- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
choco01 #52351 üzenetére
Én KingKong-ot vettem, de van több féle. Rákeresni úgy tudsz, hogy "e011 propeller" vagy "31mm propeller".
Saccco: Fucsa, de a 7es moci nálam is rosszabbul teljesít a vágott propellerrel. Te a sajátját vágtad le? Én az e010-ét próbáltam és még le is dobálja őket.
Az AOKoda töltőt vettem. Egyszerre 4et tud tölteni és használható sima aksihoz is. De még nem bontottam ki, az asztalomon pihen.
helltp: A propp nem BetaFPV (feljebb linkeltem), csak a motorok.
Én nem terhelném őket 400as aksival. Próbáltam 350/450es GNB-vel. Húz mert jó a c értékük, de nagyon terheli a motort. Én meg nem 1-2 órára tervezem vélük.
Persze, majd megírom a 3as proppot is, hogy milyen ha megjönnek. -
Saccco
nagyúr
válasz
choco01 #52221 üzenetére
Hivatalos oldalon is annyi.
Egyébként van olcsóbb. A gyárival egyező: BoldClash BWoop B03 Pro-05 716 70000rpm Motor with JST-PH1.25 Male Plug
RPM: 70000rpm (4.2V) / 61500rpm (3.7V)Egyébként a BWhoop-okból van auto take off és auto land verzió is, magasságtartással.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
choco01 #52182 üzenetére
Én ezzel hosszabbítottam meg, de van aki barkácsolt magának, meg olyan is aki csavart tekert bele....
Ez a legolcsóbb motor, ami jó lehet neked. Én is rendeltem ilyet másik gépre, de még nem jött meg.
Szerk. Nem jó, mst látom h 720as, neked 716os kell. De ha olcsón akarsz akkor Alin nézz szét.FPV-hez meg veszel mondjuk eachine ef-02-t (tök mindegy, a lényeg, hogy max 3g legyen, de ez elég fasza. Mondjuk én most TurboWing-et használok, mert befér az fc és az aksi közé, a kamera meg előre és így nem tud sérülni.) kamerát, hozza egy rotg-t és kész. Telefonon meg nézed/felveszed a képet.
De mintha ezt már tárgyaltuk volna....Ebay nem mindig a legmegbízhatóbb. Ugyanez áll fenn a Gearbest-el is, főleg ha nincs raktáron...
(#52202) Geller72: Az a baj, hogy ha nagyon szar motort pakolsz alá, akkor abban se élvezet nem lesz, sem tanulási lehetőség.
Nálam azt tudta betenni a kulcsot egyedül az RS-nek, hogy olyan 6m-es lebegésből koppant betonra.
Ha megnézel 1-2 videómat, láthatod hogy én biza nem simogatom a gépeket.Valahogy mégis túlélik, a csutka gázon rohanást/indulást/falhoz-fához-vaskorláthoz odaverést....
Persze, tudom hogy mindenki a saját tapasztalataiból merít, de nem szabad őket ennyire lebecsülni. Én is elfogadom, hogy van akinek hamar meghalnak.(#52193) Baku: Én sem bírtam soha a körhintát, de szemüvegben nincs bajom. Volt mikor néha volt (akkor alakítottam át), de elmúlt.
Viszont pár óra repkedés után nagyon furcsa sétálni. -
Saccco
nagyúr
válasz
choco01 #52200 üzenetére
Jó az a motor bele. Erősebb, mint a gyári. Amit Geller linkelt, az nem jó bele, túl kicsi a fordulata.
A plusz erő az FPV-hez kell/jön jól.(#52203) alpe1503:
A szemüvegeknél milyen paramétert kell nézni, mik a fontosak?
Nem vennék 800×480-as felbontás alatt.Milyen akkumulátorról mennek? Adnak töltőt, vagy az is külön beszerzendő?
A megadott feszültség érték között bármiről, amit rá tudsz kötni, ha nem tudod, akkor átalakítóval rá tudod. Én pl.: 4000-es RC autóaksiról hajtom a Visiont.
De powerbank + ilyen átalakító és már megy is. (300mAh kell a Vision-nek ez meg tud 750mAh-t.)
Már megrendeltem a 18650-es akkukat, majd azzal etetem később.Az árán kívül a mérete mennyire számít?
Biztos jobb egy kicsi, de én (még) nem érzem gáznak a dobozost.A nagyobbik szemüveg, amit linkeltél az postaköltséges.
----------------
Megrendeltem a TS100-at... 10pénz... -
Geller72
veterán
válasz
choco01 #52200 üzenetére
9 dodó 4 ilyen mociért?
.
Ha egy picit tudsz forrasztani, vagy megkérsz valakit, akkor itt van ilyen típusú motor 0.72 eurocentért. (Most mondjuk out of stock, de mindegy)
Én addig nem tuningolnék semmit, amíg még vezetni sem tudok.
Hog ymennyit megy egy ilyen? Használattól, szerencsétől függ. Ha azt mondom 2.8 órát, akkor az nem jelenti feltétlenül azt, hogy az kevés, ha egy akku repideje 5 perc. Mire egy garnitúra motorod tönkremegy, megtanulsz repülni, bőven...
A 70k rpm is egy elméleti maximum. majd mindegyik motorhoz ott van, hogy +-12%.
-
Geller72
veterán
válasz
choco01 #52198 üzenetére
A wifi routered ad stabil jelet 100m-ről 3-4 falon, emeleten keresztül? Igen? Na az kb (max, szabvány szerinti) 200mw lehet. Ezek a szarok a töredékével nem adnak. Olvashatod itt a "cikket", ami egy ilyen szart promótál, és azt is olvashatod, hogy 30m-en belül nem tud stabilan működni. Biztos jó lesz, amikor mondjuk lemész egy emeletet, hogy megtréfáld a családot, aztán a legcumibb pillanatban megy el a kép, te meg szarod össze magad, hogy most éppen kinek a szemét fogja addig kiverni, amíg lerohansz. Szép lassan azért mindenkinek bele kellene hogy érjen a keze a bilibe és tisztában legyen azzal, hogy szarért csak szart kapsz. A kameraplatformoknak sok olyan kritériuma van, amit az olcsó gépek nem tudnak maradéktalanul megoldani. A wifin átvitt telefonon lévő appokat el lehet felejteni, annyira szarok. Legalábbis a belépő szinten mindenképpen.
Sokszor elmondtuk, hogy amíg egy sima, 3 ezres E011 kategóriáju gépet nem tud valaki stabilan kezelni, addig ne akarjon kamerás gépet főleg olcsón, mert ha a gépre magára nem tud figyelni, akkor vezetni és kamerázni tutira nem fog tudni. Főleg, ha a gépet sem látja, mert el akar vele menni 100m-re. Tényleg kellene már egy ilyen gigamega cikk, ami rendet tenne a fejekben, mert a legtöbben nincsenek tisztában a technológiai korlátokkal, csak elolvassák a 30m hosszú, csilivili leírást a kamu képekkel és videókkal, aztán amikor nyomnak egy return to home-t a 3 forintos szaron, amin nincs semmi, ami alapján ezt tudná és elmegy a végtelenbe és tovább a drón, akkor meg csak állunk ott a távval a kezünkben és pityergünk..
-
vandor01
senior tag
válasz
choco01 #52182 üzenetére
kerdes milyen kategoriaban utazol?
kicsiben pl ez: [link]
kicsivel nagyobban 60£: [link]
aztan meg az is meg kicsivel nagyobban: 65£-ert [link]Na most ezekhez kell
esetleg receiver 10-15ejro
TAV 40-100 ejro
Lehet a benne levo kamcsi FOS! runcam 30-40euro
Aksik a minimum 6db 2S 6-10euro/db
Tolto a minimum 2S 2euro/db
Szemcsi a minimum a HK-s 20 euros
par poller... es ki tudja mi meg?
szovak KB 200euro a belepes......aztan lehet akadnak keszen TAV-al olcsobban akcioban ect... nezelodj!
-
molnigee
aktív tag
válasz
choco01 #52172 üzenetére
Más amikor motor haldoklás miatt egy 3ezres gépet vágsz oda, és más mikor egy 30.000-es géped esik le valahol emiatt. Azért írtam mert ha kamerás gépnek nézed milyen olcsó, akkor azért figyelembe kell venni hogy brushed, hisz szelet nem fogja bírni, gps nincs benne, motor lehal valahol és keresheted, stbstb.
Szóval a 30k az igazából sok érte szerintem -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
choco01 #51411 üzenetére
Lakásban repülök vele, de képes belassulni nagyon-nagyon ritkán a képfrissítés. E010/E011-nél még nem gond, mert nem olyan gyors, nagyobb géppel, kint már nem kockáztatok. Amúgy is szemüvegben sokkal jobb repülni.
DVR-nek használom, 100m-en is simán tolja a képet szépen. -
Saccco
nagyúr
válasz
choco01 #51176 üzenetére
A 260-as és a 300-as akkuval is könnyedén repül kamera nélkül.
És szerintem kamerával is fog, csak ezzel az LST S2-vel, amit kaptam, nem minden kóser.Zenével együtt is szépen repült, az súlyban kb. a kamerával egyezik.
Rá fogom tenni a CM275t-t.Még annyi bajom van vele, hogy fehéret kellett volna rendelnem, nem tetszik a piros.
-
Baku
aktív tag
válasz
choco01 #51110 üzenetére
Az E-010, és az F36 (ez utóbbi még csak egy hetes) egyetlen propot nem tört még el, viszont az E-011 propvédő karimája (és az egész váz) annyira puha és rugalmas műanyagból készült, hogy erősebb ütközéskor deformálódik (behorpad), és maga a védőkarima tarolja le a leveleket ....
Az E-011 már 3 propot leamortizált.
Ha kezdő vagy, egy garnitúrát vegyél, mert nagy méreg, ha emiatt nem tudsz hetekig repülni, mert várni kell rá heteket. Filléres dolog, jó ha van plusz mindig.... -
Baku
aktív tag
válasz
choco01 #51098 üzenetére
Igen, egy kicsit hosszabb. Leírom mit kell csinálni:
Az elemtartó végében van egy ütköző, hogy ne lehessen túltolni az eredeti akksit.
Olyan ez műanyagból, és nagyon piciben, mint egy szögvas ....
Nos, ennek a szögprofilú műanyagnak a két végén kell csinálni egy-egy bemetszést éles szikével (sniccerrel), úgy, hogy az L profil alsó (vizszintes) része sértelen maradjon.
Remélem sikerült erthetően leírni, de mindjárt megpróbálok fotót csinálni róla .... -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
choco01 #51043 üzenetére
30-50m a hatótávja, de egy 1,5k-ból ki lehet tolni 100-200m-re.
Ha egy kicsit vissza olvasol, ahol a véleményemet irtam le a gépről videókkal, ott van egy olyan is, hogy magasság teszt (igazából ment volna még feljebb, csak nem akartam). Abban elég magasra mentem fel, jelvesztés nélkül (vízszintesen is bír ennyit). De los-ban a fele is elég lesz bőven.Azt az akkut vedd szerintem az e011-hez, amit linkeltél.
Tudsz venni Turnigy-t Hobbyking-ről, azok is jók, meg a Gaoneng-ek is. A lényeg a magas c. Ami annyit tesz, hogy gyorsabban képes leadni a teljesítményt. Vagyis azonos amoer esetén, a nagyobb c-s jobban megy, de hamarabb le is merül. -
Saccco
nagyúr
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
choco01 #51021 üzenetére
A motoroknak sem tesz jót, ha sokat mennek egyszerre. Úgy hamar tönkre fognak menni.
Leszállás után érdemes várni egy kicsit, hogy hűljenek (pár perc, ha már nem meleg akkor ok). Minél jobban kened neki, annál melegebbek lesznek és kiég a szénkefe, ha túl sokat fut egyszerre.
Főleg nyáron (vagy lakásban) egész fel tud forrósodni.
Szóval bőven elég az a 4-5p, ezért kell több aksi.Baku (51024) : Nálam az e010 2percet, az e011 pedig 3percet megy, ugyanazzal a 150/45c-s akkuval.
-
Baku
aktív tag
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
choco01 #51012 üzenetére
X100-al a 350es aksival is alig 2p-et tudok menni.
Mondjuk éhesek az RS mocik, én meg kínálom őket....Nekem az e011 a 150/45c-s akkuval 3percet repült, az e010 2p-et.
-
Peaceliker
addikt
-
Saccco
nagyúr
-
Peaceliker
addikt
válasz
choco01 #50988 üzenetére
ordenáré eszetlen dolgokat műveltünk h8 minivel, sztem propot sem cseréltünk egyet sem
meglepően jól védi az a műanyag kis vacak..ha olyan van vissza hajtod és go tovább...annyi hogy rudder (yaw) irányban idegbeteg, legalábbis a korai verzió ami nekem volt, nemtom azóta mi van vele.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
choco01 #50988 üzenetére
A propp keret miatt kezdésnek jobb lehet az e011. Kinnt is bennt is elvan.
H8mini szintén, csak ott törni, repülni fognak a proppok, meg a váz is sérülékenyebb. Meg az már egy virágban is kárt tud tenni. De az is bitang jó gép.
Az e012 kisebb, mint az e011. Kisebbek gondolom a mocik is. De pontosan nem tudom, mert végül nem azt vettem, hanem az elődjét. De csak 15g,szóval esélyes.
Az újabb nem biztos, hogy jobb. A mini már vagy 4 éve piacon van és még mindig ott van a szeren. Eddig nem nagyon csinált jobb gépet az eachine. Talán picivel gyengébb, mint az e011. -
Saccco
nagyúr
válasz
choco01 #50988 üzenetére
Az E012 kisebb. Vegyél E011-et vagy JJRC H67-est. Teljesen kezdő embernek ezek a legjobb gépek.
Igaz, hogy a Furibee F36 kicsit gyengébb, mint az E011/H67, de kamerával is képes repülni, ráadásul mostanában többször volt $7, igazán aprópénzes belépő ebbe a világba, kicsi bukta, ha nem jön be.
A védett propeller és forma nagyon jó bentre. Nem tesz kárt semmiben és nem esik le minden ütközés után.
Attól függően, hogy mennyire gyepálod, 3-6 percet mennek el. Nekem most egy új akkuval szolid reptetés mellett elment 5:54-et a black racerstar motoros F36, egy crazepony cm275t kamerával, vágott propellerek kell. Kíméletlen módon hajtva inkább 3-3,5 perc (teljes gáz, szoba oda-vissza, gyors forduló).
-
SpydeR3412
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest