-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoty4
őstag
válasz
medvegy #27140 üzenetére
igen, ez a gb-s akcios cucc, nekem belga postával jött, elvileg 30-án már az országba volt, azt hittem ellopta a postás, mert ma se hozta ki. Közben másik 2 csomag ami együtt jött ezzel már 31-én a kezembe volt. Ma felhivtam a postat és kihozták délután a melohelyre
cseh postát én itt nézem: http://www.17track.net/hu
csehekig meg sky56.cn -
válasz
medvegy #26418 üzenetére
Kép alapján tényleg olyan mintha neked mélyebben lenne a pöcök.
2db-ot vettem, hogy majd jó lesz a 380hoz is, de nem fogom szerintem használni mert kicsit így is lötyög és zavar. majd jó lesz valamire.
Majd nézek olyan tartót aminek van csavarja is, és szétkapom a távot, kiveszem azt a pöcköt onnan.
Vagy veszek Tarot monitor tartót távra. Mert abba 1perc távot cserélni. [link]
-
Arti1
aktív tag
válasz
medvegy #26406 üzenetére
Miért pont a balanceren? Van valami spéci csatlakozója a monitornak?
Pl. a Quanum v2 szemüvegnek XT60 csatis kábele van egyik végén, másik végén meg osztja az áramot barrel-ekre, hogy jusson a monitornak is meg a vevőnek is.Olvasom a fórumot kis lemaradással, már kezdtem sajnálni ,hogy lemaradtam a Snap-up akciókról, de később kiderült, nem maradtam le semmiről
-
Teréz Atya
senior tag
-
vandor01
senior tag
válasz
medvegy #26020 üzenetére
azt vedd meg arra lesz eselyed 30db! szerintem 30percig elni fog az ajanlat...
legalabb legyen siker elmenyed mara! mert falkont? 99% esellyel nem jut!
ha meg is es meggondolod magad szerintem lesz itt jelentkezo aki atveszi?nehogy maa vmi migra vagy mas vegye meg.... jojjon csak Mo-ra!
-
-
molnigee
aktív tag
válasz
medvegy #25900 üzenetére
Én tegnap megfogadtam, hogy idén már nem veszek újabb koptert, erre ma azon kapon magam hogy ott van a kosárban a x251en
Szerencsére ellenálltam
Nem értem én ezt, le fogom tiltani a számlám, mert ez már nem állapot
És még jön a falcon 180, 250, mi drone, phantom 4 snap up... aztán meg szept 8-9. -
mrrr74
aktív tag
válasz
medvegy #25121 üzenetére
Ezt a nyílt téren reptetést nagyon nem tudtam még összerakni fejben. Kb. azt szűrtem le, hogy ha nem kereskedelmi célból reptetek, akkor mehetek bárhova (persze ésszel) és nem köthet bele a rend éber őre.
Bár a múltkori sztoritok ellentmond ennek...Egy kollégámnak van egy igen komoly drónja, broadcast minőségben forgatnek vele, ő az operatőr, a másik srác vezet. Pár napja beszéltem Vele és mondta, hogy igen komolyan megbüntették, mert megredelésre felvételt készített egy magánháznál és a szomszéd ezt bejelentette a rendőrségen.
Szóval nem tudom mire számíthatok. -
Balázs1621
senior tag
válasz
medvegy #24900 üzenetére
Milyen magasan voltak a gépek? Én az Advanced gépemet lazán elküldtem 2km-re és még ment is volna tovább, csak nem mertem. Minél messzebb mész, annál magasabbra kell engedni, nekem 2km-nél volt 130-140 méter magasan. 700-800 méter nagyon kevés, ott még semmi jelvesztésnek nem szabadna lenni.
-
elszabi
tag
válasz
medvegy #24844 üzenetére
a végén, csak az utolsó cirka száz méteren volt egy kis szakadozás. de utána teljesen elment a jel és rth lett belőle. aztán később még visszajött, mert az magától felvitte 120 magasra ahol aztán több jelet kapott (jobb rálátás?) akkor még mentem tovább, de már nem sokáig bírta.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
medvegy #23413 üzenetére
Megy az X251 távjával gond nélkül. Az RTF verzió is (EZ az X4-es nem AZ az X4-es, amit az X250-hez kaptunk, ez tényleg Futaba kompatibilis).
Az X4-es távval is el lehet vele játszani, de ha van X7-esed, akkor a saját távját a kicsomagoláskor látnád utoljára, szóval csak BNF-et vegyél.
Btw, nagyon király kis gép, de a yaw-ja meglepően lassú, a H101-es ebből a szempontból (szó szerint) köröket ver rá...U.I.: hátha valaki nem tudja: Az F-SHSS protokol már 2+ hónapja nem probléma a Deviation csapat számára, szóval, ezt is viszi a Devo7E. A harmadik csip berakása kicsit ijesztő, de nem lehetetlen, így simán megoldható, hogy egy távval menjen a Walkera Runner250-es, a NiHui U807-es, a JJRC X1, az XK X251/X250/X100, a Jizhan X6, a Syma X8/X5, a Fluoreon H101, az Eachine H8, a Hubsan X4, hogy csak az ismertebbeket említsem.
Igen, ez a reklám helye. Akinek hegyekben állnak a gyöszök otthon, mindenképpen érdemes átfutni a listát és megfontolni egy Devo begyűjtését/okosítását. -
Jackal2
senior tag
válasz
medvegy #23419 üzenetére
Seby ezt írja:
"I reeived the BNF version of the XK X100. The RTF version comes with the basic X4 radio supporting the S-FHSS protocol. With this latter, no easy real possibility to change some setting. XK have also two other transmitter, i.e. the X6 which comes with last Deluxe helicopters & X350, X380, X500 and the X7 with an extra channel which come with the XK X251."Tehát elvileg megy az X6 távval is, az a heli táv, de szerintem az X8-al is kéne, csak nem tudom, ott van-e binding, mert nincs belső menüje.
-
Teréz Atya
senior tag
-
elszabi
tag
válasz
medvegy #23070 üzenetére
A rendőrök 2x voltak aznap kint, mivel a híd tetejére mindig felmászik vki sörözni v fotózni. Szóval én lettem volna a legkisebb gondjuk.
Amúgy nem zavart senkit. Talán csak egy vkit, aki a szálloda tetején napozott. De messze voltam tőle a géppel, nem felismerhető. Utólag tudtam meg, hogy az a fürdő női naturista(!) napozója.
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
medvegy #22874 üzenetére
Dohányboltban lehet kapni fém cigisdobozt, na abba, de piához kapott fém díszdoboz, kávésdoboz is jó. 1S annyira nem veszélyes szvsz.
Azon is agyalok, hogy veszek ereszcsatornát és beállítom feldarabolva egy fémdobozba. Így szeparálva lennének az akksik. 2m valahol 1000-2000 ft lehet. Végére gumi élvédő, vagy valami, hogy ne sérüljön meg az akku, vagy a kábel. -
Allien
veterán
-
Minstrel
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
medvegy #22246 üzenetére
Filleres antennaval es a hangyapuculonyi 200mW-os Falcon VTX-el is megvan az 500m. A draga antenna azert jo mert nem olyan gyorsan amortizalodik, mint az olcso. Az NH-n eleg volt egy eses h lefejezzem az olcso antennat, mig a dragahoz kellett 3-4 is.
Az olcsot es a dragat is meg lehet javitani, csak turelem kell es azbeszt kez.
En azzal vagyok megelegedve, amit a Falconra applikaltam. Igy mobilrol nemtom megkeresni, de ott van a blogomon a Falcon 180 tesztjenel. -
Pikachu24
aktív tag
válasz
medvegy #22240 üzenetére
70 dodó alatt van diversity-s szerintem jó(jobb). 400cd/m2 ez lehetne egy kicsit több is. A másik az 500cd/m2 A betekintési szög az elég jó.
Szerintem ha egy egyben vevő és monitort akarsz venni ami diversity-s akkor ez jó, viszont a fényereje lehetne több is.
Várjuk a beszámolót.
-
Jackal2
senior tag
válasz
medvegy #22157 üzenetére
Az XK atomstabil. Nem sok mindent tud, de ezt pont igen.
Molnigee: szerintem ez a videó tök jó. Semmi gond nincs a képpel, sokkal jobb, mint bármelyik nem 4K videókamera, amit eddig láttam.
Pikachu: van értelme, ugyanis állóképeket fűz össze. Kiveszel egy képet középről és van egy fotód.
-
molnigee
aktív tag
válasz
medvegy #22151 üzenetére
Azért a p3 sokkal jobb szerintem...
Ilyet talán a git2 is produkál, vagy nem?
Amúgy most azon agyalok, hogy milenne ha felraknék egy YI 4k-t a x380ra? Nézegettem videókat, elég jónak tünik, igaz csak mobilon néztem még. Ha úgy vesszük, 60K ráfordítással ( - elpasszolom a gitet 20ba), elég jó minőséget lehetne produkálni, a képstabija is elég jó, + akkor van egy kurta jó action camom is, amivel még fotózni is elég jól lehet. Vélemény? -
TromF
tag
-
koko 959
csendes újonc
válasz
medvegy #22067 üzenetére
Mivel az antenna nyeresége igen kicsi ezért a teljesítményt kell növelni. Kör sugárzó azért rossz mert 360 fokban sugároz ki. Sajnos ezzel nem tudsz mit tenni az adónál mivel minden pillanatban más irányba megy a koptered. A vételi oldalon viszont már lehet mókolni, mert ha lapantennát használsz és az nagyjából irányba áll már nagyobb a hatótávolságod. Ha pedig ne adj isten parabolád lenne valami kicsi ami nem töri el a kezed a súlya miatt és nagyjából irányba állna drasztikusan nőne a távolság. Én ha megveszem az fpvt a régi 5,8 gigás vevőfejet akarom használni vevő oldalon. Annak idején 10 mW-os adóval és két 90 cm-es parabolával 15 km-re ment el a jel. A két fej magában kb 1 km-re volt jó 10 mW-al optikai rálátással. Ehhez képest a 600mW 60 szoros teljesítmény növekedés.
-
TromF
tag
válasz
medvegy #22067 üzenetére
valami ilyesmi. Az aomway-t sokan szeretik, megfelelo a minosege a felhasznalok szerint. Ha tobb kell, lehet helical antenna meg iranyitott vevo.
A csatlakozo tipusanak megfelelot rendelj.Ugy ertette hogy ha jo az RTH a gepeden nem fogsz parazni ha kiszaladsz a fpv hatotavjabol mert magatol is vissza tud jonni a gep. Ellenkezo esetben eleg kellemetlen elmeny lehet "megvakulni"
-
TromF
tag
válasz
medvegy #22049 üzenetére
Igen, a frekvencia lista fontos hogy passzoljon, csak akkor lesz kep, ha az ado es a vevo ugyanazon a frekvencian beszel
Es azert jobb, ha minnel tobb frekvencia passzol, mert ha valamelyiket zavarja egy jel, van alternativad valtani csatornat.
a 200mW adok konnyen elmennek 1 km fele, ujra jelzem, normalis antennaval, nem a gyarival.
Nekem a gyari botokkal a 600mW tudott vagy 150 metert.
Az extremek 2-3 km-re is tovabbitjak a jelet egy 200 mW adoval idealis korulmenyek kozott.
Persze a tavolsagot nagyon erosen befolyasoljak a kornyezeti tenyezok:
-paratartalom
-pollen por, egyeb reszecske a levegoben
-zavaro frekvenciak.
-tengerszint feletti magassag
-meg ami most nem jut eszembe -
TromF
tag
válasz
medvegy #22011 üzenetére
Nekem kb ugyanez van, csak en darabokbol vasaroltam ossze, mikor mi volt akcios, meg vagyok vele elegedve.
Ennyiert jo ar, az ado-vevo jo minosegu, de nem diversity, es barkacsolni kell a monitorra az akkut-vevot.
Hasonlo monitort beepitett vevovel,akkuval sztem most 50 dollar korul megvehetsz, ahhoz kell meg egy vevo plusz antennak, monitortarto, legyen +20 dollar es akkor nem kell barkacsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest