- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #51675 üzenetére
Sunnysky új motorjai ilyenek lesznek. Tengelyek lesz egy vála ahol harang teteje van, alul meg hezagolas meg zeger. Csak gondolom a mostani szutykokat még el kell adni (kb mindenben ezek vannak már max más színben lol).
Saccco
Kefés gépekhez nem értek
többszöri volt, bár 8520,de egyszer sem lettünk barátok
Én most bentre össze rakok egy 1103 vagy 04 es gépet 2s re
-
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #51622 üzenetére
Na azért talán annyira öreg nem lesz hogy a Moszkvicsot is szóba hozod.
(#51623) Peaceliker:
De most miért, a Martian II vázat is öregnek tartják sokan, pedig szerintem ez csak egy ilyen divathullám ami mostanában megy.
Nagy vázakban szerintem nagyon is jók ezek, és ami fő dolog hogy baromi olcsó, főleg a ZMR váz, a Martian II már nem annyira olcsó(majd 2 ZMR váz ára).
Olyan jó kis dizelpillangók ezek, lehet szeretni ezeket is, na meg elég messziről látni is.Most jövök rá, hogy a Martian II vázas alkotásomról nincs is rendes divatfotóm, csak robbantott ábrás képek vannak, meg amit a múltkor mutattam a sárosat.
(#51624) Saccco:
Tudom hogy fejlődnek ezek belül is, csak gondolom te is észrevetted hogy már ránézésre rávágják sokat hogy elavult.
Egyébként nekem nem tetszett soha ennek a gépnek a kinézete, sokkal jobban bejött a Walkera.
Az ilyen T-Motor dolgokért meg biztos nem adnék ki annyi pénzt mint amit kérnek érte.
Igaz vázról is mondtam már hasonlót, de abból csak 1db kell, így azt bevállaltam(bár ne tettem volna).(#51627) Geller_1972:
Na jó legyen, mutatok 1 képet a mostani ZMR250-es dízelpillangómról, és nincs láb rajta, meg 3cm magas az aksi résznél.
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #51613 üzenetére
Sztem jó ez, amikor lassan mész nekem még túl magasra is néz. Amúgy kamra helye is fontos. Minél jobban prop síkban van annál jobb. Tornyos nagyon nem jött be nekem.
Varadigabor
Emax sem szokott ketté szakadni, pedig az még jobban a pdb re "támaszkodik". Amúgy hyperlite gépekben is így van az antenna az is copy paste
-
Peaceliker
addikt
-
twine
veterán
válasz
vandor01 #51525 üzenetére
Én már letettem a voksom az X7 mellet.... tuti rendelek hozzá egy ilyet...
E010-11-hez jó lesz az,,,vagy az egyéb apróságokhoz....vagy a múltkor is mutatott a haver egy "sufnira esett" X5C-t,,,,nem tudtuk kipróbálni....Szóval jó az ha van egy ilyen a háznál szerintem...egyébként is nagyon kíváncsi vagyok már régóta milyen egy értelmesebb távval terelgetni ezeket a kis szúnyogokat... -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #51366 üzenetére
Én mondjuk EMAX motorokat vettem
RS1106 4500kv
Az FC attól még képlékeny, hogy megvettem ezt a FullSpeedet. Nem túl meggyőző kép alapján, de majd meglátom. Ráadásul a GB listájából, ami eléggé eltér fazonra a BanGood kínálatában levő FullSpeedtől.
Előbbi olyan, mintha nem lett volna lámpa a sufniban, és úgy rakták össze, hogy nagyjából emlékeztek mi hova való. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #51363 üzenetére
A négy motort már megvettem, és egy FullSpeed (vagy milyen) kockát. 20A + F3.
Az F3 és F4 között mi különbség van ebben a mini kategóriában?
Megéri az F4-et belerakni? A Lizardomban azt raktam a gyári F3 után, mivel az ESC elszállt, így komplett kockát cseréltem. De nem volt alkalmam kitapasztalni a különbséget, mert az első F4-es reptetésénél vette a sátorfáját -
Tibusz00
tag
válasz
vandor01 #51353 üzenetére
Ha az ESC-n jó helyre akarnám forrasztani a motorok vezetékét, akkor toldani kell a 2-es 3-as motor vezetékét. Macerás és hely sem nagyon van. De mivel az FC-n úgyis forrasztani kell a jelvezetékeket, így azok megcserélése nekem egyszerűbbnek tűnik. AZ ESC2-es kimenetét az FC3-ra forrasztanám,az ESC3 az FC2-re.Ez így működne?
-
Jozsó
tag
válasz
vandor01 #51338 üzenetére
Miért kéne kétszer rákötni? Ha csak 1s aksiról beszélünk akkor elvileg is értelmetlen balancolásról beszélni. Rá kell kötni a normál töltő áramkörre (az XT60-as csatikra) és tölteni.
Ha külön akarod látni a cellák feszültségét akkor pont 1s aksikra van ilyen megoldás, azt korábban linkeltem.
De az egyébként speciális. Általános esetben egy paralallel boardon nem lehet ilyet külön nézni.
-
Baku
aktív tag
válasz
vandor01 #51322 üzenetére
A végére odaírtam, hogy készül a védelem. Volt rajta, de most már nem stimmel.rá ....
A lego fedél azért kell.,mert arra szereltem fel. (az, amit linkeltél sem könnyebb semmivel).
Műanyag csavart én még 3-asnál kisebb átmérővel nem láttam, és az ide gerenda nagyságú lenne. (De most semmilyen sincs kéznél ) (Ez az acél 2x10mm- es)
Ha lenne is 2mm- es műanyag csavar, kérdéses, hogy tudnék-e akkorát szorítani vele,hogy a kamera ne liffenjen le....
Ugyanezzel a súllyal egyébként már repültem (a korábbi felfogatással) és semmi gond nem volt vele. -
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #51249 üzenetére
Az hogy kinek mi a jó az mindig relatív
De hogy nem "szálltál" el cellákkal az biztos segítGeller_1972
Majd dobj fel 3025 öt az még jobb, picit erősebb de alig lehet megölni, 3020 nagyon ropi
(#51250) Geller_1972
én mérésekből indulok ki és 1106 4500kv emax mocin sem mutat sokat a 3 ágú prop, alig emel többet, de többet eszik, szal g/W 2,7 helyett 2,4 és lehet vele nyerni 11g felhajtó erőt
(#51252) Geller_1972
hosszabb csavart rendelj
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #51245 üzenetére
3s el meg még többet zabál majd mert még rosszabb lesz a hatásfoka
szerintem nagyon rossz az irány ami a trend...marha nagy kv marha sok cellával...hatásfok meg egyre rosszabb...és persze lehet jobban menne, ha akku bírná, de nem bírja, fesz beesik, így motor lassul, repidő kevés, gép nem szakít ahogy kéne.
Én abban hiszek és ezért is építettem meg úgy falcon 130at, hogy rs1106 (másik amit nem értek a 04 es mocik, amik fingok azokhoz a prorokhoz amit rá tesznek) 4500kv 3col 3s. Így szerintem lesz erő és repidő is...persze ez az elmélet, lehet csak repidő leszbár 8.5 az emelési/súly arány, azért menegetnie kéne majd. Nade itt lesz hatásfok is, 280g ot emel 9a alatt (padon persze, de viszonyításnak jó), kecsegeteő szerintem. Láttam van aki 6000kv ra 4st rak, mondom megnézem ez mit mutatna úgy...plusz erő, plusz súly, ugyan úgy 3025 prop (van teszt róla) ugyan úgy 8.5 arány...hát akkor azt nem kérem, mert minek is
szal már ha 4500kv n ennyivel rosszabb a hatásfok 4s el, nyakam tenném rá, hogy 6000kv n még rosszabb, 2colon meg aztán igazán
amúgy er130 a 1105 el megelőzte a korát, okos döntés volt, hogy nem 1104 szerintem. amúgy volt rajta nekem 3br 1105 6000kv, jobban is ment, de 4p helyett 2t repült
jöhetne jóidő és meghajtanám már, de én nedves fű fölött nem szeretek repülni.(#51244) Geller_1972
beltérre nekem babyhawk (nem R ) nagyon bejött, csak 5250kv és saját illetve lizard proppal is "halk" értelmes rattel meg vígan repülhető 12nm es szobákban
majd még próbálgatom 1s bl gépet, de lehet az lesz a vége, hogy az piac és lesz benre is egy 2s 2col gépem, vmi nem végtelen KV s -
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #51243 üzenetére
És az ER130 csak 4000Kv-s mocikkal van szerelve. Ha most megjött volna a tartalék váz a QX105 BAT-hoz, megnéztem volna, hogy melyik megy jobban. Tartok tőle, hogy rövid távokon, amikor főleg gyorsítani kell (szinte ugye mindig ezt kell
) a kefés fos megeszi. Igaz, hogy abban 1020-as mocik vannak és 1s-es, könnyű (relatíve) 600-as akkuk, de akkor is. Rég repültem már a 105-el, de emlékeim szerint vagy megy így, vagy közel így biztos. Sikít ez, mint a barom (GT-R90), szerintem a faluban az összes cinke inkább elköltözött délre, olyat szól, de nem repül. Valszeg igen, a kis prop méret miatt. Azt hiszem eggyel több feladott hirdetésem lesz.
. Megy a háztól. Ezért nem jó, ha nagy géphez vagyok szokva, mert kisebb csodát várok a kicsiktől, a vidik meg simán hazudnak, mint a vízfolyás, mert nem adják vissza, hogy mi a valós sebesség, manőverezőképesség.
De a kamerája nagyon jó. Hiába jó jeladóban, ha nem tudnám kihasználni, mert már az odaúton lemerül.Azt kimondottan kiemelném, hogy ez beltérben használhatatlan! Ember nincs, aki ezt a visítást bírná bent.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #51149 üzenetére
200mW 200 méter? Nem tudom a Lizardba mit raknak, de átkapcsoltam 200mW-ra és az 1000méteren is jó volt.
A múltkor belinkeltem a képet. Valószínűleg több is lett volna, mivel 1000 méternél esett a tározóba, így azt nem tudom meg mi lett volna a végePersze megjegyzem nem terv olyan messzire elmenni, mivel vissza is kéne jönnie, és az akku azért nem végtelen energiát tárol magában.
Írtam, én ebből a kamerát VTX-el már vásárláskor elhatároztam, hogy cserélem, ezért is vettem a RC mikrót és a VTX03-at. Aztán azonnal feltűnt, hogy abba a vázba amúgy sem férne el, így a gearbestes "mikró eachine X220" váz már itt várakozik.
Bukta szagú... ahogy vesszük, mert valljuk be, már akkor tudni lehetett, hogy a kamera szar benne (Jackal megírta). Amúgy halkan jegyzem meg, hogy a Leader kameráját az épülő Lizard95-be akartam belerakni, de nem szégyenítem meg azzal azt a kis vadócot -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #51145 üzenetére
Nem dobtad fel a napom!
Azért én reménykedem, hogy elveszett
A legjobb az lett volna, hogy meg sem veszem! Akkor még nem voltam bevállalós, így nem is nagyon agyaltam az alkatrészek összekukázásán. Vásárlás után gondoltam végig az egészet, és döntöttem, hogy amikor megjön átépítem az egészet. Így már csak néhány alkatrészére vártam, mint motor, és ESC.
De azt mindenképp hozzáteszem, hogy nem leszarozni akarom, mivel nem is láttam még élőben sem, hanem csak másmilyent akarok. Már azon is gondolkodom, hogy megmarad úgy, és az lesz a harmadik mikró gép, bár abba is kamera, VTX, vevő...~15e -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #51102 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy el fog indulni a refund. Végre felfogta a GB- hogy az a csomag valószínűleg elveszett.
De miért csak ennyi levél után?!
Belinkeltem nekik egy több, mint egy hónappal későbbi rendelésem, és azt, hogy megérkezett, de ez meg semmi jelét nem mutatja track szerint, hogy mozogna.
Arra kértek várjak kicsit utána néznek a csomagnak. Válaszként megírtam, hogy január 11-ig várok (nov 11-én fizettem), aztán elindítom a refundot. Ma válaszoltak, hogy köszönik türelmem és a dátum után lépjek velük kapcsolatba. Aztán várok 24 órát, és, ha nem indul meg a refund PayPal papához fordulok.
Tehát buktam lóvét mindenképp, mert ugye mindenhol akkor voltak akciók, és én marha ezt választottam.
Igen, tudom, nem kell magyarázni, hogy a csomag elvesztéséért nem a GB a felelős, de már igen rég jeleztem, hogy valami nem stimmel. Addig nem is érdekelte őket...
Most meg legalább nem kell feleslegesen kamerát, vázat fizetnem, ami amúgy is ment volna a kukába. -
choco01
addikt
válasz
vandor01 #50984 üzenetére
+SpydeR3412:
Szobában lenne nagy részt használva esetleg kicsit a teraszon vagy udvaron, de nincs semmi olyan..
A lényeg hogy ne törjön össze par ütközés után.. Akkor E011 jó választás lenne?! Esetleg az E012 nem jobb? Vagy a magasabb szám nem azt tükrözi?
Neztem a H8 MINIt is de felek hogy sérülékenyebb mert hogy nem zárták annyira a propellerek..
Ezeknek átlagban hány percet bír az akksijuk?
-
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #50938 üzenetére
Reset és bindről újra volt már..Kezdek gyanakodni a BF 3.2.3-ra. Meg magára az FC-re is. Olyan jelenség is van, hogy ha acroba ide-oda tologatom a kart, akkor szépen reagál (kivétel az az egy motor) aztán ha adok egy kis kakót neki, akkor kb a 2. 3.-ra elkezd magától felpörögni mindegyik moci. És hiába veszem vissza a kart. A rec eddig is ott volt, ahol most, szal az sincs közel az esc-hez sem. Szal ha az esc lenne a szar, akkor a kalibráció nem menne végig. Ott padlón pörög mind a 4 motor.
-
Jackal2
senior tag
válasz
vandor01 #50920 üzenetére
Ebben egyet kell hogy értsek, a motor neuralgikus pontja a szénkefés gépeknek. Nem véletlenül dobtam ki a két MJX X600-at, 14 db motor kicserélése után
Molnigee: ez így van. Ráadásul nem mindenki akar versenyezni, ugye Peaceliker?
Csak a magad örömére is repkedhetsz, az is jól esik.
-
molnigee
aktív tag
válasz
vandor01 #50488 üzenetére
Most jött le másodszor már, először prop leszedés közben együtt jöttek le, most nem tudom mitől, a videót ha megnézed, a legvégén lévő crash során esett le, az a nagy szerencse hogy megtaláltam...
Simán kalapáccsal visszavertem megint amíg tudtam, remélem bírja még egy darabig.
Szobában lebegtetve minden ok... -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #50482 üzenetére
Némi átalakítással belemegy, aminek a terve már megvolt akkor is, amikor még volt Lizardom, de aztán előbb elrepült, mint megérkezett a kamera
A keret 3mm-el szélesebbre fog nyílni, és talán annyi rés lesz, hogy befér majd egy tervezett Runcam Swift 2 mini oda is.
Amúgy egyenlőre abba megy bele a Leader 120 kamerája, hacsak nem panaszolom vissza az árát és veszek egy Bebyhawkot, vagy építek egyet a vázba, ami a Leader 120 váza helyett lenne.Ja, és még egy kérdés a refunddal kapcsolatban. Honnan kell számolni? Rendeléstől, vagy az ő állítólagos postázásuktól?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #50476 üzenetére
Ja, miután másik vázat is rendeltem azzal sem lesz különösebb gondom mit hova rakok. Persze emlékeztem szerint 5gramm plusz lesz a teher a "nagyobb" váz miatt. Amúgy VTX03 -at vettem és RunCam micro Swift2
A VTX-re meg valószínűleg a habverőt rakom fel (abból is rendeltem) nagyon tetszett a Lizard 95-nél a kifogástalan vétel (1km). Már várom a Lizard 95 vázamhoz a kellékeket, hogy legalább az repképes legyen, ha már a Leader Luca széke státuszt vett fel... A Gearbest szerintem csigaháton küldi a cuccokat...
Most a Banggood supportra leszek kíváncsi.
Vettem egy magasabb árkategóriás multimétert, ami két napja megjött, de tök süket.
Azonnal videó, amit el is küldtem. Ma visszajeleztek, hogy 50% visszafizetnek, és leírták mi a baj (MICSODA?)
Videó alapján megállapítottákEzek amolyan távgyógyászok, vagy muri gellerek?
Mindegy, visszaválaszoltam, hogy azt én biza nem fogadom el, max 25% kifizetek egy újra. Gondolom akkor marad itt minden, és tartalék kábelek, háznak jó lesz ez.(#50480) vandor01
Nyitottam már kettőt is, amiben nyugalomra intettek, pedig rendes voltam, mert írtam, hogy pénzt, vagy pontokat írjanak jóvá, hogy türelmes legyek. De tojtak rá!(#50477) Geller_1972
Ok, szerintem ma egy utolsó "figyelmeztetés" még megy. Hány napot kell várni? Nem két hónap? -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #50453 üzenetére
Pont ezért rendeltem már akkor VTX-et és kamerát, amikor leadtam GB felé a Leader 120 igényt. Mai napig sem mozdult semmit (november 11 rendelés DPD). Szóval nekem minden megvan hozzá, csak a főszereplő hiányzik...
(#50459) vandor01
Nekem 11-én éri el a két hónapot, PayPal felé jelzem, és onnantól hogyan tovább? Nekem kell majd visszaküldeni, vagy a posta automatikusan tudja már, hogy azt vissza kell küldeni? -
Jackal2
senior tag
-
syler123
veterán
válasz
vandor01 #50458 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, hogy kell a 120-as váz, meg lehetőleg jó könnyű legyen.
Az a board tényleg olcsó, ha hosszabb távon is bírja a strapát, az nem lenne semmi. Arra lehet én is építkeznék. Csak ugye nem lesz olcsó.
7000 a board, 7000 a kamera, 7000 a motorok, és már a Leader 120 áránál vagyunk, még nem vettem propokat, akkukat, vtx-et, recievert... 30-nál nem tudom megállna-e.
-
varadigabor
senior tag
-
syler123
veterán
válasz
vandor01 #50453 üzenetére
De egyébként jól repül a leader 120 neked? Tehát csak a kamera / vtx zavar? Vagy a motor sem az igazi?
Szerintem építéssel nem jövünk ki olcsóbban, mint akár egy babyhawk race. Nekem egy jó 2s-es gép kellene, már csak az akku árak miatt is, abból még veszek 6-ot és el vagyok látva 1 időre.
Bár ez nincs rossz áron... -
syler123
veterán
-
syler123
veterán
-
twine
veterán
válasz
vandor01 #50263 üzenetére
Így vagyok ezzel én is,, csak az asszony meg ne tudjaZaklatástól mentes karácsonyt, és powerloop-ban gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek
Asszony végre megtudta a napokban a GT-R90-et, azt is mennyibe került, és hogy jönnek hozzá a kiegészítők...
Hál'isten ismerem már, úgyhogy bevált a tervem...."hulyesegnek" tartja, hogy csak ott áll a szekrényen,és nem repül... Úgyhogy lassan rendelhetem hozzá a Q-X7-et -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #50234 üzenetére
Most sokféle van akcióban. Kitöröltem amire válaszoltál, mert végül úgy gondoltam talán mégis belefér, de szerintem is sanszos. Max itt-ott reszelgetsz rajta
Nem vészes az ára, de vevő és FC van. Aztán meg, ha FC-t akarnék akkor F4-et venném belőle. Mennyivel jobb nem tudom.(#50235) Peaceliker
Total Cost Commodity price : 3469 + Delivery costs: 614.19 = HUF 4083
(indokolatlanul drága a szállítása a GB-nek azért a szolgáltatásért, amit nyújtanak (NULLA!) -
KisApám
addikt
válasz
vandor01 #50149 üzenetére
Amit linkeltél, a LST - S2 5.8G 800TVL HD Micro CMOS FPV Camera most 11 dolcsi, árban jónak tűnik.
Amúgy CSAK rárakom a feszültséget, bekapcsolom, a szemüvegen vagy ezen beállítom a sávot amin küldi a jelet és kész?
-
blueye
veterán
válasz
vandor01 #50040 üzenetére
Koszi, szetszedtem es piros/kek kabeles ez a jobb elso, lehet h vmi nem stimmel ennel a gepnel? (bar szepen repult, megallt elso napon es a szetszedesnel lattam h nem megy a motor - remeltem h csak pucolni kell)
Kozben elgondolkodtam h lehet hogy a forrasztas lett kontakthibas es nem is a motor adta meg magat ilyen hamar?
-
stefi81
tag
válasz
vandor01 #49946 üzenetére
30-as nem fog rámenni. Én most vágtam le a gemfan 3025x2-ből vagy 1,5mm-t és úgy jó. Szobában teszteltem 2s 500mah HK HV-val a gyárival 2840-el 6:30 percet ment a 3025-el meg 8p-t 3,6v-ig merítve. A neten 3s-re a Gemfan 2025x4-et mondja a srác jónak. Olyat keresek de senki nem ad el. Szerintem a 6000kv moci is elég lett volna bele. Persze ez cella számtól is függ ki milyen aksival akarja tekerni, de a légcsavarokkal sokat lehet kompenzálni ez tény.
-
twine
veterán
válasz
vandor01 #49843 üzenetére
Köszönöm
Igen, hasonló logika alapján gondolkodtam én is...(550"kamu" vs. 450Tattu =kb. ugyanaz )
De gondoltam megkérdem
Diatone GT-R90-hez venném őket...molnigee-t várnám még tisztelettel egy véleményezésre, mert infó gyűjtés közben az ő videói alatt láttam,hogy használja a Lizardhoz mindkettőt..."Ugyanolyan" gép, ugyanezekkel az aksikkal...egyik videójában az osd-n 5perc feletti fly time-ot is láttam! Azzal már bőven elégedett lennék...
Szét feszít a kíváncsiság Dzsííí jelentkezz plííz(#49844) Peaceliker:
-
Watt25
veterán
válasz
vandor01 #49831 üzenetére
A problémát még ugye az adja, hogy ha megnézed bármelyik webshopot, mindenhol azt írják az X5C-re, hogy Mode 2-es. Ami ezek szerint nem igaz, viszont én ezért azt hittem, hogy az X5C, mint minden kopterek keresztapja (nem én találtam ki) ugyanolyan irányítást alkalmaz, mint a legtöbb másik... És tök jó lesz, hogy ezen betanulom az irányítást, ami már egész jól sikerült...
De ez baromira nem igaz, és nem emlékszem, hogy ezt valaki más megemlítette már volna.Szerk.: Oké, közben keresgélek, és azt megtaláltam, hogy az X5C távján lehet módot kapcsolni, tehát az X5C-t be tudom állítani úgy, ahogy az X21-en van most. De továbbra is igaz az, hogy ha jól látom, amit az X5C távja Mode 1-nek hív, az igazából Mode 4. (Mode 1 esetén jobb oldalon van a gázkar, nem?)
-
rokarudi
aktív tag
válasz
vandor01 #49734 üzenetére
Igen, sejtettem, hogy ez lehet. Elég nehéz elképzelni, hogy úgy keveri össze a TN-eket, hogy pont egy magyarországi csomag legyen, nagyjából hasonló feladási idővel.
Más: használ valaki Turnigy vagy Flysky-I6S-t? Ha bindolok egy másik, ugyanolyan vevőt (RX2A), de egy másik géppel, akkor elfelejti a másik gép beállításait, vagy új modelként fog szerepelni? Vagy kell valamit csinálni ahhoz, hogy egy másik vevőként ismerje fel?
-
_ak_
addikt
válasz
vandor01 #49698 üzenetére
Na akkor csak hogy tuti legyen. ezt rendeltem, ez jött:
Tehát JJRC szerepel a tetején és az akksin. így is a második link a jó választás?
Távból a kicsi, nekem nagyon kicsit, kényelmetlen. Szívem szerint egy nagyobbra cserélném, amit idővel lehet okosítani(?).
-
-
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #49269 üzenetére
Gyárilag is 3S-t ad hozzá.. Én azért megnézném az 550-es Infinity-vel.
Nekem ilyen 70C-sek vannak itthon. Ugyanebben a 850-es 20 grammal nehezebb.
-
varadigabor
senior tag
válasz
vandor01 #48983 üzenetére
Hát verseny vázon elég sok kompromisszumot kell kötni
Mondjuk én micro kamerát raknék bele, kar is gyakran fog törni ha kaput fog
(#48982) Jackal2: Szerintem azzal az a baj hogy a motort 3 csavar fogja és első karoknál pont szemből nem fogja/védi semmi, ha ott kap el valamit szerintem le is repül a motor..
Meg fordítva jó lenne..:nem tudom hogy meg lehet-e fordítani.
-
Nand708
csendes tag
válasz
vandor01 #48888 üzenetére
Helló,
nagyon szép élesnek tűnik a videó és örömmel vettem tudomásul, hogy Monster V2-vel csináltad, - mert nekem is az van.
Viszont nálam kutya a kép, illetve nem tudom, hogy ennyit tud, vagy valami nem jó..
- csináltál valami beállításbeli módosítást?
- élességet állítottál a kamerán? ... nem bírtam kilazítani a ricnis gyűrűt, félek, hogy összeroppan a lencse. Van valami trükkje?Meg tudnád nézni, hogy hány méterről tudsz leolvasni egy rendszámtáblát? Vagy akármi fix szöveget, aminek megadnád a paramétereit és én is le tudnám ellenőrizni. (Pl Times New Roman 20-as betűméret 90 centiről olvasható)
-
varadigabor
senior tag
válasz
vandor01 #48882 üzenetére
NA most van 21 dollár a micro sparrow.
Coupon Code: Randy19 -
Baku
aktív tag
válasz
vandor01 #48912 üzenetére
Ez - legalábbis jó hosszú időre - teljességgel kizárt.
Egyrészt azért, mert ezek a terminátor pókok nekem nemigazán jönnek be (egyszerűen csak nem tetszenek, nem érzek irántuk különösebb szimpátiát, vagy késztetést, hogy nekem ilyenekre lenne szükségem, másrészt a racer irányzat (mint repülési stílus) felé sem vonzódom.
(Sokkal inkább vonz az a "nyugodt erő", és kiegyensúlyozottság (szó szerint, és átvitt értelemben is), amivel a nagy kameraplatformok rendelkeznek.
A harmadik ok meg az, hogy annyi ötlet, terv, újítás (és az ezekhez való alkatrész gyűlt össze (és még érkezik) született meg a fejemben a jelenlegi gépparkomhoz, hogy legalább 1 évig (bőven) elleszek ezek megvalósításával.
Az FPV irányába azért kacsingatok, mert 2 olcsó, buta gép elvesztése, (és mások hasonló eseteiből okulva) felállítottam magamnak azt az "alapszabályt", miszerint SOHA többet nem repülök szabad szemes módban 30-40m - nél távolabbra, és 10-15mm-nél messzebbre, CSAK FPV-vel, és GPS támogatással.
Szóval racer (nem mondom hogy soha, de) egyelőre biztos hogy nem.... -
gonger
senior tag
válasz
vandor01 #48849 üzenetére
De legalább megkaptad amiért fizettél....
11.12-i rendelés még "processing'' státuszban figyel. nyitottam rá egy ticketet, hogy ugyan már mi a pálya, amire ez a válasz érkezett:
Remaining items (Not available currently):
Product Name Estimated Dispatch Time Suggested Options*
FrSky XM Plus 2.4GHz 16CH SBUS Receiver 7-15 business days Wait or Exchange
Leader - 120 120mm FPV Racing Drone - PNP 30-Nov-17 Wait or ExchangeNyilván már nem emlékszem, hogy mit írt a terméknél, az biztos, hogy 11.12-ét jelezte az utolsó akciós napnak és feltűnt volna, ha készlethiányt ír és a mostani rendelésnél is a leírásban nov 24-27-et ír a várható postára.
-
vandor01
senior tag
válasz
vandor01 #48826 üzenetére
sorry ezt e! Emax-Babyhawk-Spare-Part-Tie-Down
-
gonger
senior tag
válasz
vandor01 #48821 üzenetére
Én 12-én rendeltem meg, Gb szerint még processing van, nem volt shipping, de tegnap már kaptam a DPD-s SMS-t, hogy 2-5 napon belül átvehető csomagom lesz. Kiváncsi vagyok...bár a Taranis táv sima postával jön, az még bőven úton van.
Akksikat a Leaderre mivel érdemes felfogatni? mindre vegyek ragasztható tépőzárat pl rövidáru boltban? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
vandor01 #48767 üzenetére
Élek.
Az új melóm eléggé leszívja az energiám, így nem sok erőm marad munka után blogolni.
Btw az írások felét a régi melóm éjjeli műszakjában írtam. Most ilyen nincs, élem a nappal dolgozók mindennapjait.
Meg naponta 1,5-2 órát utazok. Ezen persze majd javít, ha home officeoon leszek, de egyelőre új vagyok, jobb bent tanulni a kollégáktól.
-
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #48796 üzenetére
Ennyire durváról nem olvastam még, de aki megcsinálta a lítiumion aksit, az is feltalált újabbat.
Sajnos nem emlékszem a cikkre rendesen(pár hónapja olvastam) hogy sokkal hamarabb tölthető az aksi, és többszöröse lesz a kapacitása, hasonló méret mellett.
Tehát sokkal jobb aksit már az is bejelentett aki az előzőt kitalálta, így én azt mondom küszöbön lehet a váltás.
Csak kérdés hogy a kereskedelembe mikor kerül és mennyiért.(#48806) tupacamaru: Tehát ha bekötöd az OSD-t akkor nincs kép?
Nem cserélted meg a TX RX vezetéket?
Mert mintha nálam is lett volna valami ilyesmi az elején, csak nem emlékszem hogy véletlenül én cseréltem fel, vagy fel kellett cserélni mert csak úgy lett jó.
A másik ami eszembe jutott, hogy a testet mindkettő megkapja azonos helyről?
Mert már úgy is jártam hogy külön aksival hajtottam próbaként a kamerát, és azért nem volt kép, alig jöttem rá miért csinálja azt velem, aztán beugrott hogy "közös kör" kell nekik. -
Baku
aktív tag
válasz
vandor01 #48799 üzenetére
Mekkora "bullshit"-nek látszott 10 évvel ezelőtt mindaz, ami ma itt van a tenyerünkben, és egy érintéssel elérjük, nap mint nap használjuk, sőt, el sem tudjuk képzelni milyen már nélkülük:
Korlátlan internet a zsebünkben, vezeték nélküli töltés, bluetooth adatátvitel, wifi kapcsolat, internetes távvezérlés ..... és sorolhatnám .... ez mind utópisztikus álomnak tűnt még a 2000-es évek elején....
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #48754 üzenetére
Az én véleményem is hasonló. Maradt egy jókora kupac a Lizard 2035 propokból, amit akár el is használhatnék, bár eddig mióta drónozok 8db törött el és ebben benne van a Syma X8HW, Wizard X220s, Lizard95. Vagyis elképzelhetően elég sokáig elég lenne a 2035.
3S akkuim vannak 550mAh így arra a 2840, vagy kisebb 2035 is jó lehet?
Számomra a hosszabb ideig való reptetés beáldozva a teljesítményt a hasznos megoldás.
szerk:
Aztán meg, ha ~200+ méter magasra akarok menni szélharcost játszani a nagyobb propeller a jó(ezt csak elkeseredésemben írom viccnek szánva
)
-
Baku
aktív tag
válasz
vandor01 #48734 üzenetére
Tulajdonképpen majdhogynem alkatrésznek is megérné ennyiért, viszont másfelől meg csak azért mert a "hülyének is megéri", nem vásároltunk össze minden szart .... : DD
Amúgy meg szerintem azért nyomják ki ennyire olcsón, mert sokan rájöttek már (velem együtt), hogy a "buta faék" kameraplatformok ideje lejárt, 50m-en belül kóvályogni nem nagy "Was ist das", azon túl meg szinte alapkövetelmény a GPS támogatás, és egyre több GPS-es gép kerül a piacra, egyre jobb áron....
Szóval valahogy minél előbb ki kell takarítani azt a néhány ezer darabos raktárkészletet, mert hamarosan rájukrohad .... -
Jackal2
senior tag
válasz
vandor01 #48738 üzenetére
Aztán majd kapom, hogy ezt a szart rád melegítettem
Egyéb infók a tegnapi repülés után. A Bfight vevőt mindenki sürgősen kukázza ki, elmondom miért:
- a karbon vázba be tud csúszni az antenna és 125 méteren elvesztettem a kontrollt, a mák az volt, hogy fail safebe tettem kapcsolóról
- van valami bugja, ugyanis ha disarmolom de a gáz nem nullán áll, NEM állnak le a motorok, simán repkedtem utána vele, ami eléggé csúnya dolog, pl. leszállásnál disarm+failsafet kellett nyomnom egyszerre (na ezért is kell kitenni mindkettőt kapcsolóra). Szóval egy normális R-XSR vagy XM+ vevőt tessenek felpattintani ráKamera viszont olyan mint az álom, gyakorlatilag Runcam minőség, persze ez nem meglepő, lévén egy HS1177 HAD II van rajta. Szerencsére volt mellettem egy Runcam Micro szóval össze tudtuk mérni, ekvivalens a képminőség.
Összefoglalva a Bfight 210 hibáit, gyorstalpaló gyanánt:
- buzzer felforrasztani
- vevő ki, normális meg be
- VTX fehér kábel leforraszt az UART 3 RX portról
- gyári pigtailre cserélni a gyári dipolet
- gyári 5051 Gemfant valami más propra cserélni, mert nagyon eszi az akkut
- akkumulátorokat előre felrakni, mert túl hosszú az XT60 kábel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest