- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Mobil flották
- Mobilfizetés blog: A Samsung Pay bemutatása
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
Örülök, hogy bevállt az új szemcsi
Én jó ideje adós voltam nekd is, és vandor01-nek is egy antenna "teszttel"...
Most találtam egyet valahol a netenfeltöltöttem a drive-ra...:
Kérdés volt, mennyire jók a lumenier stubby-k, megérik e az árukat...
Most már azt kell mondjam, érdekelne vandor01 véleménye is. Ha jól tudom neki is van már a táskában ilyen.
Szóval ha jól tudom ugyanott repült emberünk, de első alkalommal, az Armattantól kapott RHCP pagoda volt a gépen, a Rapidfire-re meg a Lengyel RHCP antennák voltak akasztva.
(Antenna Pro Pagoda 2.1 Long goggles edition és a v3 Xtreem Cross-air 5.8GHz 10dbi antenna)
Ezekkel ilyen volt a repülés(Fatshark DVR)Aztán állítólag
jött az LHCP Lumenier a gépre a szemüvegre meg az LHCP Lumenier stubby
és az LHCP Foxeer echo patchEzzel a szettel pedig ilyen lett a jel
Én egyértelműen az első (nevezzük) olcsóbb szettnek adom a díjat...Sokkal szebb, stabilabb képet produkált, mint a Lumenier Stubbyk. Főleg a fák mögötti pillanatok amik érdekesek...
Ott zajosodik nagyon a stubby.Hiszem, hogy maguk az antennák pontt ugyanolyan jó minőségűek, de gondolom sokat számít, hogy milyen hosszú száruk van, mennyire árnyékolják a stubby-kat a környezetük...
Jobb az az antenna magasan "kilógatva"...Mindez úgy tudom 500mW-on működött így...
Szóval talán annyira nem szarabb a stubby mint amennyire kényelmesebb...
Még mindig azt mondom, én szeretem hogy kényelmes, és picik...Ki ki döntse el maga, feláldoz e, és ha igen, mit, minek az oltárán...
Ha nem kimondottan fontos a tökéletes zajmentes kép, vagy játszótéren, esetleg komolyabb bokros rész nélkül repülget, lehet érdemes stubby-zni, mert kényelmes...
Ha kell az "erő", akkor meg kell az antenna szára is...Szóval a válasz másképp is:
Annyival nem jobb a lumenier mint amennyivel drágább...
De nem is rossz...csak drágaviszont kva kényelmes...
"többet nem tudok mon'nani,kérem ka'ccsojja ki!"
-
vandor01
senior tag
pedig milyen kiraly lenne?
a 40m es max 120gramm
vagy akar 120m max 250gramm?
epitett kornyezettol 50-150m?ez pontossan raillene egy parkban a fak magassagaig whoopozni!!!
tenyleg a gyerekjatek kategoria ervenyesulne persze attol meg a
regisztralas es biztositas kotes kotelezzo lenne!!itt belgiumban az EU szabalyozassal jobb lett a helyzet!
HUN ban meg a sok szittya extra szabalyozassal csak szopatas.... -
ddudas
tag
Köszi szépen a segítséget, ezek szerint nagyjából jól sejtettem a legrosszabb forgatókönyvet. Egy pár kérdésem lenne még ezzel kapcsolatban:
- A Margit sziget már nem esik bele a ferihegyi CTR-be, de Pest jelentős részén is a CTR miatt igazából "csak" annyit kéne, hogy jelentsen a CTR, hogy 40m a max repülési magasság. Ez alapján nem kéne kizáró tényezőnek lennie.
- A class megjelölés hiánya nagy szívás, de az EASA szerint 500g-ig class identification nélkül is repülhetnék A1-ben.
Tehát nekem csak az nem tiszta, hogy vegyünk egy 499g-os gyári, nem épített drónt, ha megcsináltam minden papírmunkát és biztosítást, akkor mi mondja ki a kötelező eseti légtérhasználatot a kedvenc példámban, a Margit szigeten? De akár kőbányán egy parkban 40m-ig?P.S. köszi a folyamatábrát, de a lakott terület kapcsán elég sarkos, sajnos ezt a részt az sem válaszolja meg!
-
Schaf
tag
Minden repülőtér NDZ zónáján kívüli CTR zóna 40m. Lakott területen persze plusz eseti légtér nálunk.
Akit egyébként A2 vizsga felkészítő érdekel valakit, itt tud érdeklődni:
https://uashungary.sensei.hu/ -
kriszbon
őstag
Ez nekem valahogy kimaradt, meg nem is érint.
Igaz itt felénk akad 1-2 kisrepülő, aki nem tartja be néha a magasságot és esetleg elüthetnek.Szokott néha jönni egy MI akárhányas katonai heli tiszteletköröket tenni a temető felett, mert egy társuk ott nyugszik(lezuhantak jó pár éve).
Annak nem igazán lennék útban, mert a szele biztos földhöz csapna mint a büdösbogarat.
Néha gondolom engedélyezve van nekik mert kb. radarszinten jönnek kitérővel, de szerintem néha meg svarcba, mert a dombok takarásában baromi alacsonyan repesztenek a temetőig.
vandor01:
Egy barométer és már tudod is milyen magasan vagy, persze ha van I2C portod.
Amúgy van vagy 2g. -
twine
veterán
köszönöm...
Erőt veszek magamon, és beindítom én is a "legógyárat"
A multkor összerakott 85mm-es gépen ott egy működő AIO,...mivel ahhoz úgyis várom a motort, arról leforrasztom, és feldobom a Mobulára...
Lesz használható masina, csak gondoltam jó volna kideríteni mi kotlott meg a kamerán...
De értem amit mondasz...hogy csere...így is lesz...ez meg bekerül egy "hibás" felirató zacskóba....alkatrésznek jó lesz... -
blackfly
tag
-
vandor01
senior tag
faja en is csorgattam ra a nyalam de be van tarazva 2db EV800D tarcsi aksikkal ezeknek kell 2 szezon mire elhasznalodnak.... aztan talan utanna?
jott ma a postas hozta a HappyModel 1204/5000KV a 4S 3coll kaidju setuphoz!
sajna a plastic nyitva volt es 4+1db helyett csak 4db erkezett meg! de legalabb be tudtam fejezni a gepet! tesztelesek meg hatra!sulyra egyforma lett a 2gép ... a kulonbseg?? 3S vs 4S
prop 3020 vs 3015
FC AIO(13A) vs TalonF4 (15/20A)
motor forrasztva 1204/6500KV vs csatival 1204/5000KV
vaz Kaidju Mr135 R3 2,5mm vastag labcseres vs Mr135U R3 3mm fix labas -
vandor01
senior tag
nekem meg csak 1 gepem lesz de az 250g feletti es lesz hozza 22db masik gep csak potalkeltresznek valo!!! es mindig reptetes elott mint a legot atepitem mikor milyen alkatreszt akarom tesztelni kiprobalni! vazcsere/motorcsere/propeller csere pl 2025 tol 65mm 75mm 3025 4025 5025 6025..... ami ep kezembekerul azt gyorsan felinstallalom es irany tesztelni! csak az innovacio jegyeben!
jo ez a potalkatresz szoveg! nem kell ra se reg se bizti!
ja megyek ki reptetni viszek 5 gepet..... jon az ellenorzes ami utoljara repult az lesz a regisztralt ha tobbit kerdezik? ahhhh azok csak potalkatreszek -
twine
veterán
Én a héten rendelek antennákat, uh. csak a későbbiekben(Kb jövő hét) tudok erre válaszolni...
Az a baj, hogy a szemüvegen AXII 2-k vannak, de LHCP, és mivel ezek előbb jöttek meg mint az 5" így a gépre is LHCP antennákat rendeltem...
A Prodronos antennáim meg RHCP antennák...
Szóval a héten rendelek egy RHCP Foxeer-t a gépre, és akkor már végre ugyanazzal a "szettel" össze tudom hasonlítani a Prodrone féle antennákat, és a Lumenier-t...
De ha jövő hét végén lesz ugyanilyen napos idő, akkor mindenképp megcsinálom végre a tesztet, és hozok videókat, abból kiderül van e, és mekkora különbség a két antenna szett között....
A gépen "ugyanaz" a lollipop3 lesz, csak RHCP/LHCP váltásban, a szemüvegen meg AXII 2 szett illetve Prodrone...
A környezetet meg már ismerem, mert szinte mindig ugyanott gyakorolgatok, tudom, hol mennyire zajosodik a jel...Ezen kívül még rendelek egy Foxeer Echo Patch antennát, mert arra baromira kíváncsi vagyok...
Én szeretem az AXII 2-ket, de nincs összehasonlítási alapom. Viszont én nem látok olyan őőőőőőrületes hatalmas teljesítményt, ami miatt egyértelműen ki merném jelenteni, hogy a világ legjobb antennája,és megéri a dupla felárat
Nagyon jó, én baromira örülök, hogy első antennaként őket választottam, és a Fatshark befér velük együtt a dobozába, nem kell állandóan le/fel tekergetni.... -
vandor01
senior tag
nekem az nem tiszta meg... hogy mit is jelent a lakott terulet??
mert igy leirva ahol hazak vannak mas haza telke felett nem repkedunk...
eddig se tettuk!
az egesz bolygonk lakott terulet!viszont ha varos tablan beluli teruletet jelenti? de akkor nem igy kell megfogalmazni hanem kozighataron belul.... mert pl egy ures parkos plac na ott a homlesen kivul nem lakik senki de kozighataron belul van!!? Szinte minden varosban akad hasonlo terulet!
100grammos whooppal egy kis bokorugrasra..... lehet bumlizni a varos tablan kivulre vagy marad az illegal olyan helyen is ahol senki nem "lakik" valamint ez esetben hiaba van jogsi regeles bizositas megfigyelo..... legterengedelyt nem fogunk kerni.... es az App sem enged felszallni!!! szoval tenyleg felesleges barmit is csinalni mert igyis ugyis ha akarnak megszopatnak mert vmi hibazni fog... a bunti mellett meg fizeti a paraszt a hulyesegeket feleslegesen!
vegul is? semmi nem valtozott..... -
Schaf
tag
Közben megtaláltam a vonatkozó rendelkezést:
"...I fall under the 'open' category will I be able to fly my old drone after 31 December 2020 ?
Yes, from 31 December 2020 to 1 January 2023, you may fly your drone without class Identification label in the ’open’ category under the following conditions:
drones with less than 500 g MTOM cannot fly over people, and pilot competency is determined by your National Aviation Authority;drones with less than 2 kg MTOM can fly 50 metres or more (horizontally) from people and the pilot must undergo training equivalent to subcategory A2 (see the FAQ section on training);drones with less than 25 kg MTOM, can fly in areas free from people, 150 metres or more away from properties, and the pilot must undergo training equivalent to subcategory A3 (see the FAQ section on training).
After 1 January 2023, you can still fly your drone without class identification labels, however, only under the following subcategories of operation, for which you have to fully comply with:
Subcategory A1 when the drone’s maximum take-off weight (MTOM) is less than 250 g; or Subcategory A3 when the drone’s maximum take-off weight is less than 25 kg. "
...és most épp ha megölnek se tudom mi is volt a KTI anyagban az ideiglenes nemzeti szabályozás erre, de mintha (Lőric miatt?) a kamera eleve tiltott, vagy 2megpixelnél rosszabb lehetne csak.
Persze mivel a holland, a német és az osztrák anyagot is olvastam, onnan is emlékezhetek erre a kitételre.
OFF: Ezért hülyeség sokat tanulni akár külföldön is... -
Schaf
tag
Az "átolvasta" barokkos csúsztatás...
Egy laikusnak, vagy akinek nincs legalább minimális repülési alapismerete, annak azért ez több lesz, mint átolvasás. 😎
A majdani nyilt kategória vizsga alapfeltétele KTI-nél ennek a papírnak a megszerzése. Egy jópár oldalas, sok helyen talán kicsit túl szakmai (értsd pl mi a faxnak kell tudnia egy nyilt kategória pilótának, hogy mi az a TMA és milyen szabályok szerint lehet benne repülni?? vagy hogy a repülőgépek esetében mire jó a fekszárny? 🤣🤣) anyagrészekből sikeres vizsgát kell tenni.
A poén az, hogy ha csak egyetlen sort nem néztél végig, vagy egyetlen kattintást kihagysz az interaktív magyarázatoknál a tananyagban, akkor nem enged vizsgázni a rendszer... nekem a légijog résznél vagy 30 percbe telt, mire rájöttem melyik q... va ikonra nem kattintottam rá olvasás közben...
Kb olyan a dolog, mint a jelenleg már németül végezhető osztrák tananyag és vizsga, amit itthon páran már okosba 15e körül hirdetnek. (bashassuk, mert lajstrom nélkül úgyse repülhetsz semmilyen papírral).
Összességében azt gondolom annak aki repülni akar ezek nagy részét azért nem árt tudni.
Jelen állás szerint lesznek más cégek is akik oktathatnak majd a KTI anyaga alapján, de vizsgázni a KTI-nél (is?) kell belőle.Az UAS papírt majd az ezen anyag alapján letett, várhatóan ugyancsak online vizsga alapján kapod.
Megjegyzem az viszont megdöbbentett, hogy a gyakorlati készségeket semmilyen formában nem fogjok ellenőrizni. Ha azt mondod tudsz repülni, akkor elfogadják a bemondásod...
Megjegyzem a felelősség úgyis a tied...
-
ecaddsell
aktív tag
A mai nappal én is megcsináltam az Osztrák vizsgát. Semmibe sem került, ha a rászánt időt nem számítom és nálam a fun kategóriába esett ez is.
Hogy kicsit felfrissítsem a megkopott német tudásom megnéztem a leírásokat is ill. a gyakorló teszteket is, de nem éreztem nehéznek. Ha jól tudnék németül talán azt az 1 PDF-et is elég lett volna átnézni hozzá amit mindenhova csatoltak.Persze kérdés mit érek el ezzel, lehet nálunk ez még kevés meg reggelni is kellene (ha lenne hova) meg biztosítani (ez még náluk is vicces, egy kategóriába vesznek mindent ami 500kg alatt van hiába van bármi 900g alatt...), ahol gondolom nálunk a lenyulás lesz a legfontosabb szempont.
Ill. van ami abban a szabályozásban sem jó, pl. a mostani cuccokra van egy 2 éves (2023-ig tartó) átmeneti időszak, de kétlem, hogy az épített dolgokra majd osztogatják a CE jelzést (és most, hogy valamire valaki azt mondja, hogy model nem biztos, hogy mindenkit meghat majd)...
Máshol sem fenékig tejfel ez (és itt nem tippeket akarok adni).kriszbon
Nekem is meg kellett volna jöjjön már ezen a héten a Flysky X6B de csak nem akar (nekem a telemetria miatt kellene nem a távolság). -
twine
veterán
Köszönöm szépen
Tegnap jobban össze is ismerkedtünk
Volt egy kis probléma a bind körül, de legalább végre egyenesbe raktam a taranist... Éreztem én, hogy hónapok óta nem az igazi a rádió firm. rajta .. De végre egyenesbe raktam, uh.b ezt követően azonnal csatlakozott...
Aztán bf-ra akasztva nem sikerült arm-olni...
De kiderült, az is csak egy végtelen egyszerű "probléma" volt...
A biztonsági kapcsoló a BF-ban, hogy "igen tudomásul veszem hogy prop. Nélkül érdemes tesztelni"....
Így aztán végül minden összeállt...
Táprol (isdt táp mód) sikerült felpörgetni a motorokat, "belenézni" a kamerába...
Várom az aksikat, és az antennát.... Már csak ez hiányzik, csatlakozás, és repülés....Szeretném már nagyon a levegőbe emelni
-
Szancsó
aktív tag
Hát ja, én is csak fórumok alapján ismerem az A8S -t: arra mondtam, hogy ha már egyszer úgyis kell valamit választani a táv mellé, akkor egy próbát megér, pláne hogy a másik 2 valószínűleg nem fér be a gépbe. Elég vegyes véleményeket láttam: van akinek 40m -t megy, van akinek meg 300 -nál nincs gond.
X6B nekem elég csehül volt betömörítve a 3" -ba is, végül pont Fli14+ -ra váltottam és azzal adtam el a gépet. ( Utóbbiból is van még egy tartalékban, de úgy voltam vele, hogy az 5" elbírja az X6B -t és van hely is, akkor nem fogom a picurt elhasználni)
-
Peaceliker
addikt
HD mentesítés tuti sokat dob, ha erősebb a gép, hibákat is könnyebb korrigálni.
EMU mit tud? Mockingbird öt th-on próbáltam de nem jött át, kevésbé lett reszponzív...az inkább angle cucc ahogy én levettem.
Nekem amúgy 65ös gép bent bf4.1el 48khz+rpm atom stabil stock piddel is. Amit nem ad ki az nekem nem megyDe amúgy benti acro nekem anno (néha még ma is) fájdalmasan nehezen ment, de sokat lehet belőle tanulni
-
ezoltan
tag
Nyilván egy top kategóriáról beszélunk,a legjobb választás.
Mindenesetre nekem az összes freestyle gépemben rxsr van,a LR gépekben Slimplus.
Foggalmam sincs róla hogy mi az a failsafe.
A verziókról annyit hogy fel kell dobni a Flex fw-t és megy mint az álom.Amióta az kint van,semmi para nincs Frsky fronton. -
ezoltan
tag
Jó az analóg nagy távra is.
Még az 5.8 is.Igen,jó ez a hozzáállás.
Elég tetemes mennyiségű géptörés/sérülés volt a baráti/ismerősi körben mert a HÁROMBETŰS top cucc úgy gondolta hogy lefagy vagy újraboot-ol...
Csiszolódik-finomodik-javulgat-olcsósodik ez (is) még.Viszont kétségtelenül ez a jövő.
-
vandor01
senior tag
lehet a valaszto vonal az IR block lehet?
nalam azok jottek eloszor es homalyosodtak be ami nem IR blokos azok a kesobbiek es meg tartjak magukat..... azaz erdekes hogy a specben sehol nem is irtak a dobozan sincs hogy IR block.... meg is lepodtem hogy van ilyen meg olyan is....kis etvagygerjeszto finom falatok azsiabol!
adobo adidas vagy BALUT nevu inyencsegaz asszony meg is fozte a kedvencet itt van tessek lehet valasztani
csak bele kell markolni a bodonbeadobo adidas hazi keszites!
-
Fuhur
kezdő
Köszönöm a linket! A BLHeli_M configuratort töltöttem le és meg is "flasheltem" a szabályzókat. Visszaolvasva már látszik az új verzió mind a négy szabályzónál és a 48 kHz beállítás is.
Ezzel együtt most kipróbáltam és 10-15 másodperces többletem lett de ez is szerintem inkább azért mert megszoktam a cuccot és lágyabban irányítom. Szóval én igazából nem tapasztalok repidő növekedést.
A repülés közben az áramfelvétel 5A körül mozgott eddig is és most is.Ezzel együtt még mindig tetszik a kis szerkentyű
-
Fuhur
kezdő
Megjött az én példányom is
... mármint a Mobula6 HD.
Nem állítottam rajta semmit csak gyorsan elővettem egy aksit. Ez egy neve nincs 300 mAh használt darab.
Egyetlen startom volt vele és ennek eredménye 2:30 perc volt, Ez alatt 245 mAh-t fogyasztott.
A képe is tetszik bár a régiekkel is jól elvoltam, de ebben biztosan benn hagyom a HD-t.
Még fogok egy keveset játszadozni vele így és közben megnézem, milyen csoda folytán tudom rátenni a 48 kHz-s szabályzót.Határozottan tetszik a kis jószág
-
vandor01
senior tag
szoval.....
ha kepeken megnezitek a bal oldalon van egy virag
1 kepen vilagos rozsaszin
2 kép sotetebb lila
3 képen megint rozsaszinesnos a virag valodi szine sotet lila....
1-3 as camera-kép kivilagositja ezekkel a szurkuletben jobb repulni
ha vki szereti ezt a kivilagosito technikat
1kep Ant lite FOV 165 4/3 PAL
2kep RCn3 FOV 160 4/3 NTSC
3kep Pico FOV 160 4/3 PALnos amiker rendeltem es a dobozra van irva a FOV es egyebek
de ennek ellenere 2kep mintha szelesebb lenne pedig csak 160.... mig az elso a legkesekenyebb pedig FOV 165 persze tudom kinai ki tudja mi van a dobozban meg Horizontalis FOV meg kerszt FOV es 4:3 ez mind befolyasolja az oldal iranyu "lathatosagot"
a Pico meg tobbet mutat azaz m intha szelesebb lenne a fent es lent?
aztan majd repuleskor hogy szuperal? fenyek arnyak?De
RCn3 nak az a baja kicsi ez optika (de jobb is mert nehezebben serulhet)
de viszont ha sokat melegszik visszahul hamarabb elmaszhat a fokusza...
Ant/Pico jo nagy a lencseje hamarabb serulhet...
az Ant masodik landolas utan a prop felbaszott kavicsokat azt mar latszott is rajta...
ez van -
twine
veterán
Köszönöm neked is és mindenkinek!
Nagyjából ezt a sorrendet amit írtál, végig jártam mielőtt itt kérdeztem
Ez a problémám, hogy jelenleg egy mondhatni zsír új gépről beszélünk...
Canopy Vadi új, még nem is esett, mert az elmúlt pár napban, a tesztelések alatt egyre jobban megjött a gyakorlat,,, és 4-5 akksit repültem úgy ki, hogy nem zuhant a gép egyszer sem...
A propok zsír ujjak, és pont ugyanolyan mint a gyári...(alak, méret, dőlesszög... Csak a színe más)
Csavarok motorok a helyükön, és meghúzva...Egyedül a szivacsos mókolást nem próbáltam még ki, mert valahogy azt gondoltam attól sokat nem tudok várni, mivel a canopyra van csavarva a kamera,a canopy meg a vázra,és lapra egyszerre,,, ezért úgy gondoltam, úgyis együtt rezeg az egész...
De mindenképp kipróbálom valami szivacs darabbal...
Hátha...
-
vandor01
senior tag
nalam a 3coll 4S 4500-5500KV nal a 3020 nal erosebb prop csunyan tud jellozni ugy a kozep tajon 30%-70% throttelnel.... csak akkor szunt meg ha 3015/3018 os es light 1gramm alatti 0,85g propot raktam fel...... de meg ott is kellett a PiD ekkel jatszani mire 90-95%-os lett mert azert meg tud rebbeni a kep egy punchira
-
twine
veterán
+#70154Peaceliker
+#70153syler123
Köszönöm szépen a segítséget..Újra nekifutottam
Úgy tűnik sikerült megszerezni azt a + fél percet, és a motorok, mintha valóban hűvösebbek lennének...
Ha szépen megkérlek titeket átnéznétek a házi feladatomat?
(itt flasheltem a16.9-et)
(itt bekapcsoltaam a "bidirectional Dshot" kapcsolót, és a motor oszlopok számát a 14-ről átállítottam 9-re, mert úgy számoltam a 0802/kv16000-ben ennyi van.)
( itt pedig a gyroszkóp rpm szűrőt 1/100-ra állítottam)Így akkor elvileg megtettem mindent? Nem csak placebo a mért +30mp-em?
Ha azt mondjátok igen, akkor megcsinálom az UR85HD-nél is ezt a procedúrát...
csak ott nyomok egy "lézeres" hőmérséklet mérést a motorokra előtte/utána...
kíváncsi vagyok...az valós érzés lehet, mintha "simább" lenne a motorok hangja?
(vagy csak nagyobb a zaj a környezetemben, mint tegnap éjjel, és nem annyira hallom az apró zörgéseket)
előre is köszönöm , ha átnézitek a beállításokat
szerk:
tegnap beállítottam a Turtle módot is...
kiderült, hogy egyszer már én ezt jól bbeállítottam, csak lövésem nem volt, hogy kell aktiválni,,,tök más elképzelésem volt róla...
De utána néztem, és most már tökéletesen használható..tetszik -
twine
veterán
Nagyon szépen köszönöm
EZ volt a megoldás, hogy rossz táblát használtam...
Az igazság az, hogy amit kaptam a gépekhez manualt, az abban található táblát gépeltem be kézileg a táblázatbaKöszönöm a linket! Az onnan letöltött file betallózása után működik mint az álom
Valszeg egy elég nagy problémám oldódott ezzel így meg,(hatalmas kérdőjelek az UR885HD és a p@r@sztfatshark kapcsolata között, mivel éreztem, hogy akárhogy próbálkozom, nem sikerül normálisan csatornát váltanom a gépen...) és több lettem ma is némi tudásmorzsával...Így most már végre egyre magabiztosabban "tesztelgethetem" az UR85HD-t is, a p@r@sztfatsharkot is, és az új szemüveg vevő antenna szetteket.
Köszönöm a segítséget(#70100) Szancsó: Nagyon szépen köszönöm neked is, hogy foglalkoztál a dologgal
-
Fuhur
kezdő
Igen, ha nehéz én is simán kidobom a HD-t belőle. 27 grammot írnak ami elmegy kategória és ha nem Mobula lenne akkor nem is érdekelne de a régi Mobula6 és a Mobula 7 is (nem HD) nekem nagyon bevált és ezért bízom ebben a szériában.
.... még estig "vergődök" aztán ahogy magam ismerem hirtelen felindultságból veszek egyet -
twine
veterán
Igen igen, de vannak "becsipődéseim"
Mint pld. Hogy ezt a szettet úgy szeretném először kipróbálni élesben, ahogy megálmodtam,, és ahogy azt láttam működni a tesztekben...(HDO2-rapidfire-lumenier)
Ez már valszeg túlmutat minden logikán,,ez már a fétis kategória azt hiszem(meg hát most már tényleg elég a kerdojelekbol,,, szeretném az összes kérdőjelet kizárni...)
Aztán ha megkapom azt amire vágytam,, tényleg jó lesz, és élmény...Akkor bombázom szét a p@r@sztfatshark projektet...
Akkor megkapja a pro58 a PIRX-et... Kipróbálom a HDO-ban, és ha minden f@sza....újra forrasztom a p@r@sztfatsharkot, az azóta megérkezett és itt ajánlott regulatorral ,és szűrővel....
Így, tulajdonképp az is teljesen "új " szemcsi lesz végül...Ezért aztán úgy döntöttem, amíg meg nem jön a rapidfire, meg a lumenier-ek,,addig szimulátorozasra fogom használni a HDO2-t
-
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
+Fuhur
Na az lehet hogy telon speedybee vel tudtam bf en belül állítani, de tudom hogy lehetett egyesével. De ha tudja bárhogy is bf akkor cli ből tuti lehet. De eddig egyszerűbb volt blheli ből.
Kábel cserét sztem régi külön esces világ óta nem csináltam, olyan 4 éve :-) akkor még külön program kártya kellett meg stb. Mióta fc n keresztül el lehet érni szabit inkább kattintok párat :-) -
Fuhur
kezdő
BLhelit nem használok csak BF-et. Ott nem ismerem ezt az opciót. Esetleg CLI-n keresztül?
De végül mindegy is, mert ahogy írtam egyszerű vezetékcserével olyan forgásirányú motort csinálok amilyet akarok. Az utólagos motor rendeléseim rendre fekete vezetékesek de ez nem zavar. -
twine
veterán
Őszinte leszek...
Engem kicsit hajt a munkám is....itt is említettem már sokszor, hogy elég régóta állok kamera mögött, és ebből adódóan, akad munkám is elég sokszor a Phantommal...
Ennek a munkának egy része az autosport, ahová elég sokat dolgoztam be a Phantommal, de egy ideje kevésnek érzem a phantomot hozzá, hiszen sport mod ellenére is állva hagynak sokszor az autók...És akkor itt ér(ne) össze a hobby és a munka,,,
Ha csak és kizárólag hobby lenne, maradnék a kertben és a környezetemben ahol lakom...
Bármerre indulok, mindenhol f@sza "raceres" pálya van a környezetemben, De:
ott a munka, ahol igazán jó hasznát venném egy 5"-6"-os gépnek egy goproval...
Na erre gyakorlatoznék jelen állás szerint a kis géposztályban, hogy aztán a végén, ha már érzem magamban annyit, beruházzak egy értelmes gépre....
(Álmom melóra, egy Armattan chameleon, vagy marmotte amit készen rendelnék Armattanéktól,,,én nem szeretnék építkezni)
Na most ehhez a munkához, vagy géposztályhoz meg elég jól jönne a DJI allinone rendszere...
(Analog) Hobbizni meg tudnék a DJI FPV szemüvegre akasztott vevővel...Ugyanakkor meg ezoltan-nak is ugy gondolom igaza van, azért egyelőre azt olvasom, mindenhol hogy analog vonalon a HDO2+rapidfire, egy elég jó holmi,,,
valszeg az ilyen kezdő "p@rasztgyereket" mint én, ez is tökéletesen kiszolgálna...Csak, és ezzel ezoltan-nak is válasz, én bevallom kicsit félek attól, hogy gyorsan ránk fog robbanni a digitális fpv mostantól....
gyorsabban mint gondolnánk....Mert ha jól rémlik a DJI az FPV szettjét alig több , mint egy éve mutatta be...
és mostanában látom elég durván terjedni....egyre több emberen látom, van már nem DJI cucc is, ugye a Caddx vista...egyre több gyártó árulja már az erre a rendszerre konfigurált gépét...
Most már itt az előrendelhető "digitális whoop...."a tévedés jogát fenntartom, mert tényleg csak találgatok, de nekem olyan az érzésem, hogy eddig nőtt a digitális fa,,,még csak virágzott, a gyümölcs is növögetett rajta, de én "félek" attól"
, hogy most nagyon hirtelen fog beérni a digitális gyümölcs...
(De ez nyilván csak egy személyes találgatás)
-
ezoltan
tag
Én repülőn már rég használnám ha rendben lenne,de amíg random lefagyogat akár 200m-en belül sokszor reboot-ig,addig nem érdekel.
Próbáltuk,nem olvastuk/hallottuk.Emiatt nem fogom megtörni a megvigyázott,féltett gépe(i)m,az biztos.Forrja csak ki magát,úgyis ez lesz a jövő,nem szalad el.
Addig viszont repülni “kell”. -
twine
veterán
Köszönöm a segítséget.
Képtelen vagyok felzárkózni, úgy tűnik
Pedig már úgy gondoltam, kő profin mentem a gyári állapotot, tudom, hogy kell frissíteni, stb...
Erre jön egy ilyenHozzáteszem, félig sikerült megoldanom, tegnap este végül sikerült egy "egészséges save" állapotig eljutni...
De élnék a lehetőséggel, és a többit privátban akkor... -
Peaceliker
addikt
65os gép faja bent. Nekem egy custom gép van 0802 22kkv, 22.4g lett, szal túlsúlyos, mégis jól és elég sokat repül.
Hd t nem tennék ekkora gépre. Néztem pár vidit de az már sztem nagyon ergya, ezzel is ésszel kell gyorsabban kanyarodni, mert nincs annyi erő mint egy 75os gépben. Hd kammal már sztem tré lenne.
Amúgy mekkora a belső tér. 75os géppel is elég jót repülök néha bent, abból tinyhawk az elég faja, nem nagyon lehet agyon ütni és penge ahogy repül.Legalja crbf3 van nekem benne, d16on amin szarabb a vétel, több falon át már dumal a táv néha de jelvesztes sosem vt7. Bentre sztem fölös külső vevő.
-
twine
veterán
motor,,,az biztos,,,azonnal az általad javasolt cserével kezdtem...
Azóta egyébként szétszedtem a motort, nem nagyon találok bármilyen hibára utaló nyomot...
szorulást, akadást..forgácsot, stb...
Sűrített levegővel kifujtam minden részét...de a hiba továbra is sajnos megvan...
A kábeleket forrasztásokat nem szemrevételeztem, csak mozgattam, de nem változik semmi mozgatásra..
Akkor még azt átnézem... -
Peaceliker
addikt
ezt olvastam, de mi van ha ebben benne van jesc cucc promózása is?
Amúgy legfrissebbet, 16.77 tán?
65ös gépen ez van, rpm filter aktív, flowless ahogy repül (bent).Nem is tömeggyártásra gondoltam vagy ilyesmi, csak tpu mellett prbálnék nájlont is
Canopy, kamera tartó, ilyesmi ami beugrott hogy esetleg próba -
syler123
veterán
Korábban egyszer próbáltam, még betaflight 3.5.x volt fent, akkor a kukoricásban végezte a gép. Lehet miattam, mert érdekes irányváltást végzett a gép, utána belenyúltam és zuhant a gép.
Frissítettem 4.2.2-re, biztos történtek javítások.
Késő délután lehet megpróbálom még egyszer. Nem lenne rossz ha működne, akkor kicsit ráállnék a long range-re, a sima röpködést már meguntam.
Meg akkor lehetőség lenne los-ra is, mert visszajön a gép ha már nem látom rendesen. -
twine
veterán
Nagyon köszönöm nektek is a segítséget
össze is szedem magam, és körbe nézek kondi ügyben itthon...
cd334 Ha szépen megkérlek, tudnál nekem linkelni egy általad említett " hagyományos lineáris regulátort,"
Nem vagyok nagyon otthon ebben a világbanEgyébként a pontos típus amit használok, az itt található...ez minden amit tudok róla:
DC-DC 5V 3A Power Supply Module Buck Step Down Regulator Module 24V 12V 9V To 5V Fixed OutputKöszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat
-
SpydeR3412
aktív tag
Ez most fs-rx2a pro
JozsBiker: nem kell folyamatosan figyelni. Amikor nem használod pár napnál tovabbig, akkor le kell meríteni 3.8v-ra és ennyi.
-
twine
veterán
Akkor kicsit hosszabban;
Nagyon köszönöm a válaszod, tényleg sokat segítettél, így már tudtam mire kell keresnem a neten... Este próbáltam némi tudás morzsát csipegetni...
Így most tul.képpen megerősítést szeretnék kérni, jól gondolom e,azt amit;
Egyelőre két whoop van a fiókban,,,, egy mobula 7 , amin ha "jól tanultam" linear polarizált Omni directional antenna van, és egy kefés Zer0 whoop amin még nincs kamera, de a fiókban van két éve egy LST-S2 bontatlanul,amit valszeg rá fogok rakni...
Ez utóbbi is gondolom linear polarizalt.Tehát tulajdon képen ezekhez mindegy, az általad linkelt antennakbol a szemüvegre milyet veszek, a lényeg , hogy SMA legyen,mert ilyen a Pro58 ami érkezett.
Ami fontos , hogy a jövőben, ha sikerül nagyobb géposztályba lépnem, ott kell figyelnem erre, hogy ugyanolyan polarizált legyen mint a vevőn, tehát ha most RHCP-re ruházok be, akkor a jövőben ilyen antennákat vegyek...Kérek szépen egy megerősítést, jól "vizsgáztam e"
Amennyiben igen, utolsó két kérdésem lenne a témában...:
Antenna Pro Pagoda 2.1 Long goggles edition ebből érdemes gondolom az "angle"-t választani, hogy gyárilag 90 fokos csatival kapjam, amivel felfelé tudom állítani...
v3 Xtreem Cross-air 5.8GHz 10dbi antenna-ból viszont csak egyenes van raktáron....ha a kis fatsharkba rakom oldalra a vevőt, ez az egyenes csatlakozású antenna megfelelően teszi a jövőben a dolgát? vagy azért ezeknek a szára valamelyest flexibilis, és úgy is marad, ha behajtom előre a "szemem elé"?Köszönöm a segítségeket
-
Blizzardking
őstag
Láttam a rotorbuild-es képeken, hogy kipróbáltál más antennát is a tie micro-n. Aztán visszatértél az omni (sima kis pöcök) antennára? Az nem derült ki melyik az utolsó konfig.
Meg vtx-ből is próbáltál vagy 3 félét. Erről tudnál mesélni valamit?
(Egyszer régen beszéltünk arról, hogy milyen preferenciák alapján vegyünk vtx-et. Te azt preferáltad amelyik egyből felmegy a 25.5mm-es tüskékre, én meg találtam egyet ami vesz fel hangot is, és abba belezúgtam, de egy rémálom a rögzítése). -
SpydeR3412
aktív tag
Azt észre vettem, hogy a szélsőket vastagon be kell cinezni, akkor sokat javul, amúgy én is mindent ugyanígy csinálok. Meg azt hallottam még réges-régen valakitől itt (talán Peaceliker volt az), hogy nem szabad "tüskéket" hagyni rajta, mert az is gyengíti a jelet. Mindenesetre nekem sosem lett olyan mint a gyári, csak megközelíteni tudtam. Mondjuk az lehet, hogy egy vékony hegy sokat segitett volna.
-
SpydeR3412
aktív tag
Dehogy menthetetlen. Pillanatragasztó szépen megfogja, csak várd meg míg elillan belőle a cucc, mert megmarhatja a lencsét.
De ha nem akarsz kockáztatni, akkor jól odanyomod és be melegragasztózod. Nálam mindent kibír.
Illetve arányszabály, hogy amit melegragasztózól az sokkal ellenállóbb lesz. -
Blizzardking
őstag
Ezt a buildedet nem ismertem, viszont a nagyobb 85-ös, a tie micro 2s le van mentve mint irányadó konfig. Azért respect, az és a shutterbug 85 az iránytű a majdani 85-ös gépemhez. (Már kb összeállt a fejemben).
Ami a nanot illeti, nagyon hasonló az enyém is, csak nekem crazybee F4 frsky lap van benne (gondolom később építettem). Most fogom kipróbálni a 3br 0802-eseket, előtte az a happymodel volt benne amit linkeltem. Nekem az általad linkelt gemfan prop nagy kedvencem, de ugyanennek a 3 tollú változata mégjobban bejött. Végre mintha többet menne vele, és jobban is gyorsul. Kanyarokban talán nem olyan feszes. Érzésre. Én gnb 450-es aksikkal tolom, az 520-astól féltem hogy túl nehéz. Sajnos hülye voltam és csak 4 mocit rendeltem a 3br-ből. A canopym a kis uszonyos mobula 7-é, az irtó cuki 😂
Rendeltem egy flysky vevőt gombokért, mert jókat írtak róla és nagyon bena hatótávom van a beépített vevővel. Kíváncsi leszek... A 85-ös whoop nagyon odaver neki a 1102-esekkel? -
Niczo
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Xbox Series X|S
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Horgász topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos cigaretta 🔞
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest