de olyat is, hogy hetekkel a felszállás előtt bejelentési kötelezettségem van meg légtérhasználati engedélyt meg egyéb marhaságokat kell kérnem, sőt még talán biztosítást is kell kötnöm.
Valaki tud esetleg linkelni olyan oldalt, ahol a jelenlegi 'szabályok' le vannak írva? Kinyomtatnám és betenném a gép mellé a táskájába.
-
Allien
veterán
válasz
shaddam #16946 üzenetére
Aztatat nemtom mi, de azt tudom, hogy működik a kártya, 32 gigás. A sebességét nem mértem. Ennyi pízért egy sima class 10-s is ajándék.
Csomagolása "spártai", két karton papír egy műanyag lapot fog, ebben a kártya. A "poén", hogy van rajta qr kód, meg széria szám, és le lehet ellenőrizni az eredetiségét.
Mind a két kártyám eredeti MIXZA!
(mondjuk, most drágább is lett, 5.79-rt vettem, plusz ragszám) -
Patics
tag
válasz
shaddam #16768 üzenetére
Köszi.. de khm. ezt most nekem válaszoltad? Mert, hogy ezt nem kérdeztem ..
De ha már.. a Switch, az mi?Azt kérdeztem, hogy PAL, vagy NTSC? Ugyanis vásárláskor ki kellene választani és nem tudom, hogy melyikre bökjek? Mivel azt se tudom, mi a különbség a kettő között?
Az antennalinket köszi! Sajna még nem tudom, hogy egyenes vagy 90fokos csatis kell-e nekem, még nem jutottam oda a tervezéssel.
Most nekiálltam Jackal és Zsolesz blogjainak a részletes tanulmányozásához, azokból nagyon sok kérdésemre választ kaptam/kapok...
-
_X10Dead_
aktív tag
-
medvegy
aktív tag
-
medvegy
aktív tag
válasz
shaddam #16263 üzenetére
Turnigy Neutron 80W, 18 dodó, ez nem tűnik rossz ajánlatnak. Kérdés, hogy van e olyan jó, mint egy B6...
-
SpydeR3412
aktív tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
shaddam #15453 üzenetére
Mármin hogy 150 és szállítás 20 tehát 170 (jah látom, lejárt az akció...)
Mai story: repültünk a Nighthawkkal és magyarázom havernak, mit nem szabad csinálni, hogyan álljanak a kapcsolók stb. Mondom neki, hogy NE TEDD ÁT ACROBA mert flippel ha full gázt adsz és irányt húzol, közben húztam egy full gázt repflexből, nyomott egy flippet bele a repceföldbe.
Mondom: Na látod, ezért nem szabad
Mínusz egy prop
-
kimista
aktív tag
válasz
shaddam #14977 üzenetére
nekem walkera g2d gimbal van, ahhoz fehér jár, szögletes kialakítású és olyan vékony meg puha h félek h majd leszakad. ellenben semmi rezgés nincs.
a drón gyárija meg kőkemény fekete gömb kialakítású, de az ugye nem gimbal csak rezgéscsillapító, és nekem azzal nagyobb rezgésem volt.
a gimbalra még nem raktam fel a feketét, majd egyszer ha kedvem lesz (bár nincs rá szükség emrt a fehér teljesen jó)
de úton van fekete szögletes (óccóért) majd meglátjuk milyen. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #14973 üzenetére
Flysky / Turnigy i6 ia6b vevovel es lesz telemetriad is. Kb 50 dolcsi. 6 csatorna. Jobb haromallasuval kapcsolom a modokat a bal ketallasuval a buzzert csipogtatom. Meg a bal folso ketallasuval allitom majd a normal / sport rate-eket, ha egyzer lesz kedvem ezzel is molyolni. Lesz tobb idom meg belefurok egy tobbalasu kapcsolot igy cleanflight-al tobb dolgot tudok majd csinalni. BTW egy egyetemista srac reszel ra uj firmware-t, amivel ez a tav az ia6b vevovel 10 csatornaskent mukodik.
Magyarok csinaltak hatotavrol videot, keress ra, meglepoen nagy.
Vagy vehetsz 250-ert Frsky Taranis-t, ami noi hangon dumal, es ha kell, le is pippant.Mondjukra a profik ilyennel nyomulnak, de ez nekem mar olyan sci-fi, mint a 250 dollaros eger. En az osszes haveromat leverem az 50 eurosommal UT-ben.
Persze, ha van ra penze az embernek akkor az utobbi szinte orokke tart + 1 nap.Adobol a gyariakat hasznalom. Vevonel figyelj a kijelzo meretere. 7 col alatt a monitor babszinhaz. Szemuvegbol a Quanum V2-vel tok jol elvagyok. Ez 5 colos monitor + a fresnel lencse valami 6-6,5 colra nagyitja.
-
molnigee
aktív tag
válasz
shaddam #14968 üzenetére
Keményebbek mint a másik fekete. Neked a nagy kemény fekete jött be?
Srácok, lányok, (tényleg van itt lány?), főleg akit blogolnak, lenne kedvetek valami komolyba belevágni?
Egy Drónos oldalra gondolok, tesztekkel, videókkal, népítélettel, blogmarkkal stbstb, sok ötletem lenne, és persze nem gagyira gondolok, vezető fejlesztő vagyok, szóval van már pár weblap a hátam mögött.Szerintem igencsak hiánypótló lehetne...
-
molnigee
aktív tag
válasz
shaddam #14963 üzenetére
Szerintem már küldted, vagy volt múltkor a csomagban 3 kék kemény gumi
Most még azzal van gondom, hogy marhára nem tudom hogy kell a FPV-t összerakni
A fpv jeladón van két táp kábel meg a mini usb, ezt a tápot nem tudom a gépre dugni, eleve melyiken kell neki tápot adni, csak külön aksira tudom rádugni.
De a külön aksin meg a gimbal van, mert annak a kábele meg nem ér a drón tápjára...
Az már hogy a kamerán meg micro udb a vidi kimenet csak hab a tortánNa jó ezt majd lehet priviben elküldöm inkább ha tudsz segíteni
-
molnigee
aktív tag
válasz
shaddam #14959 üzenetére
Ott a videó Shaddam, láthatod. De szerintem a gép sokkal jobban remeg mind eddig, és a gyro miatt lett csak a kisebb rezgés a képen, van amikor teljesen jó.
Felraktam a keményebb gumibakokat a gimbalra, meg megcsinálom a kalibrálást, aztán ma kimegyek megint tesztelni. -
Allien
veterán
válasz
shaddam #14857 üzenetére
Ez túl van lihegve. Egyszerűen faszok voltak, nézzétek meg saját szemetekkel a google mapson! Egyszerűen DIREKT hüle bénák.
Beírod: Hatvanpuszta, és voilá. Hova álltak autóval? A bekötő úthoz. ENNYI! Még agy se kell hozzá, meg folyamatos műhód megfigyelés, hogy ki lehessen szúrni őket...A felvételen JÓL látszik, hogy hová parkingoztak le.
-
maj-viktor
őstag
válasz
shaddam #14562 üzenetére
A 444-es felcsúti esethez:
Eseti légtér igénybevételének engedélyezése
http://www.nkh.gov.hu/web/legugyi-hivatal/eseti-legter-igenybevetelenek-engedelyezeseAmúgy ja... légtér és biztosítás kötése (pl. Allianz), aki "komolyabban gondolja"....
-
AGE-T
őstag
válasz
shaddam #14562 üzenetére
Sajnos a sünök azt csinálták, amit a jelenlegi zavaros szabályozás miatt akár meg is tehetnek. Undorító az egész ügy. Remélem a 444-es srácok hamar visszaszerezik a drónt.
Annyit persze sikerült gyorsan elérni, hogy pár száz embernek bögyébe került az amúgy sem népszerű rendőrség.
Írtam volna még, de nem szeretnék politizálni, hócipőm tele ami itthon folyik... -
erikke17
őstag
válasz
shaddam #14562 üzenetére
Kész röhej az egész és egyben szánalmas is számomra.
Konkrét törvény nincs rá meg jogosítványt kérnek "lol" itt csesztetik a jónépet ezzel ahelyett, hogy az ökör módra száguldózó meg az ittas vezetőkkel meg a többivel foglalkoznának ehelyett -.-
Bocs az offért de felnyomta a pumpát...
-
modosp
újonc
válasz
shaddam #14489 üzenetére
Nem volt még drónom. Ez lenne az első.
Egyébként milyen távolságig jó a jel? gondolok itt a magasságra illetve a távolságra.
egy ilyen jel erősítővel mennyit dobna?
http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB11OUKJXXXXXXWXFXXq6xXFXXX7/3D-Printed-2-4GHz-Antenna-Range-font-b-Booster-b-font-For-DJI-Phantom-3S-Phantom.jpgha vásárolnék akkor nem az EU-s verziójú Phantom III -at venném, hanem a FCC verziót.
Egyébként engem jobban aggaszt a videó/kép minősége.
Ismerősömnek van a prof. A vele készített képekkel teljesen meg vagyok elégedve, de a Íoutube videók alapján nem tudom eldönteni hogy a standard sokkal gyengébb lenne e, illetve full HD v 2,7k -ban gyengébb -eköszi
-
válasz
shaddam #14300 üzenetére
nézegettem a litchit, de igazán nem hiányzik belőle nekem semmi. esetleg a panoráma, de azt ájóeszen úgyse tudja
mondjuk még kézzel is lusta voltam próbálkozni
Silent77: ha van eu adószámod, külföldről áfa nélkül tudsz venni.
vitko: mode 2 az elterjedt, ha mást fogsz használni, nem rossz, ha azt szokod meg.
-
szacsee
nagyúr
válasz
shaddam #14280 üzenetére
Egy okot leírnék, mint lehetőség, de lehet parázs vita lenne belőle, úgyhogy le is zárnám, hogy csak szakmailag megalapozott hozzászólással válaszoljanak rajtad kívül, vagy qnadam-on kívül erre a hsz-ra.
Az ok az maga a nyílt forráskódú OS, ami nem más mint az android.
Egy tapasztalatot írnék le WP-n simán le tudom játszani a gagyi GPU ellenére az SJ4000-el felvett videóimat, míg droidon sokkal erősebb hw kell. Nem mellesleg tudomásom szerint nincsenek csoportosítva az alkalmazások (legalábbis mikor áttértem WP-re mert almára nem volt keret) és minden alkalmazás ugyanannyi erőforrást kap, ha nincs bezárva eszi a memóriát stb.
Nem véletlen, hogy WP és Apple jóval gyengébb készülékeken is gördülékenyen fut, míg droidnál munkatársaim panaszkodtak, hogy pl a 150 k feletti telefon belassul, akad...
Az OS túl nagy falatot eszik a hw-ből, ami gondolom késleltetéssel jár, de mivel qnadam nem panaszkodik ilyen hibára, gondolom iOS-en tökéletesen működik.Másik zavaró ok lehet talán ha sok wifi van a közelben és zavarják egymást valamennyire... bár ez adatátvitel szempontból inkább kapcsolat szakadást eredményezne egy stream adásnál, mint laggot szvsz.
A droidos topikban olvasni néha hogy kínai telókon előre feltelepítenek mindenféle nyalángságot, ami nem biztos, hogy egészséges, de lehet a Te telefonodnál ez nem így van.
-
Jackal2
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #14260 üzenetére
Nem a radiojel a problema hanem a WiFi szabvany es az h nem veszeteseges jelatvitelre talaltak fel. A L2 frameje tartalmaz hasonlo szeletet mint a TCP packet amivel egymast birizgaljak az ado es vevo, h at-e ment mar a frame. Ugyanis maskepp fingja sincs az adonak h a vevo megkapta-e, mivel abban a pillanatban elkezdhet sugarozni egy masik ado ami bezavarhat. No, es nagyobb tavolsagnal nagyobb a jelvesztes, tobb az ujrakuldes, no a delay. Analognal meg van egy becsikozodas es ennyi, mindenki megy tovabb a maga dolgara.
-
Jackal2
senior tag
válasz
shaddam #14037 üzenetére
Egyelőre legyen idő amiben lehet repülni én azt várom
Már vagy 2-3 hete semmit nem rendeltem, mert értelmetlen. Meg várom hogy jöjjenek még ki új brushless gépek, aztán lehet, veszek valamI XK Detectet vagy ilyesmit, csak hogy legyen olyan is, ezt a sok brushed gépet meg széttöröm egy mezőn
-
medvegy
aktív tag
válasz
shaddam #14006 üzenetére
230 g az nagyon sok. Én olyan 160-170 g-re gondoltam inkább. Mennyit bírtál vele repülni és milyen aksival? Írtam a Walkerát is, elég könnyű (kb. 120 g), viszont műanyagból van az egész, ami nem túl bizalom gerjesztő. Meg itt úgylátom, hogy kicsit kókányolni kell hozzá a felszerelésnél (kábelkötegelő). Ennek ellenére nagyon kicsi súlya miatt versenyben van!
Jackal2: nekem is gyanúsan olcsónak tűnik
dudicukrasz: vennék én, csak az a baj, hogy újonnan többe kerülne, amint amennyiért a P1.1.1-et vettem, sőt még használtan is elég húzós (50k körül).
-
AGE-T
őstag
válasz
shaddam #13957 üzenetére
Hát igen, csak a vadnyugaton simán nézhetik agyaggalambnak a 300+e Ft. -os játékszeredet. Ha lehet, ezt elkerülném és kiperkálnám az engedélyért a lóvét, ha létezne valami halandó számára is könnyen kezelhető engedélyeztetés. De ahogy olvastam a doksikat, rádiófrekvencia "bérlés(?!)", légtér foglalási procedúra, valami tanfolyamon is részt kellene vegyek, ami szintén homály, hogy mire jó. Jogkövetőnek lenni jelenleg szinte lehetetlennek tűnik.
-
dudicukrasz
tag
válasz
shaddam #13844 üzenetére
Nagyon érdekes téma ez amúgy,baromi jóleshet ha valaki megtalálja a géped és eljut neked mint tulajdonos,ezt nem vitatja senki.
Ez morális kérdés,de a mai világban mások az értékrendek,gondolj bele hogy találsz egy millát egy pénztárcában,semmi kiindulópontod kié lehet,sokat gondolkodtam hogy mit csinálnék vele,hova adnám le és miért lennék biztos benne hogy ahová leadom az nem vágja zsebre.
Tudom hogy szélsőséges a szitu,én például fogalmam sincs hogy mit csinálnék vele,az biztos hogy nem adnám le sehova,talán várnék míg nem keresi valaki valamelyik fórumon vagy médiában,aztán ha nem nem tudom,valószínűleg megtartanám.
Valamilyen módon keresném a tulajt hogy jelentkezzen,tehát zokszó nélkül biztos nem tenném el és nem azért mert 10ből 9 ember elrakná,hanem azért az egyért aki nekem is visszaadná.
Ez tényleg csak a legbelsőbb énünkön múlik,ezt nem lehet tanítani vagy törvénybe foglalni.
Illetve be lehet foglalni csak betartatni nem. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #13450 üzenetére
Nem.
Pedig az MJX X600 nem is kicsi.
Varjunal nagyobb madarakat nem nagyon tudok izgalomba hozni a kvadkoptereimmel, viszont meg a nagyobb madarak is felnek meg a zsebmeretu kutyaktol is. Es a legszomorubb, hogy nemcsak a kobor ebek pusztitjak a vadallomanyt. Tul sok a felelotlen gazdi. -
dudicukrasz
tag
válasz
shaddam #13341 üzenetére
Nekem az inspire-t 400méter magasan vitte a szél mint az állat,úgy mentem utána kocsival,még jó hogy csak egy marha nagy szántás volt.
Lent meg vibrált a levegő,szellő sem rebbent a dögmelegben.
Biztos nem küldeném fel, max az alföldön,tiszta para amúgy is ha nem látod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Medence topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged